'Ajax en FC Utrecht akkoord over transfersom Klaiber'

JesseTH, 29-09-2020 om 23:05, 32896 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax en FC Utrecht zijn volgens het Algemeen Dagblad akkoord over de te betalen transfersom voor Sean Klaiber. De vervanger van Sergiño Dest, die dinsdagavond in Barcelona landde, kan zich naar verwachting spoedig Ajacied noemen.

Voordat het zover is echter, moet Klaiber nog wel tot een akkoord komen met Ajax. Problemen worden er evengoed niet verwacht. 'Bronnen verwachten dat speler zelf ook tot een vergelijk zal komen met de titelkandidaat', zo schrijft de krant.

Over de hoogte van de transfersom is vooralsnog niets bekend. Freek Jansen, Ajax-watcher namens Voetbal International, verwacht echter dat de som rond de vijf miljoen euro uit zal komen. Hoe dan ook is het snel gegaan, want dinsdagmiddag zouden de clubs nog ver uit elkaar hebben gelegen.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlorisE1981
Ik ben nog nooit zo pissig geweest om een aanstaande transfer, Klaiber zal verder een prima gozer en rechtsback zijn, maar hij is toch niet het niveau wat je wilt nastreven als Ajax zijnde! En al helemaal niet voor dat geld, ronduit belachelijk gewoon.
0 0
afc020
KLAIBER HOORT NIET IN AJAX!!!
1 0
Sunny
Klaiber is een zeer goede aankoop en gaat de fsupporters die hem hieronder zonder onderbouwing neersabelen verrassen. Mark my words.
Als je kijkt naar het profiel van een moderne back heeft Klaiber echt wel de tools in huis.
Hij is snel, fysiek sterk, korte draai, drang naar voren, voldoende techniek, fel in de duels, drive, en
een winner.
Dat bewees hij ook vorige jaar al toen ik lans voor hem brak.
Als je hem bij voorbaat een slechte aankoop vindt omdat hij van Utrechyt komt en zich laatdunkend over ons heeft uitgelaten is dat gelukkig niet de manier waarop professionals er naar kijken.
En dan nog iets. Wie had Ajax dan moeten halen op zo'n korte termijn? Ik kan me goed voorstellen dat Overmars dacht met Maza, Dest en daarachter talentvolle jeugd vooralsnog wel goed te zitten. Wie had nou kunnen denken dat een Dest na slechts 1 jaartje al naar Barca zou gaan.? Knappe jongen die dat had voorzien. Dus de beschuldigingen jegens Overmars raken kant nog wal.
2 -4
Babangida83
Hoe zie jij hem voetballend? Want we hebben met Alvarez gezien wat voor impact het heeft als er 1 speler in het elftal niet mee kan ballen.
0 -1
Whazzza
Eens dat we er niet moeten bitchen dat hij van Utrecht komt. Ook dat er snel geschakeld moest worden. Ik denk echter niet dat Klaiber het niveau is dat we qua aankopen moeten nastreven. Enkel voor de breedte geschikt, maar daar had ik liever jeugd voor ingepast.
0 -1
Sunny
Hij zal vooralsnog de Mazra van dit seizoen niet verdringen dus inderdaad een breedte investering waarmee je weinig risico loopt en die klaar staat mocht hij de kans krijgen. Ik denk dat hij wel het niveau heeft en ons gaat verrassen. Time will tell
1 0
Jan Doedel
Er is maar 1 logische verklaring:

Van Seumeren weet iets vreselijks over van Overmars, waarmee hij hem chanteert en hem nutteloze spelers van Utrecht laat kopen.
2 -2
KickNiergever
Na Kristensen, Labyad, Marin en Promes komt nu Klaiber uit de hoge hoed van Ten Hag. We kunnen stellen dat Labyad, Kristensen en Marin hopeloos zijn gefaald en dat Promes absoluut zijn waarde heeft bewezen. Alleen twijfel ik of die nou op aan dringen van Ten Hag naar Ajax kwam.

Over Klaiber wil ik nog geen oordeel vellen. Wat ik af en toe bij Utrecht zag, zag er best prima uit. Redelijk sterk en een drang naar voren. Heeft een prima voorzet in huis en is iemand die iig alles geeft. Maar de vraag is natuurlijk of hij het niveau aankan..

Die uitspraken moet je hem eigenlijk niet kwalijk nemen. Je zag dat het zo geforceerd was en enkel om het Utrecht publiek te pleasen. Beetje credits opbouwen bij je eigen achterban kan ik wel begrijpen en dat doe je het best door je negatief uit te laten over Ajax (zo zijn die gasten nou eenmaal)

Het is wel een domper aangezien ik nog hoge verwachtingen had van de deadline dagen, en dan opeens Klaassen en Klaiber voorbij zie komen. Na de succesjaren schrik je daar wel van als Ajax supporter.

Laten we hopen dat Ten Hag enigszins bij draait en de juiste mensen op de juiste plek gaat zetten. Als je namelijk blijft vasthouden aan Labyad als spits en Promes op 10 dan zie ik geen enkele kans in Europa.

ik hoop iig op het volgende:
Onana
Mazraoui - Schuurs - Blind - Tagliafico
Martinez - Gravenberch
Kudus
Antony - Tadic - Neres/Promes
1 0
Murph
Diep in hun harten willen alle voetballende (AJAX haters) bij onze mooie club voetballen.
1 0
WillyBrokamp
Zelden zoveel gejank gehoord! Is er misschien iemand overleden ?
1 0
Juichtoon
Je zou ook kunnen zeggen dat Klaiber de Utrecht fans een oor aannaait. Altijd maar meegaan in het anti Ajax gedoe in de Domstad, maar zodra er een belletje komt met het netnummer 020 meteen in de auto stappen.
1 0
jutter
Dit is allerminst een aankoop die je achterover van je stoel doet slaan, verre van! Ook nog eens een speler is die Ajax haatte, maar nu waarschijnlijk lachend voor de JC Arena staat te poseren en het logo kust in de wetenschap dat hij er financieel fors op vooruit gaat. Hij is niet de 1e wat dat betreft en ook zeker niet de laatste. Niets is vreemd aan een mens, nietwaar?. Maar bijzonder zuur, met name voor de supporters , is deze 'aankoop' allemaal. Die ten Hag heeft blijkbaar de nodige invloed binnen Ajax, wordt nogal bewierookt door Overmars bijv. na en gedurende hun tijd bij Go Ahead. Ten Hag die in een gespreid bedje terecht is gekomen en bijv. 2 jaar geleden een meer dan geweldig team onder zijn hoede had en mee kon liften op het succes. En daardoor, zeker over de grens de nodige indruk maakte, maar in werkelijkheid zijn het de spelers op het veld die het moeten doen en kan ten Hag slechts enkele nuances aanbrengen .Als je de persoon Ten Hag an sich bekijkt kom je tot de conclusie dat hij eigenlijk is blijven hangen op het Twente en Utrecht nivo, gezien zijn vaak onbegrijpelijke wissels en tactisch benaderen van een wedstrijd. Bovendien moet hij niet vergeten dat hij slechts een passant is bij de club, en zijn houdbaarheidsdatum met de heel recente aankopen bijv. heel snel op zijn einde loopt. Als de leidinggevende mensen binnen Ajax ook met deze trainer grote ambities uitspreken kan je slechts mismoedig je hoofd schudden en beseffen dat het dit seizoen al wel eens behoorlijk mis kan gaan. Tel uit je winst!!
2 -4
Sjaakvaak
Ja, Klaiber heeft ogenschijnlijk niets te zoeken bij Ajax. Ja, 7 miljoen is veel te veel geld voor hem.

Maar houdt eens op met Ten Hag hier verantwoordelijk voor te stellen omdat het een Utrecht speler betreft. Marc is verantwoordelijk voor de transfers, niet ETH. En dat Ajax haten is ook gigantisch overtrokken, je hebt duidelijk het desbetreffende interview niet zelf gezien.
4 -1
rodnet
Denk je nou echt dat het binnenhalen van middelmaat als Labyad en Klaiber niks met ten Hag te maken heeft? Ik zou zeggen: denk na. Overmars gaat erin mee om ten Hag tevreden te houden en je mag best constateren dat dat een slecht idee is.
1 0
Libero
Het is heel normaal dat coaches om spelers vragen met wie ze in het verleden gewerkt hebben; het is aan de TM, TD of DV of hoe je ze ook noemt om zulke verzoeken al dan niet te honoreren. Overmars is de eindverantwoordelijke; net zo goed als in het geval dat een scout met een speler aankomt zetten.
0 0
goajaxgo
7 miljoen richting Utrecht voor Klaiber.... Wat een gezichtsverlies!
1 -2
PJSM
Spandoeken, uitfluiten, kortom alles om deze Pipo het leven zuur te maken. Zijn nu al het lachertje van de week.
2 -5
Sjaakvaak
Hilarisch hoe Ten Hag hier wordt gelynched. Alsof hij hoogstpersoonlijk naar Utrecht is gereden met een zak met geld, en een strik om Klaiber heeft gebonden.

De daadwerkelijk aankopen worden toch echt door Overmars geregeld, die de prijs betaalt en zijn fiat geeft. Het ZOU kunnen dat ETH Klaiber heeft voorgesteld, het zou net goed kunnen dat iemand anders hiermee kwam. Feit is, dat Overmars eindverantwoordelijke is voor transfers.
2 0
ÁlvaroRecoba
Hoe langer je erover nadenkt, hoe krankzinniger het is -- en hoe kwaaier ik word.

Achter Mazraoui heb je Quinten en Jurriën, je hebt Rensch, alle drie met veel talent en ze hebben hun vuurproef doorstaan, bij nood kun je er Promes neerzetten (die in de aanval tijdelijk teleurstelt en dáár is er keuze genoeg, met Tagliafico op links en een zes is het verdedigend stabiel tegen bijna alle clubs) en als alle víjf die opties wegvallen kun je uit arren moede altijd Álvarez er posteren, die heeft er een WK gespeeld, al is het niet wat wij willen, maar Klaiber nog minder.

Mazraoui in de basis en víjf opties voor als hij eens wegvalt en dan... Sean Klaiber voor vijf tot zeven miljoen halen? Het is godgeklaagd. Overmars, dit station is toch allang gepasseerd?

Het station van de onnozelheid.
1 -3
BobaAjax
Alle opties die noemt zijn geen rechtsback !!!

Jurrien is cv en gaat basis worden daar.
Quinten is geen verdediger
Alvarez is cv. Of cvm
Rensch is cv en te jong.
Erachter staat op dit moment niks klaar.

Dus is een rechtsback aantrekken noodzakelijk. Klaiber gaat verrassen. Hij is de beter versie van dumfries.

Klaiber is dus een goede back up voor mazraoui.
1 -2
ÁlvaroRecoba
Mazraoui was geen rechtsback, totdat hij rechtsback werd.
0 0
Libero
De meeste backs speelden eerder elders op het veld, maar dat betekent nog niet dat je iedereen uit het niets daar kan posteren. Daar gaat meestal een periode van trial and error aan vooraf.
0 0
Sjaakvaak
Alvarez en Promes zijn natuurlijk geen serieuze opties, dat snap je zelf hopelijk ook wel.

De broertjes Timber en Rensch kan je er eventueel wel posteren. Je wilt echter ook dat deze jongens iedere week volle bak kunnen gaan in Jong Ajax om beter te worden. Ik zie dus wel wat in de beredenering van sommigen mensen hier, dat Klaiber back-up tijdens de wedstrijd is maar niet de daadwerkelijke back-up bij langdurig uitval van Nous.
0 -2
ÁlvaroRecoba
Álvarez, nee, hèhè, maar dat zal helemaal nooit aan de orde zijn: Mazraoui zal gewoon tachtig, negentig procent spelen als hij niet erg geblesseerd raakt en dan af en toe een van die jongens, dat is geen enkel probleem. Er ìs geen probleem.

Promes zou ik thuis tegen het rechterrijtje trouwens zonder enige vrees er neerzetten, als Nous is verhinderd.
Tenzij je van mening bent dat je in de Arena tegen RKC inderdaad een Álvarez nodig hebt, maar dan valt er niet veel te discussiëren.
0 -1
Sjaakvaak
Volgens mij begrijp je niet wat ik zeg. Ik ben ook voorstander van die jongens als vaste back-up voor Nous. Maar in weken dat Jong Ajax voor Ajax 1 speelt, zie ik ze liever gegarandeerd daar minuten maken.

Maar goed, om voor alleen dat nou 5-7 miljoen aan Klaiber uit te geven is natuurlijk bizar en onverantwoord.
0 0
ÁlvaroRecoba
Ik begrijp heel goed wat je bedoelt, maar het is een bedrag dat Ajax niet hoort te betalen voor een back-up die niet eens een echte back-up is, met zóveel spelers achter de hand.

Het is dus krankzinnig.
0 0
jarenfan
joe veerman zpu een betere aankoop geweest zijn.
1 -1
wendoo9
Dat is ook maar altijd afwachten hoe een speler het bij Ajax gaat doen dusssssssssss geen garantie ! Die zullen ze ook iet laten gaan voor weinig.
1 0
Gecko
Had een grafhekel aan Ajax. Diverse keren uitgesproken door hem
Nu kan hij meer verdienen en is Ajacied
Geen principes deze jongen. Bah. Slechte aankoop van Marc
Te triest voor woorden
0 -1
wendoo9
Snap jou frustratie wel, maar het is wel Ajax die hem benaderd en niet andersom. Vind het wel frappant dat deze Klaiber op zijn voetbalkwaliteiten zo wordt afgerekend hier op As. Je kan iemand als mens niet mogen door zijn uitspraken jegens Ajax, maar deze jongen kan wel voetballen. Hij is een speler met veel loopvermogen, Fysiek beresterk, meedogenloos en scoort ook regelmatig. Voor Utrecht een geweldige speler maar niet voor Ajax. Het zal een overbodige aankoop zijn. Zie liever een Goeie CV komen ! Zou op dit moment zich bezig gaan houden met Onana en Nico om die bij Ajax te behouden met dat geld !!
1 0
Sjaakvaak
In 1 interview gezegd dat hij als Utrechter niet naar Ajax kan, en daarna lachend dat hij daarom liever naar PSV/Feyenoord gaat. Nergens heeft hij uitgesproken een grafhekel te hebben.
1 0
MalukuAjax
WTFFFFFFFFFFFF!!!!!!! Dat is fuckedup wakker worden...
5 0
mgtow
Koffie?
2 0
MalukuAjax
Liever whiskey om dit te verwerken!!
1 -1
donpedroh
Reken er maar op dat iedereen nu geld terug vraagt voor zijn seizoenskaart. Voor de gemiste wedstrijden. Gatverdammr die gast kan er helemaal niets van. BAH! Spuuglelijke speler!
Hoe kan je die prutser kopen? Breedte aankoop... dan kan je net zo goed Reiziger als voetbal opa zijn kicksen aan laten doen. Ik durf te wedden dat hij het nog beter doet!
2 -3
Rinus M.
Fijn dat die jongen niet hoeft te lijden onder de torenhoge verwachtingen van de Ajax-supporters op dit forum.
2 0
driesterren***
Zou dit soms een verkapte steun maatregel zijn?
Zou anders niet weten wat we hier mee moeten!
1 0
Sanalologo
Wat mij betreft is het wel echt Overmars out nu. Ben benieuwd of de scouting hier ook akkoord over gegeven heeft.
2 -4
AFCA020!
Jij bent echt niet goed...
2 -2
EersteAanname
Gelukkig heb jij daar niks over te vertellen haha
3 -2
MarkAFCA84
Ik wil ook graag mijn rekeningnummer doorgeven aan Ajax voor het geval Ajax nog meer geld wil weggooien. Wat een trieste transfer is dit zeg. Laat dan timber als backup fungeren voor mazraoui
3 -2
Ajax27
Timber moet gewoon iedere week spelen. Dus in principe speelt ie gewoon in Jong Ajax. Je wilt dus een 2e rechtsback op de bank hebben zitten. Als Nous geblesseerd raakt zul je zie dat Timber alsnog naar rechtsback gaat en Klaiber alsnog 2e man is. Weggegooid geld? Als ie een handjevol wedstrijden speelt en over 2 jaar weer vertrekt, zal ie alsnog op zn 28e 3-5 miljoen opleveren. Hier verliest Ajax weinig op en dus een prima breedte aankoop.
1 -3
DS
Het is niet te hopen dat ie na iedere gele kaart de rest van de wedstrijd loopt te huilen als een peuter die geen Bumba mag kijken.
0 0
TontoKarnaggel
Nou, dat duurde ook niet lang voor dat deze "ik ga nooit naar Ajax" malloot van gedachte was veranderd.
Welkom bij Ajax, smerige hypocriet dat je er bent, hoop dat je zo kort mogelijk ons shirt komt bevuilen
5 -3
WillyBrokamp
Welkom bij onze mooie club Sean !
3 -5
BobaAjax
Juist!!! Welkom bij Ajax .
2 -2
BRAMHOUTEN
Dit waren dezelfde reacties als toen jan wouters en Ronald spelbos naar Utrecht kwamen. Die hebben het toch ook behoorlijk goed gedaan. Davy is altijd welkom. Echte ajacied. Praat als supporter gewoon met respect over deze speler. Heeft altijd alles voor Ajax gegeven. Belachelijk hoeveel stond hij nu over zich heen krijgt. Ga jullie schamen
3 -5
wdeneush
Helemaal waar
1 -1
godlike
Ik ben geen fan van deze speler, met name niet na zijn praatjes. Maar ik geef wel iedere nieuwe speler wel een kans. Vaak zijn het namelijk de supporters die ervoor zorgen dat een speler het bij voorbaat niet redt. Ik laat me verrassen.

Overigens een overdreven reactie dat jeugd geen kans krijgt. Als je goed genoeg bent krijg je de kans vanzelf.
3 -4
noppenkoning
We zijn nog nooit zo eensgezind geweest als over deze aankoop.
6 0
Duif63
Wordt inderdaad breed gedragen.
1 0
Vlieske
Ik roep het al langer. Ten hag maakt ajax en de jeugdopleiding kapot! Als mazaroui geblesseerd is staat er geen jeugdspeler meer in die de laatste jaren is opgeleid. Koop club is ajax geworden! En als je dan ook nog begroot dat je elk jaar een top uitgaande transfer moet doen. Schandalig beleid! Dit betekent dus eigenlijk dat je kudus volgend jaar al moet verkopen. Wat zou cruijff pissig zijn.
2 -1
preme
Debiel. Dan ben je afscheid aan het nemen van een rijtje ondermaatse transfers en dan kom je hiermee. Transfer in in het rijtje Wielaart, Jürgen Collin.
4 -1
DeWijsneus
Waardeloze aankoop, doodsteek voor de jeugdopleiding. Blij als Ten Hag weg is, helemaal klaar met die mafkees.
4 -3
altijdwelwat
Is dit contractueel vastgelegd in het contract van Ten Hag ?? Dat hij elk jaar verplicht een miskoop moet doen ? 6 voor Labyad, 12 voor Marin en nu weer 6 voor Klaiber dat is 22,miljoen bij elkaar. Schandalig slechte aankoop.
2 -2
Sjaakvaak
Marin en Klaiber zijn door Overmars aangekocht.
0 0
Harrie Nak
Weg met deze mongool.
5 -2
Multi
Wordt je wakker en lees je dit bericht. Pff lijkt net of ik nog in een nachtmerrie zit. Wat moet je in hemelsnaam met deze gast, dit had je prima met de jeugd op kunnen lossen.

Had die 5 miljoen maar in een fatsoenlijke middenvelder geïnvesteerd.
7 -2
Superjan
Mensen, raak nou niet zo in de stress over deze aankoop. Timber is gewoon eerste backup van Nous.

We kwamen echt iemand tekort voor de breedte, puur de breedte. Anders trek je JA leeg. En als je in de CL met tien man een 2-1 voorsprong verdedigt, kan Klaiber het laatste kwartier ook nog een rol spelen, Sterk, snel en heel behoorlijk in de duels. Ook voetballend is hij helemaal niet zo héél slecht, trouwens.

Ik hoop dat we hem weinig zullen zien spelen maar ik begrijp de aankoop een stuk beter dan Klaassen.
2 -7
Ginoajax1
Niveau Atouba.
2 -3
donpedroh
Erger nog
1 -1
noahdepoah
Ajax wat doe je ons aan. Deze clown. Gooi die jeugdopleiding maar weg. Schandalig dit. Cruyff draait zich om in zijn graf.
4 -1
Ginoajax1
Ik zie de reactie al voor me van Klaiber: Wat een eer voor dit grote ajax te spelen. Heeft ie gelijk in natuurlijk. Ik zou ook meteen vd Marel kopen. Goed koppel samen. Schei toch uit zeg!
4 -1
ST
Belachelijke aankoop!
5 0
Duif63
Eén kanon is binnen nu de volgende nog.
3 -1
Ginoajax1
Schaf maar af die jeugdopleiding.Overmars waar zit je verstand. Ten Hag, pleur toch op man. Echt indioot dit.
4 -3
FerdiZ
Prima aankoop. Er moet toch een back-up komen voor Nous. Aangezien die ook nog al eens geblesseerd is..

Timber is nu back-up voor Schuurs en Nous, dat kan nooit een heel seizoen goed gaan.

Klaiber stijgt al 5 miljoen in waarde als Ajax op zijn c.v. staat dus ookngeen weggegooid geld.
2 -8
FerdiZ
Prima aankoop. Er moet toch een back-up komen voor Nous. Aangezien die ook nog al eens geblesseerd is..

Timber is nu back-up voor Schuurs en Nous, dat kan nooit een heel seizoen goed gaan.
1 -7
FerdiZ
Prima aankoop. Er moet toch een back-up komen voor Nous. Aangezien die ook nog al eens geblesseerd is..
1 -5
ajax1forever
Zit ie al bij de voorselectie van oranje?
1 0
SpursAjax
Echt op donderen! Je bent niet welkom!! Schandalige aankoop dit.. En ook nog voor belachelijk veel geld!
10 -2
JordanAFCA
Doe normaal man
2 -1
Jojo49
Ik denk dat er opstootjes zijn in het veld, zoals zaterdag, dat je hem erbij kunt hebben, verder niet. ,,wat een aankoop., zelfde dat ik maat 42 heb van schoenmaat, en ik koop 45.
1 -1
bojansuarez
Echt onbegrijpelijk mocht dit waar zijn. Dit moet haast wel uit Ten Hag zijn hoed komen, want ik schat Overmars inmiddels toch wel hoger in dan dit. Ik vindt deze Klaiber zo slecht, samen met die vdMaarel. Elke keer dat die 2 opgesteld staan ga ik ervoor zitten want gestuntel is prima entertainment. Dit voelt als een slechte grap of nachtmerrie (zonder te dramatiseren), die werkelijkheid wordt. 1000x liever een jeugdspeler de kans geven ipv deze droeftoeter.
4 0
MPAjax
van leer als rechtsback, dat gaat wat worden
0 0
diamanti
Man man wat een treurige aankoop.
6 0
Toon meer reacties