Borussia Dortmund wint eerste duel met Paris Saint-Germain

door Robin Ridder 316

Borussia Dortmund heeft de eerste wedstrijd tegen Paris Saint-Germain gewonnen. De Duitsers hebben het thuisduel met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Niclas Füllkrug. De Duitsers kwamen in de 36e minuut op voorsprong en gaven dit niet meer weg.

In de eerste helft was het een spectaculaire strijd tussen twee ploegen die wilden scoren. Dortmund opende de score door een goal van de spits in vorm, Füllkrug. In de tweede helft waren de Fransen beter en verdienden ze een doelpunt. Na een aantal grote kansen voor PSG meldde ook Dortmund zich voor de goal van de bezoekers. De tweede helft kreeg alleen geen doelpunt meer. Volgende week zal worden bepaald wie de finale haalt van het miljardenbal.

Borussia Dortmund kent in de Bundesliga een teleurstellend seizoen. De ploeg staat op dit moment vijfde en heeft - in tegenstelling tot vorig seizoen - geen rol van betekenis gespeeld in de titelstrijd. Mogelijk kan de Champions League het seizoen nog van enige glans voorzien. Na de overwinning op de Fransen is de kans op een plek in de finale in ieder geval vergroot.

Paris Saint-Germain is afgelopen weekeinde kampioen geworden in Frankrijk en dus kan de focus nu volledig op het winnen van de Champions League. In de vorige ronde werd FC Barcelona uitgeschakeld. Voor spelers als Achraf Hakimi en Ousmane Dembélé was het duel met Borussia Dortmund extra bijzonder. Zij speelden eerder voor de Duitse club. Na de nederlaag zullen de Fransen de rug willen rechten. De afgelopen jaren grepen zij namelijk vaker naast de cup met de grote oren.

21.00 uur | Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain (1-0)