PSV officieus kampioen na monsterzege op sc Heerenveen

door Jon van Dam 449

PSV is donderdag officieus kampioen geworden van Nederland. De Eindhovenaren lieten geen spaan heel van sc Heerenveen en wonnen met 0-8 in Friesland. Ook nummer twee Feyenoord wist te winnen, maar het verschil in doelsaldo is dusdanig groot dat de manschappen van Arne Slot geen rekening meer hoeven te houden met een eventueel kampioenschap.

PSV had op bezoek bij SC Heerenveen geen kind aan de Superfriezen. De ploeg van Peter Bosz liet totale dominantie zien en stond bij rust al met 0-5 voor. Guus Til en Malik Tillman scoorden allebei twee doelpunten, terwijl ook Joey Veerman scoorde tegen zijn oude club. In de tweede helft bouwde de Brabantse club de voorsprong uit via Johan Bakayoko, Luuk de Jong en Patrick van Aanholt. Eindstand was 0-8 voor PSV. Zodoende is de club officieus kampioen vanwege het enorme verschil in doelsaldo met Feyenoord.

Feyenoord was al zeker van de tweede plaats in de Eredivisie en dus wist Arne Slots formatie dat het duel in Deventer nergens meer om ging. Een eigen doelpunt van Go Ahead-keeper Jeffrey de Lange en een treffer van Luka Ivanušec leverden de Rotterdammers na een half uur de comfortabele 0-2 voorsprong op. Oliver Edvardsen deed namens de thuisploeg net voor rust nog wat terug, maar in de tweede helft gooide Ayase Ueda het duel in het slot: 1-3.

FT | SC Heerenveen - PSV (0-8)