Ten Hag over middenveld: 'Per wedstrijd kijken wat beste is'

GinoHaverkamp, 18-10-2020 om 16:45, 11606 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is uiterst tevreden met de 5-1 overwinning van Ajax op sc Heerenveen. Hij zag het vernieuwde middenveld een sleutelrol spelen, al wil hij nog niet zeggen of hij met het trio bestaande uit Ryan Gravenberch, Davy Klaassen en Mohammed Kudus zijn beste middenveld gevonden heeft.

'Prima, 5-1. Ik heb wel een nare bijsmaak van de tegengoal, maar het was al met al een duidelijke, prima overwinning. Hier kunnen we verder op borduren', zegt Ten Hag tegen FOX Sports na afloop van het duel.

De oefenmeester zag zijn nieuw geformeerde middenveld slagen tegen de Friezen. Waar eerder gespeeld werd met Gravenberch, Quincy Promes en Edson Álvarez, vormden nu Gravenberch, Klaassen en Kudus het middenveld. 'Ons aanvalsspel moest beter', zegt Ten Hag. 'Dat was de conclusie, niet alleen na Groningen-uit. De afstemming kan immers niet gelijk goed gaan. Vandaag ging het wel beter. Dat had te maken met Heerenveen, maar ook met onze spelers.'

Ten Hag wil echter nog niet zeggen of hij zijn ideale middenveld gevonden heeft. 'Te makkelijk', zegt hij. 'Gravenberch was een paar wedstrijden niet beschikbaar, Kudus was de vorige wedstrijd niet beschikbaar en Klaassen was er niet', legt Ten Hag uit. 'Het gaat uiteindelijk wel wat in elkaar komen, het middenveld is immers wel het zenuwcentrum. Maar andere jongens hebben het ook uitstekend gedaan. Quincy, Edson Álvarez, dus we hebben opties en kunnen per wedstrijd bekijken wat het beste is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Quincy en Edson uitstekend.........denkt deze man dat we allemaal stekeblind zijn?
0 0
funnymountain
Dak dicht, mistmachine aan en Sjakie opstellen.
0 0
cantharel
Zit zich nu al in te dekken om Alvarez en labyad op te stellen. Het zou me heel veel pijn doen maar als hij dat flikt hoop ik dat ze niet winnen. Als hij in het verloop van de wedstrijd spelers wisselt oke maar wel beginnen met de sterkste opstelling.
2 0
TheRiviera
in alle eerlijkheid is het wel een logische houding van Ten Hag. Elke team hoort meerdere middenvelders van gelijke niveau met verschillende kwaliteit tot zijn beschikking te hebben. Hiermee kan je het middenveld aanpassen wanneer het nodig is. Kijk bijvoorbeeld naar Liverpool. Daar spelen ze nooit met een vast middenveld er word continue gerouleerd.
0 -1
cantharel
Maar wel met je sterkste beginnen volgens mij en daarna evt aanpassen.
0 0
TheRiviera
Nee dat doet Klopp nooit zover ik het zie. Hij past zijn middenveld aan op basis van de tegenstander. Hij begint nooit met zijn beste 3 middenvelders en gaat daarna wisselen waar het nodig is. Mits fit heeft Klopp minimaal 9 middenvelders tot zijn beschikking en ondanks dat Wijnaldum een van zijn beste middenvelders is staat hij niet altijd in de basis.
0 0
BrandjeXL
Deze woorden van TH zeggen helaas genoeg. Hij gaat dus niet uit van eigen kracht. Is de beste man vergeten dat we met vrijwel alleen maar voetballers heel Europa omver bliezeb
3 0
geDaante
Precies, het was afgelopen seizoen al duidelijk dat Schreuder en de spelers zelf (die Ten Hag hebben bijgestuurd) daar meer verantwoordelijk voor waren.

Anders ga je niet van een duo Schöne - Frenkie, naar een duo Alvarez - Martinez.
Dat kan niet.
3 0
Drukwerk1968
Sinds die tijd zijn er nogal wat spelers vertrokken. Dat hebben ze nu gerepareerd. Klaassen en kudus is beter dan lasse en frenkie
2 -1
EenAjacied
Los van het feit dat ik Alvarez liever helemaal nooit meer op het middenveld wil zien, moet ten Hag wel echt gestoord zijn wil hij hem woensdag opstellen. Tegen een team wat zo hoog druk zet als Liverpool heb je spelers nodig die snel onder druk kunnen combineren. Alvarez speelt alleen enigszins redelijk als hij veel vrijheid krijgt, onder druk faalt hij altijd.
4 -1
geDaante
Die logica die jij nu even neerpent, en die ieder weldenkend mens meteen kan volgen, kent Ten Hag niet.

In de voorbereiding speelde het middenveld Taylor, Gravenberch en Kudus geweldig, met enorm veel dynamiek, tempo, diepgang, combinatiespel, etc. Daar zat alles in.

Maar nee, daarna was het meteen weer Alvarez en Promes op het middenveld. Laatstgenoemde was totaal onzichtbaar, bakte er niks van, maar of all players, kreeg hij naderhand de complimenten, samen met Labyad. Toen wist je al wel hoe laat het was.

Als je als trainer Alvarez alleen al als optie ziet voor het middenveld, boeit de opbouw, het spel van achteruit, en het onder druk uit voetballen je niet. En Ten Hag zag hem niet alleen als optie, maar als eerste keus.

Deze man wil vooral tegenhouden, en voorin de spelers wat vrijheid geven, al wordt dat ook steeds minder daar hij nu voor een vast tactiekje kiest, namelijk Tadic die voorgeeft, en een lopende 10. Althans, tot aan de wedstrijd tegen Heerenveen aan toe.

We moeten echt geluk hebben dat ie naar de publieke opinie gaat luisteren, of het toevallig een keer goed neerzet. Maar het is duidelijk dat als er dit seizoen alsnog succes wordt behaald, het al ondanks Ten Hag is, en niet bepaald dankzij.

Hij is vorig seizoen voor mij al door de mand gevallen, en hard.

Hij kan het eigenlijk ook niet meer goed doen. Als een elftal pas na maanden gaat draaien door druk van de buitenwacht, en de buitenwacht dus eigenlijk de opstelling bepaalt, dan is de trainer veelal slechts een uithangbordje. Hij heeft al gefaald.
4 -1
EenAjacied
Het telkens vasthouden aan verkeerde opstellingen aan het begin van het seizoen om er vervolgens op terug te komen als het mis gaat, is iets waar ik mij ook mateloos aan kan irriteren bij ten Hag.

Echter vind ik zijn spelopvattingen en tactiek (met name tegen grotere clubs) altijd heel sterk. De manier waarop er tegen Real en Juventus werd gericht op kort combinatie spel in de kleine ruimtes aan 1 kant van het veld met veel positie wisselingen, was precies de manier waarop er gespeeld moest worden tegen die tegenstanders.

Echter ook dat seizoen stonden de spelers aan het begin van het seizoen niet op de goede posities.

Ik snap daarom ook echt niet waarom ten Hag zo vaak rare beslissingen neemt in de opstelling. Als je ziet hoe duidelijk zijn tactiek is ivm onder andere looplijnen, veld bezetting, en daarmee ruimte maken in de halfspaces, vind ik zo apart dat je spelers opstelt die niet geschrikt zijn voor die tactiek (mbt bijv. het middenveld Alvarez, Promes, Gravenberg/Kudus).

Met de middenvelders en aanvallers die Ajax op dit moment ter beschikking heeft kun je met een soortgelijke tactiek spelen als tegen bijv. Juventus. Maar dan moet de basis elf wel complementair zijn aan de tactiek. Juve zetten tegen ons ook erg hoog druk, maar omdat we de juiste spelers hadden kon daar onder uitgespeeld worden.

Daarom zie ik de wedstrijd tegen Liverpool ook echt als de test voor ten Hag om te zien of hij oogkleppen op heeft als het over de opstelling gaat. Je gaat hevig onder druk komen te staan, en Alvarez en/of Promes hebben niet de kwaliteiten om daar onder uit te voetballen. Iedereen heeft dat inmiddels wel gezien. Alvarez heeft het zelfs al moeilijk als hij door zwakke tegenstanders onder druk word gezet.

Als het gaat over tegenstanders die zichzelf inbouwen, vind ik dat de tactiek van ten Hag wel vaak matig. Dan moet je gewoon vol inzetten op de aanval en snel combinatie spel met creativiteit. Daardoor viel hij (zo als jij zij en terecht) door de mand tegen Getafe. Met een aanval van: Babel, Traore/Huntelaar en Tadic breek je gewoon geen muur. (Het terug halen van Babel was ook echt geen slim idee)

Al met al zit ik vooral met mixed feelings. Je hebt nu het materiaal om met een goede tactiek een kans te maken. Maar als je nu niet de juiste elf op het veld zet, vind ik het gestoord, mede omdat je daarmee je eigen tactiek tegenspreekt.
0 0
DeKes
200% mee eens!
Je wordt misselijk als je hem over het middenveld hoort wauwelen.
Eigenlijk over de hele opstelling!
Hij ziet, of begrijpt niet wat iedereen wél ziet,
INCLUSIEF alle analisten!!
Hij moet echt vertrekken en zo snel mogelijk graag!
2 -1
ajax4ever01
Ik hoop dat Ten Hag nu heeft gezien dat Alvarez niets op het middenveld heeft te zoeken.
2 0
geDaante
Als je dat na één wedstrijd, of wat zeg ik, na 5 minuten spelen al niet ziet, ga je het nooit zien ben ik bang.

Hij ziet heus wel dat ie aan de bal matig is, hij ziet wat wij zien, maar het boeit hem niet. Dat gevoel van 'controle' en 'zekerheid' die Alvarez hem blijkbaar geeft, gaat bij hem boven beter spel aan de bal. Wat hij dan weer niet ziet, is dat Alvarez dat helemaal niet brengt, en de vele hele negatieve gevolgen die zijn spel met zich meebrengt, opbouwend en aanvallend, maar zeker ook verdedigend.
3 0
Drukwerk1968
Hij zegt niets verkeerds maar wordt op alles afgefakkeld. Wat is er raar aan om met een vol programma niet met alleen maar 14 of 15 spelers te werken? Hij moet de complete selectie tevreden houden, wat niet meevalt. Straks met blessures, schorsingen en corona hebben meerdere spelers wedstrijdritme en zal het verval, hopelijk, minder zijn.
2 -3
BrandjeXL
Leuk verhaal maar TH is helemaal geen trainer die veel rouleert
1 0
geDaante
Als er één trainer niet of nauwelijks rouleert, is het Ten Hag wel. Wissels soms 3-4 minuten voor tijd.

En waarom wordt er gedaan alsof het nu een drukker programma is dan afgelopen jaren? In het succesvolle CL jaar speelde ook de beoogde basis vrijwel alle wedstrijden.

En daarbij, het gaat erom dat ie voor een totaal onlogische basiself kiest, al maanden, net als afgelopen seizoen.

En hij lult maar wat. Traoré speelde puur omdat Labyad er niet was, en het middenveld speelde vanwege druk van buitenaf. Hij probeert op meerdere manieren zijn vreemde keuzes, die duidelijk niet goed uitgepakt hebben, goed te praten.
2 0
Drukwerk1968
Hij heeft meerdere malen aangegeven dat dit seizoen wel te willen gezien het zware programma. Jullie horen alleen wat je horen wilt
0 0
Tomajax1990
Ik mag toch hopen dat hij wel al heeft gezien wat het slechtste is voor elke wedstrijd...
2 0
Amp
Wat een reactie ook. Gewoon camoufleren dat ie baalt dat het zonder zijn lievelingetjes labyad en promes, en domme keuze voor alvarez op de dubbele 6, een heel stuk beter ging. Dat gelul over per wedstrijd bekijken wat je nodig hebt. Ja dat kan als je een selectie als bayern, liverpool, barca, etc hebt. Niet met dit materiaal achter de beste 11. Hiermee laat je gewoon weten dat je je foute keuzes niet wil toegeven en die andere gasten erin wilt hebben
8 0
Ajax27
Zo is alles makkelijk recht te lullen na 1 goed resultaat. Als ie woensdag met dezelfde basiself speelt en het middenveld compleet overlopen wordt zegt iedereen weer... ja, tegen Heerenveen moet je verplicht zo aanvallend spelen, maar tegen Liverpool had ie voor meer zekerheid moeten gaan en ipv Gravenberch iemand als Martinez of Alvarez moeten brengen.

Feit is gewoon, bij een ploeg die wint doen de spelers het. Bij een trainer die verliest ligt alles aan de tactiek van de trainer. Zo simpel is het gewoon.

Waarom is topaankoop Promes ineens zoveel minder? Alleen door het spelen als 10? Of was ie de wedstrijden daarvoor als linksbuiten ook al niet zo top? Waarom deed Labyad het in de voorbereiding zo goed tegen een paar aaardige ploegen, maar weet ie in de eredivisie geen potten te breken? Het zijn vragen waar gewoon moeilijk antwoord op valt te geven. Wanneer en waardoor is een speler in vorm?
2 -1
cantharel
Dat Labyad het in de voorbereiding goed deed kwam omdat tegenstanders niet optimaal waren.Hij is gewoon niet goed genoeg. Promes kan op links van waarde zijn maar moet wel geconcentreerd zijn en niet denken dat hij superieur is.
0 0
geDaante
Ajax moet nooit voor zekerheid gaan.

Ajax heeft het nooit moeten hebben van opvangen en breken, maar van naar voren verdedigen en druk zetten. Dat is de enige manier een team met betere individuele spelers aan te pakken.

Jol deed zekerheid inbouwen, Frank de Boer. Allemaal Ajax-onwaardig.
Ajax liet weer van zich horen en oogste weer respect doordat Bosz dat lef en dat aanvallen en voetballen terugbracht, met een voetballende 6 (Schöne). Later in de CL met Schöne en Frenkie, een voetballende 6 en 8.

Waarom wordt daar geen enkele lering uit getrokken? En dat door dezelfde coach? Bizar. De enige verklaring is dat Schreuder veel meer invloed had zoals weleens in de media werd geopperd. Spelers hebben Ten Hag ook bijgestuurd toentertijd, dat is ook bekend.

Juist met Alvarez ga je eraan tegen Liverpool, die gaat onder druk constant en knullig balverlies lijden, en je komt niet meer voetballend van je eigen helft af.

Promes is nooit een topaankoop geweest, voor mij niet in ieder geval. Deed het even leuk als duo met Ziyech, maar een buitenspeler die het puur van bij de tweede paal komen moet hebben, zegt genoeg over diens beperktheid.

De voorbereiding zegt heel weinig, zie ook Heerenveen dat alles verloor, nu het prima doet. Je speelt tegen andere ploegen in opbouw, en zwakkere ploegen. Oefenpotten ook.
2 0
Ajax27
Promes was voor Nederlandse begrippen echt wel een topaankoop. Spelend bij het NL elftal, in Rusland bij Spartak Moskou 4 jaar top gespeeld, Europees de nodige wedstrijden gespeeld, groot scorend vermogen, uitgeroepen tot beste speler vna de Russische competitie en pas 27 jaar. Na 1 minder seizoen bij Sevilla waar ie overigens wel evengoed veel wedstrijden speelde was het gewoon knap dat Ajax een dergelijke speler kon aantrekken. Dus ja, die hoorde net als bankzitter Daley bij United, Laagvlieger Tadic bij Southampton, en niet-geslaagde Everton speler Klaassen... bij topaankopen met ervaring.
0 0
Flipper33
Ajax kan volgende seizoen of tijdens de winterstop het beste Promes en Alvarez en Labyad zien kwijt te raken vind dat de zwakste spelers die In de selectie zitten
3 -2
geDaante
Eerst maar eens Ten Hag eruit knikkeren, en Overmars ook.
0 -1
FTS95
Ik ga iets geks zeggen: ik vond Gravenbergh vandaag echt geweldig spelen!
2 0
Ajax1969
Ik vond alledrie de middenvelders goed spelen. Ik ben blij dat ten Hag Gravenbergh heeft opgesteld, ik was vooraf bang dat hij zijn plek af zou moeten staan aan een meer ervaren speler als Promes , Martinez of Alvarez.
0 0
gusanito
Wat slaat deze man toch vaak onzin uit. Alvarez is gewoon gewongen en te licht bevonden op cvm en hetzelfde geldt voor Promes op 10 en Labyad op 9. Van leren en verder gaan, niet in blijven hangen! Kudus en Klaassen lijken me zekerheden op het middenveld en van mij mogen Gravenbergh en Lisandro Martinez om die andere plek strijden. Tegen Liverpool alleen Traore eruit halen en Promes erin. Tadic in de spits en Quincy op links.
3 -1
Yeshyeshyall
Mja op zich heeft hij wel een punt en bovendien kan hij ze moeilijk nu afvallen. Een rode kaart of blessure en ze moeten er weer staan
2 -1
geDaante
Ze hoeven daar helemaal niet te staan. Alvarez heeft iet nooit op hoeven stellen. Eigen jeugd (Taylor, Q. Timber) zijn al veel beter, Ekkelenkamp is al beter, etc.

Promes hoeft nooit op 10 te staan, ook niet bij blessures, zelfde geldt voor Labyad.
0 0
louis60
Al dat wisselen en goochelen met opstellingen, zorgen ervoor dat de automatische cominaties niet vertrouwd raken. Is hij nou zo slim en zijn wij nu zo dom? Wat een prutser.
0 -1
mickey2602
Niet geleerd van het seizoen onder Bosz? Toen speelden we donderdags een Europese wedstrijd en met dezelfde elf spelers zondags tegen PSV.
Ten Hag heeft het al zovaak gezegd,dit seizoen volgen de wedstrijden elkaar erg snel op en dus zal er gerouleerd moeten worden.
Reken in ieder geval in de eerste seizoenshelft maar niet op iets als automatische combinaties die vertrouwd raken.
Er zal waarschijnlijk iedere wedstrijd een ander middenveld en wellicht ook een andere voorhoede staan.
3 0
louis60
Oke, maar met Labyad, Alvares, Promes en Traore win je ook niet bij uitwedstrijden van Groningen, Twente en naaste concurrenten. Dus dan kan je beter basis elf (en dan wel de juiste opstelling) laten beginnen en na een halve wedstrijd wisselen. Sta je tenminste met voldoende doelpunten voor.
0 0
off
Promes is een speler die bij uitstek geschikt is voor de 3e fase. Maar als je hem op 10nzet en het niet loopt dan gaat hij de bal ophalen en heb je geen reet aan 'm.
2 -1
FTS95
3e fase gaat tegenwoordig niet...de kantine is dicht..
4 0
Aeter
Ik denk dat hij niemand af wil vallen met deze uitspraak. Maar hij ziet ook wel dat dit middenveld heel sterk is en super dynamisch. Je moet nooit verdedigend spelen, dat is niet des Ajax en dat kan de ploeg ook helemaal niet.
6 0
geDaante
Hij zal dat vast zien, maar 'controle' en 'zekerheid', en zijn tactiekje met een lopende 10 vindt hij blijkbaar veel belangrijker.

In de voorbereiding speelde het middenveld Taylor, Gravenberch en Kudus net zo sterk, dynamisch, vlot, maar dat werd de volgende wedstrijd meteen weer ontmanteld. Promes mocht op 10 weer opdraven, bakte er niks van, en kreeg als enige de complimenten.
1 0
louis60
Zag hij dat maar. Ik ben klaar met TH.
1 -2
Aeter
Zeik niet zo en wacht nou maar tot na Liverpool. Als hij dan met Promes en Alvarez speelt en met 4-0 de boot in gaat mag je zeiken. Voor nu, gewoon niet zo zeuren en jammeren en denken dat je zelf een betere trainer bent. Dat ben je niet, anders stond je er wel.
4 -2
geDaante
Iedereen is zowat een betere trainer dan deze man. Als je net als afgelopen seizoen maandenlang vasthoudt aan een totaal onlogische opstelling die je enorm verzwakt en die niet des Ajax is, ben je een trainer van niks.

Hij heeft al gefaald, hopelijk maakt hij het niet erger.
1 0
Jehebtnietaltijdbalbezit
Heerlijke reactie, iets met spijker en kop...
0 0
ajaxx123
We weten toch allemaal dat woensdag Alvarez gewoon speelt, die stelt hij op voor de 'controle'
1 -1
Adam24
Ik zou het woensdag nog enigszins kunnen begrijpen. Dan ga je niet zelf de hele tijd de bal hebben. Wat zo iemand tegen Groningen of Sparta in de basis doet is mij een raadsel.
1 -2
mingjen_tk@hotmail.com
TH heeft geen oog voor talent ( Lang, Danilo, ünuvar), geen fingerspitzengefühl voor een toptrainer ( poppetjes op de juiste plek zetten) en zijn meetlat blijft het niveau Utrecht ( Traoré, Promes, Alvarez)...
6 0
Yeshyeshyall
Traore en Promes zijn wel beter dan niveau Utrecht en Alvarez speelt in een meer verdedigend systeem bij Mexico echt prima, beter dan Utrecht. Labyad en Klaiber zijn, niet geheel toevallig, niveau Utrecht of net iets beter
0 -1
geDaante
Niet mee eens, Promes voegt werkelijk niks toe, kan geen man voorbij, kan alleen voor het doel opduiken. Dat is wel extreem beperkt voor een buitenspeler.

Traoré is niet slecht, maar zeker geen niveau wat Ajax moet nastreven. Ajax is ook niet meer gebaat bij een bonkig aanspeelpunt, meer bij een speler die leep is, en makkelijk meevoetbalt.

In de CL zal het fysieke voordeel van Traoré grotendeels wegvallen, en dan zal je zien dat het voetballend te matig is.
0 0
ck69
Promes in dit rijtje is misschien een beetje té. Zeker die click met Ziyech was echt dodelijk
1 -1
vak114
Ten Hag out !!
6 -2
JOHANisGOD
Tegen Liverpool Martinez voor Gravenberch.
4 -2
ajaxxcied4life
Gravenbeecg speelde vandaag prima
6 0
ricky10
Het enige wat je kan of zou kunnen veranderen is Gravenberch/Martinez per wedstrijd bekeken, maar voor de rest hoef je over Promes of Alvarez niet meer na te denken voor het middenveld lijkt mij na vandaag.
6 0
4-3-3
P'cies, het lijkt me duidelijk dat er andere (speel-garantie Promes of financiële situatie wbt Alvarez?) belangen spelen bij het opstellen van Alvarez en Promes.
Het zag er vandaag eindelijk weer een beetje des Ajax uit op het middenveld en dat was al een hele opluchting voor mij. Nu is het wederom afwachten welke opstelling EtH weer uit zijn mouw schudt tegen Liverpool. Ik vrees weer voor Alvarez en Promes op het middenveld. Daar zal Liverpool genadeloos gehakt van maken. Misschien is dat wel nodig om EtH te overtuigen van zijn ongelijk...
0 0
Caelintroy
Precies denk ik ook. Ik vond overigens Gravenberch prima spelen en zie dit middenveld van vanmiddag ook echt wel als een serieuze optie. Lekker veel voetbal op die manier. Nu voorin nog Tadic in de spits, vergezeld met Promes / Antony op de flanken of Neres / Antony.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Nee nee nee nee nee, niet per wedstrijd de beste moeten spelen smurf
3 -1
Joseph
Ik vind het wel erg zorgelijk dat hij Martinez niet eens noemt, vorig seizoen zijn beste middenvelder met Donny..

Tegen Liverpool vind ik zelfs dat je niet om Martinez heen kan. Je wilt voetballen, dus Alvarez is geen optie en je wilt verdedigend ook wat zekerheid op het middenveld, dus Gravenberch is een risico.

Martinez-Klaassen-Kudus zou mijn eerste keuze zijn op dit moment in de CL. In de eredivisie is Gravenberch logisch, dan heb je de verdedigende skills van Martinez niet nodig.
1 0
ajaxwestland09
het beste is gewoon Klaassen Kudus en gravenberch zoals het nu stond
misschien voor gravenberch martinez of ekkelenkamp ( ook erg goed). Wat kan ik genieten van Kudus man of the match met recht daar kan ETH toch niet omheen
2 0
Zuiderling
Tuurlijk kan Ten Hag daar omheen. Je kentTen Hag toch ?
0 0
Jaridebeste
Ik heb het gevoel dat hij inmiddels ook wel weet en ziet dat dit het beste middenveld is. Maar ik denk dat hij zijn angst laat overheersen en hij toch Alvarez weer gaat opstellen. Naar mijn mening werkt dit juist averechts maar goed. Hoop dat ik het mis heb.
0 0
Kuningast
Nee prutser. Gewoon het beste elftal opstellen en je daar aan houden.
In de CL kun je een keer wat wijzigen maar in de eredivisie is dat totaal niet nodig.
5 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
had nog beter gekunt, als hij martinez erin had gezet en gravenberch eruit
1 -4
Joseph
In de eredivisie is dit zonder twijfel je beste middenveld. Zeker omdat de topwedstrijden pas in het 2e deel van het seizoen vallen. Ik hoop echt dat TH vast houdt aan dit middenveld!

In de Champions League vind ik wel dat je gelijk hebt, Gravenberch is verdedigend een risico..
0 0
AjaxAddicted
Hoezo? Gravenberch niet slecht vandaag. Ik zou eerder nog twijfelen over Ekkelenkamp. Die vind ik ook sterk ogen de laatste tijd. Ekkelenkamp, Kudus, Klaassen prima toch? En Antony net iets scherper dan Neres op het moment.
2 -2
Jaridebeste
Gravenberch deed het prima vanmiddag. Zeker de 1e helft. Hij heeft ook heel veel ballen onderschept.
2 0
de-Ajacied
Martinez is een redelijke verdediger maar een hele goede middenvelder. Kan druk zetten, snel passen en heeft power.
Was vorig jaar bij Valencia en Chelsea uit een van de uitblinkers op het middenveld
5 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ja onbegrijpelijk dat zo iemand op de bank zit.

maar dat is verklaarbaar, gravenberch moet spelen, zodat marc kan cashen
0 0
Turbo
Ophouden. Alvarez is nooit een optie. Tegen geen enkele tegenstander, op geen enkele positie.

We hebben 135 fatsoenlijke minuten gespeeld dit seizoen. 90 vandaag en 45 tegen Vitesse. Allen zonder Alvarez.
6 -1
RJB1979
Ik kan er prima mee leven als hij zijn ongelijk niet wil toegeven maar diep van binnen het wel degelijk weet en daar vervolgens naar handelt.

Woensdag Alvarez en Promes weer op het middenveld en ik schop hem hoogstpersoonlijk terug naar Utrecht.
3 0
AFCAjax
Het gaat een zaadpot worden woensdag.. geen publiek, alvarez op het middenveld misschien zelfs labyad in de spits, dat verwacht ik iig weer in de eerstvolgende eredivisie pot.
1 0
trainerdv
Grappig dat niemand echt wil luiteren naar wat hij zegt: Vorige wedstrijd waren Klaassen en Kudus er niet.
0 -2
DeMeervanweleer
Nee, maar daarvoor was Kudus er wel, of Gravenberch, waar het om gaat, is dat hij het gewoon niet goed heeft gezien. Promes is geen 10 en Alvarez een niet voor Ajax geschikte 6. Hij had met Ekkelenkamp of Tadic op 10 kunnen spelen en met Martinez of Taylor op 6.
3 0
Restored
"Maar andere jongens hebben het ook uitstekend gedaan. Quincy, Edson Alvarez, dus we hebben opties en kunnen per wedstirjd bekijken wat het beste is." Dit klinkt alsof hij nog zou overwegen om Promes en Alvarez op het middenveld op te stellen, wat gezien de afgelopen wedstrijden echt totaal debiel is. Beide hebben echt niks op het middenveld (van Ajax) te zoeken.
1 0
Joseph
Ten Hag heeft eerder gezegd dat Kudus speelde omdat Gravenberch geblesseerd was. Ik luister niet naar draaikonten.
0 0
JasperAFCA
haha fuck quincy en alvarez hebben het ook uitstekend gedaan op het middenveld??? echt tyf op ten hag woendag staat alvarez basis. mark my words.
1 -2
Peewee
ik zou Ekkelenkamp wel eens in de spits willen zien .....
2 -1
RJB1979
En Tagliafico op doel.
3 0
X-RaY
Vraag me af of deze man wel is in de spiegel kijkt
1 0
DeMeervanweleer
Wil eindeloos zijn gelijk halen. Iedereen met een beetje kijk op voetbal zag dat Promes op 10 te weinig vernuft c.q. handelingssnelheid bood, Alvarez op 6 was zo mogelijk nog erger; te traag, lage handelingssnelheid en te defensief ingesteld. Natuurlijk had hij Klaassen nog niet en waren Gravenberch en Kudus afwezig af en toe, maar hij hield te graag vast aan Promes en Alvarez.
Promes kan je i.m.o. het best als linksbuiten gebruiken, of als diepe spits.
Alvarez als stand-in voor Schuurs, al is Timber al beter eigenlijk.
1 0
Duif63
Hij wil zijn ongelijk niet toegeven.
6 -1
Restored
Deze trainer is hopeloos...
2 -3
Ajaxbrl
Nou, ik weet het wel..
0 0
atalantanio
Vandaag was oké, maar ik zie tegen Liverpool liever “totale controle” zoals tegen Groningen.
0 -1
Soccerskins
Dit klinkt toch als; Alvarez speelt woensdag.
3 0
kade88
Mijn angst is zo groot daarvoor.
4 -1
Joseph
"Ik heb de verkeerde keuzes gemaakt, maar ik ben nog niet klaar om dat toe te geven.."

Is dit de strekking van zijn verhaal?
14 -1
Jaridebeste
Nog ietsje anders denk ik.
"Ik heb de verkeerde keuzes gemaakt, maar dat ga ik sowieso niet toegeven".

:-)
0 0
Oeroeboeroe
Nog anders "Ik heb de verkeerde keuzes gemaakt, maar door mijn uitspraken zorg ik ervoor dat iedereen met samengeknepen billen gaat slapen"

:-)
0 0
Prethoofd123
Vervang “verkeerde keuzes” voor “debiele keuzes” en je strekking snijdt hout.
2 -1
talent020
Nee, nee, nee Erik! Promes en Alvarez hebben het helemaal niet prima gedaan op het middenveld, Promes hoort gewoon op de flank en Alvarez als CV.
2 -2
DrFootball
Nee, nee, nee talent020 Promes en Alavarez hebben het niveau voor Ajax niet. Ook niet als buitenspeler, spits, middenvelder of centrale verdediger.
1 -1
Santiago
Geweldige trainer die Ten Hag. Lekkere 5-1 overwinning. Heb vertrouwen in onze kale held.
3 -3
Joseph
Het heeft uitstekend uitgepakt allemaal.

Ten Hag is aangesproken op zijn fouten en de aanpassingen zijn direct beloond. Nu is het zaak dat hij zijn eigen visie los laat en dit voort zet.
0 0
Koningtoto
Dit middenveld staat nog wel even gok ik zo.
0 0
4-3-3
Helaas, ik zou daar nog geen stuiver op durven te wedden.
0 0
3*stars*3
Och, Alvarez staat er woensdag dan gewoon in...
1 -1
Schip
En zo draait Erik zijn kont er wel uit hoor.
2 -1
Bruno04
Haha zei het net tegen mijn vader. Wedde dat die weer wat verzint met zijn per wedstrijd en zijn pseudo analystische gedoe.
5 -2
Jop909
elke middenveld zonder Alvarez is een goed middenveld..
0 -2
Jaridebeste
Bij Mexico deed/doet hij het prima. Bij Ajax niet geschikt.
0 0
MelleAfca
Woensdag speelt Alvarez gewoon voor Kudus of Gravenberch
1 0
3*stars*3
Blok Alvarez/Martinez zal me niet verbazen en dan Klaassen als 10.
Ten Hag is een vaag mannetje...
0 -1
Mentir
als ie wat wisselt hoop ik voor Martinez voor Gravenberch, dan heb je iets meer verdedigend maar niet zo onnozel als met Alverez.
1 -1
fc Barcelona_ke
Ik sou wel begrijpen. Alvarez is defensieve sterk dat hebben we nodig tegen voetballende ploeg liverpool
1 -5
talent020
Nee dat is niet zo, ik zou me nog voor kunnen stellen als hij Martinez ipv Gravenberch opstelt, Martinez heeft wel het voetballend vermogen naast zijn Argentijnse strijders mentaliteit, maar Alvarez op het middenveld zou een ramp worden, die kan het voetballend niet bijbenen.
1 0
Turbo
Alvarez is niet verdedigend sterk. Wint geen duels, verovert geen ballen, en is zodanig traag dat elk omschakelmoment een 100% kans tegen wordt.
2 -2