Ten Hag duidelijk: 'Ik wil namelijk dat Dest blijft'

BartVeenstra, 18-09-2020 om 13:55, 13785 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt dat Sergiño Dest bij Ajax blijft. De verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München, al wil Ten Hag niet al te veel ingaan op de laatste berichten.

'Hij is een speler van Ajax, hij heeft getraind en we gaan ons voorbereiden op RKC', aldus Ten Hag vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. 'Ik kan er niets over zeggen. Er is veel interesse voor al onze spelers. Dest heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt en dus is het niet raar dat er interesse is.'

De trainer van Ajax wil niet bevestigen dat Dest onlangs zijn contract niet wilde verlengen. 'Oh, is dat zo? Jij doet aannames. Als we nieuws hebben, zetten wij dat netjes op onze site', aldus Ten Hag, die weet dat Ajax mogelijk de markt op moet bij een vertrek van Dest. 'Als hij vertrekt, wat ik liever niet wil, wordt het wel dunnetjes. Laat ik het zo zeggen: ik ben er geen voorstander van, maar mocht het gebeuren kijken we naar een vervanger. Of we hem aan zijn contract kunnen houden? Nogmaals: als we nieuws hebben, komen we daar wel mee.'

Ten Hag geeft toe dat hij regelmatig met zijn spelers praat over mooie clubs in Europa. 'Ajax is de meest aantrekkelijke zou ik zeggen. Maar Bayern München is een hele mooie club in Europa', zegt Ten Hag, die zijn wens heeft. 'Ik richt mij op Ajax en de ontwikkeling van Ajax. Ik wil namelijk dat hij (Dest, red.) blijft. Als er een andere uitkomst is, moeten wij omschakelen.'

Verwacht jij tijdens Ajax - RKC een 3-0 zege voor de Amsterdammers? Zet in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Laat Bayern het ff lekker bekijken. Half jaar geleden ok, nu zoeken ze het maar uit. Marc moet zich niet laten piepelen en je kunt Hag nu niet nog een speler afnemen.
0 0
jutter
Net zoals dat bij Koeman met de Roon het geval was, waar je ook liever een ander zou willen zien is dat bij Ajax met Alvarez m.b.t. Martinez het geval. Het zal wel weer te maken hebben met de beroemde balans in een elftal. Wat dat betreft liggen beide trainers dus op één lijn. Ik persoonlijk vind dat je meer aanpassen aan de tegenstander, dus wat kwaliteit in leveren voor het beter functioneren van een elftal in zijn totaliteit. Tegen de sterkere ploegen is daar wel wat voor te zeggen, maar niet tegen de doorgaans wat zwakkere broeders in de ED, lijkt mij zo.
0 0
DeWijsneus
Kan mij niet voorstellen dat Eiting of Taylor het slechter zou doen in die rol. Zeker niet tegen Sparta en RKC. In die jongens zit nog potentie. Alvarez is niks een middenvelder voor Ajax. Ben echt oprecht verbaasd dat sommige mensen hier doodleuk verkondigen dat ze Alvarez goed vonden spelen tegen Sparta. Had amper een rol van betekenis gespeeld die pot. Dat had zelfs Onana gekund in die wedstrijd. Houd toch op zeg.
0 0
MankeNelis
Waar zouden we zijn zonder Dest.
Dest weet Victoria's secret.
Jaws blijft op het strand liggen als Dest gaat zwemmen.
Superman slaapt in een Dest pyjama.
0 0
oudzuid2
die is weg natuurlijk.. net een jaar in Ajax 1 gespeeld. hopelijk vraagt Marc de hoofdprijs.
0 0
PeterVKV
Als Dest echt gaat denk ik dat Ajax voor Wijndal moet gaan want op links is het veel dunner bezet allemaal.
0 0
appiehappie
Dest=Best.
0 -2
4-3-3
Tja , de technische staf ziet het blijkbaar nou eenmaal zitten in Alvarez. Wat Martinez fout heeft gedaan blijft gissen voor mij. Ik kan met de beste wil van de wereld hier geen logica in ontdekken. Gravenberch zal zich in mijn ogen gewoon moeten aanpassen aan het spelen aan de rechter kant. Dan kan Martinez gewoon weer op zijn vertrouwde stekkie.
Des te meer ik zie van Antony, des te meer ik het idee krijg dat hij op tien zou moeten staan met zijn geweldige passing, overzicht en werklust. Dan kunnen Promes, Tadic en Neres ook weer gewoon op hun sterkste positie spelen.
Ik begrijp echt niet waarom Ten Hag het allemaal zo moeilijk maakt voor zichzelf en zijn spelers. Volgens mij moet je het niet moeilijker maken dan nodig is:
Schuurs voor Veltman, Gravenberch voor Vd Beek op 6 en Antony voor Ziyech op 10. De rest gewoon hetzelfde laten als afgelopen seizoen en misschien een goede linksbenige verdediger erbij halen zodat Martinez gewoon op het middenveld kan blijven staan als er blessures of schorsingen zijn achterin.
0 0
PeterVKV
Gravenberch is simpelweg stukken minder op rechts net als Frenkie. Dat zijn spelers waarvan je niet wil dat ze zich moeten aanpassen. Je maakt het een stuk makkelijker om met een echte centrale 6 te spelen. Dan kan Martinez als linkspoot net zo makkelijk als rechtspoot Alvarez schuin achter Gravenberch spelen. Begrijp het sowieso niet helemaal want de buitenspelers lijken veel meer aan de buitenkant te spelen dan vorig seizoen. Dit geeft dus meer ruimte voor twee aanvallende middenvelders.
0 0
GvanAchteren
Dit vind ik goed samengevat. Ik zou alleen Kudus toevoegen om samen met Gravenberch de rcm positie in te vullen.
0 0
Habalaski
Wat Martinez fout heeft gedaan is geblesseerd zijn, of je hem dat mag kwalijk nemen mag je zelf kiezen. Vorige week is er ook gewoon verteld dat hij zou spelen als hij fit was geweest.
0 0
vdhaas
Vraag eens aan Ten Hag waarom het aan het begin van ieder seizoen altijd nog een behoorlijk aantal wedstrijden duurt tot hij zijn ideale elf gevonden heeft.

Ik denk dat vragen over nieuwe/vertrekkende spelers stellen absoluut geen zin heeft. Wanneer krijg je daar ooit antwoord op? Stel eens gewoon wat open, inhoudelijke vragen. Misschien krijg je dan ook een keer wat meerzeggende antwoorden.
0 -1
Libero
Ze kunnen ook aan de KNVB en de UEFA vragen waarom die transferwindows zo godvergeten lang open zijn, terwijl de competities, ook de Europese, allang begonnen zijn.
Niet alleen nu, dat is altijd zo.
0 0
Mikenick
Als je vindt dat bij vertrek van 1 verdediger het dunnetjes wordt achterin haal je toch nu al iemand erbij? Als Ajax zijnde moet je niet op het randje van dunnetjes in de selectie zitten. Je moet voldoende concurrentie en volwaardige vervangers op de bank hebben zitten.
0 0
Jojo14
Wel opvallend dat Ten Hag alleen Timber, Martinez en Kudus opnoemde bij spelers die naast Alvarez en Gravenberch op '6' zouden kunnen spelen. Imo hoort Taylor daar ook bij, vooral omdat het nu om extra opties ging.
1 0
Soccerskins
Taylor lijkt me ook geen optie naast Gravenberch, naast Alvarez, Martinez of Timber wel. Ten Hag zoekt altijd naar balans op het middenveld.
0 0
geDaante
Het liep in de voorbereiding ook ineens heel vloeiend van achteruit met Taylor op 6.

Maar nee, deze trainer zet er liever zowat de meest slechte optie van de hele selectie neer. Denkt vooral aan het verdedigende en opvangen, veel minder aan aanvallen en opbouwen.

Kudus en Gravenberch zijn ook meer nummers 8, of hij moet weer dat moderne gelul napraten met de 'dubbele' 6.
0 -6
DrD3k
Misschien een signaal naar Taylor dat hij er nóg niet is waar de trainer hem hebben wil...?
0 0
geDaante
De trainer denkt helaas defensief, in opvangen. Neemt daarmee ook gek genoeg meer balverlies en moeizamer naar voren komen over de grond via het middenveld, totaal voor lief, dat lijkt hem niet te boeien. Beseft ook niet dat als je opbouwend en spelmakend minder bent, je minder kansen zal creëren, je minder balbezit en rust in je spel hebt, en je meer (link) balverlies zal lijden lager op het veld, waardoor je juist verdedigend kwetsbaar wordt.

Dus met Alvarez ben je juist aanvallend én verdedigend vele malen zwakker. Maar deze trainer ziet Alvarez alleen bij balverlies gaten dichtlopen.

Heel apart dat zo'n trainer met zoveel ervaring er zo weinig van snapt. Of hij geeft werkelijk niet om goed voetbal van achteruit.
1 -2
pieke
Volgens Bild heeft Dest al een akkoord met Bayern.
0 0
ajax1981
Dat is nieuws van gisteren...
0 0
NotForSale
Dest: "Trainer, ik wil vertrekken."
Ten Hag: "Je moet je mond houden!"
4 0
Turbo
Username checks out.
1 0
DeKenner
Nou dat was nog eens een nietszeggende persconferentie. Helemaal niets nieuws geleerd.

Los hiervan word ik een beetje moe van de negativiteit onder een deel van de bezoekers van AS. Ajax heeft een uitstekende voorbereiding gedraaid, vervolgens spelen we één Eredivisie potje op zo ongeveer het meest afschuwelijke veld van de Eredivisie, waarbij we ook nog eens een vroege rode kaart krijgen, maar die we desondanks 'gewoon' winnen. En nu wordt enkel dat potje als graadmeter gebruikt en kunnen Ajax en Ten Hag er ineens niets meer van. Bizar!

Hetzelfde met de hetze tegen Alvarez. Een jongen die van een ander continent komt en vorig jaar papa is geworden, maar zijn kind lange tijd niet eens kon zien. Privé niet de meest fijne tijd uit zijn leven. Niet gek dat hij even nodig heeft. Wat Ten Hag van hem verlangt heeft hij in de voorbereiding en tegen Sparta gewoon prima gedaan. Ook hij zal zich doorontwikkelen als hij vaker speelt. Laten we als supporters doen wat we horen te doen, en dit soort jongens steunen i.p.v. heel goedkoop hem als zondebok voor van alles en nog wat aan te wijzen.
14 -1
geDaante
Tijdens de voorbereiding waren er al meerdere mensen, waaronder ik, die stelden dat Alvarez op 6 niet kan, Tadic in de spits beter is, Promes geen 10 is.

Op vier plekken dus al onlogische keuzes, zeker met het oog op de toekomst, waarin je ook tegenstanders zal treffen die sterker zijn, en druk zullen gaan zetten.

Dus ja, opportunisten zullen er altijd zijn, maar er zijn er zat die hun vraagtekens al hadden tijdens de voorbereiding.

Er zal sowieso niet het maximale gehaald worden uit dit Ajax onder Ten Hag. Hopelijk is het net genoeg voor het kampioenschap, en hopelijk hebben tegenstanders teveel respect voor Ajax, want met Alvarez onder enige druk wordt het echt comedy capers.

En dat is geen gebash op de persoon Alvarez, wat me een fijne kerel lijkt, maar op de keuze voor Alvarez op het middenveld. Het is een CV.
3 -1
Schip
Met je eens dat het niet persoonlijk moet worden naar Alvarez toe. Maar de rest vind wat eenzijdig. De voorbereiding begon fris, maar eindigde toch weer zoals het altijd eindigt onder TH in oefenwedstrijden. Gezapig. Mag jij negatief vinden, maar alle trainingskampen laten dat beeld zien.

En in de frisse wedstrijden stond het anders, daarop is de kritiek ook deels gebaseerd. Verder mag jij positief blijven met Labyad op 9, Promes op 10 en Alvarez op 6, maar ik niet.

We hebben Alvarez al gezien als controleur vorig jaar. Daardoor stokt je voetbal. Daarom is Donny ook op 6 gekomen. Daardoor lukte het uit tegen Chelsea wel en thuis niet.

Het is frustrerend om te zien dat je weer een stap terug doet en de (kneiterharde) lessen van vorig jaar gewoon negeert als trainer.

Verder kun je met 9 veldspelers nog steeds goed voetbal spelen, maar gebeurde dat niet. Evenmin met 10 veldspelers.

Glas half vol, glas half leeg. Fair enough, zolang je maar beseft dat de critici niet enkel naar 1 wedstrijd kijken, maar juist vooruit kijken naar wat we kunnen verwachten als TH aan deze keuzes vasthoudt.
2 -1
ElPistolero9
Het meest pijnlijke vond ik dat ik
na die voorbereiding écht dacht dat we vooruitgegaan gegaan waren. Geen blessures meer, spelers uitgerust en fris, veel tijd gehad om te trainen. Het voetbal zag er bij tijd en wijlen goed uit. Maar in de eerste 30 minuten tegen Sparta zag je gewoon precies, en dan bedoel ik letterlijk exact, hetzelfde voetbal als in de tweede seizoenshelft vorig jaar. Te laag tempo, lange ballen, gezapig, geen opbouw. Volledig gokken op dat de bal bij 1 van de 4 aanvallers terechtkomt, en vanaf daar pas voetballen. Maar de bal daar krijgen gaat niet dmv opbouw maar dmv lange halen, toeval en hopen. En dat komt omdat we in principe zonder middenveld spelen.
0 0
DeKenner
Over Promes op 10 en Labyad in de spits heb ik niets gezegd in mijn post. Het op de juiste plekken neerzetten van de spelers is ook een hele andere discussie. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren van wie waar zou moeten spelen. Het gaat erom dat er in deze selectie nu al ruim voldoende keuzemogelijkheden zijn, wat ook is gebleken in de oefenwedstrijden waarin het wel lekker liep (ook zonder Ziyech en vd Beek). Zolang er niemand meer vertrekt moeten we met deze selectie volgens mij juist makkelijk kampioen gaan worden. Zelfs met Alvarez in de basis.
1 0
Schip
Ok, ik dacht dat jij kritiek op bepaalde keuzes als negativiteit zag en die benoende je wel.

Begrijp het ook wel, maar zit daar anders in.

En natuurlijk biedt deze selectie mogelijkheden, Overmars heeft prima aankopen gedaan met Antony en Kudus en eigen jeugd dient zich weer aan. Maar TH heeft het recept nog niet gevondgevonden.

De 6 is de machinekamer. Zonder die win je heen prijzen hoor.
0 0
Mbaku
Alvarez kan verdedigend wel maar in de opbouw tegen tegenstanders die hoog druk zetten komen we gegarandeerd in de problemen. Dan verzanden we welhaast meteen in de lange bal omdat er geen opbouw met hem mogelijk is. Kijk de voorbereiding er maar op na.

Als je dan ook nog met een Labyad in de spits gaat spelen die nul (kop)duels wint dan wordt het tegen de sterkere tegenstanders wel erg moeilijk om het Ajax spelletje uit te voeren. Sterker nog, met de lange bal is dat kansloos.

Ik hoor Ten Hag suggereren dat Jurien Timber daar ook wel eens gespeeld heeft in de jeugd, dat heb ik nog nooit gezien maar dat lijkt me in deze selectie zeker het proberen waard. Brengt verdedigend hetzelfde als Alvarez en is voetballend
veel beter. Wellicht een Anita 2.0.
1 0
Jojo14
Al wordt hier door de meesten kritiek geuit op *de keuze voor* Alvarez, ben ik het voor de rest helemaal met je eens!
0 0
Redrum
Tja, ik was zelf best blij met de overwinning op Sparta met 10 man op een schandalig baggerveld, maar de keuzes die Ten Hag maakt blijf ik gewoon dramatisch vinden. Dat mag toch best benoemd worden? Hij zet tegen Sparta gewoon meerdere spelers op een verkeerde positie. Het is bijna knap hoe hij het presteert eigenlijk.
2 -1
Labrador
Ah joh. Bijna allemaal tere zieltjes die zelf alleen maar klagen.
0 -1
Amsteraaij
Helemaal gelijk! Wat betreft het eerste, maar ook zeker de hetze tegen alvarez. Gewoon steunen die gozer!
1 0
thepower1990
Nou dan snap jij dus duidelijk nog steeds niet dat de negativiteit niet op Alvarez persoonlijk is gericht maar vooral op de positie die hij inneemt en de trainer die hem daar opstelt. Het middenveld wat er nu staat met Alvarez en Gravenberch naast elkaar heeft nul voetballend vermogend en als je dat vergelijkt met 2 seizoenen geleden zijn we er schrikbarend op achteruit gegaan. En dat wij als Ajax veruit de rijkste club van Nederland beginnen met Labyad in de spits is eigenlijk triest en lachwekkend tegelijk.
Het doel was toch echt om aan te sluiten bij de top 20 van Europa maar in daden en vooral daadkracht om de selectie om niveau te houden blijkt daar steeds minder van.
Met de huidige selectie als er niks meer bijkomt zal het in Nederland al een flinke toer worden om kampioen te worden en hoef je voor de Champions League helemaal geen ambities te koesteren.
2 -2
DUDE92
Helemaal mee eens, al denk ik dat het te veel gevraagd gaat zijn wat betreft Alvarez. Men heeft hun mening al klaar, en zal die niet veranderen.
1 0
BlueDuke
Maar Veltman is weg. Op wie moeten ze dan zeiken?
1 0
edalm
Eerst schone Veltman, nu Alvarez
0 0
Santiago
Prachtige post. De spijker op de kop.
3 0
036AFCA97
Hoe kan je nou zeggen dat je tevreden bent met de selectie die er nu staat? Haal verdomme een middenvelder man.
5 -2
Rob1706
Naar mijn bescheiden mening is het probleem dat Gravenberch en Martines links op middenveld willen spelen. Alhoewel Martinez is links en Gravenberch rechts dus dat zou de natuurlijke invulling van die posities kunnen zijn, dus Gravenberch rechts en Martinez links. Voor 10 positie komen Labyad en Kudus in aanmerking. Voorin is het simpel; Antony-Tadic-Neres/Promes
0 0
ElPistolero9
Als je nou gewoon met de punt naar achter gaat spelen. Martinez op 6 met Gravenberch en Kudus er voor. Heb je alle problemen opgelost en een prachtmiddenveld. Maar Ten Hag houdt koppig vast aan een opstelling die hij meer dan 2 jaar geleden heeft verzonnen om Frenkie te laten renderen. Sindsdien is de selectie totaal veranderd maar TH heeft blijkbaar 0,0 tactische flexibiliteit
3 0
Santiago
Wacht nou gewoon even af jongen. Voor je het weet draagt Matheus Henrique het Ajax shirt en kan je een feestje vieren.

Geduld is een schone zaak.
2 0
036AFCA97
Hahahah, dankje voor de geruststelling
1 0
MK77
Perr is echt gegroeid
1 0
voorkennis
wat een klote vragen pfff
4 0
Santiago
Ten Hag heeft gesproken jongens. Nous is beter dan Dest. Die discussie is bij deze afgesloten :)
1 -1
Huntelaar020
Milan wat een kut vragen.
2 0
sebastiaan1900
Milan. Een lichtgewicht. Een nobody. Prutser. Gaat niets van uit. Dertien in een dozijn type.
2 0
MK77
Volgens mij proberen ze gewoon TH te foppen. Als we nou 30x dezelfde vraag stellen achterelkaar misschien zegt hij dan iets anders
1 0
pieke
Milan, who the fuck is Milan?
3 0
MK77
Wat een niveau weer van de journalisten.
3 0
Cesc8
Tenenkrommend dit weer.. wat komt die man moeilijk uit ze woorden en wat word het weer ongemakkelijk. Hij lacht er wel bij maar het is een verschrikking, zeg godver gewoon wat je vind man met je '' als we nieuws hebben melden we het''
2 -10
appeltje
En als Ten Hag wel zijn mening geeft, en zo Ajax' positie op de transfermarkt of in contractonderhandelingen benadeelt, is er daarover weer gezeik.
4 0
Glorian96
Het zijn ook echt zwakke vragen, vragen allemaal hetzelfde.
7 0
Soccerskins
Het is toch logisch dat Ten Hag niks gaat melden waar hij niet 100% zeker van is? Ajax is geen roddelblad.
9 0
036AFCA97
Nou, er komt geen 6 ben ik bang.

Verdomme.
1 0
MK77
Niet bang zijn. Morgen komt de zon weer op hoor
1 0
Santiago
Hoezo vervanger voor Dest zoeken? Nous en Timber niet genoeg?
0 -1
Glorian96
Dumfries jongens XD
2 -1
Sampaoli
Timber wordt gezien als centrale verdediger.
0 0
Redrum
Ik zou Dumfries nog niet eens een functie in de kantine geven bij Ajax. Bij Ajax zoeken we spelers met toch wel enige intelligentie.
5 0
Hans Kraay Jr.
Kan toch ook wel een aantal (ex)Ajax spelers noemen die niet het helderste licht zijn.
0 0
Redrum
Natuurlijk, maar zijn die succesvol geweest bij Ajax?
0 0
Bapinho
Kan er alsjeblieft iemand vragen waarom Tadic per se linksbuiten moet dit seizoen en wat Martinez in godsnaam fout heeft gedaan deze zomervakantie, vorig seizoen was iedereen helemaal blij met hem en nu heeft ie letterlijk nog geen minuut op CVM gespeeld
3 0
036AFCA97
Hahahaha, hebben jullie dat statement van de F-Side gelezen? Gewoon een dreigement naar de supporters op F die wel willen gaan.

“Jullie vinden jezelf zeker belangrijker dan de F-Side als totaal”

Ja en de F-Side vind zichzelf belangrijker dan Ajax.
2 0
Joseph
Als ik het goed begrijp zijn het dus geen supporters van Ajax?
0 0
Redrum
De F-Side is sowieso al geen eenheid meer. Dat die jongens van 410 erbij zijn geflikkerd heeft sowieso niet geholpen. Je hebt nu de jonge binkies van 410 onderin die zich willen bewijzen en de oude garde die gewoon lekker als vrienden onder elkaar lekker die wedstrijd willen kijken. Ik vind het echt een schande vanuit Ajax en de gemeente dat ze 410 naar beneden hebben gehaald.
2 -2
DeWijsneus
Inmiddels gelezen. Wauw. Gadverdamme. Bizar.
1 0
DeWijsneus
Waar te vinden?
0 0
AFCA-B93
Iemand het nieuwe statement van de F-Side gezien? Gadverdamme. Willen ze een Wall of Shame maken van de F-Siders die wél naar wedstrijden gaan. Wat een smerig kliekje is dat zeg
5 -1
Rijn1
Doen ze nu ook al aan cancel culture. Kansloos zeg
0 0
Glorian96
Trieste zooi inderdaad, jammer dat dit soort kleuters in de harde kern van Ajax zitten...
2 0
Glorian96
Na het Dumfries idee kom ik met nog twee gekke ideeen. Bazoer als 6 en Riedewald als back-up voor de LCV/LB positie. Kennen de club, Riedewald heeft wat ervaring en spiermasse opgehaald uit Engeland en Bazoer heeft ook wel geleerd van zijn fouten. Steekt er bij Vitesse ook met kop en schouders boven uit. Als we nu spelers gaan kopen moeten dit wel gasten zijn die er snel in kunnen rollen, een buitenlander blijkt vaak zijn 'aanpassingsperiode' nodig te hebben...
3 -4
Cesc8
Heb je al weekend maat? Blijf van die drank af joh;)
4 -1
Glorian96
Haha, in het begin dacht ik ook van nee dit is niks. Maar hoe meer ik eraan denk hoe interessanter het begint te worden.
2 -2
Hollister
Doe dan maar snel een drankje.. want dit slaat werkelijk nergens op...
0 0
Cesc8
Kom op Marcie, wakker worden! Je zal ondertussen de eendjes wel voeren met bankbiljetten maar je cluppie heeft nog effe 2/3 toppers nodig!
3 -1
Glorian96
Noem eens wat namen dan?
0 -1
Cesc8
Wijndal ( Bij vertrek Nico) Propper, Ihattaren, Thiago Almada, Mattheus Henrique, Moussa Dembele(china),
1 0
Glorian96
Dan vind ik pröpper of dembele (wel erg oud) de enige goeie opties. De rest is ook maar een twijfel net als bij Alvarez...
0 -2
Cesc8
Dembele vind ik de beste optie, ja hij is oud. Maar is gewoon een geweldenaar, meer ook omdat ik denk dat Taylor volgend jaar rijp is voor een basisplek. Dus dan kan die dat mooi overnemen.
1 0
Glorian96
Dat is waar, maar hij verdiend daar wel 9 miljoen per jaar....
0 0
JOHANisGOD
Een Israëliër naar PSV.

Nou nou.
1 0
Glorian96
Waarschijnlijk vinden de meeste mensen het niks, maar wat nou als Ajax voor Dumfries gaat als Dest vertrekt? Heb je gelijk een kopsterk beest erbij en kan je over de rechterflank denderen wanneer Antony naar binnen komt.
0 -7
RuffRhythim
Ik wil zelfs geld inleggen om hem buiten de ArenA te houden....
4 0
Redrum
You got to be fucking kidding me.
4 0
Turbo
Hoe vaak zie jij onze backs in kopduels komen? 1 x per 2 wedstrijden zou al ruim bemeten zijn.

Dumfries is een soort Boerrigter. Alvarez is gepolijst in vergelijking met Dumfries.
4 0
Glorian96
Bij corners dekt Dumfries de sterkste kopper, wie is nu bij Ajax de kopspecialist?
0 0
Turbo
Je gaat toch geen speler kopen voor corners?

We zijn net zo sterk of zwak als vorig jaar met standaard situaties.
1 0
Glorian96
Nee natuurlijk niet direct voor de corners, maar het is wel een belangrijk onderdeel in het top voetbal om wat jongens met fysiek/sprongkracht in je team te hebben. Welke goal bracht ons naar de halve finale CL?
0 0
Turbo
Voor een back bij een ploeg als Ajax is het over het algemeen alleen maar een zwaktepunt om de fysiek van Dumfries te hebben. Kijk naar Dijks of Kristensen.

En wat betreft de goal in de CL.. beetje cherry picking natuurlijk. Je kan ook zeggen dat het inbrengen van een kopsterke speler (Magallan) ons uit de finale heeft gehouden omdat die er ook niks van kan ondanks zijn fysieke pluspunten.

Ajax heeft wendbare, snelle backs nodig die een voldoende scoren qua balbehandeling en niet in de paniek schieten als ze een bal krijgen in de opbouw. Imo althans.
0 0
DUDE92
Die is daadwerkelijk onhaalbaar lijkt me, aangezien bijv ook AC Milan hem zou willen halen. Als PSV hem weg zou laten gaan, is het echt niet naar Ajax. Maar hoe erg ik me aan hem kan storen bij PSV, zou hij ons natuurlijk wel sterker maken.
0 0
Glorian96
Tja dat is het natuurlijk al helemaal, je haalt de aanvoerder weg bij je directe concurrent. Een Nederlander of de back vind ik ook veel leuker dan een eigenwijze Amerikaan.
0 0
mgtow
Ik pak ff een teiltje als je het niet erg vind.
0 0
trodat4030
Heeft de balbehandeling van Tete met xbenen..
3 -1
AlexIbarra
Ik deel je mening over hem maar heb je laatst die assist van Tete gezien?
Als je puur op die 10 seconden afgaat lijkt het wel alsof hij na jaren ineens de dozen van z'n schoenen af heeft gehaald.. :D

Krijgt een breedtepass op eigen helft iets achter zich, neemt hem in 1x lekker mee in de loop met z'n buitenkant, versnelling aan de bal langs de lijn, goed kijken en zo'n 20 meter voor de achterlijn een perfecte voorzet voor de winnende goal.

Net Alexander-Arnold. ;)
0 0
afca1985
Off: Heb ik iets gemist, of is Ajaxtv nu alleen nog maar op Vrijdag te zien op Fox en niet meer op Maandag? Klopt dat?
0 0
Redrum
Het seizoen is pas 1 wedstrijd onderweg en ik ben alweer helemaal klaar met Erik. Labyad in de spits en Tadic op linksbuiten. Als hij dit weer gaat proberen zondag dan is hij echt een onverbeterlijke idioot. Hoe lang gaat het dit jaar weer duren totdat deze stronteigenwijze raaskallende Tukker eindelijk het licht ziet?
4 -1
Turbo
Totdat we tegen onze 2e grote zeperd van het seizoen aanlopen. De eerste is een "incident". Na de 2e gaat Tadic naar de spits en Alvarez naar de bank. Vervolgens gaat het schuiven weer beginnen zodra er 1 willekeurige speler wegvalt en staan we in de belangrijkste fase van het seizoen weer gewoon met Tadic overal behalve in de spits en met Alvarez op het middenveld te kloten. Dat gaat dan wederom mis waarna we het seizoen eindigen met spelers als Taylor en Rensch die het uit mogen zoeken onder immense druk net als Timber, Gravenberch en Eiting afgelopen seizoen.
4 0
Redrum
Precies, het moet eerst een paar keer misgaan voordat hij überhaupt iets gaat wijzigen en dan is het nog afwachten of de wijzigingen een verbetering zijn.
0 0
RayJordaan
Hopelijk stelt iemand de vraag waarom Tadic de hele voorbereiding, en tegen Sparta niet in de spits stond.
0 0
AFCA-B93
Ten Hag zal dan wel counteren dat Labyad het fantastisch deed in de spits en dat daar ook Lassina en Klaas-Jan lopen. Denk dat Labyad van het weekend gewoon in de spits staat hoor. Ten Hag gaat zijn eigen idee na 1 mindere wedstrijd niet meteen overboord gooien. Overigens ook niet eerlijk naar Labyad toe denk ik. Als ie speelt hoop ik gewoon dat ie het doet zoals in de voorbereiding. Tegen RKC moet dat een makkie zijn op eigen veld
0 0
DUDE92
Nu is het nog prima te verklaren als Labyad in de spits begint, maar ik denk wel dat dat experiment voorbij gaat zijn als het tegen RKC ook niet goed gaat.
1 0
jutter
Kijk het is heel simpel. Ten Hag en anderen technische mensen kunnen dan wel zeggen dat er een streefdatum ( dat ze niet meer gaan vertrekken) is m.b.t.. spelers die een vertrekwens hebben. Maar dat valt onmogelijk waar te maken natuurlijk en is slechts een soort zoethoudertje naar met name de supportres toe. Als de speler zelf wil en het bod goed is van de kopende club is de speler weg, zelfs als dat op de transfer deadline day (6/10 dus) zou gaan gebeuren. Ik weet niet of er nog iets speelt m.b.t. inkomende en uitgaande spelers, maar vooralsnog kan je niet bepaald tevreden zijn over het huidige transfer beleid. Alhoewel daar direct aan toegevoegd moet worden dat dat Covid 19 ook op dat gebied roet in het eten gooit. Desalniettemin moge het duidelijk zijn dat op deze manier de club/ploeg een moeizamer seizoen tegemoet dan wij allen een tijdje geleden dachten. Ik ben niet zo pessimistisch van aard, maar ik hou m'n hart vast eerlijk gezegd.
0 0
RuffRhythim
Die deadline voor uitgaande transfers is wel degelijk hard te maken hoor. Dat doet Ajax ook al een aantal jaren, alleen werd dat niet naar buiten gebracht. Eigenlijk al sinds Ajax voldoende munten heeft om niet meer afhankelijk te zijn van last minute uitgaande transfers van basisspelers waardoor Ajax daar niet meer op kan handelen.

Al wat jaren achtereenvolgend niet meer zulke transfers meegemaakt bij Ajax.
0 0
pieke
Dest?
0 0
Ajaxtrouw
Helemaal gelijk in, betekent wel hard knokken voor het kampioenschap (zie de matige pot tegen Sparta) en volledig kansloos in de CL.
0 0
Lazell
Waarom is de speler dan weg? We hebben een goede buffer dus we hebben het geld niet nodig en met contractbreuk is de speler niet speelgerechtigd bij de andere club.

Ajax heeft sowieso een deadline gegeven, daarna gaan ze simpelweg niet meer weg.
2 0
NouriVandeBeek
Waarom wordt er geen 6 gehaald?
Hoe is de status van de contractonderhandelingen bij de talenten?

2 vragen die leven bij de supporters. Zullen dus vast weer niet gesteld worden.
6 0
Lazell
Gezien de interesse in Hojberg, is daar wel ooit de behoefte voor geweest... Beetje vreemd dat ze dan niet doorschakelen naar een andere speler.
1 0
trodat4030
3e vraag betreft natuurlijk een 4e linkspoot achterin. Eigenlijk hoort die vraag het eerst gesteld te worden. Martinez speelt Alvarez er vanzelf wel uit, dat kan niet anders. En anders Taylor wel.
0 -2
MNJ7
Onana
Mazraoui Schuurs Blind(45 min)
Labyad Alvarez Gravenberch Promes
Anthony Tadic Neres
0 -3
Hollister
??? Hoe wil jij dan spelen?
0 0
trodat4030
343. Volgens mij is dat best duidelijk.. Zou ik ook niet doen, maar zie vrij gemakkelijk wat hij bedoelt..
1 -1
MNJ7
Kutapp man , Lang ipv Labyad trouwens
0 -1
trodat4030
Dat deed de app niet, dat geloof ik nooit. Jij schreef gewoon Labyad, geef maar toe ;-)
1 -2
AFCA-B93
Hij doelt meer op zijn voorgaande reacties, en stelt daarna zijn opstelling bij haha
0 0
DeWijsneus
Begreep dat Alvarez naast hem zit bij de persconferentie. Voor de balans.
15 -2
AFCA.
Labyad zit onder de tafel bij Ten Hag. Voor een basisplaats.
4 -1
036AFCA97
Hahhahaha
0 0
altijdwelwat
Hahahaha en Labyad voor hem op schoot .
0 0
Lane 8
Hilarisch..
0 0