Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax haalt na Struijk nog een verdediger binnen

BvdPloeg, 23-03-2016 om 10:05, 14765 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax is actief op zoek naar linker centrale verdedigers, zo lijkt het. De club wist Pascal Struijk (16) van ADO Den Haag al te strikken en nu komt ook Boy Kemper over van FC Volendam. Beide verdedigers beginnen volgend seizoen in de A-jeugd.

Kemper, ook 16 jaar, speelt al zijn hele leven voor FC Volendam. De aanvoerder van Volendam B1 scoorde afgelopen weekend zelfs nog een doelpunt tegen Ajax B1 (0-1), maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Kemper zat ook al enkele keren in de voorselectie van Oranje U17, maar de definitieve groep haalde hij nog nooit.

Of Struijk en Kemper ook meteen contracten gaan tekenen bij Ajax, dat is nog onduidelijk. Gesprekken hierover met Kemper zijn nog gaande. Het is niet de eerste keer dat Ajax zaken doet met Volendam. Zo werd bijvoorbeeld Martijn Kaars weggehaald uit het palingdorp. Ook trainer Frank Peereboom heeft een verleden in Volendam.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Beer
Gerard Piqué beweegt als een houten Klaas op stelten.
Is volgens mij ook 1.90 m.
Kom er maar eens langs.
0 0
altijdwelwat
Beide jongens pure middelmaat , maar wel net iets beter als wat er nu loopt ! Maar al met al houd het niet over. Gek dat ze met deze jongen(s) direct in gesprek gaan over een contract , en Kluivert en Lang nog geen contract hebben/krijgen. Wat zit daar nou voor een idee achter ? Pure waanzin in mijn optiek
1 -1
AjaxPassion
Hoe weet jij nou of die jongens nog geen contract hebben? Bergsma schijnt ook al rond te zijn -MD-
1 0
SP
Helemaal mee eens ! Hoe wil je je eigen jongens behouden als zulke middelmatige spelers worden vastgelegd. Verkeerd signaal naar je eigen talenten toe. Dan kan je wachten op een vertrek van Juan (schijnt al akkoord te zijn met Engelse club)), Kluivert (met Mino Raiola als zaakwaarnemer) en anderen, die niet op waarde worden geschat door de eigen club.
3 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Kluivert gaat echt niet weg voordat hij gedebuteerd heeft. Als je papa ergens gespeeld heeft, dan wil jij het daar ook proberen.
0 0
Daniii
Niet dat ik deze spelers ken maar vraag me af of jij ze wel kent? Als ze van Volendam of ADO komen betekent niet meteen dat ze er niks van kunnen of geen potentie kunnen hebben.

Verder ben ik het wel met je eens dat eigen opgeleiden spelers (vanaf F etc) vaak meer brengen en beter zijn op alle gebieden als aannames, passes of hoe ze moeten bewegen dan gehaalde van 16 jarige leeftijd /- die dan toch achterlopen in mijn ogen.

0 0
SP
Van beide spelers staan voldoende filmpjes op internet om een (goede) mening te kunnen vormen. Daarnaast gebaseerd op eigen waarneming. Struijk kan best een goede speler worden, maar Kemper vind ik verdedigend erg zwak als het niveau van de tegenstander omhoog gaat (en dat gaat het in de A1/A2 van Ajax).
0 -1
ibrahendriks
Kemper komt dat daar niet zo vaak voor, als Tuyp, Kwakman ,en zo?
0 0
Melvin01
Off topic:
Ik had nog niet van deze Nederlandse jongens gehoord. Benfica jeugdspelers Godfried Frimpong en Jordan van der Gaag.

Ik zag ze opgeroepen worden voor oranje u 16 dacht Ik....
Gezien de Oranje selectie lijkt het of dit een mindere lichting is van Onze zijde.
0 0
zuidzuid
Vd gaag heeft wat roots in Portugal met papa Mitchell geloof ik
0 0
flasher93
Ben benieuwd of ze wat zijn. Pas 16 dus je kan ze nog een beetje kneden. Struijk is 1.90m lang. Ben benieuwd of zijn motoriek wel soepel is dan.
0 0
Melvin01
@BramvdPloeg: Kemper scoorde ook tegen Ajax B1 toen ajax die wedstrijd won met 4-3. Vanaf de aftrap dribbelde hij richting de keeper en schoot de eindstand binnen. Ajax won moeizaam die pot toen.
0 0