[Update] Raatsie debuteert in selectie O19

BvdPloeg, 05-11-2018 om 20:10, 17366 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Noa Lang reist met Ajax O19 af naar Portugal voor de Youth League-wedstrijd tegen Benfica. De aanvaller annex middenvelder neemt de plek in van Victor Jensen, die ten opzichte van de thuiswedstrijd (3-0) ontbreekt. Naci Unuvar krijgt weer een kans in de selectie.

Lang was er in de uitwedstrijd tegen Bayern München (2-2) ook bij en maakte daar zelfs de openingstreffer. Tegen AEK Athene (6-0) en Benfica ontbrak hij in de selectie. Jensen begon juist in alle drie de voorgaande groepsduels in de basis. John Heitinga posteerde de Deen op De Toekomst nog op de linkerkant als buitenspeler.

De coach van Ajax O19 heeft in Portugal verder de beschikking over dezelfde spelers als in de thuiswedstrijd. Zo zijn vanuit de beloften ook Navajo Bakboord, Sven Botman, Mitchel Bakker, Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp en Nicolas Kühn weer van de partij. Vanuit Ajax O17 neemt hij naast Unuvar (die reeds debuteerde én scoorde tegen AEK) ook verdediger Anass Salah-Eddine mee.

Ajax O19 leider in Youth League

Ajax gaat in de Youth League aan de leiding met zeven punten uit drie duels en dus zet het bij winst tegen Benfica een grote stap richting de volgende ronde. De Portugezen hebben zes punten verzameld, Bayern München loert op plek drie ook nog met vier punten. Alleen de nummer één in de poule gaat naar de volgende ronde, de nummer twee speelt nog een play off-wedstrijd tegen een club uit de Domestic Champions Path.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Update - 20.10 uur (5 november 2018) - Raatsie debuteert in selectie O19

Ajax O19-trainer John Heitinga heeft twintig spelers geselecteerd voor het Youth-League-duel met Benfica. De opvallendste naam in de lijst is die van Calvin Raatsie. De zestienjarige doelman maakt namelijk zijn debuut in de selectie van het vlaggenschip van de jeugdopleiding. 

De volledige selectie bestaat uit de volgende namen:

Daan Reiziger
Issam El Maach
Calvin Raatsie
Jurriën Timber
Liam van Gelderen
Brian Brobbey
Enric Llansana
Quinten Timber
Kenneth Taylor
Sontje Hansen
Sergino Dest
Naci Ünüvar
Anass Salah-Eddine
Jurgen Ekkelenkamp
Ryan Gravenberch
Nicolas Kühn
Sven Botman
Mitchel Bakker
Navajo Bakboord
Noa Lang

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
appeltje
Geen Gorski? Wat is er aan de hand met die jongen?
0 0
Tikitaka
Geblesseerd
2 0
Tijndw
Waar is Jensen, ik mag toch hopen dat hij niet gepasseerd is?
2 -2
Sampaoli
Bijzonder dat er geen plek is voor Jensen. Scoort in 3 wedstrijden 2 keer en dan mag je plots niet eens mee naar Lissabon. Stukje mismanagement van Heitinga, zo lijkt het.
6 -4
FlyingDutchMan
Inderdaad bijzonder, trouwens ook apart dat het eerste in de CL en Onder19 in de YL gelijk staan in punten, met dezelfde resultaten tegen dezelfde clubs. Alleen het doelsaldo verschilt gelukkig nog, anders begon het echt eng te worden!
3 0
KajanoKlaassen
O19 eindigt steeds 2x zo veel. Bayern 2-2/1-1, AEK 6-0/3-0, Benfica 3-0/1(.5)-0

Dat halve puntje tegen Benfica is mentaal
1 0
De2komst
Wellicht is hij geblesseerd?
2 -1