Wondergoals helpen Ajax O19 naar halve finale Youth League

JesseTH, 18-08-2020 om 16:55, 59155 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax Onder 19 heeft zich dinsdagmiddag verzekerd van een plek in de halve finales van de Youth League. Zonder fans namen zij het in Nyon op tegen de leeftijdsgenoten van FC Midtjylland en dat verliep als gewenst. Ajax had het betere van het spel en won comfortabel met 1-3.

Het begin van de wedstrijd was erg rommelig, maar toch ontstond het eerste kansje voor Ajax al na enkele minuten. Nordin Musampa gaf een goede bal van achteruit, welke door Youri Regeer met het hoofd verlengd werd. Zijn poging verdween helaas ver naast. Hierna volgde een periode waarin geen van beide ploegen er echt in slaagde om de bal in de ploeg te houden, maar na een kwartier spelen volgde er toch een kans voor Midtjylland. Daan Reiziger leverde de bal rond de rand van het strafschopgebied in bij een opponent, maar het schot kon nog geblokt worden.

Een minuut of vijf hierna volgde er plots een kans voor Ajax. Aan de linkerkant van het veld ontving Quinten Timber de bal, waarna hij hem het strafschopgebied indraaide. Regeer kon echter net niet bij de bal en daarna mikte Christian Rasmussen de bal naast. Ajax trok de wedstrijd in die fase wel naar zich toe, maar zonder echt grote kansen te creëren. Door eigen toedoen kon Midtjylland aan de andere kant nog bijna gevaarlijk worden, maar dat liep met een sisser af. Waar de eerste helft met de brilstand leek te eindigen, bleek uiteindelijk niets minder waar. Rasmussen kreeg de bal voor zijn voeten na een vlotlopende aanval en twijfelde geen moment. Met een forse uithaal schoot hij de bal in de kruising voor de 0-1. Hiermee was het zo goed als gedaan voor de eerste helft.

Na rust bleek dat honger van Ajax nog niet gestild. Sontje Hansen, als spits spelend, was al na zeven minuten verantwoordelijk voor de 0-2 van de Amsterdammers. Eerst was het nog Rasmussen die net naast schoot, maar een schot van afstand van Hansen was de keeper te machtig. Diezelfde spits bleek in de periode na rust een kwelgeest voor de Denen, want enkele minuten na zijn goal werd hij alweer gevaarlijk. Door zijn beweeglijkheid kwam hij vrij aan de bal, maar een kapbeweging te veel werd hem fataal. Snel daarna was het wéér Hansen die kon scoren, maar hij kreeg de bal onder zich en kon er zo geen waardig schot uit krijgen.

Ajax bleef hierna gas geven onder leiding van een uitblinkende Timber, maar de pogingen die gewaagd werden, gingen naast. Aan de andere kant kwam de Deense opponent bijna terug tot 1-2. Midtjylland schakelde snel om, waarna een save van Reiziger hoognodig was. Hij redde met zijn voet. Hierna ging het vervolgens hard. Na 74 minuten ging Reiziger de fout in nadat hij de bal teruggespeeld kreeg. Hij maakte het zich onnodig moeilijk en liep de bal over zijn eigen lijn. Hoewel het leek dat Midtylland terug was in de wedstrijd, liet invaller Joël Ideho dat niet gebeuren. Drie minuten later zette hij de marge weer op twee met een fabelachtige stift van grote afstand: 1-3.

De nieuweling van Ajax stapte duidelijk met een missie het veld op, want een paar minuten na zijn prachtgoal deed hij het bijna opnieuw. Met een schot van afstand raakte hij de lat. Wat volgde was het uitspelen van de wedstrijd. Ajax wisselde nog voor de derde en laatste keer en grote kansen volgden er niet meer. Zodoende schakelden de Amsterdammers de Deense leeftijdsgenoten uit en stootte het door naar de halve finales van de Youth League.

Opstelling Midtjylland O19:

Thorsen; Andersen, Nwadike, Anker, Dyhr; Madsen, Jensen, Martis; Lind, Hansen, Simsir. 

Wissels Midtjylland O19:

Madsen, Lund, Christensen, Sorensen, Heiselberg, Djuric, Bility.

Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Van der Sloot, Kasanwirjo, Musampa, Douglas; Warmerdam (Pinas 82'), Q. Timber, Regeer (Hlynsson 67'); Martha (Ideho 74'), Rasmussen, Hansen. 

Wissels Ajax O19:

Raatsie, Hillen, Ideho, De Waal, Pinas, Dakriet, Hlynsson.

Doelpunten:

0-1 Christian Rasmussen (38')
0-2 Sontje Hansen (52')
1-2 Daan Reiziger e.d. (74')
1-3 Joël Ideho (77')

Bijzonderheden:

- In Nyon heeft trainer John Heitinga de beschikking over 23 spelers.
- Dit zijn de vijf sterkhouders van het jeugdelftal van Ajax.
- Op 22 augustus volgt de halve finale tegen Benfica.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Vooraf zit ik te balen omdat Unuvar, Taylor, J Timber, Brobbey en Rensch er niet bij zijn. Maar zie daar; nieuwe helden staan op. Wat is die Rasmussen groot gewerden en ook handig.
1 0
jaribombari
Die Reiziger staat ook alleen maar op doel omdat zijn vader assistent trainer is.
0 -3
Pheadrus
Oh ja? bij welk team dan?
0 -1
Gerard36
Binnen 2 jaar weer een tweeling in ajax 1. De gebroeders timber, wat een geweldige talenten zijn dit
2 -1
Toeschouwer
Heitinga Top trainer.
Zeg ik al een paar jaar.
Gewoon Heitinga ipv Ten Hag is in alles beter.
0 -10
vdhaas
Waarom hij Rasmussen linksbuiten zette begrijp ik niet
1 -2
Jerre_89
Omdat Hansen onzichtbaar was in de eerste helft en Rasmussen op meerdere posities uit de voeten kan. En dat werpte zijn vruchten af, Hansen was in de tweede helft meer aanwezig.
3 0
AFCA-pride
Kroop nonchalance in helaas, hadden eerder al zeker kunnen zijn. Mooie goals, Ideho doelgericht en goed schot. Kasanwirjo ruimt ook gewoon op als het moet. Benfica wordt wel andere koek.
3 0
Soccerskins
Heerlijke goals van Ideho en Rasmussen, Timber blonk ook uit op het middenveld imo.
4 0
AFCAjax
toch bezopen dat ze daar allemaal in de open lucht in de brandende zomerzon zitten met mondkapjes op.
6 -15
MPAjax
het nieuwe normaal staat voor knettergek
5 -10
Juichtoon
Want het virus is ongevaarlijk in de open lucht.....
3 -3
MPAjax
het virus is juist gevaarlijk in de open lucht want het waait zo langs je heen als er niks is wat het over kan dragen, bedoel als je beetje nadenkt kom je een heel eind -_-
3 -5
AFCAjax
dat is niet hoe het werkt.. in de open lucht vervliegt het gelijk terwijl je voor een besmetting minimaal een kwartier a half uur met een symptomatisch besmet iemand (aka iemand die ook ziek is) in een ongeventileerde ruimte moet doorbrengen.
0 -3
MPAjax
je had het specifiek over de buitenlucht en ik was het met je eens maar was tegelijkertijd ook cynisch/ tegenstrijdig maar mensen nemen het te letterlijk

teveel mensen hier die geloven in de fictie dat het virus ook in de buitenlucht kan komen aanwaaien(knettergek ja) en hiermee proberen een gekte te verspreiden zoals in de buitenlucht een mondkapje dragen zelfs in de hitte, dat is pas ziekmakend maar ja er zijn dus ook mensen die er van houden om mensen gek te maken en er zelf om lachen(dat is de humor van tegenwoordig)

"uuuhhhh ik voel me alsnog niet goed hoe kan dat nou draag toch overal een mondkapje" ha-ha
0 0
Aspers73
Inderdaad. :)
3 -3
willycicci
Je kan zien dat de Ajax jeugd een nieuwe weg is ingeslagen als we niet meer weten wat te doen met de bal als ie op de flanken is beland.
1 0
Lazell
Viel me ook al op.

In principe moet je 2 vleugelverdedigers hebben die er continu overheen gaan. En de vleugelspeler tussen de back/cv van de tegenstander zetten, zodat hij minder man hoeft te passeren en dichter bij de goal staat. Maar de backs ontbreken een beetje.
0 0
sdjt01
Ik kijk pas vanaf de tweede helft maarQ. Timber heerst echt op het middenveld. Brengt rust, verdeeld en zet het neer. Echte aanvoerder.
4 0
DonQ
Is bij tijd en wijle echt een mini Davids die zijn tegenstanders omver blaast als een bulldozer.
3 0
willycicci
Fysiek echt al een stuk verder dan rest en lijkt ook nergens van onder de indruk
1 0
DUDE92
Eerlijk is eerlijk, hij is wel een paar jaar ouder dan veel anderen. Volgens mij de enige van 19 (samen met Reiziger misschien).
0 0
Libero
Klopt, was de oudste inde selectie. Reiziger is slechts een dag jonger, overigens. :)
0 0
Multi
Tweede helft spelen ze echt een stuk zekerder en dominanter, knap hoor tegen een team dat gewoon de competitie heeft gespeeld en ook nog een stukje ouder is dan het team van Ajax.
4 0
Danishdynamite
Gewoon een prima wedstrijd als je zo lang niet hebt gespeeld en een aantal sterkhouders mist. Als je bedenkt wat voor spelers hier eigenlijk nog bij kunnen spelen heb je echt een elftal vol toptalenten, op ongeveer elke positie.
3 0
Restored
Welke spelers missen we op dit moment? En waarom zijn die er niet bij?
0 0
Rockpotje
Brobbey, Hansen, Taylor, Gravenberch, J. Timber, Rensch en Unuvar zijn mee op trainings kamp. Salah-Eddin is geblesseerd.
0 0
AlonsoSolis
Hansen deed mee vanmiddag. Scoort de 0-2
1 0
Web
Hansen speelt wel
0 0
Restored
Ah ja tuurlijk, enige kans dat deze wel mee doen als we verder zouden komen in de Youth league?
0 0
Ajax_33
Je moet je bedenken dat de Youth League net zoals de CL en EL lange tijd niet gespeeld zijn en dat ze alles zo snel mogelijk willen spelen. De halve finales zijn 22 aug en de finale 25 aug. Dat is te vroeg voor hun om terug te komen.
0 0
DonQ
Unuvar, Rensch, Salah-Edinne, Brobbey, Taylor. Zijn of doorgeschoven of geblesseerd.
0 0
Ajax_33
De jongens die mee zijn met het eerste zoals Unuvar, Rensch etc.
0 0
MK77
Denen kunnen het niet meer belopen
0 -2
Rockpotje
Ik heb nu wel geteld vijf minuten van Ideho gezien. Maar die ga ik maar eens in de gaten houden komend seizoen.
8 0
vdhaas
brengt in die vijf minuten veel meer dan martha in 75.
2 -2
Redrum
Dat is een goed Ideho
9 0
Saanchez
Goedgekeurd!
0 0
Ajax_33
Ahhh de lat. Tweede helft aanzienlijk beter dan de eerste.
0 0
AFCAjax
is hier eigenlijk een var bij?
0 -1
SpursAjax
Wat een baas
0 0
Ajax4proud
Wat een pracht goal zeg!!
0 0
AFCAjax
all the hard work from midtylland undone.. lol.. eigen goal van reiziger.
1 -1
Rockpotje
Wat een goal joh. Foutje wel van de keeper, maar goed daar hebben we het niet over.
0 0
SanMarco
Fantastische stift ! Heer-lijk
0 0
Ajax_33
Geweldige goal, 3de buiten de 16
0 0
YoungLeur
Bergkampiaans
0 0
Golberg
Golazoooo
0 0
AFCAjax
wat een goal
0 0
afcasven1995
Wereldgoal
1 0
Ajax_33
GOOALLLLLLL
0 0
EuforischeRealist
Zo het spelletje "Hoe help ik een tegenstander weer in de wedstrijd" wordt vandaag gewonnen door Reiziger. Pffffff
0 0
vdhaas
Een ding erger dan een keeper die niet kan meevoetballen is een keeper die niet kan meevoetballen, maar denkt dat hij dat wel kan. Zagen we ook bij barcelona afgelopen week
0 -4
appeltje
Hahaha instant classic
0 0
SanMarco
Niet best gekeept, poe
1 0
AFCAjax
wtf
1 0
Golberg
wtf reiziger
1 0
Ajax_33
Wat is dit nou weer..
1 0
SpursAjax
Hoop dat Ideho ook nog invalt. Ben benieuwd naar hem!
0 0
Ajax_33
Kijk is aan, dat is snel.
1 0
iammike
Ik zou die musampa snel wisselen
1 0
JoelEmbiid
Nana speelt heerlijk zeg!
1 -1
Jorisbman
Verreweg een van de matigste vandaag.
Liet zich zo maar wegzetten in het middenveld.
Struikelde bijna over zn eigen voeten wat leidde tot een grote kans.
Slechte passing en is gewoon een extreem matige speler.
0 -2
iammike
Wie is nana?
1 0
Ajax_33
Kasanwirjo
1 0
iammike
Die lost veel problemen op idd!
2 0
willycicci
Dit team zou echt baat kunnen hebben twee goede backs. Aan beide zijden gaan ze er zelden tot nooit overheen terwijl de mogelijkheden er wel zijn
0 0
Mgarhba
Kan iemand wat meer of hlynsson vertellen nooit gezien
3 0
wolterx
IJslander uit 2004, kan op flank, 10 en 8. Maakte met 15 debuut in oefenwedstrijd voor oude ploeg, mooie manier van bewegen en technisch ziet het er leuk uit. Jongste speler vandaag op het veld.
1 0
DUDE92
Hlynsson! Ben benieuwd.
2 0
Ajax_33
Kijken wat Hlynsson kan laten zien
2 0
Mgarhba
Waar zien jullie q timber doorbreken in het eerste? Aangezien hij nergens echt in uitblinkt, heeft in mijn optiek een te matige passtechniek voor de rol als
Middenvelder in 1. Of hij moet dat flink gaan verbeteren.
0 0
trodat4030
Echt doorbreken? Das iets anders dan debuteren namelijk, ik weet het niet, ik vrees niet bij Ajax uiteindelijk. Concurrentie is moordend en er zijn gewoon spelers die beter zijn in zijn lichting. Daarnaast gebeurt het zelden dat 3 middenvelders uit 1 lichting doorbreken in 1 eerste elftal. Dat maakt hem niet per se een slechte speler trouwens. Centrale middenvelder is wel zijn beste positie.
0 0
vdhaas
hij zal zich zeker nog veel moeten verbeteren om ooit door te kunnen breken.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat hij uiteindelijk als aanjager op de rechtercentrale positie op het middenveld zijn beste tot zijn recht zou komen maar dat hij als rechtsback het meest kans maakt om door te breken.
4 0
Rob1706
IK vind hem matig spelen, zeker voor een aanvoerder.
1 -2
KickNiergever
Vind hem echt een goede speler die durft te voetballen, makkelijk een mannetje passeert en fysiek sterk is. Op de 6/8 positie zie ik hem wel grote stappen maken dit seizoen
1 0
BlueDuke
Rechts achter, als hij doorbreekt
1 0
iammike
Ik denk dat hij zich inderdaad moet richten op een mazraoui traject..
2 0
Ajax_33
Je ziet wel dat Hansen zich meer comfortabel voelt in de spits. Speelt een betere pot in de tweede helft. Rasmussen helaas wat minder zichtbaar omdat hij linksbuiten staat nu.
4 0
KickNiergever
Ik hoop dat de veelzijdigheid van Q Timber hem niet op gaat breken. Van back, naar buitenspeler naar de nummer 6. Wel een fantastische voetballer die hopelijk op het middenveld blijft spelen.
3 0
MK77
Kunnen we deze commentator niet kopen?
1 0
KickNiergever
Als vd Sloot aanvoerder was van Feijenoord dan is het niet best gesteld met de jeugdopleiding daar. Wie is verantwoordelijk voor het scouten van deze speler? Gun hem alles hoor maar dit is toch geen speler voor Ajax.

Verder vind ik Rasmussen, Warmerdam en Regeer zo makkelijk voetballen, leuk om te zien.
Ook Hanssen is na de omzetting veel beter gaan spelen. Zou evt later ook om een spits heen kunnen spelen, gaat heel veel dreiging van uit.
2 -1
trodat4030
O en het verhaal gaat dat hij zichzelf heeft aangeboden omdat hij bij Feyenoord niet de kansen op ontwikkeling zag die hij bij Ajax wel zag.
0 0
trodat4030
Het is echt een fabeltje dat de aanvoerder ook per se de beste speler is. Misschien is je beste speler gewoon geen leiderstype, dan moet je hem die band ook niet geven. Dani de Wit is jarenlang aanvoerder geweest van zijn lichtingen, niet door zijn kwaliteiten als voetballer, maar wel zijn kwaliteiten als leider. Dat heeft hij namelijk absoluut wel.
0 0
Web
Bij Feyenoord deed hij het best goed
Maar heeft bij Ajax nog niets laten zien
Soms gaat het zo
Schuurman vond ik in de jeugd beter dan Donny, is niets van over
1 -1
Ajax_33
Lijkt bijna alsof de commentator "van der Slut" zegt.
3 0
Ozymandias
Ik voorspel dat Warmerdam dit seizoen tot een dragende speler van de o18 uitgroeid en vervolgens het seizoen daarop een dragende speler van Jong Ajax wordt. Hij heeft het het voetballende vermogen, het spelinzicht en de leiderschapskwaliteiten om het eerste te halen. Daarbij is hij bijna perfect tweebenig en heeft hij een verfijnde motoriek. Hij moet fysiek wel nog een paar grote stappen zetten maar dat komt wel. Natuurlijk heeft hij nog een lange weg naar het eerste te gaan maar hij kan wel eens een "dark horse" blijken te zijn (zoals Mazraoui dat was). Ik ben blij dat Warmerdam als dispensatiespeler de kans krijgt om de o18 het komende seizoen op sleeptouw te nemen.
4 -2
Bedero
Ik vind het echt zo'n 13 in een dozijn middenvelder. Maar soms schoppen die het ook ver, ik denk dan aan Aron Winter of Thiago Motta ofzo.
0 0
DUDE92
Ik hoop met je mee maar ik zie het voorlopig echt niet. Ik zie het spelinzicht wel, maar hij geeft veel te veel matige ballen waardoor je er niet veel meer aan hebt. Wel een topcoach in spe ;)
1 -1
Ozymandias
Hij is normaliter juist nauwkeurig in zijn passing doordat hij zowel met links- als rechts goed kan passen en daardoor makkelijk de open passlijn kan vinden.
1 0
ProHulst0s
Oehhh grote kans weer. Tweede helft ziet er beter uit tot nu toe.
2 0
Danishdynamite
Haha Hansen 6 minuten in de spits en gelijk een doelpunt. Goede goal ook van hem.
2 0
Multi
Dat is meer de Hansen die we kennen van voor de Corona periode.
3 0
Web
Of was die ook al weer afgeschreven hier?
Scrol even naar beneden
Ze doen net als spelers robots zijn, en nooit minder mogen spelen
Heel bijzonder
4 -3
Multi
Jij staat wel heel negatief in het leven of niet.
1 -3
Web
Juist niet, ik doe niet mee met afschrijven op een paar wedstrijden
Mag alles van mij vinden, maar niet dit
0 -1
Multi
Je doet het niet bij spelers misschien, maar overduidelijk dus wel bij mensen die reageren op het forum.
1 0
Web
Je stelt al weer bij
Ik ben tegen mensen die alles binnen Ajax afkraken
Zou eens beter opletten, voor dat je hier mee komt
Ben je dan negatief of positief?
0 0
Multi
Ik stel zeker niet bij, begrijpend lezen is wat dat betreft belangrijk. Ik heb nergens gezegd dat je negatief bent richting spelers.

Maar je vat mijn eerste reactie al direct negatief of, wat ik zwaar overtrokken vind. Want er staat niks negatiefs. Of je moet het al negatief vinden als je zegt dat een speler nog niet helemaal speelt zoals hij voorheen deed, maar dat hij al beter begint te ogen. Wat niet meer dan logisch is gezien het beperkte wedstrijdritme.
0 0
Web
Ik loop 50 jaar bij Ajax, 30 jaar een seizoen kaart gehad, door omstandigheden niet meer.
Probeer maar eens een post te vinden, waar ik mensen afkraak, buiten Bosz om bij Ajax
Ga maar eens zoeken, sterker nog ik wil het zien
Gaat je niet lukken
0 0
Multi
Nou je eerste reactie op mij is nou niet echt als positief te omschrijven en daar is mijn reactie op.

Nogmaals; niet dat je een speler/trainer afkraakt, dat zeg ik nergens.
0 0
Web
Sta je dan negatief in het leven?
Jij ziet dit als negatief
Ik neem het voor Hansen op
0 0
Multi
Je gaat bij mijn reactie klaarblijkelijk direct van het negatieve uit in mijn reactie in plaats van hem neutraal te lezen. Laten we op zijn minst zeggen dat je ten opzichte van mensen die reageren op het forum negatief bent.

Vraag me vooral af waarom je denkt dat het nodig is voor Hansen op te nemen als reactie op mijn bericht. Want er staat niks negatiefs.
0 0
BlueDuke
Vind nog steeds geen ajax speler. Ondanks zijn goal. Zou bij ander systeem beter doen
0 0
Toon meer reacties