'Laat Eiting spelen als een soort quarterback'

BartVeenstra, 26-02-2020 om 07:10, 7931 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Richting het Europa League-duel met Getafe CF heeft Ajax-trainer Erik ten Hag een behoorlijke puzzel op te lossen. Meerdere spelers ontbreken door blessures en bovendien is Nicolás Tagliafio geschorst. Als het aan oud-Ajacied Sonny Silooy ligt, start Carel Eiting in ieder geval in de basis, zo laat hij blijken in gesprek met het Algemeen Dagblad.

'Iemand die het spel naar zich toetrekt, die iemand voor de keeper zet', geeft Silooy aan hoe belangrijk Eiting kan zijn voor Ajax. De voetbaltrainer geeft wel aan dat Eiting beschermd moet worden. 'Laat hem wel spelen als een soort quarterback in het American Football. Dus dat anderen hem beschermen en meters voor hem maken. Dat kan met Gravenberch. Die moet je dan wel die taak geven: jij speelt volledig in dienst van Eiting. Punt.'

Ook achterin zal Ten Hag een keuze moeten maken. Kiest hij net als vorige week voor Edson Álvarez of kiest hij toch voor Perr Schuurs? Silooy zou voor Schuurs gaan, zo zegt hij. 'Ze zijn beiden niet comfortabel op dit moment, maar de snelheid van Schuurs heb je nodig om de counters te pareren. Ajax zal moeten aanvallen en dan ontstaan er ruimtes voor Getafe. Het wordt een enorme opgave, maar ik denk dat Ajax na verlenging doorgaat.'

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik zie het sowieso niet echt werken maar als je een stofzuiger wilt die in dienst van Eiting speelt, zou ik eerder voor Alvarez of Martinez gaan dan voor Gravenberch.
Zie het best in Gravenberch zitten maar hem de verantwoordelijkheden geven en Eiting laten freewheelen lijkt me een beetje de omgekeerde wereld. In mijn ogen kan Eiting juist goed vanuit een taak spelen en heeft Gravenberch wat meer vrijheid nodig.

Probleem met maar 1 'quarterback' is ook dat het vrij makkelijk te verdedigen is, aangezien wij geen muur van jongens met helmen rond hem op mogen stellen. Volgens mij spelen we mede daarom met 2 VM's en de punt naar voren.
0 0
ST
Onana ; Dest - Schuurs - Blind - Martinez ; Eiting - Donny - Gravenbergh - Ziyech - Tadic - Promes
1 -1
Simon1
Ziyech speelt toch niet? o_O
0 0
Montana
Gaan we weer een stofzuiger opstellen? We waren net van die tactiek af. Enoh, Poulsen, Serero (en Alvarez). Is leuk als je eigen tactiek niet goed is en daardoor veel puin moet ruimen. Maar hoort niet het streven te zijn.
0 0
4EVERAJAX
Neeee
0 0
Joseph
Als je Martinez op linksback zet, zou dat een optie zijn. Ik denk alleen dat Gravenberch geen optie is, die heeft eigenlijk nog niks laten zien in het 1e.

Maar de spoeling is dun, Marin had een goede aankoop moeten zijn.
1 0
Bjorn
Dat ging ook goed toen we dat met Duarte deden tegen Salzburg.
0 0
Hagmag
Wat heeft Carel nu eigenlijk laten zien de afgelopen weken.
Hoeveel goals ?
Hoeveel assists ?
Het is nog niet eens een grijze muis.
Bord om z'n nek en snel de etalage in.
3 -8
Murtagh
hoeveel goals en assist had Frenkie vorig seizoen ook niet veel?
0 0
geDaante
Alsof goals en assists ook wat zeggen, zeker als 6 hoef je totaal niet te scoren en geen assist te geven, dat is je taak helemaal niet.

Maar buiten dat is het juist een 6 die ook nog eens assists kan geven, daar niemand zoals hij die balletjes leep over de verdediging kan lepelen. Dat er dan niet uit gescoord wordt, is een falen van de ontvanger, veelal de spits.
2 -1
ajax1forever
Wat heeft iedere Ajax speler nu eigenlijk laten zien de afgelopen weken.
Hoeveel goals ?
Hoeveel assists ?
....
3 0
AlexIbarra
Touché.. ;)
0 0
Babangida83
Sonny heeft er wel vaker kijk op.
0 0
stefanwillem
Gravenberch die Eiting moet beschermen. Ja ja.
4 0
blessure
Gravenberch? Belachelijk gewoon.
Deze jongen grossiert in balverlies.
1 -1
OdjePils
Sonny heeft gesnoven
3 -1
atalantanio
Sowieso kun je voetbal totaal niet vergelijken met American Football, dat is meer een soort rugby, maar Eiting zien als de belangrijkste speler waar alles bij begint en die de lijnen uitzet (quarterback) lijkt mij geen goed idee, het is geen Frenkie de Jong.
2 -1
NoFX
Wil je de prachtige rugbysport niet zo beledigen aub?
0 -1
Minsc
Rugby, dat zou iets zijn voor Carel Eiting. Balletje breed, balletje terug!
0 -2
Tinus
Dat klopt, niemand is een Frenkie. Niettemin is het wel het beste alternatief wat we momenteel hebben in mijn optiek. Getafe moet worden verslagen met voetbal. Met Eiting heb je daar de meeste kans op.
3 -2
Cisco2
Ik hoop niet dat Mazraoui naast Eiting komt. Die is veel te veel van zijn plek weg, en dat kan Eiting niet belopen.

Zelfde geld voor Eiting, die legt risico in zijn spel en dat kan Mazraoui niet compenseren. Eigenlijk heeft Eiting een sloper naast hem nodig, Martinez bijvoorbeld, alleen zijn dat beide linkspoten...
2 0
Tinus
Mazraoui is toch nog steeds geblesseerd? Die zou ik sowieso niet op het middenveld zetten, dat is de laatste paar keren volledig mis gegaan. Het beste is om niet te veel te schuiven. Martinez kun je dan ook het beste op het middenveld laten staan denk ik. Dat is een bikkel en die heb je nodig als je met Eiting en Donny gaat spelen.
Verder denk ik dat Babel wat waardevoller zou kunnen zijn als Eiting speelt, maar dan moet hij wel de ballen in de diepte vragen ipv in de voeten. Eiting kan die ballen geven.
Dan moet er nog wel een oplossing komen voor de linksback positie. Misschien moet Castillo dan maar, ook al is hij er misschien nog niet klaar voor.
0 0
LS16
Promes Tadic Ziyech
Van de Beek
Ekkelenkamp Eiting
Martinez Blind Schuurs Dest
Onana

Indien Promes niet fit genoeg is om te starten moet je daar helaas Babel opstellen. De plek van Ekkelenkamp kan je ook Gravenberch neerzetten, maar hij kan me de afgelopen tijd niet bekoren. Ik denk dat Ekkelenkamp meer bereidt is om vuile meters te maken. Als hij maar niet te aanvallend gaat staan.
2 -4
JariHeijden
Ik zou Martinez ook linksback zetten. Hij is nu ook in een vormdip en kan op het middenveld niet echt een belangrijke stempel drukken.

Ik zou denk ik toch Ziyech op tien zetten. Babel dan maar rechts. Ekkelenkamp vind ik helemaal geen gek idee, maar Ziyech op tien is wel erg goed. Hij kan dan ook prima Promes bedienen. Mocht Promes niet kunnen starten, dan Traoré erin.
1 -1
LS16
Ik zie Ziyech ook het liefst op 10, maar Babel verdiend in mijn ogen op dit moment maximaal een plek op de bank.
1 0