Schorsing Tagliafico gehandhaafd: verdediger mist RKC-thuis

JesseTH, 14-09-2020 om 16:15, 13318 views, KNVB |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Nicolás Tagliafico is definitief voor één wedstrijd geschorst, zo brengt de KNVB via haar officiële website naar buiten. De Argentijn kreeg zondag tijdens het duel met Sparta Rotterdam de rode kaart van arbiter Jochem Kamphuis.

Er was veel te doen om de rode kaart voor Tagliafico, zeker ook omdat hij na nog geen halfuur in het nieuwe seizoen gegeven werd. De Ajacieden gingen massaal verhaal halen bij de scheidsrechter, maar ook de VAR draaide de beslissing niet terug. Zodoende mist Tagliafico het eerste thuisduel van het seizoen 2020/2021.

De uitleg van scheidsrechter Kamphuis was na afloop duidelijk, al liet het wel ruimte voor discussie. 'Je ziet dat Tagliafico de bal mist, een handsbal maakt en daarmee Rayhi een duidelijke scoringskans ontneemt. Het gaat erom of de handsbal strafbaar is. Of dat nu bewust of per ongeluk is, de arm is hier duidelijk van het lichaam', zo sprak Kamphuis, waarna hij uitlegde dat Perr Schuurs te ver achter de situatie liep om de regel van een doorgebroken speler op te heffen.

In de wedstrijd op bezoek bij Sparta Rotterdam greep Erik ten Hag vrijwel direct in door de linksbackpositie alsnog in te vullen. Spits Zakaria Labyad moest het veld ruimen, terwijl Sergiño Dest de rol van Tagliafico over moest nemen. De aanvallend ingestelde back deed het naar behoren en droeg ook aanvallend zijn steentje bij.

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Marco zag en zei het duidelijk. Jack en de rest zagen er wèl een rode kaart in. Zegt weer genoeg over Jack en de rest in Ziggo's Rondo.
0 0
trainerdv
Ik vind het allemaal prima, maar met de huidige VAR-beelden zouden de scheidsrechters nu gewoon een database kunnen aanleggen van alle rode kaarten en alle handsballen. De VAR kan dan met een niet al te ingewikkeld programma prima vergelijken (TAG rode kaart, hands doorgebroken speler zoiets..). Het punt is namelijk dat wanneer dit bijvoorbeeld in maart in de Kuip tegen ons ook gebeurt, dat ik dan dezelfde beslissing wil.
1 0
Ajax68
SCHANDÄLIG, ....én SCHANDALIGE Kamphuis, moet NOOIT meer mogen fluiten, idioot en beláchelijk gewoon !
1 -1
Bennyben
Bij het voetbal en F1 zie je altijd veel onduidelijkheid in de sport in tegenstelling tot een hockey Bijvoorbeeld.
Dat komt omdat ze steeds weer kleine regeltjes veranderen ieder jaar waardoor niemand er meer iets van snapt, bij een hockey is er altijd duidelijkheid daar doen ze misschien een keer in de 5 jaar een regel veranderen zoals buitenspel en het is voor iedereen duidelijk. Bij voetbal wil iedereen weer opnieuw het licht uitvinden waardoor je vele frustraties krijgt niet alleen de supporters snappen er niks meer van maar zelfs de spelers snappen het niet. Echt een schande dat het voetbal niet eens een keer duidelijk kijkt naar het hockey bijvoorbeeld.
1 0
melvin druncte
Ik vind de vergelijking altijd krom met hockey. Bij hockey krijg je een strafcorner (moyenne is als je corner heel goed is richting 50%. Ik vond bij Branie dan ook een goed voorstel om een indirecte vrije trap te geven. Dan is de straf niet zo groot. Verder heeft hockey elk jaar wel een verandering vorig jaar 4 kwarten en dit jaar een verandering met een vliegende keep. Hockey is juist een innovatieve sport die qua regels altijd in verandering is.
1 0
trainerdv
Hockey zit juist helemaal volgestopt met allerlei regeltjes en interpretaties van de VAR het laatste decennium. 8 seconden voor de shoot out, bal moet richting doel zijn voor strafbal etc. Andere sport, andere regels, maar niet per se beter.
0 0
Hans Kraay Jr.
Als dit de nieuwe regels zijn rondom een handsbal prima, ben dan wel benieuwd of die consequent door iedere scheidsrechter worden gehandhaafd tegen iedere ploeg.
1 -1
DaNaRWaL
Er is maar 1 reden waarom Tagliafico deze bal tegen zijn arm krijgt: KUNSTGRAS
4 -1
ricky10
Of het rood was kun je over discuseren (ik vind het geen rood). Ze moeten de regels over hands eens duidelijk stellen. Wat je nu krijgt in de 16 bijvoorbeeld met de handsregel is dat een speler gewoon die bal hard in de drukte jaagt en hoopt dat een verdediger zijn handen niet langs het lichaam heeft net als de strafcorner bij hockey. Lang verhaal kort de handsregel is gewoon niet duidelijk en elke scheidsrechter en var zien het anders.
0 0
Starkoo
In beroep gaan dit is maximaal geel meer niet. Die nieuwe regel is gekken werk!
1 0
ajaxfan83
Ik zat de samenvatting van tottenham-everton te kijken en die braziliaan van everton werd op gegeven moment bijna door tweeën gehakt door een speler vam tottenham en die kreeg slechts geel. En nico krijg voor zoiets rood. De scheidsrechters hier in nl moeten eens meer naar premier leage gaan kijken hoe daar gefloten wordt. Dan steken ze er misschien nog iets van op
0 0
DrD3k
Hoe Hojbjerg inkomt is in de eredivisie niet gewenst. Gewoon een hele vieze tackle op Richairlison waar hij in Europa neem ik aan ook gewoon rood voor krijgt. Alleen in de PL mag dat. Net als dat ze ellebogen geven en slaande bewegingen naar achteren mogen maken.
0 0
Joodhannus73
Schande, schande, schande..!
0 0
MichelBoerebach
Geel voor Nico en een vrije trap voor Sparta. Meer had het niet mogen zijn. Hij ontnam hem namelijk NIET een duidelijke scoringskans, aangezien Schuurs ook nog zou kunnen ingrijpen. Die liep er naast.
1 0
CL=5
De toon is alweer gezet. Begon trouwens paar minuten daarvoor al met een gele kaart voor Gravenberch. Het zal nooit veranderen, kwestie van accepteren.
2 0
Branie
180 dagen lang had de VAR alle tijd om beetje afstemming met elkaar te vinden hoe regels geintreperteerd moeten worden. Corona baantje bij uitstek lijkt me, gewoon vanachter hun schermpje. Maar zo te zien aan deze beslissing hebbens ze gewoon lekker hun huis geschilderd of zo toen voetbal stil lag..
3 0
Matzet
Spelregeltechnisch kan je hiervoor rood geven, zoals Michels al heeft uitgelegd. Maar of het ‘in de geest van de regels’ is, betwijfel ik ten zeerste. We gaan vergelijkbare situaties zien, waarbij alleen geel wordt gegeven. Maargoed het is zoals het is.

Wat mij wel zorgen baart is de bezetting op de linksbackpositie. We hebben meerdere spelers die dat kunnen, maar geen van allen is een echte linksback.
Ik zou in Koln gaan kijken naar Noah Katterbach. 19 jaar en basisspeler. Nu wellicht nog haalbaar, maar over een jaar staan ploegen als Bayern en Dortmund voor de deur en dan wordt het een lastig verhaal.
0 0
de-Ajacied
Ik neem aan dat Kamphuis ook een paar weekjes ‘rust ‘ krijgt
5 -1
markk
Dest speelde erg goed op LB en met Rensch als vervanger zie ik voor die positie geen grote problemen.
1 -1
de_pitbull
De best mogelijke wedstrijd die hij kon missen.
1 0
AlexIbarra
Als Rayhi op tijd was gekomen, had Kamphuis een punt.

Nu is Nico eerder bij de bal en maakt Rayhi contact met hem, waardoor Nico de bal mist met zijn tackle en hem op z'n arm krijgt. Je kunt een vrije trap voor Ajax geven of een vrije trap voor Sparta (misschien geel Nico), maar als je hier rood voor geeft heb je de situatie verkeerd ingeschat.

Daar hebben we dan 20 camera's en een Var voor maar kennelijk vindt men het dan niet nodig om de beelden te raadplegen voor een toch behoorlijk belangrijke beslissing.
Er was geen sprake van een directe scoringskans en ook niet van druistig, wild, blabla gedrag van Nico, gewoon een verdediger die goed voor z'n man komt en uit balans raakt in een poging om overtuigend de bal weg te schieten.

Maar als alle scheidsen het hele seizoen van kwade opzet uitgaan ipv de helft van alle overtredingen weg te wuiven onder het mom van 'per ongeluk', is dat uiteindelijk in ons voordeel.
Ik ben heel benieuwd.
1 -1
Michels
Ik snap je frustratie aangezien ik die (samen met alle andere Ajacieden) met je deel. Echter snap ik niet dat je na alle uitleg over de nieuwe regels en de uitleg van deze beslissing, nog steeds niet begrijpt dat "kwade opzet" of "per ongeluk" juist het heikel punt is wat ze proberen te elimineren op deze manier. De straf is erg zwaar. Dat klopt... Maar zolang de regels voor alle teams gelden én er ook naar gehandhaafd wordt, kan je het niet eens zijn met de regelgeving, maar het is iig eerlijk. Of het spelletje er eerlijker van wordt zullen we moeten afwachten. Ik denk niet dat je dat al kan zeggen na 1 wedstrijd...
0 -1
Ik
De discussie over wel of geen strafbaar hands is minder relevant. Kamphuis geeft de rode kaart voor het met de hand ontnemen van een duidelijke scoringskans.

Dat laatste is simpelweg niet waar. Rayhi gaat onderuit. Dat was ook gebeurd als Tagliafico niet met de hand de bal had geraakt.
1 0
Michels
Ik vind ook dat het erg zwaar gestraft is hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar ik snap wel dat het uitgelegd wordt als een ontnomen kans op scoren. Rayhi gaat onderuit door die actie van Tagliafico. Toegegeven dat Rayhi eerst onderuit gaat en een fractie van een seconde later maakt Nico hands. Maar Rayhi gaat wel onderuit in een ongeldige actie (ivm hand) van Tagliafico. Ook het verhaal dat Schuurs er nog bij was gaat naar mijn idee niet op. Die jongen lag in volle sprint gewoon 2,5/3m achter op Rayhi. Misschien dat hij die afstand nog goed had kunnen maken (a.d.h.v. individuele klasse), maar logischer is dat hij gezien was op dat moment. Bovendien vind ik wel dat een regel een regel is en dat daarin geen rekening gehouden mag worden met eventuele individuele kwaliteiten. Je laat je bekeuring voor door rood rijden ook niet voorkomen omdat jij toevallig een Tesla hebt, die je ingesteld hebt op standje Ludicrous, zodat je toch nog op tijd aan de overkant bent. Een regel is een regel... Ik denk, net als jij, dat Rayhi ook gevallen was wanneer Tagliafico geen hands had gemaakt. Echter maakte Tagliafico wel hands in actie...
0 0
Ik
Op het einde van het interview met FOX antwoord Kamphuis op de vraag of de speler nog uit balans werd gebracht: "Niet gezien, Tagliafico zet de tackle in. Hij mist de bal en stopt de bal met de hand."

Eerder in het interview : "Als de handsbal niet wordt gemaakt dan kan Rayhi er gewoon door en die komt één-op-één met de keeper."

Daaruit trek ik de conclusie dat als Tagliafico de bal niet met de hand had geraakt dat hij had laten doorspelen. En hij gaat volledig voorbij aan de duikeling van Rayhi naar het gras.
0 0
Red Devil
Hij moet die domme acties eens achterwege laten en slimmer spelen.
1 -2
TOOL
Hij moet het juist hebben van zijn felheid en volle dag or opklappen. Dat hij dan af en toe tegen een kaart aanloopt neem ik voor lief. Deze actie kan je overigens dom noemen maar ongelukkig was ook een prima verwooRd geweest.
3 0
edalm
Klaar en op naar RKC
2 0
mgtow
Dan ook Sparta uit de competitie halen voor de duur dat dat ku(ns)tgras veld er nog ligt. Zo niet zijn het hypocriete mafklappers daar bij de knvb.
5 0
Cello
Je kunt er veel van vinden. Je kunt het terecht of onterecht vinden wat Nico is overkomen. Maar dat is het eigenlijke probleem nog niet eens. Het probleem is, dat er niet consequent gehandeld gaat worden in dit soort van situatie's. Andere scheidsrechters zullen wellicht wel fluiten, maar misschien zelfs niet eens een gele kaart geven. Zelfs Kamphuis, die nu rood geeft, kan zomaar bij een vergelijkbare situatie de volgende wedstrijd of verderop in het seizoen anders beslissen en het afdoen met geel of helemaal niets.

Daarin ligt het probleem!. Daarin schuilt gewoonweg al een soort van competitie-vervalsing. Willekeur. Eigenlijk al een manier om wedstrijden (en soms de volgende wedstrijd als er een schorsing volgt) te manipuleren.

Het had de VAR gesierd, wanneer die had geroepen dat rood wel heel erg streng gestraft zou zijn en dat geel bijvoorbeeld had volstaan. Zou me zelfs niet eens verbazen, wanneer in een andere wedstrijd de VAR wel iets laat horen en rood wordt teruggedraaid naar geel bijvoorbeeld.
1 0
trainer
Was het op normaal gras was de hand überhaupt niet tegen de val aangekomen. Stuiterballenveld
3 0
RuffRhythim
Prima!

Ff lekker die rust pakken tegen rkc.
Komen nog meer en meer dan zat wedstrijden waar nico harder nodig is
5 0
036AFCA97
Onana
Mazraoui Schuurs Blind Dest
Martinez
Lang Gravenberch
Antony Tadic Neres

Zou het tegen RKC graag eens zo zien. Helaas weten we dat de punt niet naar achter gaat dus Martinez - Gravenberch met Lang ervoor dan.

Gravenberch met een goede verdedigende speler naast hem, voetballend beter dan Alvarez, lijkt me echt top. Noa Lang lijkt me een betere 10 dan Promes en Tadic hoort in de spits en niet op de vleugel naar mijn mening. Kudus kan je dan laten invallen voor Gravenberch of Lang, Promes voor een aanvaller.
2 -1
Spectre
Wat een grap zeg. Ik snap ook echt niet waarom Ten Hag Gravenbergh zo lang liet staan want met deze scheids was het echt wachten op die 2e gele kaart.
0 -2
Amsterdamsetrots
Ten Hag wacht sowieso, in welke situatie dan ook, veel te lang met wisselen. Viel me nog mee dat hij Dest erin bracht toen Tagliafico rood kreeg.
4 0
WesleySonck
Typische pennenlikkerij. Nieuwe regel "door hands scoringskans ontnemen, bewust of niet" slaat in principe natuurlijk op een speler die op de lijn staat en zo een doelpunt voorkomt ("een suarezje"). Niet in de situatie bij een doorgebroken speler lijkt mij zo.
1 -1
Redrum
Sinds de komst van de VAR en al die nieuwe spelregels is het een veel groter zooitje geworden dan voorheen. Ze doen allemaal maar wat en er zit totaal geen vaste lijn meer in. De ene scheidsrechter geeft rood omdat iemand tijdens een sliding de bal op zijn hand krijgt en de ander laat lekker doorspelen als er ballen tegen handen komen in het penaltygebied. Ongelofelijk wat een amateuristische bende weer dit.
6 0
Hans Kraay Jr.
En daar ligt nu precies het grote probleem.

Het gaat er niet om dat een scheids lastig kan beoordelen of iets aangeschoten of opzettelijk hands is.

Het gaat er vooral om dat ook bij de nieuwe regels scheidsrechters vrij blijven interpreteren. Waardoor er oneerlijke situaties ontstaan.

Al verzin je nog 100 nieuwe regels dan los je dit probleem niet op.
0 0
Web
Ten Hag zij laatst dat Kudus misschien ook wel back kan spelen
Tegen RKC geeft dit geen enkel probleem, komt hij alleen maar aan aanvallen toe.
0 -1
Amsterdamsetrots
Klopt. Denk alleen dat hij Martinez op de linksback gaat zetten (mits fit). Waar ik overigens blij mee ben omdat ik nog steeds hoop dat Kudus een plekje op het middenveld krijgt.
0 0
frisooooooo
Tegen RKC overleven dat wel ;)
1 0
Joseph
Er was geen sprake van een scoringskans na de hands bal. Rayhi zet zijn arm er in en was sowieso naar de grond gaan als de bal niet tegen de hand gegaan was. Als Rayhi Tagliafico probeerde te ontwijken, was het een scoringskans..

Tagliafico miste de bal, om daar rood voor te geven is wel heel goedkoop. Geel was de betere beslissing en was in principe al meer dan er te halen was voor Rayhi die achter Tagliafico liep.
0 0
Schip
Ik heb de uitleg van de scheids overgeslagen, maar ik neem aan dat hij ook floot voor de manier waarop de tackle was ingezet. En daarmee haalt Nico hem meen ik wel naar beneden. Het was ongelukkig, maar NIco neemt dat risico. Ik begreep het wel, omdat Schuurs er niet meer bij zou komen. Deze speler kwam er precies tussenin. Daarom moet er nog beter gecoacht worden, zodat Nico lager staat of een middenvelder met deze speler meekomt. Leermoment, ook voor Schuurs.
0 0
Joseph
Ik vond dat hij niks vreemds deed, hij stond goed en gaat voor de bal met een speler achter zich. Hij had hem in de loop misschien op kunnen vangen, maar dan zou hij een groter risico nemen.
Schuurs had hem makkelijk bij kunnen houden, maar stopt de sprint omdat de bal voor Tagliafico was. Ik vond het nergens een vreemde actie. Hij heeft pech dat hij de bal niet raakt en Rayhi tegen hem aanloopt, maar voor een rode kaart waren andere ingrediënten nodig naar mijn mening.
1 0
EuforischeRealist
Dan had ik er ook meer van begrepen, maar juist over de tackle werd met geen woord gerept.
0 0
PierreHeno
Voetbal is meer ballet dan strijd geworden. Mooi vallen levert punten op, met het mes tussen de tanden spelen en strijd leveren wordt je van het veld gestuurd. Laat de soelers dan ook maar in balletpakjes en 'en pointe' schoentjes het veld opkomen. Maar eerlijk is eerlijk.... ballet vergt heel wat meer inspanning en concentratie dan wekelijks een balletje trappen.
0 0
PierreHeno
Met dit soort interpretaties door meerdere halve gare scheidsrechters ( want ook de VAR blunderde hier) gaat het nog een lang seizoen worden. Via de scheidsrechters en de VAR jan de KNVB weer alle manipulerende kanten oo via het eigen scheidsrechterskorps. En maar pentues geven voor mietjes die als volwaardige maar dan tot aan de nek getatoueerde zwanen neergaan in het strafschopgebied. Theater van de lach maar dan zonder publiek. Kleredivisie Comedy Capers...met gisteren in de hoofdrol Jochem Kamphuys.
0 0
Web
Dat neemt niet weg dat Tagliafigo veel te veel risico neemt
Hij hoeft helemaal niet in die situatie te komen, kan het heel anders oplossen
0 0
PierreHeno
Voetbal was ooit een manlijke sport waar de strijd om de bal geoorloofd was. Nu is voetbal verworden voor tot aan de nek vol getatoueerde mietjes die bij de eerste de beste zachte aanraking al meteen rollend tegen de grond gaan. Het is niet om aan te gluren al die schwalbes...en de scheidsrechters +VAR gaan er in mee ipv rood of geel te geven voor dit soort spelbederf. Nee...eerder het tegendeel: ze geven gewoon penalties voor al deze theatermakerij.
0 0
Web
Ik ben er ook niet blij mee, het gaat steeds meer op zaalvoetbal lijken
Laat dat duidelijk zijn
Maar je weet gewoon dat ze er op loeren, vooral als het Ajax is
0 0
PierreHeno
...dat maakt het alleen nog maar erger Web.
0 0
ram
Achja, niet over zeiken en door! Dest op links tegen RKC is prima.

Sowieso vind ik Dest een prima back-up voor Nico (of de aankoop die Nico komt vervangen). Het liefst zie ik Dest op rechts in de basis en het zal me niet verbazen als ie Mazraoui er weer uitspeelt.
Met Nico, Dest, Mazraoui en Timber zitten we op de backposities wel goed, vind ik.
2 -1
Lazell
Vind Dest op links nou niet bepaald slechter dan op rechts. Van voorzetten moet hij het toch niet bepaald hebben en de aanvallers komen toch alleen nog maar naar binnen en staan dus tegen zijn sterke been.
1 0
ram
Ik bedoel ook niet dat ik hem op rechts veel beter vind... Maar als Nico links staat, heb ik liever Dest dan Mazraoui op rechts.
0 0
Ozymandias
Ik vind het feit dat Tagliafico rood kreeg voor hands belachelijk maar misschien mij was het wel terecht geweest als hij rood had gekregen voor het onderuit brengen van Rayhi. Ik zou het moment nog even terug moeten kijken maar als Rayhi viel door de sliding van Tagliafico dan was rood terecht geweest (aangezien Tagliafico de bal miste).
0 -1
PierreHeno
Nico mistte de bal niet maar raakte hem niet goed. De bal raken met je benen of lichaam is ook gewoon geoorloofd bij een tackle. Toen kwam de bal omhoog tegen de hand van Nico die tijdens zo'n sliding never nooit naast je lichaam gehoudrn kan worden en als reflexonderdeel van de tackle val fysiologisch volkomen normaal is. Maar scheidsrechters van niveau Kamphuijs zijn qua interpretatievermogen niet bij machte dit onderscheid te kunnen maken. Daarom rommelt hij maar wat aan net als deze VAR. Kleredivisie is zijn absolute top. Jammer voor de wedstrijden die hij zal gaan fluiten.
1 0
Ozymandias
Tagliafico raakte de bal toch alleen met zijn arm? Als het geen hands was geweest was het alsnog geen sliding op de bal geweest aangezien hij de bal niet raakte behalve met een deel van zijn lichaam wat de bal niet mag raken.
0 0
PierreHeno
Nico raakte de bal eerst met de buitenzijde van zijn knie/bovenbeen.
0 0
Lazell
Eerst met zijn been en toen met de arm.
0 0
PierreHeno
Precies
0 0
Cello
Zoals ik het zag, was hij Rayhi al voorbij. Rayhi viel omdat Tagliafico een sliding op de bal maakte, waardoor Rayhi over hem heen tuimelde. Rayhi had alleen daardoor al niet door gekund op Onana af. Maar dat was geen overtreding. Ongelukkig stuiterde de bal tegen de arm van Nico. Niet arm naar bal, maar omgekeerd. Dus ook dat kan je eigenlijk niet een echte opzettelijke overtreding noemen.
Dat een scheids er toch voor fluit (hands), daar zou ik mee kunnen leven. Maar eigenlijk was het nog niet eens geel, laat staan rood. Dan voel je als scheids echt de wedstrijd niet aan als je hiervoor een speler eraf gaat sturen.

Het is een beetje zoals Van der Vaart, maar meer nog Jansma gisteren zeiden, dat als je consequent op deze manier gaat fluiten er per speelronde wel 4 rood gaan krijgen voor vergelijkbare actie's.
1 0
Ozymandias
Maar Tagliafico raakte de bal niet behalve met zijn arm en als Rayhi viel doordat Tagliafico die sliding maakte was het dus een overtreding.
0 0
Cello
Maar Nico's actie was op de bal èn niet op de tegenstander. Ik zie dat niet als overtreding. Al helemaal niet omdat tussen Nico en de bal geen Rayhi stond, want die was naast hem, deels achter Nico zelfs.
Maar ja.... interpretatie hè?.
0 0
Web
Hands is veranderd, alles 10 cm onder je schouder is nu hands
Alleen niet als je de handen strak naast het lichaam houd, eigelijk zoal Veltman het tegen Chelsea deed, dat is geen hands
0 0
Cello
Kan wel zo zijn....maar dan vond ik rood veel tezwaar gestraft. Nico haalde hem niet eens neer, was hem (Rayhi) eigenlijk al voorbij toen ie de sliding inzette. Eigenlijk struikelde Rayhi over Nico en dat is niet neerhalen van een speler!. Daardoor kan er ook niet sprake zijn van een doorgebroken speler imo. En om die reden dus ook geen rood!.
0 0
PierreHeno
Strijd om de bal wordt nu meteen afgefloten...voetbal begint zo steeds meer op blaasvoetbal te lijken en bij het eerste de beste zuchtje gaan ze als volleerde vallende zwanen tegen de grond.
0 0
Ozymandias
Dat hij Rayhi al voorbij was maakte toch niets uit? Rayhi valt doordat Tagliafico een tackle maakt waarbij hij de bal mist en de bal daardoor alleen aanraakte met zijn arm. Het was dus of hands of een tackle waarmee hij iemand onderuit bracht zonder de bal geoorloofd te raken. Stel dat Tagliafico de bal geheel had gemist (ook met zijn arm) dan was het waarschijnlijk alsnog een overtreding op Rayhi (als het ten minste zo is dat Rayhi viel door de tackle).
0 0
PierreHeno
Tackke can Nico was op de bal...dat hij hem ipv met zijn schoen met zijn been raakte doet niet ter zake. Pas na die actie en het tegen de hand van Nico opstuiteren van de bak valt die Spartaan over hem heen. Strijdvaardige actie, niets gemeens en 100% voetbal zoals het hoort. Maar voetbal is steeds meer blaasvoetbal aan het worden want fysiek contact wordt neteen afgefloten...mede door al dat braakopwekkend Neymar gedrag/ gerol.
0 0
Cello
Ik zou aan je kant staan als de kans er was dat de tackle ook op Rayhi ingezet zou kunnen zijn. Maar dat zie ik niet zo.
Dat Rayhi uiteindelijk viel over Nico lag meer aan het feit dat Nico sneller bij de bal was. Dat Nico de bal miste doet er niets aan af, hij had niet de intentie om Rayhi te laten vallen. En Nico kan ook niet ineens oplossen in het niets hè?.
Had Nico niet de bal tegen de arm gekregen had Rayhi nog steeds niet door kunnen lopen op Onana. Was hij nog steeds over Nico heengevallen. En in dat geval had Schuurs wel degelijk eerder bij de bal geweest.
0 0
Luck76
Te belachelijk voor woorden. In de herhaling (van achter het duel gezien) zie je duidelijk dat die Sparta speler tegen Nico aanvalt. Net als wat Rafael vd Vaart bij Studio Voetbal zei....
2 0
sdds
Bij feyenoord gebeurde het 2x in het strafschop gebied en niets aan de hand.
2 0
Adam24
Dus het maakt niet uit of je de bal doelbewust met je handen van de doellijn aftikt of dat je hem bij een sliding per ongeluk tegen de arm krijgt?
2 0
Web
Toch blijf ik vinden dat hij er veel te scherp in kwam, dit kun je ook anders oplossen
Prima speler, ook een die met zijn hart speelt
Maar het kost je te veel kaarten, moet hij toch vanaf
0 -3
MisterAFCA
Dat is een hele andere discussie Web. Hij krijgt nu een duw in zijn rug, valt en komt met zijn hand tegen de bal. Overtreding Spartaan dus. Niemand in dit klote land die een kritische vraag durft te stellen of het vuur aan de schenen van Kamphuis legt.
R. de Boer die in de rust bezig is om vooral enige voorkeur naar Ajax te verbloemen en Kamphuis nog snapt ook, moeten ze ook direct de toegang tot de Arena ontzeggen. Het is echt een gotspe wat zich hier analist durft te noemen. Marco van basten was gisteren de enige die het goed had gezien en ervoor uitkwam. Tagliafico wordt hier keihard genaaid en heeft zijn naam tegen maar dit is echt een schande. Nu heb je de drie punten in de tas en is Ajax aan zijn stand verplicht om ook met tien man te winnen zijn dan weer de kreten. Maar het punt zou moeten zijn dat Kamphuis bestraft moet worden en voorlopig kkd zou moeten fluiten. Niet de manier van inkomen en dat soort onzin.
0 0
Web
Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, maar hij moet het gewoon anders aan pakken
Zorgen dat je niet in deze situatie terecht komt.
0 0
MisterAFCA
Een sliding is een prima en zelfs prachtige manier van verdedigen die nog veel te weinig wordt toegepast. Dat Nico in deze situatie komt heeft ook veel met onze speelwijze te maken en is Nico dus niet aan te rekenen. Als je met z’n allen aanvallend staat en er gaat op het middenveld wat mis zal Nico het dus zo moeten corrigeren. Hij raakt de bal ook gewoon alleen niet goed. Maw hij haalde de aanval eruit en daar staat hij volgens mij voor. Wat hij hier dus fout doet ontgaat mij.
0 0
Web
Des te meer je het onderbouwd moet ik je meer gelijk geven
0 0
MisterAFCA
Dat siert je Web ;-)
0 0
Hugoboss92
Kan het niet zijn dat hij er met zijn hoofd niet bij is? Dan er op de achtergrond wat speelt, waardoor hij niet meer 100% gefocust is?
0 -1
Web
Hij heeft het wel vaker, het is niet nieuw bij hem toch?
0 0
tyzinho
Hij ging gwn weer te snel en te wild naar de grond, zoals altijd in zn persoonlijke duels. Moet gwn meelopen met zn man. Schuurs zat er een meter achter
0 0
Web
Dat bedoel ik, hou hem voor je, dan moet hij een keuze maken
Het is ook geen Messi of Ronaldo, een eenvoudige Sparta speler
Kleine schouder duw uit balans, krijg je echt geen rood
0 0
Stroeve
Hopelijk is het niet z’n laatste wedstrijd geweest.
0 0