Doelpunten De Wit helpen Jong Ajax aan zege

ArthurV, 17-09-2018 om 21:50, 58109 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax heeft maandagavond een 2-0 zege weten te boeken op Helmond Sport. Op Sportpark De Toekomst was Dani De Wit tweemaal trefzeker, wat uiteindelijk genoeg was voor de overwinning. Bij de beloften maakte Vaclav Cerny na elf maanden blessureleed zijn rentree in het shirt van Ajax. Szabolcz Schön debuteerde gedurende het tweede bedrijf in het betaalde voetbal.

Er stond nog geen minuut op de klok, of de eerste levensgrote kans van Jong Ajax een feit. Na een voortreffelijke aanval, met hakjes van Cerny en De Wit, kwam de bal terecht bij Dennis Johnsen. De Noor schoot de bal via Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel op de paal, waardoor een vroege openingstreffer uitbleef. De toon was daarmee gezet, wat kort daarop resulteerde in een mogelijkheid voor Danilo Pereira en twee kansen voor de zichtbaar gretige Cerny.

Het goede spel van de beloften werd na een kwartier spelen beloond. De zeer dreigende Johnsen wist de bal met zijn rechterbeen voor het doel te krijgen, waarna De Wit het leer snoeihard tegen de touwen kopte. Niet lang daarna volgde weer een kans voor de Ajacieden, maar het was diezelfde Johnsen die de bal tegen een verdediger aanschoot. De verdediging van Helmond Sport had duidelijk geen grip op de linksbuiten gedurende de openingsfase, wat na een klein half uur in een strafschop resulteerde. De vlugge aanvaller stormde wederom de Helmondse zestien binnen en werd neergehaald. Pereira kreeg in de strafschop die daarop volgde de mogelijkheid de score te verdubbelen, maar faalde oog in oog met Van Gassel. Mede hierdoor ging Jong Ajax met een magere 1-0 voorsprong de rust in.

Na de rust haalde Reiziger de moegestreden Cerny naar de kant. De rechtsbuiten speelde een goede eerste helft en wist van alle spelers op het veld de meeste kansen (vier) te creëren. Hij werd vervangen voor Leo Thetani, die vijf minuten na zijn invalbeurt gelijk een grote kans kreeg. De Zuid-Afrikaan mistte, nadat hij de bal na een matige aanname hoog over het doel schoot. Niet lang daarna was het dan toch weer raak. Een uitstekende pass van Teun Bijleveld werd keurig afgerond door De Wit, die daarmee zijn tweede treffer van de avond wist bij te schrijven.

Na een uur spelen kwamen de Helmonders, mede door laksheid van de spelers van Jong Ajax, beter in de wedstrijd. Zo belandde de bal uit een lastige hoek op de paal van doelman Dominik Kotarski en moest de doelman twee keer redding brengen. Gedurende het restant van het duel kwam de Amsterdamse verdediging niet in de problemen en zodoende wonnen de manschappen van Michael Reiziger het thuisduel: 2-0.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Schuurs, Pasquali, Bakker; Gravenberch, Bijleveld, De Wit; Cerny, Pereira, Johnsen.
Wissels Jong Ajax: Van Bladeren, Solomons, Sint, Thetani, Schön.

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Zwanen, Meijers, Knops, Poelmans; Swinnen, Koolhof, Brusselers; Zeldenrust, Naudts, Snepvangers.
Wissels Helmond Sport: Muzaqi, Verkennis, Watt, Tielemans, De Louw, Van der Gaag, Sprangers.

Doelpunten:
1-0 Dani de Wit (16')
2-0 Dani de Wit (54')

Bijzonderheden
- Vaclav Cerny maakt vanavond, na lang blessureleed, zijn rentree.
- Ook Kasper Dolberg zou aanvankelijk zijn rentree maken, maar moest afhaken door klachten aan de knieholte.
- Jong Ajax staat negende op de ranglijst. De Amsterdammers hebben zeven punten uit vier wedstrijden.
- Helmond Sport staat op plek zestien en hebben drie punten uit vier wedstrijden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rsvh88
Totaal off-topic maar op welk net wordt Liverpool - PSG uitgezonden?
0 0
DerOpenDerOver
Kotarski, wat een baas zeg. haha
Schuurs, komt er wel.
Johnson, moet één of andere ontspanning cursus volgen.
Pereira, grote potentie.
Pasquali, grote potentie.
Bijleveld, ben benieuwd of hij dit niveau blijft halen.
Gravenberg, nog een beetje een blind paard, maar zeker potentie.
Bakboord, lijkt of hij zich niet echt verder ontwikkeld tov vorige jaren.
De Wit, tja goede spits, maar ik weet niet of hij technisch goed genoeg is voor Ajax 1.

Even voor de duidelijkheid ik kan me vergissen.
Is gebaseerd op 2 of 3 wedstrijden die ik van ze heb gezien, dit jaar.
0 -1
DrFootball
De Wit een spits???
0 0
Dexy
Nou, in de praktijk speelt hij daar wel gedurende 80% van de wedstrijd.
0 0
DerOpenDerOver
ik bedoel, dat ik hem een goede spits zou vinden.
0 0
Pheadrus
Ik vond Bijleveld weer erg goed. Zijn handelingssnelheid is boven gemiddeld. Hij heeft een hele bijzondere traptechniek als hij over een korte afstand past. Je ziet het niet aankomen.
5 0
Ozymandias
Ik ben een fan van zijn speelstijl maar hij is wel erg onzorgvuldig in zijn passing. Wel heeft hij veel meer diepgang in zijn spel gekregen.
0 0
geDaante
Ja precies, zo'n heel korte maar felle aanraking van de bal. Heerlijk spelertje.
0 -1
CDS
Maar wat is dat toch met die rechtsbacks bij Ajax in de jeugd? Altijd zo'n snelle sterke donkere jongen met nul voetbalinzicht en -vermogen.
1 -2
geDaante
Dest komt er gelukkig aan.
0 0
fanforeffer
Vraagje ;Die Johnsen is die wel zo goed. Ik heb het idee dat medespelers hem overslaan en dat hij niet meer goed is. ?
1 -3
noppenkoning
Beetje hetzelfde als met Lucas Andersen, top speler in potentie alleen te grillig
0 0
Pheadrus
Kijk de samenvatting terug; dan zie je hele "bijzondere" acties en balcontacten. In de samenvatting zijn de mislukte acties natuurlijke weggelaten.
0 0
Mazraoui
Eerste helft was hij een van de betere
4 0
WantAmsterdam
Kotarski Topper!
6 0
Dexy
Ik heb de beelden nog eens teruggekeken. Cerny stampt richting het scheenbeen van Koolhof. Of hij het bewust doet of niet, dit soort acties horen niet op het voetbalveld thuis, ook niet als het zoals in dit geval een Ajacied betreft die zoiets doet. De overtreding was gewoon een doldrieste actie waarmee hij zomaar de scheenbenen van Koolhof had kunnen breken. Het zou raar zijn als Cerny hiermee weg komt, ik denk dat hij moet vrezen voor een schorsing van een paar wedstrijden. Zonde, maar hij doet dit zichzelf aan met zo'n onbezonnen actie.

Lijkt me een typisch voorbeeld van overdadige geldingsdrang na een rentree. Zo van: ik ben er weer en ik zal me eens even flink bewijzen. Ergens wel heel menselijk als je er zo lang uit hebt gelegen, maar je moet op een gegeven moment ook wel je grenzen kennen.

By the way, ik vond Cerny aan de bal een erg goede en frisse indruk maken. Mooie dribbels, ging een paar goede combinaties aan met ploeggenoten en had zelf ook nog kunnen scoren. Heeft duidelijk een stuk meer overzicht in zijn spel dan Johnsen en is ook veel balvaster. Het is alleen zo jammer dat Cerny het op deze manier voor zichzelf totaal onnodig verpest, waardoor hij mogelijk weer een paar wedstrijden aan de kant moet staan.
4 -2
AjaxPassion
100% eens. Ook zeker met je laatste alinea.

Helaas is het niet de eerste keer dat Cerny zo'n rare fratsen uithaalt, voor zijn blessure zijn er ook al meerdere (vergelijkbare, maar ook minder erge) momenten zoals deze geweest.

Ik snap echt totaal niet waar al die frustratie vandaan komt. De vorige keer kon je het er nog op gooien dat hij er de pest in had dat hij maar niet bij het 1e kon aansluiten na een goed begin, maar nu zou je toch zeggen dat hij vooral heel blij moet zijn dat hij weer kan voetballen. Ik snap het niet bij hem...
2 0
Vlieske
Hij kan niet geschorst worden want er is een vrije trap voor gegeven dus is de situatie beoordeeld. Dan erbij. Vond het nogal meevallen.
1 -4
rodnet
Ik vond het absoluut niet meevallen. Gewoon een schandalige overtreding, welke Ajax-bril je ook op je neus zet.
3 0
AjaxPassion
Dat ligt eraan waar de scheids een overtreding voor gaf. Als hij die dwaze actie niet geconstateerd heeft, maar voor een andere actie een vrije trap gaf, kan het wel degelijk nog een schorsing opleveren.
1 0
behangdelul
Over die overteding van Cerny, die ziet er inderdaad echt niet goed uit.
maar je moet de video maar eens stopzetten op het moment dat Cerny zijn poot omhoog tilt, dan is het been nog niet eens in de buurt en ik vraag mij af wanneer hij hem heeft gezien, dus wat ie wil bereiken weet ik niet, maar ik twijfel nog....
1 -1
Pierre Heno
Lekker veel publiek daar bij die Keuken Kampioen divisie wedstrijd. Wàt een feest toch weer in het altijd weer 'gezellige' Helmond. En Dolberg zou zeker spelen vanavond.......is zeker weer geblesseerd?
0 -22
PepG
hahaha wat ben je toch een stakkertje.
2 0
PuurGeluk
Voor jou prutser:

https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/115377/update-rentree-dolberg-blijft-toch-uit

Zie update en titel aangezien je die al eerder over het hoofd zag.
3 0
Ajax34
Ik vind het toch wel triest dat je Sportpark De Toekomst nog niet eens herkend. En het zat behoorlijk vol.
5 0
jaripettersson
Er staat in de samenvatting niets over het rood wat Cerny had moeten krijgen. Alleen termen als 'moegestreden', 'zichtbaar gretige', 'meeste kansen' en 'goede eerste helft'. Kom eens op zeg.
10 -9
Litmanen85
Smerige overtreding van cerny.. donkerrood gewoon

https://twitter.com/thomasrijsman/status/1041755404798238724
9 -3
Champy
Als je je rechterknie een jaar geleden hebt verdraaid, en je ziet op links iemand inkomen, lijkt het mij een schrikbeweging om je standbeen te beschermen.
Klinkt vreemd, maar dit is het beste dat ik kan bedenken.
8 -3
AjaxPassion
Haha wat een gast ben jij, wat een lachwekkende redenatie. Hoe kun je dit nou goed gaan praten man?

Zoals ik al zei, dit is niet de eerste keer.
1 -1
Biornha
Ik praat niks goed, is zuiver rood kan je niks van zeggen. Maar kan wel de redenatie van champy begrijpen.

Heb zelf namelijk ook een kruisbandblessure gehad ( 1 jaar revalideren) om dan de eerste wedstrijd een idioot van achteren te zien tackelen met een gestrekt been in de richting van mijn knie. Ja dan schrik je wel degelijk.. dat dit dan de reactie is is niet goed te praten maar dat je schrikt kan wel degelijk..
0 0
Mists_of_Vienna
godver! waarom doet ie dat zeg? waarom is die beweging nodig?
9 -2
AFCA-B93
Echt ronduit schandalig. Komt zelf uit blessureleed en dan flikt ‘ie dit. Dit doe je niet, en al helemaal niet als je net zelf een blessure achter de rug hebt
8 -1
Pierre Heno
Wèl als je Cerny heet en over een lage frustratietolerantie beschikt. Geen prof mentaliteit.
2 -7
jaripettersson
Mensen lezen dat niet graag, en willen dat het anders is. Een verwend karakter verander je niet zomaar, maar we zullen het zien.
0 0
Babayaka
Offtopic Fox is echt het Nederlandse voetbal aan het verpesten. Met dat negatieve gelul.
Jansma Peres mag hopen dat die zender failliet gaat.
1 -4
afcas
ik denk dat het lage niveau van veel clubs meer schade aan het nederlandse voetbal doet dan wat fox analisten roepen.
3 0
X-RaY
Ik krijg altijd sterk het idee dat heel veel mensen hier alleen maar technisch fluweel begaafde ballarinas in het elftal wil hebben. Ik snap dat nooit zo goed.
3 -5
Ronaldinho020
Die denken ook dat je met 11 vedette's gelijk het beste TEAM hebt. Blijft grappig
2 -2
ST
Dani de Wit? De nieuwe Cruijff...
3 -1
Ozymandias
Reiziger lijkt in relatief korte tijd al een bepaalde lijn in het spel te hebben gekregen. Vandaag speelde Jong Ajax leuk met goed positie- en combinatievoetbal. Op het opstellen van Dani na kan je (tenzij je geDaante heet) ook weinig te zeuren hebben over de keuzes die Reiziger maakt. Maar laten we niet vergeten dat Müller bij Guardiola een vaste basisplaats had terwijl Guardiola ook voor spelers met een veel groter voetballend vermogen kon kiezen. Soms zijn spelers tactisch zo belangrijk dat ze hun gebrekkige voetballende kwaliteiten kunnen goedmaken.
3 -4
IkJijHijWijJullieZijnAjax
vond het positiespel de eerste helft om te janken het werd in de tweede helft een stuk beter.
0 -2
Champy
Je weet toch dat we tegen de slechtste ploeg van de KKD hebben gespeeld he.
Dat je op basis van deze wedstrijd conclusie trekt, vind ik maar vreemd.
Het was een vermakelijke wedstrijd, maar had je gezien hoeveel ruimte er werd weggegeven.
Laat ze eens meer dan 5 wedstrijden in dezelfde formatie spelen, dan kunnen we oordelen. Je weet even goed dat Ekkelenkamp er binnenkort weer in staat.
3 -4
Knalpot
En daar is ook niets mis mee als ie goed speelt.
1 -1
Ozymandias
Ik heb niets tegen Ekkelenkamp dus dat zou ik helemaal niet erg vinden. Hij is een intelligente speler met een prima functionele techniek. In zijn huidige rol (achter de bal) komt hij goed tot zijn recht en met zijn loopacties voegt hij extra dynamiek aan het elftal toe. Bijleveld en Ekkelenkamp lijken elkaar ook goed aan te voelen.

Waarom zou Jong Ajax vijf keer in dezelfde formatie moeten spelen? Het gaat om de ontwikkeling van individueel talent. Van mij mag Jong Ajax elke wedstrijd in een andere formatie spelen als dat het beste is voor de ontwikkeling van de talenten. Reiziger heeft ook een breede selectie en zal dus veel moeten rouleren om spelers een eerlijke kans te geven.
1 -2
Champy
Waarom? Omdat je nu op basis van een wedstrijd tegen de slechtste ploeg van de KKD probeert aan te tonen dat Reiziger een lijn erin heeft gekregen. Het komt naar mijn mening meer door de omstandigheden, dan dat ie een echte keuze heeft gemaakt.
Dat kan je toch pas zeggen als het spelbeeld zo'n 5 wedstrijden min of meer blijft.
6 0
Ozymandias
Op de wedstrijd tegen Jong AZ niet meegerekend was in elke wedstrijd van Jong Ajax te zien wat de basis van de speelstijl van Reiziger is. Terwijl dat in verschillende opstellingen was en dat is dus meer dan iets wat door omstandigheden komt.
0 -2
Champy
Je hebt in deze wedstrijd door omstandigheden op 3 linies telkens de zwakst voetballende speler in de as vervangen.

Als je het hebt over een lijn erin brengen, vind ik het opportunistisch door dit te stellen na zo'n wedstrijd.

In de eerste wedstrijden vh seizoen had ik me ook vermaakt in de zin, dat er wel wat gebeurde, maar het was verre van goed.

In deze wedstrijd gebeurde veel goede dingen in de speelwijze, maar dat ligt volgens mij door 2 dingen: tegenstander en het gemis van de zwakke schakels.
2 -1
Web
En waarom dan wel de negatieve kant zoeken?
Jong Ajax gaat om ontwikkeling, nergens anders over.
Ik heb liever dat er twee speler doorbreken, dan kampioen worden.
4 -2
AsensioWillemsen
Zo denkt Reiziger er vaak niet over.
4 0
Champy
Wat is er negatief aan mijn pleidooi.
Gewoon genieten van de wedstrijd zelf (rekening houdend met het niveau van de tegenstanders in het achterhoofd), en geen conclusies trekken over de manier van spelen van de trainer Reiziger.
1 0
Web
Ekkelenkamp heeft iets onvoorspelbaars in zijn spel. Net wat je zegt functionele techniek. Word onderschat hier.
1 -1
Web
Ook wel handig dat je er spelers in zet die er eens een in intrappen.
1 0
Knalpot
Kotarski, Schuurs en Danilo lieten ware potentie zien vanavond. Gravenbergh , Pasquali en Bijleveld meer dan prima maar onze working class hero Dani de Wit op eenzame hoogte. Gewoon opstellen tegen Bayern kan die Muller ook nog wat van hem leren.
9 0
Mazraoui
Danilo mag wel wat dodelijker voor de goal worden. Vraag me af of hij dat nog kan leren
4 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
had heel toevallig een mindere wedstrijd.
2 -1
Knalpot
Speelde zn beste wedstrijd alleen scoorde niet.
0 0
GinoAFCA
Die Valentijn Driessen is ook een zeikerd tering he
3 -1
Dexy
Wat zei hij?
0 0
AFCAjax
Dat er binnen Ajax wat vraagtekens zijn over ten hag en dat ze hem binnen Ajax geen goede peoples manager vinden enz.
Ik neem aan dat ie dit niet compleet uit zn duim zuigt, dus er zal best iets van waar zijn.
7 -4
jaripettersson
Daar teert dat misbaksel op. Op mensen die dan toch gaan zeggen dat er dan toch best wel iets van waar zal zijn.
2 0
AFCAjax
dus jij beschuldigt hem van compleet uit z'n nek lullen, elk woord is compleet uit de lucht gegrepen, binnen Ajax word ten hag op alle fronten als top gezien door iedereen?
0 0
Libero
Dat compleet uit zijn nek lullen is wel vaker aantoonbaar bewezen, bijvoorbeeld dat gelul dat Ziyech en Tadic niet door één deur zouden kunnen kwam bij hem vandaan.
Betekent niet per se dat hij alles uit zijn duim zuigt. Maar volgens jouw logica is het zo dat als hij iets beweert wat niet waar is meteen het tegendeel het geval moet zijn. Onzin natuurlijk.
0 0
jaripettersson
Pffffffffffff
0 0
GinoAFCA
over ten hag niks is
5 0
Dexy
Ach, de TG zit eigenlijk al sinds Frank de Boer weg is enorm te stoken op Ajax.
4 0
PepG
Pereira, Pasquali en Kotarski nu overhevelen naar het eerste!
2 -7
NouriVandeBeek
Gravenberch met krampen. Prima, in de junioren competitie loop je daar niet tegen aan.
7 0
Champy
Die scout die thethani en Solomons heeft gescout had precies een offday..
7 -3
Ozymandias
Ik denk dat ze zijn gehaald om de band met Cape Town een beetje aan te trekken.
8 0
Champy
Weet je nog toen jij hier Coetzee hypete, puur omdat Ajax daar interesse in had.
Ook zo'n matige kutspeler van Cape Town.
Ze doen al genoeg met al die coaches en oud-spelers die ze daar naartoe sturen.
Die club heeft dus gewoon 18 jaar geen rendement voor ons gehad...Waste of time.
5 -1
Ozymandias
Coetzee is een prima speler. Werd in het seizoen voor zijn zware blessure verkozen tot één van de beste spelers van Zuid Afrika. Hij heeft het gehele vorige seizoen met een blessure gemist en is pas 21 jaar oud. Die zal over een paar jaar wel in Europa spelen bij een mooie club. Hij heeft een groot atletisch vermogen, is erg fel en heeft een goede pass in twee benen. Ik begrijp nog steeds niet waarom Ajax hem niet heeft aangetrokken toen hij nog bij Ajax CT speelde.

Ze hebben jaren nauwelijks iets gedaan met Ajax Cape Town. Voor een lange periode had Ajax CT niet eens een door Ajax uitgekozen hoofd jeugdopleiding. Pas sinds kort zijn ze echt met Ajax CT aan de slag gegaan. Ze scouten nu Afrikaanse talenten die ze bij Ajax CT stallen (zoals Traoré en Mahmoud).
1 -2
MosesD
Die Traoré van ACT schijnt een aardige spits te zijn. Maar rendement ACT mag wel omhoog idd. Ze zouden ook spelers voor behoorlijk wat geld aan andere clubs in Europa kunnen verkopen. Hopen dat eea beter gaat in de toekomst.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ach dat was serrero ook.
afrikaanse speler van het jaar.

wat mij betreft nooit meer shoppen daar.
wie is nou de beste wie we daar vandaan haalde? benny mcarty
0 -2
AsensioWillemsen
Serero scoorde er daar toen 15 + 15 assist in een seizoen ofzo. Bij Ajax kon ie niet eens de bal de lucht in krijgen
0 -1
Champy
Leg mij uit hoe je verkozen kan worden, als je maar 1 wedstrijd hebt gespeeld.
Wat is het verschil dan met vroeger toen daar Mikel en Enoh speelden? Lijken mij ook gescoute spelers, of denk je dat Traore en Mahmoud wel juweeltjes zijn?
2 0
Ozymandias
Was het seizoen daarvoor, had het al aangepast.

Ik weet niet of Troaré en Mahmoud juweeltjes zijn. Vonk (hoofd jeugdopleiding van Ajax CT) is helemaal weg van Troaré en Ten Hag vond hem ook goed. Het verschil met Mikel en Enoh is dat die niet door Ajax maar door Ajax CT zelfs waren gescout en aangetrokken. Traoré en Mahmoud zijn door Ajax gescout en bij Ajax CT gestald. Ik geloof dat zij niet de enige zijn.
2 -1
Champy
Alsof dat wat uitmaakt. Ik ken de jaarlijks beste speler van ZA van de laatste 20 jaar niet. Weet je waarom niet, omdat het geen fluit voorstelt.

Maar goed, we kunnen wel concluderen dat Solomons en die Thethani gewoon niet thuishoren op de Toekomst.
2 0
Ozymandias
Op je 20ste aanvoerder zijn van Zuid-Afrika zegt natuurlijk wel iets. Celtic vond hem in ieder geval goed genoeg om te kopen. Jammer genoeg kwam hij niet door de medische keuring.
0 0
Champy
Zoals ik zei, het gaat hier over Zuid Afrika...Ik vind hem op basis hiervan geen speler die je moet halen.
1 -1
Ozymandias
Ik zeg toch ook niet dat hij op basis daarvan gehaald moest worden? Ik vind hem gewoon een goede centrale verdediger met atletisch vermogen, felheid en een goede inspeel- en crosspass. Hij is VEEL talentvoller dan Solomons en die hebben ze wel naar Amsterdam gehaald.
0 0
Champy
Coetzee hadden ze niet moeten halen, en deze Solomons al helemaal niet.
0 -2
Bky
Ach, zelfs Acolatsie heeft wel eens een slechte wedstrijd gespeeld. Geef het een kans.
1 -2
AFC34
Ja vind ze ook erg matig, vooral thetani valt heel slecht in..
1 0
appeltje
Solomons speelt prima vandaag
0 -4
X-RaY
Tetanus....
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
edit
0 0
Bky
Kotarski echt een miskoop.
8 -10
Moutoni
Brabantse troll...
0 0
X-RaY
Overmars out
4 0
kevinyounes11
kotarski speelt echt leuk ! vrijdag zie ik hem live in deventer
5 0
didierajax020
Leuk man, ik ook aanwezig in Deventer vrijdag. Waar zit je?
0 0
kevinyounes11
vak 20
0 0
appeltje
Je had niet afgeklopt...
0 0
AFC34
Thetani wat slecht uitgespeeld..
3 0
Rood Gevaar
gravenberch trekkenbenen?
2 0
Rood Gevaar
greep naar zn hamstring
0 0
niquedegraaff
Alles gaat de laatste 20 minuten over links
0 0
Rood Gevaar
Wat is er trouwens met Matusiwa?
geblesseerd?
ik was echt zeer gecharmeerd van hem vorig seizoen als hij speelde
0 0
jollie18
Nog een paar weken dan komt hij er ook weer aan
6 0
X-RaY
Zo een stofzuiger kan Ajax goed gebruiken.
1 -1
geDaante
Onzin, het mag de laatste jaren sinds Bosz toch duidelijk zijn gemaakt dat Ajax gebaat is bij een voetballende 6, geen breker of stofzuiger.

Bij balbezit is Matusiwa te matig. Wacht maar tot Ajax een keer zelf onder druk wordt gezet, kom je er met zo'n type veel moeilijker onderuit.
5 -8
Ozymandias
Je weet niet eens waar X-RaY hem bruikbaar voor vind. Misschien bedoelt hij wel als invaller in wedstrijden waarin Ajax het op felheid verliest. In dat geval zou Matusiwa volgens mij een bruikbare stofzuiger zijn.
5 -1
X-RaY
Exact. Daarom snap ik de afgunst ook niet zo op de Wit van velen. Niet de verfijndste spelers maar met andere kwaliteiten. Niet minder belangrijk dus m.i.
1 -1
X-RaY
Het gaat erom dat zo een soort speler prima is om bij je selectie te hebben.
Echte balafpakker mist Ajax. En hij is nog jong. Dus totaal geen onzin.
4 0
MosesD
Eens. Alleen maar prima donna's en voetballende nrs 6 daarmee kan je niet variëren. Je moet verschillende types hebben. Ten Hag is ook gecharmeerd van Matusiwa gelukkig. Die trouwens voetballend veel beter is dan menigeen denkt.
0 0
Rood Gevaar
thnx kan niet wachten
0 0
MaximilianRosse
Is helaas geblesseerd maar op de weg terug.
1 0
Rood Gevaar
thnx
0 0
KevinDurant
hoe speelt Cerny?
0 0
appeltje
Heeft alleen de eerste helft gespeeld. Ging prima, liet zich gelden, maar had wel rood moeten hebben vanwege hele rare overtreding
3 0
didierajax020
Beide keepers MOTM.
8 0
appeltje
Dat deed Solomons toch vrij aardig
1 -1
AlexIbarra
Damn, twee keepers in vorm vandaag..
4 0
DonQ
Wat een trap heeft Kotarski. Geweldig gescout weer net als Onana.
11 0
Redrum
Stan van Bladeren zit er sipjes bij op de bank
1 0
Dexy
Solomons erg matig
5 0
Rood Gevaar
vind allebei de jongens van Capetown nog niet meevallen
8 0
Gajes
Veel van deze jongens zouden er baat bij hebben om met oudere spelers samen te spelen op een wat hoger niveau. Als je ziet hoe zo'n bakboord zich makkelijk laat verschalken / aan schijn druk zetten doet. Als je dat 1 keer in het 1ste van Utrecht doet dan word je huid volgescholden en haal je het niet in je hoofd om dat nog 1 keer te doen laat staan 5 keer.
3 0
appeltje
Ik denk niet dat Bakboord ooit het niveau Utrecht 1 gaat halen...
1 -1
PepG
Mijn broek is strak door Kotarski.
3 -1
MarkGroothuis
Getsie
1 -1
MaximilianRosse
Wat een waanzinnig talent is Kotarski. Meesterzet van Overmars om zijn contract te verlengen tot 2023. Deze man kan Onana zo opvolgen volgend jaar.
11 0
Engeltje
Wat een rust straalt Kotarski uit, fijne keeper
5 0
AlexIbarra
Scheids zal z'n kaarten wel vergeten zijn of zo.
1 0
appeltje
Kotarski hoogtepunt van de avond
4 0
Dexy
Wat een keepertje, die Kotarski!
2 0
didierajax020
De tering.. Kotarski is echt een talent. Wauw
2 0
didierajax020
Solomons.. Dat is 'm vooralsnog niet.
2 0
stefanwillem
Kotarski lijkt qua stijl op de Gea.
2 0
Champy
Kotarski mooi allround keepertje.
3 0
Rood Gevaar
ik wilde net zeggen dat Kotarski echt alles goed doet wat hij te doen krijgt.
en toen nog deze redding(en) er achteraan.
opvolger Onana
6 0
Benijax
Zwaar klote voor Dolberg. Ik mis dat talent. Voor Jong en het Eerste.
Ik ben toch erg benieuwd wat er met hem aan de hand is. Iets tussen zijn oren?
2 -1
Bky
Kotarski is echt een van de meest meesterlijke aankopen van Overmars.
7 -1
Ajaxfan16
Ik denk dat we de vervanger van Onana zelf in huis hebben. Wat een goede keeper die Kotarski.
4 0
Toon meer reacties