Ten Hag verklaart afwezigheid Promes en Labyad in basis

GinoHaverkamp, 18-10-2020 om 14:25, 27814 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De verwachte compacte speelwijze van sc Heerenveen is de voornaamste reden voor het op de bank zetten van Quincy Promes. Zakaria Labyad ontbreekt omdat hij zondagochtend vader is geworden, maar zou om dezelfde reden als Promes ook gepasseerd worden door trainer Erik Ten Hag.

'Tegen een compacte tegenstander hebben we moeite om in ons aanvalsspel te komen', vertelt Ten Hag aan FOX Sports. Dat was één van de redenen waarom Ajax tegen FC Groningen niet goed voor de dag kwam, met Labyad en Promes als respectievelijk spits en meest vooruitgeschoven middenvelder. 'Veel balbezit, weinig kansen. Traoré is een aanspeelpunt en is ook sterk. Hij krijgt nu de kans', aldus Ten Hag over zijn keuze voor Lassina Traoré als spits zondagmiddag tegen sc Heerenveen.

Klaassen en Kudus

Na een afwezigheid van bijna 3,5 jaar keert Davy Klaassen gelijk terug in de basisopstelling van Ajax. Niet gek volgens Ten Hag, want de middenvelder heeft weinig aanpassingstijd nodig. 'Hij heeft een belangrijke rol. Hij is daarnaast fit en heeft bij Werder Bremen ook al competitievoetbal gespeeld.' Zodoende hoeft de Ajacied niet rustig gebracht te worden. 'Hij kent het Ajax-voetbal ook, dus dat vergt geen periode van aanpassing.'

Klaassen gaat zondagmiddag veel roteren met collega-middenvelder Mohammed Kudus. 'In balbezit moet hij (Klaassen, red) vrij diep spelen en zal hij vaak met zijn loopacties kunnen penetreren. Bij balverlies zakt hij verder terug, maar dat ligt ook aan de tegenstander', legt Ten Hag uit. 'Kudus speelt in een aanvallende positie, maar dat kan ook roteren. Daar hebben we op getraind.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
goajaxgo
Jammer van die weggegooide punten tegen Groningen.
2 0
louis60
Traore kreeg volgens TH tegen Heerenveen zijn kans. Conclussie: afgekeurd! En Labyad hoort ook niet in de spits. Tadic of KJH kan wel. Maar ik zou in de winterstop nog een goede spits halen. Traore verkopen en Labyad als invallende bankzitter.
1 -1
MarcelvTol1971
Ik begrijp gewoon echt niet dat deze coach in Labyad een basisseler ziet. Het lult ook maar een eind raak.
2 0
Drukwerk1968
Heb jij geluisterd? Hij zou labyad sowieso niet opgesteld hebben vandaag.
1 0
MarcelvTol1971
Ja dat klopt met een lulverhaal eromheen dat Ajax tegen compact spelende ploegen zoals Heerenveen, moeilijk in het aanvalspel komt.
Maar blijkbaar speelt Groningen niet compact want dan stelt ie dit duo wel op maar dan zien we met z’n allen dat het ook niet werkt.
ten Hag wil gewoon niet toegeven dat Labyad als spits niet werkt maar hij blijft het maar volhouden, omdat het in de voorbereiding zo lekker ging.
En hoe meer mensen het zeggen in media etc hoe eigenwijzer ten Hag wordt en blijft volhouden.
0 0
Hwb
Toch interessant dat jij zegt dat hij blijft volhouden, net na een wedstrijd waarin hij juist behoorlijke aanpassingen heeft gedaan.

Groningen speelt ook compact en mede nog die wedstrijd zal hij hebben geconcludeerd dat het niet werkte. We zijn het er allemaal over eens dat dat te laat was, maar het is juist niet zo dat hij er maar aan vast blijft houden.
0 0
MáximaZorreguieta
Vooral hopen dat Labyad ook niet terugkeert in de spits. Wat was dat waardeloos
6 0
jutter
Ja, blijft hij m.b.t. die Labyad zo eigenwijs, dan is dat heel waarschijnlijk snel einde verhaal voor deze Tukker bij Ajax. Dan zal de kritiek ongekende vormen aannemen en wordt zijn positie in feite dus onhoudbaar. Geldt overigens ook m.b.t. Alvarez, zij het in iets mindere mate. Ajax functioneerde vandaag in zijn totaliteit aanmerkelijk beter dan tegen Groningen, en blijkt maar weer eens dat de aankoop van Kudus een gouden greep is geweest. Is natuurlijk ook wat makkelijker spelen tegen een zwakke ploeg als Heerenveen dan tegen een wereldtopper als Liverpool, maar toch.
1 0
ST
Ik geloof meer in Timber dan in Schuurs. Zag er enorm klungelig uit samen met Blind.
0 -4
AlexIbarra
Ik vond hem een prima wedstrijd spelen.
3 0
Meerkoet
Wat een verademing zonder Labyad en Alvarez.
7 0
ST
Onana ; Nous - Timber - Blind - Nico ; Klaassen - Kudus - Martinez ; Antony - Tadic - Neres
5 -4
Ajax114
Dat is de enige juiste opstelling. Vrees dat wij deze samenstelling nooit gaan zien onder deze gekke trainer.
3 -1
MM1974
Deze knuppel van een trainer moet is aan een vast team bouwen,je kan niet elke week andere spelers opstellen ook niet goed richten de CL wedstrijden.
3 -3
f.m.d.
bij de europese topclubs gebeurt niet anders

rouleren maken ze alleen in NL een groot punt van
2 -1
ajaxxcied4life
Klopt. Ik vind juist dat er iets te weinig wordt gerouleerd naar mijn gading.
0 -1
Ajaxmax
Duidelijk toch
0 -1
Joseph
Het is toch vrij bizar dat Ajax deze man betaald.

Maar goed, ik ben al lang blij dat zijn onzin nu in ieder geval niet meer het middenveld om zeep helpt.
3 -2
Henkjanklaas
Nu nog gewoon tadic in de spits, netes en anthony op de vleugels en martinez verdedigende middenvelder. Ondanks meer dynamiek in de wedstrijd toch nog weer grote ruimtes op t middenveld.
2 0
geDaante
Deze man zegt altijd te ageren, en niet te reageren, maar hij reageert juist. Pas als iets duidelijk niet loopt, zoals Promes als lopende 10 en die niet creatief aan de bal is tegen een compact Groningen, grijpt hij in (áls hij na maanden een keer ingrijpt). Maar dat is iets wat je vantevoren als coach moet zien, zelfs leken weten dat. Hij heeft duidelijk geen inzicht, en vooruitziend vermogen, als ik het zo mag uitdrukken.

Vandaar ook zijn eeuwige vreemde opstellingen. Heeft er rationeel en tactisch een bepaald idee bij, maar het ontbeert hem volledig hoe dit uit zal pakken, tegen verschillende type tegenstanders.
4 -1
Dennis129
Overdrijf toch niet zo man. Hij heeft een halve finale CL gehaald met een team waarin 11 spelers een niveau gehaald hebben dat ze alle 11 nog nooit eerder gehaald hadden.
Ondanks het vertrek van topspelers als De Jong en De Ligt stond er vorig jaar voor de winterstop een team dat volgens jongens als Onana zelfs beter was tot de blessures roet in het eten gooiden. Nu de transferperiode voorbij is zal er over een paar weken weer een machine staan.
1 -3
Schip
Ah ok. Dus Traore is balvast en sterk, en daarom geschikt tegen een compacte tegenstander. Maar Tadic die dat ook is, niet.
5 -1
EuforischeRealist
Traore blijft een stuk dieper staan dan Tadic die zich juist veel in laat zakken. Dat scheelt soms wel 15 tot 20 meter.

Dat TH af en toe onverklaarbare keuzes maakt wil niet zeggen dat alles onzin is.
2 -1
geDaante
Juist met zo'n lopende Promes, zoals hij eerder speelde, heb je een spits nodig die zich in laat zakken, zodat Promes erover heen kan.

Het is een en al onverklaarbaar, net als Tadic op links voor de hoge voorzetten, op de niet kopsterke Promes, Labyad en Antony.

Over Alvarez is verder genoeg gezegd.
0 0
geDaante
Precies, en daarbij is Tadic voetballend in de kleine ruimte en in de kaats/combinatie beter. Het neemt steeds meer bizarre vormen aan.
1 0
preme
Dit precies. Ben er ook wel klaar mee.
2 -1
ditisdebeslissing
Gisteren is voor hetzelfde de back van az naar de douche gestuurd
0 0
Kuningast
Hou toch op man. Niemand gelooft die onzin van je nog
4 -3
Oliveira
Echt bizar dat Ten Hag labyad ziet als een aanspeelpunt in de aanval in sommige situaties. Labyad, met alle respect, is geen speler waar je op moet bouwen en zien als een aanspeelpunt voor doelpunten.
6 0
mickey2602
En dat alles op basis van de voorbereiding,potjes waar het niet om het echie gaat.
Hij heeft het weer benoemd,dat Labyad het in de voorbereiding zo goed deed.
0 0
dennisindoor
en antony?
0 0
Juichtoon
Gelukkig is er geoefend op roteren. We hebben nog geen enkele vastigheid maar roteren kunnen we.
2 0