Dest bereikt persoonlijk principe-akkoord met Barça

BartVeenstra, 30-09-2020 om 12:00, 7288 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Sergiño Dest heeft met FC Barcelona een persoonlijk principe-akkoord bereikt, zo meldt zijn zaakwaarnemer Joes Blakborn aan Ajax Showtime. De rechtsback tekent naar verwachting voor vijf seizoenen bij de Catalaanse grootmacht. De laatste details worden op dit moment uitgewerkt, terwijl Dest zelf nog een medische keuring moet ondergaan.

Dinsdagavond laat meldde De Telegraaf al dat de clubs er wat betreft het papierwerk uit zijn. Naar verluidt betaalt FC Barcelona twintig miljoen euro vast, terwijl de transfersom nog met vijf miljoen euro kan oplopen middels bonussen.

Dest zal woensdag én donderdag medisch gekeurd gaan worden door FC Barcelona. Als alles goed verloopt, zal vrijdag de presentatie van Dest als speler van FC Barcelona zijn. Bayern München heeft op het laatste moment nog een poging ondernomen om Dest voor de neus van Barça weg te kapen, maar deze poging was tevergeefs. 

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1981
Uiteindelijk ben je er niet bij geweest natuurlijk, maar het lijkt me ook naar Bayern wel een goed signaal, je kan er uit zijn met een speler, maar regel het eerst maar met Ajax.
Die volgorde was ook verkeerd om.
3 0
Vak117
Tevreden dat, omdat het lijkt dat hij echt weg wilde, het Barca is geworden. Ik denk dat het een goede toevoeging kan zijn aan Barca en dat het voor Ajax ook prima is. Ook omdat Mazraoui prima in vorm is nu. Qua back up met Klaiber zou je iets achteruit gaan, maar is denk ik toch een prima back om achter de hand te hebben. Vergeet niet dat we tegen Juve één van onze beste wedstrijden hebben gespeeld met Sinkgraven op linksback.
2 0
Jojo49
Dest had ik niet veel mee, dus die 20 miljoen plus5 is super. maar wat er komt ,lijkt me niet goed genoeg .
0 0
fc Barcelona_ke
Klaiber is persoonlijke akkoord met ajax, had ajax ook gekozen als parma hoogste bedrag biedt!
0 0
JariJari
Bayern: we hebben net een nieuwe RB. Nog niet eens meegetraind maar mag de pret niet drukken. 12M svp
0 0
DiAngelo
Jammer, jaartje te vroeg....maar hij was niet te houden...dan maar naar Barça, eeuwig zonde dat hij niet voor Nederlands elftal heeft gekozen...ook voor hem zelf. Begrijp niet dat Bayern niet heeft door gepakt...strakke, zuivere inspeelpas, mooie techniek, inzicht, ook aanvallend, snel, verassend...nog wat aan zijn voorzet werken...dan is ie goud....
0 0
Jeugd
Bakker PSG, Botman Lille, Dest Barca. Ik zie een trend en ik vind het jammer. Ergens gaat er mijns inziens ook iets niet goed. Als deze jongens het volste vetrouwen hadden gekregen waren ze nu niet weg geweest maar een paar jaar later en voor meer geld.
1 -6
xstaniox
Bakker wilde niet verlengen, kon dat wel.
Botman zag Ajax niks in, is daarom weggegaan.
Dest zag niks meer in Ajax, wilde zelf weg.

Zit helemaal geen trend in.
0 0
markk
Dest verdient meer krediet dan hij hier krijgt, hij is een typische moderne verdediger die zich de laatste jaren erg goed heeft ontwikkeld. Natuurlijk laten zijn verdedigende kwaliteiten nog wat te wensen over maar aanvallend is hij gewoon erg gevaarlijk en ik kan mij voorstellen dat hij onder Koeman en met medespelers als Pique verdedigend alleen maar sterker kan worden waardoor hij uit kan groeien tot een geweldige speler. Ik denk ook niet dat hij gelijk in de basis staat maar dat hij regelmatig wat speeltijd krijgt als diepte aankoop.
2 0
Gonzalez75
Tot ziens, klaar, verder met Ajax nu.
0 -2
jutter
Deze jongen heeft genoeg kwaliteit om daar een basisspeler te kunnen zijn/worden. Zal mogelijk niet meteen al het geval zijn, maar zeker op de wat langere termijn. Moet zeker in bepaalde facetten van het voetbal nog stappen maken, maar heeft n.m.m. exact wat een ploeg als Barcelona met hun spelstijl nodig heeft, een zéér aanvallend ingestelde back dus.
1 -1
MankeNelis
Bedankt voor al die mooie momenten. Vooral het winnen van ehhhh
0 0
insectenverdelg
Dest wie is Dest? Wij krijgen Klaiber!
1 0
AjaciedRK
Adios en veel plezier daar!
0 -1
Sunny
Jammer maar zeer begrijpelijk dat hij gaat. Deze jongen heeft alles in zich om een heel grote te worden en dat zagen B & B dus al wel in.
0 0
Henkjanklaas
Strik erom en wegwezen nu. Ik hoop dat het gerucht dat barca in 5 termijnen betaalt niet waar is.
0 -3
insectenverdelg
En waarom zou jij het erg vonden als Barca in 5 termjnen betaald?
3 0
Stroeve
Oké, doei.
1 0
johnantoni
Ik vind het her wel wat hoor. Na een seizoen Ajax al denken dat je het niveau Barcelona aankan, terwijl je niet heb laten zien dat je beter bent dan Mazraoui en Veltman. Zegt veel over zo'n jongen.
5 -1
3sterren
Bayern München, CL winnaar, zat ook al een hele tijd achter hem aan.
Zouden beide topclubs dan een TD op de loonlijst hebben, die geen oog heeft voor voetbaltalent? Lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk.
Ik ben er eigenlijk best wel trots op dat Ajax nog steeds genoeg interessante talenten opleidt. En meer nog op het feit dat die talenten ook worden opgemerkt én gekocht. Zelfs door de absolute top ...
0 -1
Sallons@AS
Ik vind Dest ook niet bepaald klaar voor Barca noch Bayern. Als die clubs voor hem komen, kan Ajax er weinig aan doen om hem te houden dan. Het is niet zo alsof hij zelf denkt dat hij het aankan. Die clubs denken dat hij het aankan, anders toonden ze geen interesse. Niet gaan doen alsof Dest zichzelf heeft aangeboden bij Barca.
0 -2
OntlastendeMiddenvelder
Zou jij in zijn plaats Barcelona hebben afgewezen om tweede rechtsback van Ajax te blijven? Terwijl je weet dat je geen geweldige voetballer bent maar gewoon goed? En hoogstwaarschijnlijk nooit meer zo'n kans krijgt?
1 -1
OntlastendeMiddenvelder
Had je het logisch gevonden als onze tweede rechtsback nee had gezegd tegen Barcelona?
4 -3
Ajaciedvooraltijd1434
Voor Dest is Barça ook een betere keuze. Zeker nu Semedo is vertrokken naar Wolves.
1 0
036AFCA97
Een van de meest technische talenten uit de eigen jeugd met een enorme potentie vertrekt en we krijgen Ajax-hatende houthakker Klaiber ervoor terug. Ajax-onwaardig.
6 -7
Gerard36
Klaiber is geen ajax hatend figuur, hij heeft alleen ooit gezegd dat een Utrecht speler in principe niet naar ajax kan gaan gezien de sentimenten van de supporters daar zegt hij niks verkeerd mee wat ajax betreft, maar ja iedereen kakelt elkaar maar na
1 -1
036AFCA97
Trok ook een shirt van Ziyech uit Labyad zn handen en zei dat die altijd eerder naar PSV of Feyenoord zou gaan.
0 0
Libero
Wat een kleuterklasniveau dit. Probeer het eens wat zakelijker te benaderen, we hoeven niet hand in hand over straat met hem.
0 0
Ajax1969
De aankoop is echt zo'n breedte aankoop waarvan ik vind dat Ajax ze niet moet doen, maar in dit geval wel wat begrip voor heb. Q Timber, Salah-Eddine en van Gelderen zijn allen voor kortere of langere tijd geblesseerd. Dan hou je niet veel over.
Als de bovengenoemde drie niet geblesseerd waren geweest, had ik het een belachelijke aankoop gevonden. Nu niet.
3 0
JariJari
7 M ...
0 0
Lazell
Nu is het wel een beetje klaar naar mijn mening. Klaiber wordt waarschijnlijk Ajacied en daar hebben we het maar mee te doen. Als bijv. Timber en Mazraoui geschorst / geblesseerd zijn hebben we alleen nog een 17 jarige jeugdspeler over. Zeker als Martinez Alvarez eruit gaat spelen op het middenveld.

Ik ga er vanuit dat dit de pikorde is:
LA: Tagliafico, Martinez, Rensch/Klaiber
CV: Blind, Martinez
CV: Schuurs, Timber, Alvarez
RA: Mazraoui, Timber, Rensch/Klaiber
6 -1
AFCAsphere
Dus je gaat nu serieus proberen goed te praten dat Overmars 4,5 tot 7 miljoen gaat neerleggen voor een speler die derde keus is op de rechtsback positie? :’-)

Terwijl we (1) Zeefuik voor veel minder terug hadden kunnen halen van Groningen, en (2) we momenteel in een pandemie verkeren en het beter is om op de centjes te letten in plaats van ze uit te geven aan een of andere middelmatige draver die als derde keus ter opvulling van de selectie komt.
0 0
Lazell
Ik praat het niet goed. Dit was nooit mijn eerste keus geweest. Of mijn 2e.

Probeer het alleen in perspectief te plaatsen.
0 0
AFCAsphere
Een middelmatige derde keus achter Timber, voor mogelijk 7 miljoen...

Dat is wel een heel armoedig perspectief, vind je niet? Dus dan hebben Ajacieden alle redenen om teleurgesteld te zijn over deze transfer en mogen ze terecht hun kritiek uiten. Daar ging het mij vooral om, “nu is het wel een beetje klaar”. Nee, wat mij en vele anderen betreft gaat deze transfer alsnog niet door.
0 0
Lazell
Je draait het wel heel erg in het voordeel van je eigen standpunt.

7 miljoen is het bedrag waar het naartoe kan oplopen volgens De Telegraaf. Ten eerste is dat niet bevestigd, ten tweede er is niks bekend over bonussen, etc. 4,5 miljoen voor een back die er in de ED gewoon staat, is niet bijzonder slecht. Het is normaal. Of het de jusite keuze is, betwijfel ik ook.

Verder is 3e keus niet helemaal correct. Timber is backup op 2 posiites. Martinez gaat hopelijk naar het middenveld. Als we 2 spelers niet op kunnen stellen in de gehele verdediging, dan zitten we heel dun. Dan kunnen we nieteens meer wisselen. Tagliafico loopt tegen schorsingen aan, Blind heeft hartproblemen... Met de pandemie die je aanhaalt kunnen er zomaar nog een paar besmettingen zijn. We moeten een bredere selectie hebben dan dit. Op de centen letten gaat niet op, want we moeten sowieso een vervanger halen en hebben zojuist 15-20 miljoen winst gemaakt op die positie.

Tot slot wordt de doorstroom van talenten nauwelijks verhinderd. Timber, Schuurs, Rensch kunnen gewoon hun minuten blijven maken.

Ik vind het helemaal geen armoedig perspectief dus.
1 0
AFCAsphere
Zelfs 4,5 miljoen is al te veel voor een middelmatige back van FC Minderwaardigheidscomplex. Dat geld had je uit kunnen geven aan Zeefuik, een jeugdproduct van Ajax die bekend is met de principes van onze speelwijze, meer restwaarde heeft en over het algemeen veel meer geschikt is om Mazraoui eventueel te vervangen. Sterker nog, ik zou Zeefuik absoluut het vertrouwen durven te geven om te spelen in de Champions League, i.t.t. Klaiber. Dat je 20 miljoen winst maakt op Dest, betekend niet dat je meteen daarna een kwart van dat geld over de toonbank moet smijten voor een of andere simpel dravertje die als backup fungeert.

Martinez gaat niet naar het middenveld, zeker niet als Klaassen komt. Klaassen wordt waarschijnlijk de vervanger van Alvarez, en zo niet, dan staat op die positie dus nog steeds Alvarez en kunnen daar eventueel ook nog Kudus, Gravenberch en Taylor spelen. Martinez moet de vervanger van Blind en Tagliafico zijn. Timber is er voor RB en RCV, maar ook Rensch kan op rechtsback en ondanks zijn jonge leeftijd had ik hem persoonlijk het vertrouwen gegeven i.p.v. Klaiber voor zo’n belachelijk bedrag, dat overigens word gespendeerd ten tijde van een pandemie, waardoor de inkomsten van Ajax sterk zullen dalen.

Ik zou je energie om mij te proberen te overtuigen alvast besparen, want dat gaat echt niet gebeuren. Kijk rationeel naar meerdere aspecten van deze transfer en dan zou je tot de conclusie moeten komen dat het compleet onlogisch en onzinnig is.
0 0
Lazell
Ik heb gezegd dat dit niet mijn eerste en tweede keuze zou zijn, toch? Dat er andere spelers de voorkeur hebben, ben ik dus gewoon met je eens ;) Of Zeefuik reëel is weet ik niet.

Het is geen goede aankoop, ik zie altijd liever jonge spelers met doorgroeipotentie die fouten maken en ervan leren, boven een redelijk backje die dezelfde fouten maakt maar deze nooit verbeterd. Dan maar iets meer uitgeven. Maar een dramatische aankoop is het ook weer niet, het is niet bijster veel geld. Compleet onlogisch en onzinnig vind ik veel te sterk uitgedrukt. Hij kan best iets bijdragen als het water aan de lippen staat en de jeugd kan evengoed doorgroeien. Verder hoop ik vooral dat hij geen minuut meer speelt dan strikt noodzakelijk.

Ik heb verder geen enkele intentie om deze aankoop goed te praten of jou te overtuigen dat dit een topaankoop is.
0 0
AFCAsphere
“het is geen goede aankoop”
“een redelijk backje die dezelfde fouten maakt maar deze nooit verbeterd”
“Verder hoop ik vooral dat hij geen minuut meer speelt dan strikt noodzakelijk”

En tegelijkertijd zeg je: “Compleet onlogisch en onzinnig vind ik te sterk uitgedrukt” :’-)

Beste kerel, als hij geen goede aankoop is, een matig backje is die dezelfde fouten maakt maar die nooit verbeterd, en je daardoor eigenlijk hoopt dat hij niet meer minuten speelt dan nodig, dan is ‘compleet onlogisch en onzinnig’ dus een juiste omschrijving van deze transfer. Wij zijn Ajax en onze algemeen directeur heeft duidelijk gezegt dat hij wilt proberen aan te haken bij de (sub)top van Europa. Dat wordt heel lastig als je backup op rechtsback eigenlijk nergens in uitblinkt, behalve in middelmatig zijn en hij vrijwel geen ervaring heeft met Europese wedstrijden. Als Ajax zijnde moet je hoger inzetten of in ieder geval slimmer inzetten. Haal dan een buitenlands talent die meer potentie en restwaarde heeft. Maar nee, het moet natuurlijk per se een Nederland zijn. Wat een beleid...

Maar goed, het is vrijwel zeker dat hij komt, dus wat mij betreft is deze discussie nu ten einde. Als hij er is steun ik hem gewoon, maar de transfer op zichzelf is er niet logischer of zinniger op geworden voor mij.
0 0
Lazell
Met deze speler heb je iemand die op de bank wil zitten, iemand die de doorstroom van de jeugd niet belemmert, iemand die een bepaalde ondergrens heeft in de ED waar we veruit onze meeste duels spelen en iemand die niet erg duur is. Dus ja, compleet onlogisch vind ik heel sterk uitgedrukt.

Maargoed, je wil mijn niet begrijpen en alleen je eigen standpunt doordrukken. Waarom haal je anders de hele nuance uit mijn verhaal door halve zinnen erneer te zetten. Reageer dan gewoon niet.
0 0
AFCAsphere
Hij belemmert juist het geven van speeltijd aan de jeugd! :’-)

Anders had Timber en/of Rensch gespeeld, wat een veel logischere optie zou zijn geweest. Die zijn namelijk (1) veel beter bekend met de principes van onze speelwijze (2) speltechnisch gezien veel beter onderlegd dan Klaiber en (3) kosten geen 4,5 tot 7 miljoen in een tijdperk waarin je geteisterd word door een pandemie.

Het is ook compleet tegenstrijdig van je om te zeggen dat je niet de intentie hebt om mij te overtuigen, maar vervolgens zegt dat ik jou niet wil begrijpen. Ik begrijp je uitstekend, maar ik ben het simpelweg niet met je eens.

En dan piepen over ‘nuance’... “ik heb geen intentie om deze aankoop goed te praten”, maar daar ben je duidelijk wel mee bezig. Je kan nog tientallen comments schrijven, maar daarmee verspil je je tijd, want je zegt in werkelijkheid niets waardoor ik het gevoel krijg dat ik van gedachten moet veranderen, zo simpel is het. En geloof me, ik heb genoeg discussies gevoerd op AS waardoor ik van mening ben veranderd over verschillende onderwerpen. Ik heb je duidelijk verteld waarom ik het niet eens ben met deze transfer en jij probeert het onderuit te halen met ‘hij wilt wel op de bank zitten’, ‘hij kan best iets bijdragen’. Totaal nietszeggende argumenten.
0 0
RayJordaan
Wij zijn niet bang want Klaiber is erbij!
1 0
Jordaanwals
Hopelijk doet Bayern volgende keer gewoon gelijk een goed bod :-)
1 0
Ajaxxxisdebeste
Bayern zit op zijn centen altijd.
0 0
Lazell
Doen vaak slim zaken en betalen nooit de hoofdprijs (op Hernandez na), maar dit is de keerzijde ervan.
4 0
RRL
Ja persoonlijk akkoord, dat zat er dik in
3 0
ajaxxcied4life
Het ga je goed eigenwijze snuitert....
4 0