Özbiliz stopt als voetballer en gaat voor presidentschap Armeense voetbalbond

| door Jesse ter Haar

Aras Özbiliz stopt als profvoetballer en zet in op een nieuwe koers. De oud-Ajacied wil gaan voor het presidentschap van de voetbalbond uit Armenië, schrijft Voetbal International. In een boodschap op Instagram bedankt Özbiliz eenieder die hem heeft gesteund.

'Na 29 jaar, waarvan 15 jaar professioneel, voetbal te hebben gespeeld, is het tijd om afscheid te nemen. De bal die me zoveel plezier heeft gegeven, verschillende talen heeft geleerd, heeft voorgesteld aan verschillende culturen en mensen: ik zal je missen! Ik ben je eeuwig dankbaar. Ik wil mijn clubs, teamgenoten, vrienden en familie bedanken voor alle steun door de jaren heen en natuurlijk jullie, mijn fans!'

Op zijn post op Instagram krijgt Özbiliz reacties en waardering van onder anderen Daley Blind, Vurnon Anita en Siem de Jong, met wie hij allen samenspeelde bij Ajax én beslag legde op de derde ster op het shirt van de Amsterdamse club. 'Big Player, Big Personality, Legend', schrijft Blind lovende woorden bij het bericht.

Carrière Özbiliz

Als speler was Özbiliz in totaal veertien jaar betrokken bij Ajax. Hij kwam in 1998 over van HVV Hollandia en doorliep de jeugdopleiding, om vervolgens op 28 november 2010 zijn debuut in Ajax 1 te maken. Martin Jol gaf de aanvaller toen de kans op bezoek bij VVV-Venlo. Uiteindelijk speelde de linkspoot 37 wedstrijden in Ajax 1, waarna hij nog voor Kuban Krasnodar, Spartak Moskou, Besiktas, Rayo Vallecano, FC Sheriff, Willem II, Pyunik Erewan en uiteindelijk FC Urartu speelde.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen