Vink selecteert twintig spelers voor Future Cup

BvdPloeg, 15-04-2017 om 09:45, 20885 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Gery Vink heeft twintig spelers geselecteerd voor de ABN Amro Future Cup, die dit Paasweekend wordt afgewerkt op De Toekomst. Doelmannen Terence Meuwese en Jord Ruijgrok missen het toernooi door blessures en Daishawn Redan is er na de mededeling dat hij gaat vertrekken ook niet bij.

Vink heeft tijdens het weekend wel de beschikking over drie spelers die nog geen officiële wedstrijden mogen spelen voor Ajax. Zo zal Mateusz Gorski onder de lat staan, is middenvelder Antonio Trograncic van de partij en voorin kan Vink rekenen op Schön Szabolcs. Ook de Roemeen Ricardo Farcas is erbij.

De selectie bestaat verder uit de vaste kern spelers die in de competitie op koers zijn voor de landstitel. Dat betekent dat ook C-junioren Ryan Gravenberch (14 jaar) en Brian Brobbey (15 jaar) meedoen. Hossein Zamani, pas net hersteld van een hersenschudding, zal niet meedoen en moet nog een jaartje geduld hebben. Check hier het programma.

De volledige selectie:
Daan Reiziger
Mateusz Gorski

Serginio Dest
Jurriën Maduro
Abdallah Aberkane
Liam van Gelderen
Sven Botman
Mitchel Bakker
Ricardo Farcas
Nordin Musampa

Jurgen Ekkelenkamp
Ryan Gravenberch
Quinten Maduro
Antonio Trograncic
Giovanni de la Vega

Venitchio Sint
Richonell Margaret
Schön Szabolcs
Brian Brobbey
Eros Maddy

Lees hieronder vier voorbeschouwingen per linie onder de noemer #RoadtoFutureCup:

Deel 1: Debuut voor Gorski
Deel 2: Bakker herbeleeft doorbraak
Deel 3: Cerny-route Trograncic?
Deel 4: Szabolcs, geen Zamani

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Deze selectie heeft vooral veel relatief talenvolle verdedigers en verdedigend ingestelde middenvelders. Gelukkig hebben Overmars en Ouaali deze lichting aangevuld met Trograncic, Horváth en Szabolcs. Ik kijk er erg naar uit om Trograncic en Szabolcs deze Future Cup te zien spelen. Hopelijk kunnen die twee voetballend vermogen en creativiteit aan deze lichting toevoegen. Verder zal het leuk zijn om ook de jonge Poolse aanwinst Gorski voor het eerst te zien spelen.
0 0
Dexy
Heeft Ekkelenkamp eigenlijk potentie om Ajax 1 te halen? Hij is dit seizoen toch wel een beetje de sterkhouder van O17 met al zijn doelpunten.
0 0
Mikes
Ik vind van niet. Het is een beetje een houterige speler met een enorme drive en inzet. Niks bijzonders heeft hij.
2 -1
geDaante
Met zijn bouw en skillset hadden ze hem bij Ajax beter als 6 kunnen opleiden en kijken of dat wat zou worden. Er zou nooit een houterige speler/werker op de half moeten komen te staan. Maar Ajax lijkt daar toch op te kicken, zie Klaassen (in mindere mate), De Wit, Ekkelenkamp, etc.

Op de halven heb je zoveel mogelijk voetballend vermogen en creativiteit nodig, maar vaak kiest men voor één creatieveling, met een werker/loper daarnaast. Dat is onzin als je veelal tegen teams speelt die inzakken, dan valt er weinig te beuken en diep te lopen, en moet je dus technici hebben die raad weten met de kleine ruimte. Dit zie je vooral in de eredivisie, in de jeugd is het meer open. Dat moet je je beseffen als Ajax zijnde, maar zij staan daar niet bij stil. Men denkt; deze jongens scoren en zijn 'belangrijk' dus gewoon mee doorgaan. Tot ze dus in het eerste komen en geen enkele potten kunnen breken.

Vooral Winter en Vink zijn fan van dit soort 'betrouwbare' spelers. Teveel De Boer/KNVB trekjes dus, en totaal ongeschikt voor Ajax als jeugdtrainers.
1 -2
Knalpot
Dat heet nu balans, daar staan ze dus juist wel degelijk bij stil.
1 0
geDaante
Dat is helemaal geen balans, dat is allemaal napraterij. Je haalt je voetballend en combinerend en ook aanvallend vermogen keihard onderuit op deze manier. Was Xavi of Iniesta een werker/loper? Nee, en zo zijn er zat voorbeelden.
0 -2
Jornnn
Hoewel ik het met je eens ben dat techniek altijd voor fysiek dient te komen, moet het ook niet omslaan de andere kant op. Arie Haan en Johan Neeskens waren ook niet de meest verfijnde spelers dacht ik. Xavi en Iniesta zijn exceptioneel en niet te kopieëren, anders hadden er bij andere top clubs ook alleen extreem verfijnde creatievelingen op het middenveld gestaan.
1 0
Sampaoli
Eens zien hoe de nieuwe jongens het doen, altijd leuk om te zien.
1 0
altijdwelwat
Matige selectie met veelal hetzelfde type spelers , jammer dat Redan en ook de Boer niet meedoen. Wel benieuwd naar de buitenlandse jongens , plek 5 of 6 schat ik deze groep ongeveer op in.
2 0
ajaxminimax
Het is wel terecht dat Redan niet meedoet, die vertrekt toch...
1 0
altijdwelwat
Ach van Juan Familia Castillo was het toen toch ook al lang bekend dat hij naar Chelsea ging , en die hebben ze wel mee laten spelen.
1 -1
DaishRedan
Voor resultaat met Future Cup kan je Redan wel even mee laten doen.
1 -2
Sampaoli
Prachtige kans voor de jongens om zich te ontwikkelen geef je niet weg aan een speler die voor het geld kiest en ons gaat verlaten.
1 0
DaishRedan
Geef ik je gelijk, en Redan kon laten zien hoe goed hij was tegen de buitenlandse clubs en nu gaat hij eindigen bij een Twente of met geluk Psv.
0 0
frisooooooo
zondag eerst na future cup uit sluitend naar ArenA voor Ajax 1 :)
1 0
Onpartijdig
Kan een jeugdwatcher mij vertellen wat volgens hem de ideale opstelling is?
1 0
wolterx
Er is geen ideale opstelling vrees ik, teveel een en dezelfde types. Aanvallend niet hoogstaande en veel verdedigers en verdedigend ingestelde spelers, de meest scorende speler in de u17 die er nu bijzit was vorig jaar aan het leren voor 6 nadat hij eigenlijk altijd CV is geweest ( Ekkelenkamp )
0 0
3*stars*3
Jammer want keek er wel naar uit.

@Mikes, thanks voor de update.
0 0
Mikes
Het algehele niveau is erg vergelijkbaar en vink wisselt heel veel in zijn opstelling. Van gelderen en botman is vaak centraal duo. Dest vaak de rechtsback maar Maduro kan er ook. Bakker is met afstand de beste speler als linksback. Op middenveld heeft Vink aardig wat keuze maar vaak spelen Gravenberch en Ekkelenkamp met een 3de keuze als Maduro of Trograncic de aanwinst (weet alleen niet hoe goed hij is) Voorin De la vega ik zou brobbey in spits doen en szabolcs.
0 0
fc Barcelona_ke
Ik ken weinige spelers. Volgens iedereen moeten we naar ekkelenkamp kijken. Hij zal volgende speler die gaat doorbreken...
0 0
altijdwelwat
Ekkelenkamp is een houtenklaas met een goede mentaliteit , verre van een bijzondere voetballer.
1 0
Mikes
Nah dan verdoe je je weekend. Is een goede speler hoor maar geen speler waarvoor je naar stadion komt. Ik zou naar Gravenberch kijken, de nieuwe jongens Gorski, Szabolcs en Trograncic (mocht op zijn 15de meetrainen met bayern 1). Daarnaast zijn de la vega en Bakker de 2 die ook bij oranje o17 spelen. Van dit team gaat Bakker de eerste zijn die doorbreekt denk ik, hij is basisspeler van o19 en ik vind hem daar al een hele belangrijke kracht.
1 0
3*stars*3
Waarom zit die Zamani niet erbij?
Blessure?
0 0
Mikes
Hersenschudding
0 0
Mikes
Hebben jullie bij AS of heeft iemand hier een idee hoe groot Gorski is??
Zie op contract foto dat hij stuk groter is dsn Overmars en lengte is toch wel belangrijk onderdeel van keepers.
0 0
Mikes
Ben reuze benieuwd naar de future cup.
0 0
DeKenner
Jammer dat er geen Kiki Wooter tussen loopt.
1 0
DeWareRealist
Benieuwd naar die nieuwe keeper. Als we de media moeten geloven heeft hij betere resultaten in testen dan Neuer op die leeftijd.
0 0