Geen zorgen over vertrek Neres: 'Ajax heeft opvolger al in huis'

GinoHaverkamp, 02-12-2019 om 16:55, 17285 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De doorbraak van Noa Lang bij Ajax kan de club een luxeprobleem bezorgen. Martijn Krabbendam en Stef de Bont, journalisten van Voetbal Internationalvragen zich echter af hoe lang het geduld van het aanvallende talent nog op de proef gesteld moet worden alvorens hij een definitieve basisplaats heeft veroverd. 

Krabbendam vindt dat Lang zondag tegen FC Twente speelde alsof hij al jaren deel uit maakt van de A-selectie. 'Als je dat kan op die leeftijd dan is dat wel knap, want hij heeft wel geduld moeten hebben', vindt de Feyenoord-watcher. 'Het is niet meer zo bij Ajax dat je jong en goed bent en meteen de kans krijgt om dat te laten zien. Die tijd is er ook geweest. Je moet wat geduldiger en ook écht goed zijn.' Met Langs kwaliteiten zit het volgens de journalist wel snor, al vraagt hij zich af hoe geduldig de jonge twintiger is. 'Ik vond hem tegen Lille al sterk invallen en als hij dan nog drie goals maakt op een manier alsof het de normaalste zaak van de wereld is, dan heeft Ajax er wel weer eentje bij. En op een dusdanige manier dat ze Neres voor vijftig of zestig miljoen kunnen verkopen, want de opvolger hebben ze al in huis.'

Ook De Bont vraagt zich af hoe geduldig Lang moet zijn alvorens hij een vaste plek in het eerste veroverd heeft. Hij verwijst naar Perr Schuurs, die een sterke wedstrijd speelde op bezoek bij OSC Lille, maar tijdens FC Twente - Ajax de reservebank warm moest houden ten faveure van Daley Blind en Joël Veltman. 'Dat kan ook bij Lang als Labyad en Neres terugkomen. Het is al moeilijk om een kans te krijgen, maar om echt je plekje te pakken voor dit soort jongens..', zegt De Bont. 'En dan is het interessant hoeveel geduld hij gaat hebben nu hij er aan geroken heeft en een paar wedstrijdjes mocht spelen.'

Het komt echter wel goed met Lang, zo verwacht Krabbendam. 'Je ziet het. Je geduld houden en je kans kan komen en dan kan het ook wel weer snel gaan. Als je hem ziet spelen, dan kan het niet anders dat deze jongen een nieuwe vaste basisspeler wordt. Alleen kan dat driekwart jaar duren.' Volgens hem spelen de aankomende transferperiodes een belangrijke rol hierin. 'Er komen wat transferwindows aan en dan kan Ajax weer doorschakelen, geld verdienen. Als je ziet hoe hij meedoet en hoe de spelers op hem reageren, hoe ze de bal geven. Ze trainen ook met hem, dus ze weten ook wat ze in huis hebben. De beste barometer van kwaliteit is voetballen en als je de reacties zag van de spelers van Ajax, dan hoef je je daar geen zorgen om te maken.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Dit soort journalisten hoor je nooit over hoe sterk de Ajax jeugd is. (Het laatste was dat ze er nog niet klaar voor waren). Maar als er dan eentje een positief debuut heeft gemaakt, dan wordt t gelijk een Romario. Vermoeiend.
0 0
Flipper33
Vind Lang echt niet de opvolger van Neres de doelpunten die lang maakte waren gewoon niet te missen Neres is veel beter !
3 0
PetrusKeizer
ik vind dat Lang t best goed doet nu, en ik houd wel van zulke spelers die met lef spelen. maar we hebben t over een goed invalbeurt tegen Lille en nu dan basis tegen Twente. Neres heeft veel meer laten zien en vind ik in t teamspel en eigenlijk ook individueel toch beter dan wat ik tot nog toe van Lang gezien heb. Maar qua mentaliteit past Lang zeker ook in de selectie, t is een vechtertje en n winnaar.
1 0
Tinus
Dat heb je snel gezien. Ik ben erg benieuwd hoe Lang zich gaat ontwikkelen de komende tijd. Het ziet ernaar uit dat hij veel gaat spelen met al die geblesseerden. Meespelen met het eerste betekent ook weer een paar stappen die hij kan maken. Pas dan kun je de vergelijking gaan maken met een neres.
0 0
AlexIbarra
Droog... Een VI-figuur denkt even lekker lyrisch over een jonge Ajacied te gaan schrijven.
AS in koor: "Rot op man, met je overdreven flutanalyse. Zó goed was hij nou ook weer niet."

We zijn weliswaar niet objectief hier maar toch nog wel een beetje realistisch.. ;)
5 0
JariJari
Inderdaad. Hij heeft toevallig 3 keer gespeeld, goed werk Noa. Maar dat betekend niet dat hij ineens geweldig is en zijn gebrek aan verstand gaat hem nog eens opbreken. Net Guidetti.
2 0
Ajax27
"Die tijd is geweest..."? Dest, Gravenberch, De Ligt.... Die tijd zal altijd blijven bestaan. Dat het niveau nu hoger is en dat het moeilijker is, dat zal zeker. Maja gewoon geduld hebben... En als je genoeg kwaliteit hebt krijg je bij Ajax nog steeds gewoon de kans.
0 0
4-3-3
Na één potje dit soort dingen roepen? Dan moet hij het eerst over een langere periode laten zien. Hij is bovendien, in tegenstelling tot Neres, gevaarlijker vanaf links. Dus dan zou hij misschien de vervanger van Promes kunnen WORDEN. Nogmaals; ALS hij het over een langere perioden kan laten zien, terwijl er steeds meer van hem verwacht gaat worden, binnen en buiten de lijnen.
1 0
FrankBeton
Mogen we a.u.b. even op de rem trappen?
Lang moet veel wedstrijden spelen en een constant hoog niveau halen, pas dan mogen we spreken van een echte doorbraak.
5 0
JSF
Ach, daar hebben we ze weer, het voetbaljournaille. Niet eerder Lang opgemerkt, en nu al status om weg te gaan als hij geen kans krijgt... #scorebordjournastiek
1 0
Bocarra
Neres verkopen??? 60 meuro??? Wat een stelletje idioten. Neres mag dan effe een dipje te hebben gehad maar een Lang kan nog lang niet tippen aan de status en potentie van Neres. Een goed optreden tegen een zeer matige tegenstander maakt daar geen verandering in. Lang zal nog een aantal stappen moeten zetten voordat hij een beetje in de buurt van Neres komt. Bovendien kun je ook met Neres en Lang spelen.
6 0
Schip
Als ik ergens nou NIET blij of gerustgesteld van wordt, is het wel nadenken over een vertrek van Neres. Zo'n onbevangen speler hoort bij Ajax. Net als Ziyech.
5 0
Willem410
Ik ben sowieso blij dat er eindelijk weer is een aanvaller uit de jeugd serieus op de deur klopt.
Hopelijk houd hij zijn koppie erbij en dan komt het zeker goed.
De ondertoon in dit verhaal is alweer dat ze hem bijna weg willen praten omdat hij amper kansen zal krijgen.
3 0
Simpelishetmoeilijkst
Ze lijken allemaal erg op Falentijn van de Televaag, spelers wegkletsen.
0 0
Ajaxhart
Bij dit Ajax moet je inderdaad wat meer geduld hebben als talentvolle jeugdspeler. Dat komt omdat de vaste basisspelers bijna allemaal van Europees topniveau zijn, en daar speel je je nou eenmaal niet zomaar tussen.
De uitdaging is dan ook om Europese top te blijven spelen, maar toch ook jeugdspelers kansen te geven. Wel moet m.i. het accent blijven liggen bij topspelers in de categorie 23+.
0 0
Afc22
En het hypen is weer begonnen. Hartstikke mooi die hattrick maar, mensen moeten echt ophouden met al die veren in de reet van een talent te steken. Tuurlijk mag er gezegd worden dat een speler goed gespeeld heeft, maar er wordt altijd gelijk zo overdreven. Één zwaluw maakt nog geen zomer. Daarnaasr gaan de meeste jonge gasten gaan hier alleen maar van naast hun schoene lopen.
6 0
Tscheu
Maar even afwachten, 1 goede wedstrijd....
6 0
de-Ajacied
Lang is een goed ventje, kan goed meekomen maar is echt niet te vergelijken met Neres
Neres is al van internationale klasse
10 0
FUBAR
Sorry hoor maar twente is geen goede maatstaf.
3 -1
Hollister
Dat sommige supporters hier doorslaan ok, maar dat nu zgn journalisten en of Ajaxwatchers ook al onzin beginnen te verkondigen...pffff
5 0
AjaxAmsterdam
Fischer en Dolberg gingen ook als een komeet in hun eerste seizoen. Daarna nooit meer op hun oude niveau gekomen. Wacht dus eerst nog maar af met Noa Lang.
16 -2
Kikke
Fischer en Dolberg, niet te vergelijken, daarbij ben ik nooit fan van Fischer geweest, veel te ego, liep met zijn kop naar beneden te voetballen en keek niet waar hij moest afspelen. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe iemand met druk omgaat, of iemand een constant niveau kan handhaven. Maar kom op he, drie keer scoren bij je debuut is gewoon bijzonder. Dat negatieve gezeik, begrijp dat niet hoor!
0 -1
GrandMasterFlex
Ja maar Noa hoeft het team ook niet te dragen zoals Fischer dat eigenlijk destijds wel moest. Nu moeten talenten echt goed zijn willen ze kans maken, maar hebben ze gasten als Tadic, Ziyech, VD Beek, Blind en Promes die dragende spelers zijn. Daarom draaien we deze wedstrijd ook nog om, omdat onze basis voor Eredivisie van absurd hoge kwaliteit is. Geen enkele clubje in Nederland heeft dergelijke kwaliteiten in huis. Ajax pakt hopelijk door met een vervanger voor Ziyech, maar met de komst van Promes zie ik hem ook gewoon nog blijven.
2 0
GvanderK
Hopelijk loopt Lang geen zware blessures op in de toekomst zoals Fischer, Dolberg, Boilesen, Cerny etc. Die waren nooit meer de oude daarna.
10 -1
Hollister
Sorry, maar deze watchers zijn een beetje de weg kwijt... Hoezo of Noa Lang geduld heeft? Alsof hij nu al iets kan afdwingen? Dan moet hij de komende wedstrijden Ajax langs AZ en Valancia schieten en niet op basis van 3 intikkers.... Hij heeft gisteren en prima pot gespeeld net als tegen Lille een goede invalbeurt, maar we moeten niet doorslaan met elkaar... basisplekken moet je wel iets meer voor doen en zeker stabiel worden in je prestaties. Bij Jong heb ik hem soms ook ver door de ondergrens zien zakken. Hij is er nog lang niet, klaar...
11 0
stopperspil
Perr volgend seizoen basisplaats ipv Veltman
10 -1
Schwalbino
Liever dit seizoen al. Dan is hij volgend seizoen alweer een paar stappen verder.
9 0
wladimir
Veltman moet worden verkocht. D.m.v. een basisplaats bij Ajax gaat hij spelen op het EK en daarmee veel miljoenen opleveren. Schuurs mag bij Jong, wat bekerwedstrijden en wat invalbeurtjes pakken.
1 0
Aetim
Dit vind ik altijd zo’n onzinredenatie. Alsof een trainer als TH ook maar een seconde denkt aan verkoopwaarde bij het maken van de opstelling.
2 0
Labrador
Lang komt net kijken in Ajax 1. Laten we nou eens rustig afwachten voordat we hem bekronen tot de nieuwe Messi ( en dat is niet om te zeiken )
2 0
Leprechaun
Met de blessures van Neres en Labyad zal hij voorlopig gewoon eerste keuze zijn. Als hij zich voldoende blijft ontwikkelen dan is er volgend jaar ruimte genoeg. Het is aan hem of Overmars wel of geen vervangers voor vertrekkende spelers gaat halen.
2 0