'Klaiber zelf ook rond met Ajax, keuring gaande'

BartVeenstra, 30-09-2020 om 15:40, 21372 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Sean Klaiber heeft nu zelf ook een persoonlijk akkoord bereikt met Ajax, zo meldt De Telegraaf woensdagmiddag. Eerder kwamen de Amsterdamse club en FC Utrecht al tot een overeenstemming van de transfer.

De Telegraaf laat weten dat Klaiber op dit moment medisch wordt gekeurd. De rechtsback tekent, mits hij medisch goed wordt gekeurd, een contract voor vier jaar bij Ajax. De verwachting is dat hij later op woensdag of uiterlijk donderdag officieel gepresenteerd wordt.

Ajax betaalt iets minder dan vijf miljoen euro voor de rechtsback van FC Utrecht. Die transfersom kan middels contractueel opgelegde bonussen nog oplopen tot een bedrag van zo'n zeven miljoen euro. Bij Ajax is Klaiber de opvolger van Sergiño Dest, die naar FC Barcelona vertrekt. In Amsterdam gaat Klaiber de concurrentie aan met Noussair Mazraoui.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Waarom ik Klaiber niet moet? Omdat hij in een tijd waarin Ajax door heel veel media als het kwaad van alles wordt gezien, hij als voetbalprof daarin meeliep / aan mee deed. Lekker veilig Ajax bashen.
En dat is met de meute meelopen terwijl hij ook kan beseffen dat hij zn salaris als profvoetballer in NL voor een groot deel aan Ajax te danken heeft. Ajax is de kern van het Nlse voetbal.
Daarom dus.
0 -2
Ajacied33
Keuring duurt zo lang. Laten we hopen dat deze hele transfer niet doorgaat
1 0
Balgobind
Kut aankoop
1 0
meerzicht
Bij veel AS leden is altijd al oppertunisme troef. Wint hij straks een wedstrijd dan wijzigen de duimpjes vanzelf van richting.
1 -1
oudzuid2
je zou denken dat Ajax inmiddels alleen vele miljoenen neerlegt voor de echte talenten in Nederland, de groeibriljantjes die bij de subtop opduiken, niet voor een 26-jarige rechtsback van Utrecht
2 0
oudzuid2
die kop op de foto alleen al... zou zo tussen het tokkie publiek in 010 passen
4 0
RobbertB
We spelen 6 CL-wedstrijden voor de winterstop.

Mazraoui is pas net weer helemaal fit.

Dest is weg.

Vind Klaiber een logische keuze. Hij hoeft niet te wennen aan het land en Eredivisie of Beker. Hij is al jaren de beste subtop-back. Ik denk dat hij het prima zal doen bij ons.

Laat de jonkies maar aantonen dat ze nu al beter zijn dan een Nederlandse subtopper. Als ze beter zijn, spelen ze gewoon.
5 -2
GerardAjax26
Volgens mij heeft Ajax zjin recente succes te danken aan het beleid van de jeugd de kans te geven en enkel directe versterkingen te halen op posities waar geen jeugdspelers doorbreken. En dus te stoppen met breedte aankopen. Jonkies die moeten aantonen beter te zijn dan een subtop back past voor mij niet in dat beeld.
0 0
MarcelvTol1971
Helemaal gelijk
1 -1
MK77
eens
1 0
liefhebber1
Ik hoop ieder moment dat dit een droom is.
Hoe kun je als Ajax zijnde dit soort kwalitatief slechte spelers binnen halen.
Deze jongen kan het niveau echt niet aan. Dat ziet toch iedereen.
Dit vindt ik echt een miskoop, zonder dat hij ook maar 1 seconden het shirt van Ajax heeft gedragen.
Totale wanhoops daad dit.
3 -1
MarcelvTol1971
We hebben jaren Veltman in de gelederen gehad dus wennen we hier ook wel aan
0 0
blava
Slechte aankoop en kan absoluut niet mee met het positiespel dat Ajax speelt. Blijkbaar voelt TH zich meer op zijn gemak met Utrechters.
2 0
donpedroh
Afgekeurd!
4 0
DulceDesde
Zo dat is een lange keuring!!!
0 0
Ajacied33
Iedereen valt hier over de uitspraken van Klaiber. Natuurlijk waren zijn uitspraken stoer en niet al te leuk om te horen voor ons. Maar serieus, dat boeit me eigenlijk niet eens. Het gaat mij erom dat je ambities hebt om aan te sluiten bij de EU top, en dan kom je met Klaiber aankakken. Zijn transferbedrag is ook enorm, 7 miljoen voor een hele middelmatige back. En dat terwijl je Timber ook nog hebt. Dan vallen mensen over ervaring. Wat is dat? Timber durf ik eerder de CL in te gooien dan zo'n Klaiber met zijn 26 of 27 jaar. Timber is een jongen van de club, dat redt zich wel. Hij komt tenslotte van Ajax. Maar Klaiber....Pfff ik zeg er niks meer over. Ergste transfer ooit in mijn optiek. Juist omdat Ajax zo gegroeid is verwachtte ik deze transfer niet
1 0
Juichtoon
Zou je wel moeten boeien want ook hierdoor kunnen arbiters als Nijhuis en Van Boekel doen wat ze doen. Dat is allemaal met elkaar verbonden. Dat drijft op het anti Ajax sentiment en Klaiber is daar zeker als prof onderdeel van.
Openlijk op TV zeggen dat je nooit voor Ajax zou willen spelen en dat ook nog eens herhalen.
0 0
Jan Doedel
Weten we zeker dat het Akwasi niet is?
3 -3
ajaxxcied4life
Heb je weer gezopen?
1 -2
Sterspeler
Deze speler heeft 2x zoveel te bewijzen als ieder ander vanwege z'n uitspraken. Het heeft voor ons geen zin om zo'n speler vast te leggen, en voor hem (buitenom het geld) ook niet.

Doe jezelf een lol en doe een transfer naar een Bundesliga Degradant. Klaiber is gedoemd te mislukken. Ongeacht wat ik van hem vind.
2 -1
Sjaakvaak
Weer iemand die verhalen heeft gelezen maar niet daadwerkelijk het interview zelf heeft bekeken. De uitspraken vielen reuze mee en gezien de context zelfs logisch.

Prima dat we hem afkraken op zijn summiere voetbalkwaliteiten maar die uitspraken stellen niets voor.
0 -2
Sterspeler
Ik kraak hem niet af op een paar uitspraken die uit z'n verband zijn getrokken. Hij staat totaal niet bekend als Ajax liefhebbend. Daarnaast mist hij kwaliteit en staat hij jeugd in de weg.

Als ik het overigens mis heb, ben ik dat de eerste die dat zal toegeven.
0 0
PJSM
Uitgekotst door meerderheid Ajax aanhang en nu ook gehaat in Utrecht.
4 -2
PierreHeno
Drs P als representant van de 'meerderheid' van de Ajax aanhang. Nou ..dan zijn we inderdaad heel diep gezakt.
1 -1
Koningtoto
De meerderheid is dus voor de komst van Klaiber hier.....

Wat zijn we afgezakt, onvoorstelbaar hahahaha
5 -3
Cello
Ik denk, dat je dat verkeerd inschat.
Ten minste als je zo alle reacties bekijkt de afgelopen dagen.
Ook ik ben tegen zijn komst, maar ik ga hem niet afvallen nu hij er is. Zodra hij getekend heeft is ie ajacied of we het leuk vinden of niet. En elke ajacied, die we goed vinden of niet goed vinden, verdient op z'n minst aan het begin van zijn ajax-tijd onze steun.
Onze afkeer horen we niet op een speler af te wentelen, maar op verantwoordelijken.
Uiteindelijk zal Klaiber vroeg of laat gaan spelen en dan zijn we alleen gebaat bij een Klaiber, die zijn uiterste best doet voor ons aller Ajax. En dat gebeurt niet als we hem compleet afbranden nu. Dan snijden we onszelf als supporters geweldig in de eigen vingers.
4 0
DeWijsneus
Hij is er nog niet. Tot die tijd mogen we klagen.
1 0
ST
Dat zie je verkeerd. De meeste zijn tegen zijn komst.
3 -1
FerdiZ
De meesten waren ook tegen de komst van Scherpen, maar die draaien ook eindelijk bij..
1 0
PierreHeno
ST ziet het gelukkig nog scherp allemaal. Ik haak af. Mijn dienst begint.
1 -3
MichelAngelo66
Wat een armoedig gedoe met die vent. Wat is dat toch met die TH? Labyad, Klaiber, wat is er gebeurd dat een trainer die veel spelers steeds op een verkeerde plek zet vriendjes mag halen die niet goed genoeg zijn? We zetten stappen terug in de tijd met dit soort ongein. Heeft Overmars te weinig zuurstof gehad of zo?
6 -2
PierreHeno
Kudus, Anthony.......ja man ze zijn compleet van het padje daar bij het Ajax management. Wat weten Overmars, Vder Sar, Ten Hag, Bogarde en al die anderen uit de technische staf er nou ook eigenlijk van. Gelukkig hebben we jou hier op AS om wat deskundig licht over alle transfers en voetbalzaken te laten schijnen.Tenx man.
3 -4
Mikenick
Dat ze Kudus/Anthony halen betekent toch niet dat dit een goede transfer is? Dit is in alle opzichten een slechte transfer. Dan mag dat best gezegd worden.
4 -2
PierreHeno
Nou en of ..dat mag je best zeggen ja. Maar wat een beetje krom is dat je wel enthousiast bent over de transfers van Kudus en Anthony en dat diezelfde mensen die deze twee naar Ajax hebben gehaald ineens volledig van het padje zijn wanneer ze spelers halen zoals Klaiber en Klaassen (die overigens niet voor de bank komt natuurlijk mocht hij alsnog worden gecontracteerd ) voor een deugdelijke bankbezetting. Zonder volwaardige bank pak je echt geen serieuze prijzen meer.
1 -3
Boer Gijs
Dat hij maar vele beker finales mag spelen de komende jaren
4 -1
waynelove
Wat een grondige keuring zeg.. Alsof ze de stad Utrecht nog even chirurgisch van zijn billen moeten verwijderen.
1 -2
Ajaciedsince85
Avond verpest...
3 -2
Koningtoto
Ik heb een pest tering hekel aan het afkraken en uitfluiten van eigen spelers.

Ik heb ook een pest tering hekel aan mensen die mijn club belachelijk proberen te maken.

Ik een hele grote hekel aan mensen binnen halen die , utrecht, feyenoord en psv boven mijn club stellen.

Ik ben vergevensgezind, maar wat deze Neanderthaler over Ajax heeft geroepen is onvergeeflijk.

Belangrijker nog is dat hij niet de kwaliteiten heeft die we nodig hebben om aan de beloftes te voldoen die in de jaarcijfers zijn uitgesproken.

Maar anyway, als je zo fanatiek utrecht loopt te verdedigen tegenover Ajax, kan ik daar een beetje respect voor opbrengen, maar als je Ajax fokt tegenover Labyad als hij een shirtje wil ruilen zit het diep en moet je gewoon opteren. Ik heb nog nooit iemand uitgefloten, maar dit wordt echt de eerste, 90 minuten lang, een heel seizoen. Als we weer mogen.

Meneer Klaiber, rot op, kom nooit meer terug.
9 -10
ETM
Wat heeft hij dan over Ajax geroepen?

Ik ken alleen t interview waarin hij zegt dat Ajax een mooie club is maar dat hij vanwege de gevoeligheid bij de supporters van Utrecht dan eerder voor PSV of Feyenoord zou kiezen, mochten zij zich allemaal melden. Hij zegt het allemaal met een lach omdat hij weet dat hij zich eigenlijk een beetje vast aan het lullen is.

Klaiber is duidelijk gevoelig voor clubsentiment. Vandaar ook dat hij niet wilde dat Labyad shirtje ging ruilen. Maar is dat nu zo'n verkeerde eigenschap van Klaiber? Sterker siert het voetballers juist niet als ze daar gevoelig voor zijn?
Had nooooit gedacht ooit te moeten kiezen dus Utrecht en Ajax. En die domme boze Utrecht supporters kunnen nooit van hem verwachten dat hij dan voor Utrecht kiest.

Dus als je geen betere voorbeelden hebt van hoezeer deze man zich wel niet misdragen heeft vind ii dit relaas echt flinterdun. Kom op, Koning, je weet wel beter.
3 0
PierreHeno
Er zijn ook vast zat mensen die een pesthekel aan jou hebben ...dus maak je niet druk Toto. Neem er nog een voor onderweg.
2 -5
Koningtoto
Ik poep op de mensen die een hekel aan me hebben, dus bukken Pierre :)
0 -4
PierreHeno
..nou dan zul je wel flink aan de bak om dat allemaal ook daadwerkelijk voor mekaar te kunnen krijgen. Neem er wat ricinusolie bij ..dat wil wel helpen. Succès verzekerd ha ha/.
2 0
Koningtoto
Ik neem genoegen met jou, geen probleem...
0 -5
PierreHeno
Jij zit daar goed...èn gratis verzorging. Top deal man.
2 0
tmvde
Ach, nu blijkt toch wat ie echt vindt, wil dolgraag naar Ajax en hij komt uit Nieuwegein, dus is niet eens een echte Utrechter ;-)
0 0
Stamhoofd
Nieuwegein is ook het afvoerputje van Utrecht
3 -1
Boer Gijs
wat heeft hij geroepen?
2 -1
Web
Maak je nu echt druk om wat een speler van Ajax zegt?
Dat is van alle tijden, en dat word je ook geleerd in Utrecht
Ik prik en wel door een.
5 0
Koningtoto
Een speler van Ajax zegt?

Het sentiment is al aardig omgedraaid na 7 miljoen, de tering wat zakt deze club af als je dit soort spelers verwelkomd. Niet alleen qua kwaliteit, maar ook qua mentaliteit, iedereen vergeet zijn woorden maar voor het gemak. Deze mensen komen nooit in een stadion dat is wel duidelijk. Ik wel, en als je niet in de Arena komt, heb je geen recht op een mening, dan ben je een keiharde loser. Kom maar met de minnen, losers.
3 -3
FriescheAjacied
Man, man, man. Jij moet wel een heel zielig leven hebben, wil je je hier zo druk om maken. Deal with it en probeer je spelers te steunen ipv uit te joelen. Wat een flauwekul, man. Ik vind deze transfer ook onnodig, maar kennelijk ziet de leiding van Ajax er iets in (wat dat ook moge zijn). Laten we vertrouwen op hen en de club steunen. Daar gaat het toch om?
8 -2
Koningtoto
Ik heb inderdaad een heel zielig leven, ik wil mijn club omhoog zien gaan. In Friesland zijn ze blijkbaar gewend aan het zakken van hun club en de aarde. Daar neem ik geen genoegen mee. Ik heb gekozen om geen geld terug te vragen voor mijn seizoenkaarten, door deze aankoop is de volgende keer dat men dat vraagt een ander antwoord.
0 -8
PierreHeno
Zonder ziekteinzicht weinig kans op herstel moet je maar denken Toto.
4 0
Koningtoto
Jij hebt wel recht van spreken met je eeuwige gekanker op Ajax, eeuwige loser. Ik heb medelijden met je. 24/7 op Ajax kenkeren en nooit gelijk hebben. Treurig.
0 -5
PierreHeno
'kenkeren..'..ook zo'n woord dat weinig oplevert, zelfs niet bij Scrabble 3x woordwaarde Toto. Pak er maar een kruik bij...misschien helpt dat nog wat.
3 0
Koningtoto
Wat lever jij op op deze site als ik vragen mag?
0 -3
PierreHeno
Vraag dat maar aan je verzorger. Ik ga naar bed want ik moet morgen wel gewoon naar mijn werk. Ik heb niet de luxe van gratis verzorging.
2 0
FriescheAjacied
Dat is Groningen ;-). Als je dan toch interessant wil doen, moet je wel je feiten goed kennen. Bovendien is het aanhalen van Friesland irrelevant en een tikkeltje kortzichtig. Je hebt namelijk geen flauw idee waar ik vandaag kom, behalve dat ik momenteel lekker in Friesland woon. Daarnaast is Heerenveen foutloos, hoor. Ook daar ga je weer de mist in. Jammer, joh! Volgende keer beter.

Ook je seizoenskaart boeit niemand iets. Voor jou 100 anderen. Lekker interessant ben jij, gaap.....
5 0
Koningtoto
Friesland is een afvallige provincie. Alleen daarom al moet je je toon matigen. Ik ben voor een onafhankelijk Friesland. Geen boeren meer in de Arena.
1 -4
FriescheAjacied
Wederom de bevestiging wat voor simpele ziel jij bent. Aan jouw toon, zou je denken dat je uit de achterbuurt komt. Roeptoeteren en emotionele uitbarstingen zijn kernbegrippen voor jouw volk. Fijne avond!
2 0
Koningtoto
Ik komt in het geheel niet bepaald uit een achterbuurt. Jammer voor je beeldvorming. Zo zie je maar dat mensen uit het Gooi gewoon beter zijn dan Friesen. Friesen willen afscheiden, net als afscheiding, gewoon vieze dingen, bah bah.
1 -3
PierreHeno
Nee maak je geen zorgen...Toto ( zijn echte voornaam) zit al jaren in een gesloten inrichting ...wèl met toegang tot internet. Ook daar laat hij zich graag 'Koning' noemen. Vandaar dus.
2 0
FriescheAjacied
Haha. Zijn psyche gaat er helaas niet op vooruit door het internetgebruik Puntje voor de evaluatie!
2 0
Koningtoto
Welke evaluatie? Leg dat eens uit, dokter.
0 -2
PierreHeno
Vragen , vragen en nog eens vragen...wat jij Toto? Nu alleen de antwoorden nog. Welterusten man.
2 0
Koningtoto
Hoi Pierre. Nog geen zelfmoord gepleegd? Teleurstellend hoor.
0 -3
Sjaakvaak
Wat hij heeft geroepen is onvergeeflijk? "Als Utrechter kan je niet naar Ajax hè". Zo zwaar zijn die woorden toch niet?
3 -3
PierreHeno
Jantje Wouters, Marco van Basten....kan dus best.
2 -1
Juichtoon
Marco van Basten hahahahahaha. Die heeft geen minuut bij Utrecht gespeeld..
0 0
Koningtoto
Je kan beter naar feyenoord of psv tellen daarentegen wel weer mee lijkt me?
0 -4
ajax1981
Context is ook belangrijk. Als je als Utrechter zegt ik zou wel graag naar Ajax gaan, dan kan je niet meer de straat op.
Dus als je zegt, eigenlijk ga je van Utrecht niet naar Ajax, maar eerder naar PSV of Feyenoord, is dat toch niet zo’n rare tekst, als je bij Utrecht zit.
2 0
Koningtoto
Als je dat roept in hun home, kan ik daar begrip voor opbrengen.
Als je dat voor een camera van de NOS roept, ben je niet de slimste. Je kan ook zeggen: Ik speel nu voor Utrecht. Ik heb nog geen aanbiedingen mogen ontvangen van anderen clubs. Mijn speelstijl past bij feyenoord en psv, maar bij Ajax ps ik misschien niet zo goed. Hij zegt: nja genoeg over gezegd en gesproken. Hij is duidelijk niet de slimste, verre van, dan heb je dus ook niks bij Ajax te zoeken. IQ onder 80, niet bij Ajax. Dat gaat een beetje op bij Klaiber.
0 -2
Sjaakvaak
Hij is een stuk slimmer dan jij. Ajax1981 heeft gewoon gelijk, als Utrechter ga je niet roepen dat je Ajax een mooie club vindt want dan wordt je gelijk gelynched.
0 0
trainerdv
Een volwassen vent, eredivisiewaardig. Dat lijkt me inderdaad de prima concurrentie voor Mazraoui. Eigen jeugd is gewoon nog niet zo ver. Vergeet ook niet dat Nous ook een matige periode heeft gekend, dus die moet echt scherp gehouden worden. Ik vind dit beter dan een peperdure buitenlander kopen.
4 -2
PierreHeno
Tja..zo simpel is het dus wel ja. Maar toch al veel te moeilijk voor dat chat clubje hier op AS. Dat schiet niet op natuurlijk.
1 -4
dianaajax
ik moet nog even bijkomen van dit nieuws.... wat is next...

maar goed .. hopen dat we dit jaar kampioen worden - champions league heb je nix te zoeken dit jaar.

ik was zo blij dat periode met Martin Jol achter de rug was, krijg je dit weer.
3 -4
BlueDuke
Ach we hebbben in iedergeval een vervanger voor veltman. Kan lekker iedereen zijn gal kwijt. Hoewel Alvares hebben we ook nog. 7m, kan het nog niet geloven.
3 0
PierreHeno
...èn Labyad niet te vergeten.....daar gaan die chatters hier op AS ook dagelijks vol op los.
2 -1
HenryVakH1972
Wordt vast net zo goed als Labyad
2 -1
rsvh88
Of van de Hoorn
1 -2
supporter sinds
Hateboer vanavond weer een assist en een doelpunt bij Atlanta .. goed backje voor Ajax .....
1 0
PierreHeno
Hij zit prima bij Atalanta....wat heeft hij te zoeken bij Ajax wanneer je voor de scudetto in de serie A mag spelen? Kleredivisie? KNVB beker(t)? Kunstgras?
0 0
supporter sinds
Het was ook meer als knipoog bedoeld.. zeg maar scoreboard journalistiek. Laten we gewoon Klaiber afwachten. Ze hebben hem gekocht en hij is nou Ajacied dus krijgt hij mijn steun al zal ik ook extra kritisch op hem zijn. Ik hoop dat hij ons kan overtuigen. Ik hoorde drie seizoenen terug nog een halve Arena fluiten als Ziyech een slecht pass gaf , die hebben we uiteindelijk ook in ons Ajax hart gesloten.
0 0
Bky
Past niet in ons systeem.
2 0
fc Barcelona_ke
Hateboer is goed in back van 3-5-2!
Bij oranje had hij veel moeite met te verdedigen!
1 0
PJSM
Laatste hoop dat hij de keuring niet door komt.....pfff wat een aanfluiting dit.
5 -1
PierreHeno
goeie chat weer drs P
0 -1
mickey2602
Ik las net een reactie die begon met,hopelijk wordt het net zo'n verhaal als Schöne.
Kunnen mensen hem nog herinneren?
Had in Nederland gespeeld bij Heerenveen,de Graafschap en NEC en werd toen transfervrij door ons opgehaald.
Maar dat was toch uit den boze...Wat kon die Schöne nou in het Ajaxspel betekenen???
Iedereen weet hoe dat afliep...

Het enige waar ik bij deze speler van baal is dat hij minimaal 5 miljoen moet kosten.
Voor de rest,hij is back up van rechtsback,linksback en ik las dat ie ook als verdedigende middenvelder kan.
Normaal zou ik zeggen,zoals Johan het graag zag,aankoop is voor de basis en de bank vul je met jeugdspelers.
Maar wij hebben minder kijk op de jeugd als ze dat bij Ajax hebben,bovendien hebben wij wellicht ook andere ideeën daarover. Een van die ideeën zal dan zijn dat je Rensch als back up kan gebruiken maar die is 17 jaar en hoe goed die het ook in de voorbereiding heeft gedaan,wedstrijden in het echie is toch net ff iets anders. Bovendien heeft Rensch veel speeltijd nodig en die krijg je niet als je iedere week als back up van Mazraoui op de bank zit.

Dus voor nu zeg ik,welkom Sean en ik ben benieuwd wat we van je gaan zien in Ajaxshirt.
3 -4
Sjaakvaak
Ja ik dacht gisteren ook even aan Schöne maar toen ging ik teruglezen en zag ik dat iedereen wel degelijk enthousiast over hem was. Helaas een ander verhaal dus.
0 0
Web
Dat is ook het idee er achter
Rensch moet wekelijks 90 minuten spelen op deze leeftijd, en niet 70 minuten en banken bij het eerste
Gisterenavond heb ik beelden van Klaiber bekeken, ik moet eerlijk toe geven, dat dit niet tegen valt, hij heeft een enorme drive naar voren in zijn spel.

Ik durf te stellen dat 95 procent op AS geen idee heeft hoe hij speelt ( had ik ook niet )
Dat hij n het verleden geen goede dingen over Ajax zegt boeit mij niet, dat zijn er zo veel in Nederland , word je ook geleerd in Utrecht
2 -2
Bky
https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/61162/ajax-contracteert-schone.html

Zie reacties, nee dus.
6 -1
noppenkoning
Leuk om terug te lezen, massa heeft dus toch vaak gelijk
2 0
Bky
vaak ja:

https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/18756/sulejmani-gepresenteerd-bij-ajax.html
2 0
ram
Haha, geinig om te lezen.

Maar Sulejmani was ook gewoon een prima aankoop (ook voor dat bedrag), vind ik. In mijn ogen had hij potentie voor de wereldtop.

Hij is ook niet echt geflopt bij ons, vind ik. Hij heeft het cijfermatig niet zo slecht gedaan.
2 -1
PierreHeno
voor die investering van destijds heeft hij het juist helemaal niet redelijk gedaan. Het kwam er gewoon niet uit. Geen Ajax spits, wel goede voetballer. Dolberg ( maar die was geloof ik voor 4 ton gehaald of zo) idem dito: goede voetballer, geen Ajax spits.
0 0
ram
Wow... Deze reactie slaat echt aan alle kanten nergens op. Je kunt iemand niet afmaken omdat wij veel voor hem hadden betaald. Klaiber scoort ook niet ineens 50 goals per seizoen als wij hem voor 80 miljoen kopen. Sulejmani was duur en wordt daarom afgemaakt. Niet helemaal terecht dus. En Dolberg geen Ajax-spits noemen... Dat is pas echt bizar hoor. Hij was/is in alles de perfecte spits voor Ajax.
0 0
PierreHeno
Pak de feiten er nou maar even bij Ram. Dan kukelt jouw hele verhaaltje over Dolberg als een nat kaartenhuisje in elkaar. Waarom voetbalt hij niet meer bij Ajax? Omdat hij zo goed was op de training? Kijk nog even de 2e wedstrijd halve finale CL thuis tegen Tottenham terug. 68 tenenkrommende minuten Dolberg die ons de kop hebben gekost omdat Ten Hag hem pas wisselde toen het al 2-2 was geworden. Dolberg is duidelijk een Nice spits want daar kan hij lekker ontspannen vrijuit ballen èn voelt zich daar zonder druk kiplekker. Net als op de training bij Ajax. Voetballen kon hij wel.....maar de druk van presteren heeft hij nooit aangekund. En hij lag ook al niet lekker in de groep. I rest my case.
0 0
ram
Haha, ja, "I rest my case", zal best. Het is niet gelukt met Dolberg bij Ajax. Dat weten we allemaal wel. Maar dat neemt niet weg dat Dolberg in alles een Ajax-spits is.
0 0
sdjt01
Freek Jansen legt het in de Pak Schaal podcast heel goed uit.
- noem een andere speler die op dit moment nog naar ajax komt om 2e keus te zijn.
- als mazraoui fit is speelt hij natuurlijk gewoon alles
- met volop europees voetbal is klaiber voor in de eredivisie gewoon een prima back
- als eerste en tweede keus nee zeggen, kom je bij klaiber uit
- je kan een jongen uit het buitenland halen maar daar kun je ook niet vanuit gaan dat het meteen goed gaat (zie orejuela of kristensen)

Ik zou ook nooit voor klaiber zijn gegaan, maar laten we het positief proberen te bekijken.
4 -3
Babangida83
Het begint al met iemand halen die middelmaat is. Hij is genoeg voor de Eredivisie, maar dat is Quinten Timber ook. En die kost geen 7 miljoen en kan nog groeien.
2 -1
AFCAjax
als klaiber definitief komt (hoop nog steeds dat ons dat bespaard blijft) dan is hij nog steeds geen 2e keus op rechtsback als het aan mij ligt, 4e keus ofzo.
1 -3
PierreHeno
Nou eh..AFC ....dan heb ik slecht nieuws voor je want het ligt ook helemaal niet aan jou. Jouw mening doet er dus blijkbaar niet toe bij de Ajax leiding. Hoe kunnen ze jou nou toch overslaan ...on-be-grij-pe-lijk toch zeker?! Marc en Edwin ....volledig van het padje.
0 -1
ram
Je kunt ook overdrijven hoor.
2 0
sdjt01
Wie is jouw 2e keus dan?
2 0
AFCAjax
timber, rensch, misschien zelfs promes.
1 -2
PierreHeno
Timber en Rensch zijn jeugdspelers....daar ga je lekker de CL/EL mee in? Van KKD naar poulefase CL.....kijk jij wel eens CL voetbal? of zelfs maar EL? Die jongens ga je toch zeker niet voor de leeuwen gooien AFC...
1 -1
Babangida83
Nee, met Klaiber ga je de CL of EL in...En ja, Timber en Rensch kunnen dat CL-niveau 10x beter aan dan die Klaiber. Maar zullen vanwege hun wisselvalligheid over een heel seizoen momenteel nog geen eerste keuze zijn inderdaad. Al is Timber behoorlijk aan het solliciteren naar een basisplaats.
0 0
PierreHeno
ha ha.....tja....Timber is inderdaad al beter dan Schuurs...dus wordt Schuurs de back-up van Timber,. Maar Timber is nog niet CL/EL rijp omdat hij beter is dan Schuurs...?!...we hebben dus niet beter dan Timber op RCV voor de CL/EL ..dat baart zorgen want Alvarez is nog een tandje minder dabn Schuurs op die positie. Wat jij weer 'ns lijkt te vergeten is dat Ajax alleen prijzen kan winnen wanneer ze over een volwaardige bank beschikken ....en dat heb je nu eenmaal niet met alleen maar KKD spelertjes. Die moeten het vak nog leren en kun je dus niet zomaar structureel niveau CL/EL laten spelen. Maar jij ziet dat blijkbaar best wèl zitten dus?
0 -1
dianaajax
voor rechtsback> als 2e man Jeugd

of kijken waarom bakker en botman weggingen
had je een 2e rechts en links back vanuit de jeugd.

maar je verwacht wel van ajax dat ze een knappe vervanger op t oog hebben voor een plek om de flanken/ weet ik veel wie / dat is toch niet mijn werk
1 -2
sdjt01
Mooi verhaal hahaha
0 0
AFCAjax
ten Hag moet heel snel weg, al moet Overmars en de rvc hier uberhaupt niet aan meewerken.
5 -5
PierreHeno
Waarom niet meteen iedereen weg ?! Ze kunnen er allemaal toch geen ene kloot van ha ha/.
0 -1
Sjaakvaak
Het is juist Overmars die dit regelt, niet Ten Hag. Zeiksnor.
1 0
Babangida83
Klaiber komt in principe vanwege Ten Hag. Eigenlijk sinds dat Bosz weg is, zie je dit soort aankopen die voetballend te kort komen maar wel lekker de beuk erin kunnen gooien. Dus ja, reken maar dat Ten Hag hier een grote vinger in de pap heeft gehad.
0 0
dianaajax
wat denk je van beide
0 -3
Sjaakvaak
Overmars heeft het hoogste woord. Ten Hag kan alleen voorstellen doen en feedback leveren.
1 0
Babangida83
In theorie wel. Maar Overmars heeft de trainer in het verleden zn zin wel vaker onterecht gegeven. Ik noem Gudelj, Zimling, Poulsen, Labyad, Marin (op basis van een kwalificatiewedstrijd) en zo mis ik er vast nog wel een aantal.
0 -1
Jojo49
zag net de highlights, dat was zo gek nog niet. heel misschien kan het nog mee vallen.
2 -3
Bky
Zelfs van Sanogo kon je een highlight filmpje maken wat indrukwekkend was.
2 -3
Web
Ken je hem wel, eerlijk antwoord graag
1 -1
Bky
Doe ff, Klaiber is geen onbekende nieuwe speler uit een of ander exotisch land, die kerel speelt al jaren in de Eredivsie, een vrij simpele back die het meeste moet hebben van zijn harde werken en er nooit boven uit steekt bij Utrecht, dan weet je ook direct waar zijn top ligt.
1 -2
Web
Knap
Ik kijk niet wekelijks naar een back van Utrecht, maar jij dus wel
Ik kijk meer naar echte goede voetballers
Avondje Bergkamp, bv
1 -1
PierreHeno
Opa Web vertelt......maar met een lekker wijntje erbij kan dat best leuk worden.
0 0
Jojo49
ja klopt, ik zie er ookniet zoveel in, vind jammer van het geld.
1 -1
dumperPattiruhu
5 tot 7 miljoen is gewoon veel geld voor een back up.
4 -1
goblinmaster
Lijkt me vooral n prima back voor op de training, een fysiek sterk type razer die meer weerstand biedt dan n tiener uit de jeugd. Hij is oke voor erbij maar heeft wat mij betreft ook nog buiten Mazraoui ook Timber voor zich wat mij betreft.
1 0
PierreHeno
Timber m,oet je niet voor de leeuwen willen gooien maar in een team met een brede bank krijgt hij de kans te wennen aan CL/EL niveau zonder dat hij meteen een dragende speler hoeft te worden. Vorig seizoen hebben we alle ellende kunnen zien van een slechte onvolwaardige bank aangevuld met KKD niveau. Dit is dus een prima zet want een echte topback gaat heus niet bij Ajax op de bank zitten. Varela kon dat, Maarten kan het ook. Scherpen op goal in de CL /EL kan nog ;lang niet en met 'de Steek'weet je waar je aan toe bent. Met een volwaardige bank wordt je kampioen en gelukkig hebben Marc en Edwin dat nu goed in orde wanneer Klaassen tenminste ook nog aanschuift. Prima controleur na het wegvallen van Schöne.
1 -1
Amsteraaij
Welkom Sean! Op hoop van zege jongen
4 -5
GrandMasterFlex
Precies! Lijkt mij wel een strijder, die fysiek sterk is en redelijk kan voetballen. Laat het maar zien.
3 -6
Luck76
Ook ik ben sceptisch over Klaiber. Maar ik ga iemand niet op voorhand afserveren.Laat hem het tegendeel bewijzen en laten wij hem zien bij welke prachtige club hij terecht is gekomen
3 -2
Kuningast
Wat een loser! "Als utrechter ga je niet naar Ajax" waren zijn eigen woorden toch?

Ten hag begint ook iets te veel macht te krijgen
8 -5
fc Barcelona_ke
klopt. Ten Hag heeft Labyad ook meegenomen en stelt altijd ervaren rot op terwijl Rensch een sterke voorbereiding dit jaar speelde. ineens krijg hij geen kans als stand in van Mazraoui
1 -1
Sjaakvaak
Juist de jongens die een sterke voorbereiding hebben gespeeld, krijgen nu de kans van Ten Hag. Rensch is 17 en moet wekelijks spelen. Dikke kans dat hij nog weleens een keertje bij het eerste mag meespelen dit seizoen.
0 0
DeWijsneus
Gewoon eerdaags in de basis... Als je denkt dat gebeurt nooit. Wie had gedacht dat Labyad in de spits zou komen te spelen als basisspeler!? Ten Hag lekker oprotten.
3 -3
Sjaakvaak
Labyad heeft gewoon een ijzersterke voorbereiding gespeeld en het voor zichzelf afgedwongen. Vroeg of laat zal hij wel weer uit het eerste wegzakken hoor.
0 0
PierreHeno
Hoop je dat of denk je dat Sjaak?
0 0
goajaxgo
Hopelijk wordt ie afgekeurd.
1 -2
TontoKarnaggel
Sorry hoor, maar als ik die foto hierboven ook zie kan ik me niet voorstellen dat het Ajaxshirt hem staat. Noem me gek maar dat vind ik een slecht teken, had dat ook met bv wiellaert, sigtorsson, urzaiz en magallan, terwijl voor mannen als vd Vaart, Frenkie en nu ook weer Antony het shirt gemaakt lijkt....
4 -3
atouba19
Welkom Klaiber. Hopelijk n jaar op de bank verpieteren. En dan met winst verkopen
2 -1
Libero
Ja, want zo werkt dat, spelers die niet spelen worden vanzelf meer waard.
2 0
Sjaakvaak
Marin werd voor amper verlies doorverkooppercentage verkocht dus wie weet.
0 0
PierreHeno
Jezus..ja zeg...geen miskoop komt in de buurt van Marin..alleen al daarmee heeft hij naam gemaakt bij Ajax. Zelfs tegen Spakenburg was het een drama op het middenveld......de amateurs van Spakenburg!
0 0
GrandMasterFlex
Hahahaha
0 0
Ansjo
Ik vond het bij Utrecht geen slechte speler maar om daar nou 5-7 miljoen aan uit te geven. Zou dan eerder vertrouwen op Timber, Rensch etc en dat geld besteden aan Joey Veerman want dat lijkt wel een beetje een F de Jong maar dan met een rechterbeen. Het maakt ook wel weer duidelijk dat ten Hag niet bij Ajax hoort. Het is geen Ajax trainer en het zal het ook nooit worden.
6 -2
Damian_AFCA
Ik hoop echt dat Ajax Joey Veerman haalt.
Prachtige voetballer, past echt bij ons.
0 0
PierreHeno
...misschien over 2-3 seizoenen....maar zeker niet nu al. Eerst maar 'ns een seizoen bovengemiddeld kleredivisie spelen. Niet o.b.v. al dat gehype.
0 0
PierreHeno
Wanneer je Dest voor bijna 25 verkoopt en je koopt Klaiber voor 6 doe je prima zaken. Die Dest is zwaar gehyped en was bovendien niet snel maar leek snel omdat hij zo klein is. Ik heb hem er in CL wedstrijden veel te vaak uitgelopen zien worden tegen zowel Chelsea en Lille verdedigers. Trouwens...Desserst liep hem er al uit met de bal aam de voet: goal Heracles.
0 -1
BlueDuke
Prima trainer. Maar net als Koeman moet hij niet met aankopen bemoeien.
0 -2
fc Barcelona_ke
Klaiber zal rugnummer 5 krijgen. Hij zal ook een basisspeler voelen bij ajax. Belachelijk!
1 -4
Jojo49
kan die kleibeer ook op het middenveld uit de voeten ? moet kunnen voor 7 miljoen toch.
0 -1
Libero
Ja, zowel als rechtshalf als rcm.
0 0
Frank1978
Toen ik een paar dagen geleden het bericht zag dat Ajax naast Klaassen ook deze Klaiber wilde halen, was ik echt stomverbaasd en in eerste instantie kan ik ook niet echt blij worden nu het allemaal rond lijkt, maar...

Laten we naar het totale plaatje kijken. Klaiber zal niet voor de basis zijn gehaald en hopelijk (want dat zou betekenen dat Nous gewoon fit is) zal hij ook niet heel veel aan spelen toekomen. Klaassen (even ervan uitgaande dat dit ook rond gaat komen) kun je er denk ik prima bij hebben en hij zal zeker in de ED van waarde kunnen zijn.

Het allerbelangrijkste echter, met Kudus en Antony hebben we er twee spelers bij die, nu al, een erg hoog niveau halen en alleen maar nog beter kunnen en zullen worden normaal gesproken. Met name Kudus is een zeer aangename verrassing.

En... Het ziet ernaar uit dat André en Nico "gewoon" nog minstens een jaar bij onze mooie club te bewonderen zijn. Eerlijk gezegd had ik er heel ernstig rekening mee gehouden dat zeker Onana zou vertrekken.

En laten we niet vergeten dat het toch goed lijkt te zijn gekomen met Daley, gewoon een van onze allerbeste spelers en onmisbaar in het team. Met Daley, Davy en Dusan heb je dalijk in elke linie een ervaren speler rondlopen met bovendien de nodige kwaliteiten.

Laten we met zijn allen op een positieve manier achter de mooiste club van de wereld blijven staan en ik ben ervan overtuigd dat we veel mooie dingen gaan zien dit seizoen. Mits Erik geen al te gekke dingen gaat doen natuurlijk. ;-)
5 -1
PierreHeno
...èn we hebben eindelijk eens een volwaardige bank. Dat heeft ons vorig seizoen flink opgebroken. Met JA op de bank wordt het niks. Die moeten nog niet als dragende speler voor de leeuwen worden gegooid.
1 0
Ansjo
Ja dikke doei. Die Klaiber komt weer op voorspraak van ons "tactisch meesterbrein" ten Hag. Ten Hag moet er gewoon uit. Dat is gewoon geen Ajax trainer. Misschien wel een veldtrainer maar niet iemand die een vinger in de pap mag hebben qua aankopen, opstellingen maken of wissels doorvoeren. Ten Hag is gewoon een soort Meulensteen achtige trainer. Als ten Hag blijft dan moet daar een general manager boven staan, iemand met de allure van van Gaal, Advocaat, Hiddink, Ferguson, Wenger.

Ten Hag maakt de meest debiele beslissingen. Qua aankopen, qua opstellingen, qua wissels doorvoeren.
7 -4
JOHANisGOD
Ten Hag kan spelers noemen wat hij wil, die hij graag wil hebben.

Aan de club om daar wel of niet op in te gaan.
Logisch is van niet, want een trainer is maar een passant.

Dus waar ligt de schuld?
2 -1
PierreHeno
'schuld' vind ik nogal zwaar aangezet. Laat die gast nou eerst eens een paar wedstrijden spelen . Dolberg kreeg bijna 2 seizoenen de kans , waar hij uiteindelijk weinig tot niets mee heeft gedaan. Of geblesseerd of de druk werd te hoog. Op de training vaak top, in het veld veel te vaak een flop. Nu op niveau bij Nice, geen druk en prima op zijn plek. En hij speelt daar niet voor een appel en een ei tenslotte.
0 0
JOHANisGOD
Prima post.
Helemaal mee eens.

Gelukkig een keer iemand die eerst nadenkt.
1 -5
Wereldtop
Bijzondere transfer. Ik denk dat ze vooral gekeken hebben naar een back die multifunctioneel is. Hij kan links en rechtsback en speelt ook wel eens als verdedigende middenvelder. Ik ben heel benieuwd. Ajax kan wel wat breedte spelers gebruiken, dus prima transfer.
3 -1
PierreHeno
Meer van dit soort reacties graag. Ze getuigen van een realistische kijk op het voetbal en het belang van een volwaardige bank waar ook de bankzitters voldoende gemotiveerd zijn en blijven.
0 -2
AFCA2211
Vooruit, als hij dan toch binnen is zal ik hem supporten zolang hij binnen de lijnen zit. Laat het maar zien, dan ziet hij zelf dat Ajax de mooiste is. Een echte zal hij toch nooit worden.
1 0
PierreHeno
Zou ook nog zelfs kunnen maar Dest in elk geval never nooit. Blij dat 'ie pleite is ..en dat voor dit bedrag zeg.
0 0
AFCAMSTERDAM
Hopelijk wordt het een geval a la schöne. Snap dat ze geen topper halen, anders gaat mazraoui mokken. Het is nu de tijd van Nous!
3 0
JHM
De emotie lijkt hier meer te spreken dan de objectiviteit. Klaiber had vorig seizoen 4 goals en 4 assists in 24 wedstrijden. Nous 0 goals en 0 assists in 13 wedstrijden, Dest 0 goals en 5 assists in 20 wedstrijden, en Nico 3 goals en 4 assists in 24 wedstrijden. Klaiber kun je er gewoon heel goed bij hebben.
5 -1
Henning
Ik heb net even geoefend en als je Klaiber een paar keer snel achter elkaar zegt, lijkt het net alsof je Kluivert zegt. Dat is toch al wat...
2 0
insectenverdelg
Hik os voor de spiegel al aan het oefenen om het Ajax logo te kussen :)
0 0
waynelove
Als hij bevalt komen er waarschijnlijk bijnamen als "KALIBER!"
1 0
waynelove
En als hij niet aan spelen toekomt en gaat huilen Kalibero
2 0
PierreHeno
ha ha..ja...een beetje humor is ook niet weg op AS.
0 0
DeWijsneus
Vriendje 2 van Ten Hag.
1 -2
JOHANisGOD
https://youtu.be/qHb_0-K-Mj4

Leuk filmpje met verstandige, niet kinderachtige mensen over Klaiber.

Welkom terug!!!
1 -3
Toon meer reacties