Ajax sleept met tien man overwinning uit het vuur tegen Vitesse

BadembaBarrie, 26-09-2020 om 22:55, 108296 views, AS |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Ajax heeft zaterdagavond een zwaarbevochten overwinning op Vitesse geboekt. De Amsterdammers speelden de gehele tweede helft met tien man, na een rode kaart voor Edson Álvarez. Ajax bleef echter voetballen en won uiteindelijk verdiend, waardoor het na drie wedstrijden nog altijd het maximale aantal punten heeft.

De eerste minuten kenden gelijk een aantal grote kansen. Eerst dribbelde Oussama Tannane langs een aantal Ajacieden en schoot hij vanuit de zestien maar net naast. Meteen daarna was het aan de andere kant Quincy Promes die na een zwakke terugspeelbal van Vitesse in het zijnet schoot. Weer enkele minuten later zag Loïs Openda oog in oog met André Onana zijn stiftje vlak langs de tweede paal hobbelen.

Het was tekenend voor de eerste tien minuten van de wedstrijd, waarin Vitesse Ajax stevig en tot diep op de eigen helft onder druk zette. De Amsterdammers wisten zich er geen raad mee en Vitesse kwam er meermaals gevaarlijk doorheen. Het was aan een paar goede ingrepen van Noussair Mazraoui te danken, dat het niet meer opleverde voor de Arnhemmers.

Toch was het Ajax dat na ruim twintig minuten de leiding nam in de Johan Cruijff ArenA. Bij het zoveelste dreigende moment van Vitesse, gaf Openda de bal niet lekker mee aan Bero, waardoor hij niet door kon richting Onana. Uit de tegenaanval, opgezet door een geweldige uitworp van diezelfde Onana, was het Mazraoui die zich nu in aanvallend opzicht onderscheidde door na een goede rush de achterlijn te halen en de bal terug te leggen op Promes, die hem beheerst in de verre hoek schoof voor 1-0.

In eerste instantie leek het erop dat Vitesse gewoon doorging met waar het mee bezig was: druk zetten en kansen creëren. Het resulteerde in een enorme mogelijkheid voor Darfalou, die zijn kopbal goed gepakt zag worden door Onana. Naarmate de eerste helft vorderde, werd Ajax echter steeds sterker en kreeg het ook meer kansen. Eerst kreeg Nicolás Tagliafico de bal in vogelvrije positie ineens op zijn voet. De linksback schrok zichtbaar van zijn kans en slaagde er niet in de bal richting mee te geven. Kort daarna vond Dusan Tadić met een strakke voorzet het hoofd van Promes, maar ook diens kopbal ging naast.

Ajax leek zo, ondanks het geblesseerd uitvallen van Perr Schuurs, langzaam maar zeker de controle over wedstrijd over te nemen en de eerste helft relatief rustig uit te kunnen spelen. Dat veranderde toen Álvarez in de 45e minuut een rode kaart kreeg. Bij een ogenschijnlijk onschuldig duel met Openda bleek de Mexicaans international op het been van zijn tegenstander te hebben gestaan. Het was scheidsrechter Pol van Boekel in eerste instantie ontgaan, maar na het bekijken van de beelden op aanraden van de VAR besloot de arbiter toch over te gaan tot het trekken van rood.

Zo werd de slotfase van de eerste helft alsnog erg hectisch. Vitesse kreeg opnieuw een goede mogelijkheid, maar zag wederom Onana pareren. Daley Blind kreeg geel voor protesteren, Tomas Hajek voor een te wild luchtduel en de gefrustreerde Johan Cruijff ArenA begroette elke gebeurtenis met een hels fluitconcert. Ajax bleef echter overeind en zocht zodoende met een voorsprong de kleedkamer op.

Kort na rust leek Ajax weinig last te hebben van het feit dat het in ondertal was. De Amsterdammers kregen twee enorme mogelijkheden op 2-0, maar Antony tikte naast uit een voorzet van Tagliafico en de voor Zakaria Labyad ingevallen Jurgen Ekkelenkamp raakte vanuit een moeilijke hoek de paal, waardoor de inlopende Promes niet bij de bal kon.

De wedstrijd vol verrassingen kreeg daarna echter weer een nieuwe wending. Balverlies van Mohammed Kudus leverde uiteindelijk een corner op voor Vitesse. Dat resulteerde na een mislukt schot in de 1-1 van Riechedly Bazoer. De oud-Ajacied kreeg de bal in de buurt van het rechter uiteinde van het zestienmetergebied voor de voeten en jaagde hem hard en hoog achter Onana in het Amsterdamse net.

Het Amsterdamse momentum van even daarvoor was weg, maar ook Vitesse creëerde niet overdreven veel kansen. Op de momenten dat het dat wel dreigde te doen, was Mazraoui scherp en smoorde hij het gevaar in de kiem.

Vitesse slaagde er op een gegeven moment toch in door de Amsterdamse defensie heen te voetballen. Een goede zorgvuldige aanval bezorgde de bal bij Eli Dasa. De rechtervleugelverdediger zag zijn schot echter van de paal afkaatsen.

Kort daarna was het toch Ajax dat opnieuw de leiding nam. De Amsterdammers lieten zich niet ontmoedigen door de man minder en dat gold bovenal voor Kudus. De Ghanees liet bij vlagen opnieuw mooie dingen zien op het middenveld en dat resulteerde na ruim zeventig minuten in de 2-1. Kudus had een uitstekende rush in huis, vanaf eigen helft tot aan de zestien van Vitesse. Hij vond vervolgens Antony die de bal heel beheerst in de verre hoek plaatste.

Vitesse werd zo gedwongen iets nadrukkelijker op de deur te kloppen en dat resulteerde in enkele goede aanvallen, die uiteindelijk geen heel gevaarlijke situaties opleverden. Aan de andere kant was Promes nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot van de rand van het strafschopgebied werd goed gepakt door Remco Pasveer.

De regerend landskampioen bleef vervolgens in balbezit goed voetballen en greep de dode spelmomenten aan om wat tijd te winnen. In de slotfase haalden beide ploegen alles uit de kast. Ajax om de 2-1 over de streep te trekken en Vitesse om gelijk te maken. Tot grote kansen voor de Arnhemmers leidde dat echter niet. Openda krulde vanaf randje zestien naast en in de laatste minuut van de extra tijd kreeg Vitesse nog een vrije trap op de rand van de zestien van Ajax. Tannane knalde deze echter ook naast en zo won Ajax uiteindelijk verdiend met 2-1.

Opstelling Ajax:

Onana; Mazraoui (Dest 84'), Schuurs (J. Timber 31'), Blind, Tagliafico; Álvarez, Kudus; Antony, Promes (Traoré 90+1'), Tadic; Labyad (Ekkelenkamp 46')

Wissels Ajax:

Stekelenburg, Kotarski, J. Timber, Rensch, Martínez, Neres, Huntelaar, Ekkelenkamp, Traoré, Taylor, Dest.

Opstelling Vitesse:

Pasveer; Doekhi, Bazoer, Hajek; Dasa (Buitink 81'), Bero, Bruns (Vroegh 61'), Tannane, Wittek (Manhoef 81'); Openda, Darfalou (Broja 61')

Wissels Vitesse:

Houwen, Froeling, Tronstad, Borja, Touré, Buitink, Vroegh, Cornelisse, Manhoef.

Doelpunten:

1-0 Quincy Promes (22') 
1-1 Riechedly Bazoer (56')
2-1 Antony (71')

Bijzonderheden:

Rode kaart Edson Álvarez (45') 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Kan Alvarez niet 34 wedstrijden geschorst worden voor deze verschrikkelijke overtreding?
Dan kan ten Hag niet meer anders dan iemand anders opstellen.
Of zou hij zo stijfkoppig zijn om dan gewoon 34 wedstrijden met 10 man te beginnen?
0 0
KalkbrennerP
Waarom speelde Martinez niet?
0 0
Sterspeler
Niet fit
0 0
dianaajax
slecht ajax eerste 15 min

hadeen 1/2-0 achetr kunenn staan daarna redelijk teruggevochten -

we moeten weer effe een wedstrijdf van 90 min waar nix te halen valt
1 0
MankeNelis
Timbertje vond ik sterk invallen. Hij was vast aan de bal en ging sterk de duels aan.
1 0
AlexIbarra
Ben ik de enige die het op is gevallen dat Nico na het akkefietje waarbij hij een beuk kreeg en opzichtig ging liggen, 3 seconden bij de huid van zijn hals werd vastgepakt door een Vitesse-speler?

Ff lekker knijpen met duim en wijsvinger en je ziet dat die huid bij Nico erna meteen rood wordt. Ik snap echt niet dat de VAR daar geen rood voor geeft. Heeft niets met voetbal te maken.
Puur provoceren, spel lag al stil en als Nico hem dan wegduwt of zo krijgt hij wel rood.
Heb geen nabeschouwingen en zo gezien dus misschien is het wel ter sprake gekomen maar van mij mag die Vitessenaar lekker door Maxima's oom uit het vliegtuig worden gegooid.

Wat zou er gebeuren als ik vanmiddag in de stad een brede gozer of een politieagent drie seconden in het vel van zijn hals zou knijpen? Wat gebeurt er als ik naar het huis van vBoekel rij en 3 seconden in zijn vel knijp om te zeggen dat hij niet meer bewust tegen Ajax moet fluiten?
Dan krijg ik een beuk, een klap met een knuppel of een straf van Justitie.
Maar als deze knurft het voor 4 scheidsrechters, een team van VARs, 6 commentators, 10.000 man publiek en een miljoen tv-kijkers doet, zegt er niemand wat.

Ooit kwam er bij Utreg-uit een wisselspeler uit de dug-out om Nico ff een beuk te geven die daar in de buurt een ingooi kwam nemen. Ik hou best van stevige duels maar dat moet toch gewoon 10 wedstrijden zijn? Tyf op terug je dugout in idioot, je neemt niet deel aan de wedstrijd!
KNVB vond het dikke prima, niet eens geel kaartje of 1 wedstrijd schorsing.

Die tackle op de enkel van Veerman gisteren (eerst de bal en daarna de enkel raken) vind ik heel discutabel rood. Ben zelf aanvaller en vind dat je zelf op moet letten als je te laat komt voor de bal, een verdediger mag bij het spelen vd bal best 'gretig' zijn.
Maar bijten, knijpen in hals of gezicht, wisselspelers die het veld op komen en fysiek worden, zijn toch acties die in een totaal andere categorie vallen?
Afstraffen wat mij betreft.
3 -1
Cruijffthebest
Alvarez inruilen voor Martinez die het vorig sezieon het gewoon heel goed deed.
Promes, Tadic en Antony voorin. Labyad op de bank.
Martinez, Kudus en aankoop op het middenveld.
2 0
flyingsoccer
Kudus en Anthony gaat erg leuk worden echter verdediging is wel zorgenkindje.
0 0
jutter
Die Duitse invloeden zijn al goed merkbaar in de ED, zeker bij dat Vitesse dat over de hele wedstrijd de betere ploeg was..Ik heb wel zo mijn twijfels of ze een dergelijk nivo een heel seizoen vast kunnen houden. Die ploeg speelde met open vizier, had de beste kansen met name in de 1e helft en had op basis daarvan de overwinning wel verdiend. Het liep dus anders met name door de inbreng van de 2 nieuwe paradepaardjes bij de club, Kudus en Antony dus. Met name eerstgenoemde is een openbaring, zeker gezien het feit dat hij pas 20 jaar is, maar ook Antony is een speler met extra individuele klasse. Daar steken Labyad en Alvarez schril bij af., die zouden normaliter niet eens in aanmerking moeten komen voor een basisplaats, dat zijn pure zwaktebodden in de ploeg van de halsstarrige Ten Hag die het blijkbaar in die gasten ziet zitten! Die twee op respectievelijk 9 en 6 zijn dus absoluut de pijnpunten van de huidige ploeg, daar moeten spelers ingepast worden die de ploeg in zijn totaliteit nog beter laten functioneren. Wat dat betreft is de vooralsnog vrij lakse houding van Ajax wat inkomende transfers op die posities betreft zeer teleurstellend. Ik denk dat de stem van Ten Hag in deze wat te groot is. Neemt niet weg dat we gisteren een hele aantrekkelijke wedstrijd hebben gezien, en de meest gelukkige , Ajax, heeft gewonnen met name door enkele flitsen van zijn nieuwe toppers. Overigens speelde ook Jurrien Timber een meer dan prima partij op de RCV positie, is zeker voor herhaling vatbaar!
3 -1
DeKes
Prima verwoord.
0 0
Ginoajax1
Ik heb het idee dat dit ajax met Kudus en Antony beter is dan vorig jaar. Wat een niveau hebben we aangetikt gisteren. En met 10 man winnen. Mazraoui die gigantische stappen heeft gemaakt. Timber, Schuurs deed het prima tot aan zijn blessure. Kudus die een snelheid brengt in het elftal.
Antony, wat een balkunstenaar. Laten we blj zijn dat we dit soort voetballers nog kunnen zien in de eredivisie. Als je dit vergelijkt met die dames van AZ. Het verschil is echt groot. Wij worden het Bayern van Duitsland.
6 0
TOOL
Schuurs speelde helemaal niet zo goed! Werd een paar keer compleet voorbij gelopen. Timber is niet in de problemen gekomen en obv deze wedstrijd zou Timber mijn eerste keuze zijn. Ik verwacht dat Schuurs Europees compleet weggespeeld gaat worden. Blijft een jongetje, traag op de eerste meters en behoorlijke draaicirkel.
0 0
Ajax34
IPV Traoré had hij beter de ervaren Huntelaar kunnen brengen die weet hoe je een overwinning over de lijn moet trekken, Het inbrengen van Troaré koste ons bijna 2 punten.
6 0
Remark
Inderdaad weer zo'n raadselachtige wissel, waarbij ik meteen dacht 'oh nee, daar gaan we weer!'. Gelukkig liep het goed af, maar dit moet Ten Hag toch echt es afleren. Traoré vind ik sowieso een ongeleid projectiel en wat mij betreft mogen ook Alvarez en Labyad in de verkoop. Gewoon niet goed genoeg, al denkt met name Labyad van wel.
4 0
louis60
Met de Dest miljoenen nog een goede middenvelder en spits halen. Maar dan moet TH wel de goede opstelling kiezen. Labyad heeft moeite met ballen aannemen en steekballen. Kan ook niet koppen. Troare moet heel snel een verdediger worden en Alvares wordt onze nieuwe Veltman. Verkopen dus. Timber inderdaad al beter dan Schuurs en voor Blind moet je ook nog een goede reserve binnenhalen. Hij speelde gisteren echt wat minder. Maar wat ben ik blij met Kudus en Antony. Ekkelkamp ook goed ingevallen.
0 0
Ajax34
Ten Hag stoppen met Labyad in de spits zetten dat doet hij echt niet beter dan Tadic, Traoré en Huntelaar. Labyad is een middenvelder. Die jongen zal wel blij zijn dat hij mee mag doen maar er komt totaal geen dreiging vanuit. De tweede helft heeft laten zien dat Ajax zonder Alvares weinig kansen weg geeft en dan speel je ook nog eens met een man minder.
3 0
Godenzoon24
En stoppen met Alvarez. Niet door zijn rode kaart. Maar staat erin voor de balans maar zelfs ballen afpakken doet hij nauwelijks
4 -1
Sunny
Naast de usual suspects heb ik erg genoten van Timber's sprongkracht, snelheid, slimheid, kracht en gemak waarmee hij meedeed. Schakelde zijn man telkens uit, voorkwam een zekere goal en was scherp. Wat een heerlijke luxe met zoveel goede jeugd
11 0
Freddy
Hij is zelfs al een klasse beter als mevrouw Schuurs
1 -4
Ajaxxxisdebeste
Ik dacht dat Antony is een traditionele Braziliaanse dribbelaar was en nu gaat die ineens medespelers wegzetten met prachtige cross en steekpasses alsof hij bezeten door Ziyech, WTF
17 0
trainerdv
Ik vind alleen dat we ook eens flitsend uit de startblokken mogen komen. Nu zijn elke keer de eerste minuten aftastend. Gister hadden we gewoon op 0-2 kunnen staan na 3 minuten. We winnen wel, maar we moeten ook eens een tegenstander na 20 minuten op de rug hebben.
6 0
DeKes
Alvarez en Labyad vervangen en wel snel!
Als toch IEDEREEN dit ziet, waarom die tuinkabouter en zijn staf niet???
2 0
Siemmie
Nou ja, vorige week tegen RKC kwam Ajax behoorlijk flitsend uit de startblokken. 2-0 na 34 minuten, veel kansen in de eerste helft en nog eens een afgekeurde goal in de 11e minuut. Als dat niet flitsend is weet ik het ook niet...
1 0
MK77
Het mag best gezegd worden dat Vitesse gewoon erg goed startte maar dat konden ze maar een half uur vol houden
2 0
KvD90
Is het niet een idee dat Ajax met 10 man elke wedstrijd Voetbalt? Is wel wat leuker voor de rest van de eredivisie clubs .

Net ook dat interview gezien met Bazoer, die vindt dat ze heel goed hebben gespeeld en partij hebben geboden. Wat wil je, tegen 10 man en dan alsnog niet winnen, laat staan de bovenliggende partij zijn.

Ik ben trots op dit Ajax en wat een pareltjes hebben we binnen de selectie zeg!
7 0
Fredschuit1
https://m.youtube.com/watch?v=A-Asb71vffA&t=183s

Opzicht best een leuke Ajax kanaal.

In het Engels
3 0
goajaxgo
Gewoon prima.
0 0
Toby1900
Buiten dat Ik genoot dat tadic, bazoer even op z’n plek zet na de wedstrijd. Blijf ik het niet begrijpen waarom tadic niet terug in de spits komt en promes op 11.. beide hebben goed gepresteerd op die posities en dan heb je sowieso plek voor Kudus. Met alle respect, labyad deed het goed in de voorbereiding, maar dat weegt niet op tegen 2 positie wisselingen en drie zwakke optredens... al met al, gas geven en kampioen worden!
7 0
ajaxinho
Denk dat TH die conclusies ook zal trekken.

Tadic in de punt is een belangrijke succesfactor geweest vanwege zijn balvastheid, maar ook combinaties.

Met daaromheen Promes, Antony en Neres.
Dat wordt fire!
5 0
Redrum
Kunnen we niet gewoon een dealtje sluiten met de knvb? Ajax begint elke wedstrijd met 10 man en dan wordt er tijdens de wedstrijd eerlijk gefloten. Ik zou er zo voor tekenen. Het is gewoon angstaanjagend hoe erg Ajax hier genaaid wordt. Ze zijn volledig de weg kwijt bij de knvb. Als ik zeg dat de knvb bestaat uit amateuristische pisflikkers zou ik ze nog een compliment geven ook.
4 0
Ajaxxxisdebeste
Maar geen compliment voor die amateuristische pisflikkers... ;-)
0 0
Clubliefde34
Onana Nico Blind Schuurs Nous - Martinez Kudus Promes - Neres Tadic Antony - 12e mannen heb je dan Alvarez, Timber, Ekkelenkamp Taylor? En Traore lang. Kampioen is een must en europees wie weet hoe ver we kunnen komen. Ik heb er zin in!
3 0
CDS
Labyad speelde in de voorbereiding een paar keer erg goed. Maar voor het echie bakt ie er helemaal niets meer van. Jammer. Ten Hag zal dat nu ool wel inzien. Neres maar weer in de basis volgende week.
11 0
Babangida83
Goed tegen niveau fc balophetdak (fc Utrecht speelde niet met hun sterkste 11)
0 0
Blazehaze
Wel echt heerlijk dat interview met bazoer haha flikker beetje stoer doen over vandaag maar wel verliezen tegen 10 man. Slaap lekker
10 0
Reckless
Ik kan mij anders nog goed herinneren dat er genoeg ajacieden zijn kontje likte toen hij nog bij Ajax speelde, die ratten zullen nu wel op een oor liggen.

Ik heb hem nooit gemogen.
0 -2
ajaxxcied4life
'Kontje likte' 'de ratten liggen op
0 0
Redrum
Bazoer is echt een ongelofelijke idioot. Hij heeft vanavond even bewezen dat hij nog steeds een kleuter is.
12 -1
RS01
Sorry, minnetje kwam van mij. Moet natuurlijk een plusje zijn. Wat een idioot haha.
1 0
Redrum
Maakt niet uit haha
1 0
Bjorn
Drie speelrondes, drie keer gepakt door de VAR. Niet best.
8 0
Adam24
Ik heb de wedstrijd niet gezien alleen de samenvatting. Zag er niet best uit maar toch moet ik een compliment geven. Als je tegen Vitesse, één van de beste teams van de seizoensopening die voor Ajax een heel lastig systeem spelen, 55 min lang met 10 man speelt en toch weet te winnen dan is dat heel knap.

Het is alleen wel te hopen dat mensen weer op hun positie komen te staan. Promes verzuipt op 10, Labyad is matig in de spits, Tadic wat flets (maar toch weer heel nuttig). Desnoods volgende week Ekkelenkamp op 10, misschien nog best een aardige combinatie met Tadic, maar in ieder geval Promes op links en Tadic spits.
5 0
AFCA-B93
Ik hoop wel echt dat Ten Hag nu in ziet dat het zonder Alvarez zoveel beter loopt. Heel benieuwd naar zijn vervanger volgend weekend
2 0
louis60
Toch begon TH weer niet goed Met Alvarez en Labyad in de basis, dan heb je het echt niet begrepen. Hij kwam ook heel paniekerig over in het begin. Tegen een team als Vitesse moet je de sterkste opstelling kiezen. Het is dat we zoveel talent hebben, anders had je punten verloren. Gelukkig hebben we Onana en Nico nog.
7 0
ajaxinho
Ik zag vooraf Vitesse als eerste serieuze testcase.

TH zal na vanavond weer een wijziging doorvoeren.

Zoals jij zegt Labyad uit de punt.
Alvarez is geschorst en wordt vervangen.
1 0
Labrador
Wat lult die Tanane nou en Bazoer trouwens ook. Wat een clowns. Dit is de rede waarom dit soort gastjes het nooit ver schoppen. 0 zelfreflectie
12 0
MosesD
Net terug uit de Arena. Dat we 2-1 winnen is puur te danken aan enkele individuen. Als team was het heel matig. Maar ook niet gek met Alvarez en Labyad in de basis. Opvallend vandaag: Mazra is echt helemaal terug, Blind speelde zijn slechtste wedstrijd sinds zijn terugkomst, Timber speelde uitstekend, Kudus/Anthony buitencategorie talenten waar we overwinning aan danken, met Alvarez speelden we met 10 en hij is in niks een Ajax speler (vooruit iets beter dan Magallan), Promes is geen 10, maar een prima supersub als buitenspelers achter Anthony en Neres, Ekkelenkamp (ik zeg het vaker) wordt door velen onderschat, Traore viel heel slecht in, opbouw van achteruit al hele seizoen veel te traag, Ten Hag moet eens de ogen gaan openen.
20 -5
Babangida83
Blind heeft denk ik wat tijd nodig. Kan gewoon niet dat zijn hartproblemen psychologisch niets met hem doen. Dan ben je er tijdens de wedstrijd toch niet 100% bij. (99% is niet genoeg). Hij zal toch weer moeten wennen. Maar Daley is een dieseltje, die zal - met vallen en opstaan - steeds beter in het seizoen groeien. Heeft nu steun nodig van t publiek.
1 0
Ozymandias
Ekkelenkamp speelde een goede wedstrijd. Hij is nu mijn tweede keus voor de positie van rechtercentrale middenvelder (achter Quinten maar die is geblesseerd en dus zou ik Ekkelenkamp momenteel een basisplaats geven).
1 -1
Freddy
Ekkelenkamp speelde goed omdat Ajax met 10 man speelde en er volop ruimte lag. Op het moment dat Ajax het spel moet maken en de ruimtes klein zijn heb je er weinig aan.
4 -1
Ajax114
Je hebt het perfect samengevat. Traore, waarom gaan ze daar mee verder ? Heeft totaal niet het Ajax niveau maar men blijft bij Ajax hopen tegen beter weten in. Laat Huntelaar voortaan lekker invallen.
4 0
onderkantlat
Meeste eens, maar kom op hé ff normaal, Traore heeft 3 minuten gespeeld en daarin de tegenstander vol afgejaagd en ballen uit de zestien gekopt
2 -1
MosesD
Traore in 3 minuten, 3 fouten. Twee keer aanvallend heel onbenullig en in de allerlaatste minuut ook een hele domme overtreding randje 16 waar Vitesse nog een gevaarlijk vrije trap kreeg. In drie minuten mag je wel wat scherper en frisser ogen, vind ik.
9 0
7172AFCA7395
Traore gaat het dan ook niet redden denk ik
0 0
Radie125
Amen
0 0
Restored
Thanks, hoef ik deze comment niet te typen :)
0 0
MK77
Overigens moet Kudus wel een beetje oppassen als hij elke keer zo zijn teamgenoten bespringt bij een goal. Straks breekt hij nog iemand doormidden
1 0
Stibba020
Mazraoui, Antony en Kudus waren aan vanavond.
6 0
Vak117
Ik zie veel reacties (hier en op andere sites) dat we een goede 6 nodig hebben als aankoop, maar naar mijn idee is er juist aan goede 10 nodig.
Onana; Mazraoui, Schuurs/Timber, Blind, Nico; Gravenberch, aankoop(op de 10) Kudus; Anthony, Tadic, Neres/Promes.

Als ik mag dromen is een Ihatarren de nummer 10, maar realistischer moet je voor een 10 dan toch echt naar het buitenland kijken en kijken naar wat er nodig is. Ga je voor creativiteit of voor goals, dat is de afweging. Zou mooi meegenomen zijn als de nummer 10 (Ihatarren is toch niet haalbaar) ook ervaring mee brengt voor op het middenveld. Voorstel: Eriksen (?)
1 -4
AlexIbarra
Als we een stabiele klasbak hebben voor op 10, kan de rest vh middenveld daar een beetje op worden aangepast en komt het ook goed. Ben ik met je eens.
0 0
Knalpot
Zoals vandaag de 2e helft met Tadic zou ik wel vaker willen zien, maar dan heb je ook nog Lang en Ekkelenkamp die elk op hun manier dat prima zouden kunnen invullen. Labyad en Promes met elkaar omdraaien zou denk al veel beter zijn. Als Neres weer helemaal fit en scherp is zou ik voor Tadic (10) Neres, Promes en Anthony gaan.
0 0
CoolRunnings
Op 10 komen we echt creativiteit te kort. Nu moet dat komen vanaf de cm (Gravenberch of Kudus). Die moeten eerst 20 á 30 meter overbruggen om aansluiting te vinden met een van de vier aanvallers. De 10 staat zo hoog of moet de diepte in dat je met een 2 mans middenveld speelt in de opbouw, plus dat Alvarez aan de bal dramatisch is.

De lopende 10 is niet meer verrassend, tegenstanders weten dit nu beter te verdedigen.

Zie graag Kudus op 10, vind het eigenlijk jammer dat zo'n speler op cm moet spelen.

Tadic terug in de spits, Promes op links en hopen dat Overmars een voetballende 6 koopt.
1 -2
Cello
Ik denk zelfs dat Kudus vanaf de 6 gevaarlijker is dan wanneer hij op 10 speelt. Kudus wordt namelijk gevaarlijk juist als ie moet komen. Is dan bijna niet af te stoppen!. Ik denk dat ie het op 10 moeilijker krijgt als ie er al is en afhankelijk wordt van een ander die hem moet aanspelen/inspelen. Kudus kan best op 6 met een Gravenberch daarvoor.
Punt blijft wel, dat de restverdediging goed geregeld moet zijn als Kudus opstoomt vanaf vlak voor de verdediging. Dat zou je bijvoorbeeld met Martinez erbij op 't middenveld kunnen oplossen.
2 0
Babangida83
Alleen is Martinez een chaoot. Hoe vaak hij niet in de clinch lag met Blind vorig seizoen omdat de restverdediging niet goed stond. Stonden hij en Alvarez niet op cvm, dan ging het qua omschakeling al veel beter. Je kunt imo beter nu in een Taylor investeren, iemand halen die echt top is (Henrique) of Kudus op 6 zetten. De restverdediging stond prima gisteren de tweede helft.
0 0
3*stars*3
Kudus gaf laatst in een interview aan dat hij graag nieuwe singel wil leren.
Hij heeft alles om rol van “6” in te vullen en dat icm zijn leergierigheid?
Ik zie het wel zitten, Gravenberch ernaast en knallen maar.
1 0
Babangida83
Dan ga je echt lachen en medelijden hebben met de tegenstander iedere wedstrijd. Dan heb je zo veel kwaliteit op het veld staan...
0 0
onderkantlat
Kudus is een perfecte voetballende 6, Tadic in de spits, opgelost.
0 0
Vak117
Ik heb bij Kudus juist het tegenovergestelde, vind het jammer als hij van de 6 wordt afgehaald. Hoe die man vandaag ook weer een keer of 3 weg draaide van de man, heerlijk om te zien.

Nu ben ik erg fan van een lopende 10 icm veel scoren, maar een creatieve 10 halen ben ik het mee eens
2 0
DonQ
Die creatieve 10 heb je al in huis met Noa Lang.
2 -1
grannig mokum1
Volgende wetstrijd,
Onana, Mazraoui Schuurs, Blind, Nico,
Martinez, Kudus, Promes
Antony, Tadic, Neres
5 0
Cello
Prima pot gezien....en dat met 10 man een helft lang!. De mannen hebben voor elkaar gestreden en zijn tot het gaatje gegaan. En ondanks 10 man toch gewoon proberen met pak 'm beet 40 mtr in de rug spelen hè?.

Spelers die er voor mij uitsprongen Kudus, Antony, Mazza. Verder ook een prima Tadic en Ekkelenkamp en Promes gezien. Zelfs Timber verving Schuurs goed. Tegenvallers vandaag: Labyad en Alvarez.
12 -1
Redrum
Daarom is Ajax de mooiste club voor mij, niet als een stel laffe honden gaan verdedigen, maar zelfs met 10 man nog proberen te voetballen.
4 0
Sanalologo
Sparta - Ajax vergeten?
0 0
CDS
Waar ik overigens niemand over hoor: net voor de 2-1 treks Mazraoui zijn tegenstander aan zijn shirt neer in het strafschopgebied. Volgens mij was dat een penalty voor Vitesse. Maar die durfden ze gelukkig niet te geven. De overtreding van Nico had ook rood kunnen zijn.
0 -12
PierreHeno
...en die rode kaart voor Alvarez was inderdaad geen rode kaart warabij die Vitesse speler als een volleerd balletdanser zich op de grond kwakte...alleen die schwalbe had al rood verdiend. Alvarez bleef gewoon de bal spelen en gleed ongelukkig zacht op het onderbeen van die zwaar getatoueerde Vitesse ballerina....niet eens een overtreding!!! maar ja ...Van Boeklul durft niks meer en die VAR in Zeist denkt 'hier zit ik veilig' en ik laat de scheids rood geven. Wat een brutaliteit!
4 0
Bramzel
Stil jou club wordt vast gematst door de KNVB in tegenstelling tot Ajax.
2 0
onderkantlat
Nee, dit valt niet op
2 0
Kingoffdatoilet
Ajax is de eerste drie speelronden al genaaid door de scheidsrechters. Eerste wedstrijd onterecht rood. Tweede wedstrijd een penalty onterecht niet gekregen en goal onterecht afgekeurd. Derde wedstrijd weer een onterechte rode kaart. Bizarre taferelen hier in de eredivisie. Voor de rest floot de scheidsrechter oké. Hier en daar een foutje en wat onbegrijpelijke beslissingen.
5 0
JariJari
Je mist nog dat bij de pingel die we hadden moeten hebben in wedstrijd 2 ook rood gegeven had moeten worden.
3 0
Milanajax
Timber uitstekend gespeeld. Zie het zo gebeuren dat hij, bij een blessure van Schuurs, zijn kans gaat pakken. Erg solide en sterk in de duels. Won ook met zijn lengte zo goed als alle kopduels en is sneller dan Schuurs.
8 0
3*stars*3
Maakte destijds in Friesland al een hele goede indruk.
Dat coronabreak daarnaartoe kwam was kut voor iedereen.
Maar die gozer deed het toen echt goed en herhaalohet vandaag weer.
Dan is het gewoon kwaliteit.
Toch lijkt mij een centrum met Blind ernaast, toch wat te klein en zeker als je de CL in moet.
3 0
Babangida83
Hij is dus helemaal niet zo lang. Gewoon sterk in de timing.
6 0
Milanajax
Bedoelde ook gezien zijn lengte (redelijk klein) hij nog veel kopduels won
1 0
Babangida83
Ah, :-)
0 0
waayop
Zoveel kopgoals krijgt Ajax overigens niet tegen.
0 0
JariJari
https://mobile.twitter.com/AFCAjax/status/1309965698903539712
1 0
036AFCA97
Is er nou niemand op deze site die Erik persoonlijk kent en hem ff een briefje van geven met de opstelling;

Onana
Mazraoui Schuurs Blind Nico
Martinez
Kudus Gravenberch
Antony Tadic Neres

Zetten we ff 50.000 handtekeningen eronder en klaar.
9 -1
Ajax114
Die van mij krijg je, dit is de beste opstelling. Maar onze hopeloze trainer gaat het nooit zo doen, vrees ik.
1 -1
grannig mokum1
Ik denk dat Gravenberch niet in de basis begint want 2 wetstrijden niet gespeeld zal Promes in de plaats
0 0
036AFCA97
Nee misschien heb je gelijk, maar uiteindelijk moet dit het wel worden
0 0
Vak117
Vind het wel wat dat je een enkele 6 neer zet, heel de voorbereiding met een dubbele 6 gespeeld, dat gaat niet zo maar veranderen.
1 0
Robbie en de Kock
Als promes zo speelt als vandaag mag hij er ook in. Ipv Gravenberg
3 0
036AFCA97
Vond je Promes goed? Vond ik wel meevallen. Promes overschat zichzelf een beetje volgens mij. Niet slecht bedoelt, maar hij loopt als vedette rond en zonder Ziyech die alle balletjes klaarlegt voor hem vind ik dat hij weinig laat zien.
4 -2
Knalpot
2e helft als spits speelde Promes erg goed hoor, 1e helft was ie wel vrij onzichtbaar als 10, desondanks toch ook nog een goal en 2 behoorlijke kansen.
0 0
Koningtoto
Promes was sterk vandaag, met en vooral zonder bal.
0 0
036AFCA97
Ik vind Malen beter.

Grapje natuurlijk ;)
0 0
Stibba020
Vond Promes slechste man van het veld
1 -3
Cello
Volgens mij en je een beetje verblind door je anti-pathie jegens Promes. Anderen trouwens ook, je bent niet de enige.
Maar het gaat zover dat je zelfs als ie wel goed speelt je dat al niet eens meer kan zien!.
Quincy speelde gewoon ook een goede pot. Had vandaag dus niet Hakim nodig.... Nous voldeed perfect, wist à la Hakim ook Promes te vinden ij de 1-0. Verder betrokken bij veel 1-2-tjes en goede passes en enkele steekballen.
Dus het was absoluut een goede wedstrijd van zijn kant.
1 -1
Stibba020
Heb hem alleen maar verkeerde dingen zien doen. Weet niet welke wedstrijd jij gezien hebt. Met Alvares slechte speler op het veld. Wat deed Promes goed dan? Balletjes te hard in spelen, kan niet koppen, kan niet schieten.
1 -2
036AFCA97
Oke, ik heb totaal probleem met Promes. Vond het top dat hij kwam en vind hem een leuke speler alleen vond het vandaag tegenvallen. Dat mag toch? Hoef je niet meteen te doen alsof je mijn gedachten kan lezen. Hahahaha
1 -1
7172AFCA7395
Wat zijn die VAR figuren toch allemaal aan het doen joh.
Belachelijke rode kaart weer. Als je niet ziet dat dit niet
opzettelijk gebeurd, ga dan lekker wat anders doen.
10 0
Cello
Tsjah....als je erna kijkt en alleen maar kunt uitgaan van 'opzet' zoals de VAR en Van Boekel deden dan kan je tot 'rood' komen. Maar kijk je vanuit het oogpunt dat het ongelukkige samenloop was dan geef je misschien zelfs geen eens 'geel'.
Oftewel..... hoe wil je het interpreteren?.
Hoe zij dat deden is duidelijk.
Maar eerlijk is eerlijk, was het omgekeerd geweest hadden wij 'vrede' gehad als een Vitesse speler rood had gekregen als ie op Alvarez was gaan staan.
0 0
PierreHeno
...misschien ja...maar van een scheids die ook nog eens door de VAR wordt aangezet om hier rood voor te geven...dan is het toch echt wel gedaan met de objectiviteit in het scheidsrechterskorps.
2 0
waayop
Precies, de VAR zou voor enige objectivering moeten zorgen. Zorgen nu alleen maar voor discussie en oponthoud. Snel de teugels aantrekken of stoppen met de VAR.
0 0
talent020
Ondanks dat ik Martinez graag zie spelen, vind ik de kritiek op Ten Hag wel overtrokken worden, met Ekkelenkamp vond ik hem juist erg gedurfd wisselen, Ajax moest met 2 man voorin spelen maar met Ekkelenkamp bracht hij wel een box to box middenvelder in die zo kon bijsluiten bij Promes en Antony, daarnaast moest er met een man minder veel vuile meters gemaakt worden en Ekkelenkamp kan dat wel,
10 -1
DonQ
Inderdaad, dat was wel echt een klasse wissel omdat Martinez ook niet een jongen is die grote ruimtes kan belopen.
3 0
Kingoffdatoilet
Ekkelenkamp was vandaag gewoon een goede wissel. Martinez is ook veel meer een lcm dan een rcm. Kritiek daarop vind ik ongefundeerd. In mijn ogen was het een redelijk logische wissel
3 0
DeMeervanweleer
PSV strooit met geld; Max, Zahavi, de KNVB, maar het leuke is.... het helpt niet!
7 0
markk
Wat speelde die Kudus een geweldige wedstrijd, ik zie gewoon een Ghanese Frenkie met scorend vermogen. Bizar hoe hij zich de laatste weken ontwikkeld heeft.
18 0
onderkantlat
Haha, ik dacht dat ik de enige was die bij hem aan Frenkie moet denken, hopelijk blijft hij op 6 en wordt hij nóg beter
3 0
JJT86
Na 2 enorme miskopen(Martin, Alvarez) vorig jaar hebben we dit jaar 2 topaankopen. Kudus wat kan die man VOETBALLEN! Frenkie vibes.. En ook nog eens bikkelen. Antony wat een fijne techniek, explosiviteit en snelheid. En nu al rendement. Genieten. Mazraoui heeft de vorm van 2018/2019 weer te pakken. Heerlijke back. Alvarez volgende wedstrijd geschorst en hoop eerlijk gezegd dat vandaag ook zijn laatste basisplaats was van dit seizoen. Martinez op 6, Kudus en Gravenberch als halven voor de volgende wedstrijd aub.
6 -2
PierreHeno
'Martin' ?..is dat Martinez of Marin?
1 -1
Babangida83
Ook met Martinez kun je niet opbouwen. Daar heb je jongens als Kudus voor nodig die kunnen wegdraaien. Anders ben je makkelijk vast te zetten. Martinez gewoon links back. Is iets beter dan Alvarez, maar ook hij redt het niet op topniveau.
0 -1
DonQ
Mwoah, Martinez is voetballend echt al een heel stuk beter dan Alvarez hoor. Dat verschil merk je echt wel, die schiet niet in paniek wanneer hij onder druk wordt gezet. Is qua motoriek en zwaartepunt sowieso veel beter in staat om de bal kort bij zich te houden.
Belangrijkste euvel is met name het feit dat hij links is en ook altijd in de linkerzones heeft gespeeld.
1 0
JJT86
Wat is jouw ideale middenveld dan? Martinez kan prima voetballen en is dat de meest defensieve middenvelder zodat Kudus en Gravenberch aanvallend wat vrijer zijn. Beide spelers met een sterke drang naar voren via een dribbel en in de combinatie. Promes mag lekker op de flank of de bank als Neres weer wat ritme heeft opgebouwd.
0 0
Babangida83
En een nummer 10 er dus bij om het compleet te maken. Tadic ofzo.
0 0
Babangida83
Nu de tweede helft stond Kudus als cvm. Hij had de meeste balveroveringen van iedereen en het ging beter dan de eerste helft. Simpelweg omdat je in de opbouw nu makkelijker onder de druk uitkwam doordat Kudus simpel kan wegdraaien en 10x confortabeler aan de bal is. En dat is dus minder risico dan een Alvarez of Martinez opstellen. Martinez is voetballend al veel beter dan Alvarez. Maar daar kom je Europees niet mee weg.

Daarom zou ik altijd met twee voetballers spelen. Bijvoorbeeld Gravenberch en Kudus. Kudus iets meer naar achter dan Gravenberch. Maar ook Taylor is nu al beter dan Martinez. Zo'n middenveld moet groeien, maar alleen dan ben je confortabel genoeg aan de bal om ook (op termijn) de Real Madrids te kunnen verslaan. En Kudus is verdedigend niet minder dan Martinez, imo.
0 0
Ajax114
Klopt en Neres of Promes linksbuiten en Tadic spits. Ten Hag moet dat toch ook inzien.
2 0
Bennyben
Al 4 rode kaarten in de eredivisie deze speelronde en hij is nog niet eens voorbij, begint echt een afgang te worden de KNVB, straks kan je geen speler meer opstellen hebben ze geen Corona zijn ze wel geschorst.
9 0
3*stars*3
Als ik het objectief bekijk, die rode kaart kan gegeven worden.
Zo eerlijk moet je wel zijn maar dieptepunt vond ik na die rode kaart...Een vrije trap tegen krijgen omdat Blind wat zei tegen almighty Boekel.
Dan ben je gewoon een heel gevaarlijk mannetje.
10 -5
onderkantlat
Als deze rode kaart voor psv was zou ik niet weten of ik deze volledig onterecht zou vinden, maar ja, des te lekker dat je weer wint
0 0
BrandjeXL
Nee, rode kaart is belachelijk. Precies wat TH zei. Als je zelf hebt gevoetbald dan kan dit gebeuren. Hetzelfde gebeurde eerder. Alvarez raakt een speler van Vitesse vol maar deze kwam zelf ook inglijden. Dus een duel. Hier wil Alvarez met de bal ervandoor gaan en stapt per ongeluk op zijn been. Je kan ook heel goed zien dat Edson zijn ogen op de bal heeft en helemaal niet naar die speler kijkt.
7 0
DeMeervanweleer
Dan lig je ergens met een rubber masker op in de bosjes, terwijl je vrouw thuis Boer zoekt vrouw kijkt....
0 0
De Stift
Dus volgende wedstrijd Tadic maar weer in de spits en Alvarez op de bank voor Gravenberch?

Onana
Tagliafico Blind Schuurs Mazraoui
Kudus Martinez Gravenberch
Antony Tadic Promes
9 0
grannig mokum1
Ik denk dat volgende wetstrijd
0 0
Lazell
Vond Tadic ook wel heel goed achter Promes. Maar dat was wel omdat er veel ruimte lag en Promes met zijn snelheid day kon uitbuiten.
0 0
036AFCA97
Dit is de opstelling die iedereen wil zien.
3 0
onderkantlat
Wel opmerkelijk dat Ten Hag na Sparta niks wilt zeggen over de rode kaart, en hij zich nu wel vrij uitspreekt
1 0
JariJari
Inderdaar, heeft inmiddels na 3 wedstrijden ook genoeg van die oplichters.
2 0
Lane 8
Antony en kudus jongens... Superlatieven tekort...
44 0
Ajax34
En nu maar hopen dat ze het een heel seizoen gaan volhouden. Zal niet meevallen gezien hun leeftijd.
0 0
Bruno04
Heerlijk. Ik vind dat promes zichzelf wel flink overschat. Als die gewoon binnen zijn taken speelt vanaf links en zichzelf niet overschat dan heb je er nog wel wat aan. Maar hij vind zichzelf vaak nogal goed heb ik het idee en dan gaat het fout
3 -5
AFCAjax
ben bang dat die nooit de ajax experience van een volle arena in de CL mee gaan maken.
2 0
Lewis Hamilton
Wat mij betreft verkoopt Ajax haar uitzendrechten aan Amazon of Netflix. Zijn we gelijk van deze stoker af.
20 0
AFCAjax
de uitzendrechten van de wedstrijden liggen niet bij Ajax.. je hebt ook een tegenstander.
0 -1
JariJari
lol ga jij eens lezen hoe Benfica het doet. Thuiswedstrijden zijn van ons.
5 0
Juichtoon
en Fnoord. Fnoord beheert al ruim 10 jaar de beelden van al haar thuiswedstrijden.
0 0
MK77
Niet aan Ziggo?
5 0
El-Dorado
wat ik geen porem vind is dat tijdens de Ajax wedstrijd Barcelona tegen een andere club gereclameerd wordt.. Kan toch eigenlijk niet..
2 0
036AFCA97
Hoezo kan dat niet? Alle kijkers vallen precies binnen je doelgroep.
0 -2
Danos
TH moet toch nog leren om wat relaxter te reageren bij een interview/persco. Als ik naar een advocaat kijk of internationaal naar Klopp dat gaat net wat soepeler.
4 -3
DeMeervanweleer
Hij heeft gewoon gelijk, komt harkerig over, maar wel oprecht.
1 0
Wieno
Met dit soort k#tvragen is het lastig om relaxt te blijven toch? Advocaat had waarschijnlijk gevraagd of hij nog normale vragen had of was weggelopen bij die engnek.
12 0
3*stars*3
Als ik TH zo zie voor de camera’s na 2,5 jaar Ajax, vraag ik me echt af hoe hij overkomt op zijn spelers.
Of hij is zo’n goede trainer waardoor hij respect afdwingt of ze lachen hem uit achter zijn rug.

Maar hij komt nog steeds erg onhandig over voor de camera’s.
Beetje zoals Alvarez aan de bal...
23 0
DonQ
Als je Amrabat hoort praten, hebben die spelers echt wel respect hoor. Dit interview was overigens met name tenenkrommend vanwege van Gangelen. Ten Hag zette die idioot goed voor schut.
2 0
3*stars*3
Amrabat gaat natuurlijk nooit zeggen dat ze in de kleedkamer ook in een deuk lagen, als TH wegliep.
Heb trouwens niets tegen hem hoor maar het ziet er echt heel stijfjes uit bij hem.
Maar gaat natuurlijk om resultaten en die spreken in zijn voordeel.
Ookal zijn sommige keuzes niet te begrijpen.

En ja, als v Gangelen het niet doet bij Fox, dan heb je altijd Kraay je...
0 0
Bobbaasje
Haha het is idd pijnlijk om TH te zien voor de camera's.
1 -1
Toon meer reacties