Viertal mee naar Oostenrijk, dus niet in Youth League

BvdPloeg, 14-08-2020 om 23:15, 30414 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax O19 (O18 op nationaal niveau) zal het in het knockout-toernooi van de Youth League moeten doen zonder enkele belangrijke sterkhouders van voor de coronaperiode. Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Naci Ünüvar en Devyne Rensch zullen alle vier met het eerste elftal meegaan naar Oostenrijk voor een trainingskamp, dat samenvalt met het jeugdtoernooi in Zwitserland.

Ajax O19 begint op 18 augustus aan het vervolg van de Youth League, op het complex van de UEFA in Nyon. De finale staat gepland op 25 augustus. Ajax 1 zal echter van 15 tot en met 22 augustus bivakkeren in Bramberg, Oostenrijk. Daarom moest Ajax keuzes maken. Brobbey, Taylor, Ünüvar en Rensch maakten bij de start van de voorbereiding al deel uit van Jong Ajax, maar mochten zich de afgelopen weken ook al meermaals laten zien bij Erik ten Hag. 

O19-coach John Heitinga kan naast het ontbrekende viertal wel beschikken over Daan Reiziger, Steven van der Sloot, Neraysho Kasanwirjo, Youri Regeer, Quinten Timber, Enric Llansana en Sontje Hansen uit Jong Ajax. Met Julius Dirksen, Anass Salah-Eddine, Ammouricho Van Axel Dongen en Jay Enem heeft Heitinga ook nog vier spelers in de lappenmand zitten. Bovendien kan hij in de kwartfinale tegen FC Midtjylland niet beschikken over de geschorste Llansana. 

LEES OOK: Ajax wil de Youth League winnen, maar met wie?

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Saanchez
Opvallen dat EIting wel meegaat naar Oostenrijk ondanks zijn arm in t gips. En kan iemand mij vertellen hoeveel we kunnen/mogen verwachten van Alex Mendez? Zal toch ook niet voor niets een plekje in het vliegtuig hebben bemachtigd
1 0
Adam24
Met gips kun je redelijk snel weer spelen daarnaast wil je het gevoel van een selectie bewaren. Mendez kan ook mee zijn vanwege zijn positie, heeft niet altijd met pikorde te maken.
1 0
iammike
Gaat Jeppe Kjaer ook mee?
0 0
Saanchez
Nope, sluit pas tweede week van september aan
3 0
JBxxx
Suarez kan ook aansluiten volgende week na de reorganisatie bij Fc Barcelona
8 0
Babangida83
Mooi dit. Waar één een gat achterlaat, staan anderen weer op. Die jeugd is echt door aan t stromen momenteel.
0 0
trainer
Rench een toptalent. Mag wel wat feller/agressiever worden. Heb vertrouwen in hem. Taylor een type klaasen vd Beek. Brobbey blijft afwachten. Voetballend nog niet top.
0 -3
Babangida83
Taylor gaat meer richting De Jong, vind ik. Alleen De Jong is uiteraard wel echt één van de beste van de wereld momenteel. Taylor heeft net even iets minder dribbel.
3 0
Schwalbino
Voetballend is Taylor top. Bal-aannames. Soepeler vind je ze niet, vol in de beweging. Samen met Naci de top bij de talenten.
4 0
Soccerskins
Taylor is veel creatiever dan Klaassen en Vd Beek. Dat zijn meer afmakers.
5 0
foensai
Maar wel heel gaaf dat Jeppe Kjaer Ajacied is geworden. Heel fijn talent
2 0
Sunny
Je ziet aan alles dat Taylor het hele pakket in huis heeft.
Speelde al zeer volwassen, goede techniek, fysiek ok.
Was geen glansrol maar dat mag op die leeftijd i.c.m. de kans om je te laten zien in 1.
Weer een topper in aankomst dus hoop dat hij zijn contract snel verlengd.
Zal me niet verbazen als hij na dit kamp hoger in de pikorde komt te staan dan Marin en Alvarez.
4 0
Buza
Taylor had teveel balverlies of heb ik een andere wedstrijd gezien!
4 -3
Babangida83
Ja, andere wedstrijd. Niet meer dan andere spelers. En nooit gevaarlijk balverlies. Speelde altijd vooruit.
1 -2
DeMeervanweleer
Dat kan best, maar hij is in potentie een zoveel betere voetballer dan Alvarez en Marin die ook op die positie spelen.
6 0
GrandMasterFlex
Taylor is juist datgene wat je van cm bij Ajax mag verwachten. Technisch vaardig, slim en sterk. Had een paar risicovolle ballen, maar dat mag zeker op zijn leeftijd en in een oefenwedstrijd.
4 0
fc Barcelona_ke
klopt. op papier is hij wel verder dan Marin en Alvarez! aan de voetballend is ze zeker beter. Ten Hag moet die twee spelers nieuw kans geven om kleinere verlies van aankoopbedrag doorverkopen!
0 0
DeMeervanweleer
Hoewel de tweede helft slecht was en hij daar ook wel wat in mee ging kan je gewoon zien dat Taylor een hele goede voetballer is, rustig, vol overzicht, goede techniek. Ik zou hem meters laten maken, zou dit Ajax op het middenveld uiteindelijk veel meer in balans brengen.
Bij Timber heb ik hetzelfde, ik heb meer vertrouwen in hem dan in Dest, die de vedette uithangt en Mazraoui die ik te weinig specialist vind; van alles, wat maar nergens echt goed in,
6 0
Van Reenen
Jawel, in het veroorzaken van strafschoppen blinkt Nous negatief uit.
2 -2
Sunny
Het enige vraagteken is hoe stabiel deze 2 jonge honden zijn maar verder ben ik het 200% met je eens.
0 0
OpaVerteld
Van Gaal zocht al naar een spits die nooit omvalt en dacht 'm warempel binnen te hebben, maar per 2020 hebben we er gewoon eentje uit eigen kweek.
De naam is Brobbey.....Brian Brobbey!
Zo snel mogelijk opstellen, zo veel mogelijk laten spelen en van genieten, wat ik ben bang dat hij in no-time in Engeland speelt
3 0
Web
Ivan Gabrich
1 -2
fc Barcelona_ke
denk dat Brobbey mee gaan vanwege hoop op verlengen! als hij niet mee gaat, had hij 100 procent NIET verlengen! of omdat Traore laatst 2 oefenpotje vreselijk slecht was! Hansen vind ik wel opvallenst dat hij niet meegaat. door sterke optredens van Labyad en Lang ziet Ten Hag misschien TE veel vleugelaanvallers meenemen!
0 0
Pheadrus
Ik kan mij heel goed voorstellen dat Brobbey het een probleem vindt dat Traore er is. Die is toch verder dan hij en een vergelijkbare speler, ook kwa fysiek. Ik kan mij voorstellen dat Brobbey om zich heen kijkt.
0 -1
DrFootball
Hansen is geen vleugelaanvaller, maar een centrumspits die noodgedwongen op de flank speelt.
3 -1
Ajaxbrl
Goh! mag Brobbey mee!? , kan ook niet anders na dat geweldige optreden van Traore..
2 -4
DrFootball
Brobbey heeft, mede door zijn nu al enorme fysiek, in mijn ogen de grootste kans om het snel aan te sluiten bij het 1e elftal. Vond Brobbey in Jong ook al veel bepalender dat Traore, al schrijf ik Traore zeker nog niet af. En zeker niet op basis van 2 potjes in de voorbereiding. Brobbey laat een heel elftal door zijn spel beter functioneren. Hoop en verwacht dat hij snel kansen gaat krijgen in het 1e elftal.
3 0
Ajaxbrl
Kijk met jou kan ik praten, ik snap al die Traore aanhangers niet, die jongen is net een mix van Sanogo en Charisteas. Brobbey is duidelijk van een andere orde en moet heel snel gaan debuteren in Ajax1 , wellicht heeft Ten Hag de namen door elkaar gehaald en vind hij Brobbey daarom tegenvallen XD
0 -3
FerdiZ
Brobby mag de veters nog niet eens strikken van Traor
0 -1
FerdiZ
Brobby mag de veters nog niet strikken van Traoré. Zoveel verder is Traoré dan Brobby.. Dat ziet hij zelf ook, vandaar dat hij verder aan het kijken is.
0 -1
Pheadrus
Niet mee eens. Traore is beter en heeft meer talent. Hij had de pech dat hij gisteren met de jonkies mee deed en geen aanvoer had. Brobbey heeft de hele Ajax opleiding gespeeld en heeft met toppers als Unuvar, Taylor enz. gespeeld. Traore daarentegen heeft in Africa de laatste 1,5 jaar geen enkele officiële wedstrijd gespeeld. Toen hij op zijn 18e verjaardag bij Ajax kwam was hij eerste jaars O19 speler. Desondanks speelde hij meteen in Jong Ajax. Ik vind dat heel indrukwekkend. Daarnaast vind ik Brobbey ook goed, maar Traore is echt bijzonder.
2 -3
Pheadrus
Ik ben fan van de Youth League en erger me al jaren er aan dat Ajax niet de besten laat mee doen. Maar na Ajax - Utrecht van gisteren avond zie ik ook in dat het beter is als in iedere geval Taylor en Unuvar met Ajax1 mee gaan. Ik vond Taylor eigenlijk nu al beter dan Alvarez. Unuvar heeft in die 20 minuten dat hij mee deed zo veel klasse laten zien dat het voor hem beter is dat hij met Ajax1 traint.
8 -1
DrFootball
Hij zou mooi zijn als Taylor of Brobbey eens mee zouden kunnen doen in het elftal/helft waarin Ajax' beste spelers staan. Kijken hoe zij functioneren met betere spelers om zich heen.

Het is natuurlijk niet goed dat Rensch, als centrale verdediger opgeleid, op een backpositie terecht komt en dan ook nog eens op de linksback positie. Daarin snap ik Ten Hag niet. Het is voor zo'n jong gastje natuurlijk al spannend dat hij met het 1e mag meedoen. Laat dan Douglas of Musampa als linksback spelen.
1 0
Babangida83
Danny Blind begon ook als rechtsback. Daar kun je een beetje wennen aan het niveau. Gaat t goed, dan mag je naar het bepalende centrum waar ook leiderschap vereist is. Vind het zelf niet zo gek gedacht.
0 0
Lazell
Kon alleen de 2e helft zien. Het begon pas interessant te worden toen Unuvar binnen de lijnen kwam. Zegt toch veel over zo'n speler.
1 0
Web
Eens moest ik kiezen tussen Alvarez en Taylor. Altijd Taylor
Taylor hield zich gisteren heel goed staande. Ook een sterke jongen.
Vaak heb je met jonge spelers, zouden ze het halen? Hij moest nog iets meer van dit hebben enz
Maar dat heb je met Taylor niet
Daar gaat Ajax nog veel plezier van krijgen.
2 -3
afca1985
Hield zich goed staande, meen je dat echt?
Ik ben groot fan van Taylor, maar gister speelde hij gewoon niet goed, zoveel slordigheden in zijn spel , wat hij normaal gesproken helemaal niet heeft. Hij kan zoveel beter en dat gaat hij laten zien zodra hij hopelijk nog eens een kans krijgt van Ten Hag. Geweldige speler en nu al op veel fronten al beter dan Marin en onze Mexicaan
3 0
Web
De eerste 20 minuten speelde hij goed
De drang om het goed willen doen, zat er achter, en dan neem je te gouw iets te veel hooi op je vork, word het slordig, maar daar prik ik wel door een
0 -1
Babangida83
Precies dit. En daarna ging hij in het niveau van de rest van t team mee. Tot dat Unuvar er in kwam.
0 0
Knalpot
Taylor liet mij gisteren specifiek juist zien dat deze mannetjes echt allemaal nog minimaal een seizoen kkd moeten spelen.
0 0
Web
Gelukkig kijken ze niet naar resultaten, al is dit natuurlijk een mooi podium
Heel goed dat deze jongens mee mogen trainer, tempo ligt vele malen hoger, en alle spelers voelen zelf waar ze nog aan moeten werken, buiten dat ze goed kunnen voetballen
0 -1
AFCA-pride
Ik denk dat een psv in deze situatie zelfs Ihattaran en andere jeugdspelers teruggehaald had naar O19 om mooie sier te maken. Wij maken onze woorden waar wat betreft doorschuiven en meer weerstand bieden aan die jongens.
2 -1
afcasven1995
Feyenoord ook hoor. Die spelen altijd met bijna alleen maar 19-jarige met Feyenoord O19 tegen onze O19. En worden dan weggetikt door onze 16 jarige talentjes.
5 -1
AFCA-pride
Tja, keus tussen 2 goede ervaringen. Hansen heeft uiteraard veel concurrentie op zijn positie in 1, dus weinig kans op speeltijd nu. Ik hoop wel dat deze teleurstelling voor hem geen gevolgen heeft mbt contractverlenging. Ben daar nog niet gerust op...
3 0
AnsB
Tja, kun je van alles van vinden, maar ik ben eigenlijk wel blij dat TH ze meeneemt (ook al vind een deel van mij het ook jammer).
Rensch ken ik nog niet goed genoeg, maar zijn veelzijdigheid spreekt me aan. Hij oogt een beetje als Riedewald qua souplesse plus het gemak en de rust waarmee hij voetbalt. Daarmee verrast hij me wel. En goed om hem erbij te hebben, vooral als Tagliafico en Dest vertrekken. Dan moet je wel vervangers klaar hebben staan zodra Mazraoui en Martinez niet beschikbaar zijn (en er og geen aankopen klaar staan).

Taylor vind ik een kanjer en hij voetbalt héél makkelijk mee. Met zijn intelligentie, positioneel vermogen, inzicht en technische bagage zie ik hem het liefst zo snel mogelijk in één spelen. Van mij mag hij een serieuze kans krijgen om dat dit seizoen al te realiseren. Ik zie in hem in potentie die onmisbare schakel waar iedereen op wacht, met 'cement'-vaardigheden, schakelende vermogens enz.

Voor Ünüvar is het te vroeg om in één te spelen, maar ik hoop dat hij desondanks al veel minuten mag maken. Hij kan met één actie de boel uit het slot halen. Maar goed, hij moet ook véél minuten maken, dus uiteindelijk vooral in JA gaan spelen. Wat dat betreft was de Future Cup misschien voor hem wel beter om wel te spelen.

Over Brobbey ben ik wel echt verbaasd. Betekent dit dat TH te weinig vertrouwen heeft in Traoré en Brobbey serieus nu al met hem moet gaan concurreren?
1 -1
Buza
Maar gisteren had Taylor veel balverlies!
0 0
ProfessorX
Ik vind Rensch meer iets hebben van van Rhijn ook in zijn manier van lopen , buiten dat vind ik Rensch gewoon tekort komen voor 1 je zag het in beide wedstrijden .
0 -6
Knalpot
Jij bent duidelijk nog niet toe aan het professorschap.
0 0
DrFootball
Van Rhijn? Je zou bijna denken dat je deze jongen beoordeeld op 2x 45 minuten in de voorbereiding. Als je eens een paar wedstrijden op De Toekomst had gekeken weet je dat Rensch heel veel in zijn mars heeft.
1 0
ajaxxcied4life
Rensch, centrumverdediger van beroep. Wordt eerst op RB geposteerd en vervolgens op LB, maar de voetbalkenner heeft het al gezien, hij komt tekort.
4 0
Web
Heeft best potentie hoor
Heb hem goede wedstrijden in de jeugd zien spelen
Te makkelijk om hem nu al af te schrijven
0 -1
036AFCA97
Hahahahaha
0 -1
Web
Taylor vind ik ook een geweldige speler, die heeft minder tijd nodig dan de rest
Unuvar moet echt zijn conditie verbeteren, misschien juist wel belangrijk tussen de grote jongens trainen, hij heeft de inhoud voor een volledige wedstrijd nog lang niet
Echt genieten als hij aan de bal is, en zijn trucjes zijn ook vaak functioneel, hoe makkelijk hij iemand voor de keeper zet
2 -1
036AFCA97
Hopelijk motiveert dit die jongens ook om snel even een krabbeltje te zetten.

Hansen moet al helemaal niet denken aan een stap hogerop als ik hem gister zag spelen.
2 0
AFCA-pride
Duurt lang he... Brobbey/Timbers/Hansen/Taylor

Vooral Taylor en Timbers had ik al wel verwacht eigenlijk.
2 0
Web
Als die jongens niet zouden verlengen, gingen ze niet mee op trainingskamp
En wat moeten ze dan, toch al het buitenland.
Kun je ze allemaal doorstrepen
0 -1
AFCA-pride
Blijft toch apart, goede contracten op deze leeftijd, goede opleiding, kansen voor 1 en al zo lang verbonden aan Ajax. Je zou dan eigenlijk verwachten dat alles meer soepel en snel zou verlopen.
5 0
036AFCA97
Ik vind het erg lang duren inderdaad. Snap ook niet waarom. Deze jongens hebben allemaal uitzicht op het eerste elftal, spelen hun hele leven al bij Ajax. Ik probeer me te verplaatsen maar kan me gewoon niet voorstellen wat het zo moeilijk maakt.
3 0
insectenverdelg
Goed besluit, jammer voor de youth Leaugue.
0 0
willieovertoom
Debuut Misehouy zou prachtig zijn.
1 0
AFCA-pride
En Aertssen, ook favoriet van mij.
1 0
wolterx
Zonde maar begrijpelijk. Ook de overige spelers van Jong Ajax werken of aan herstel hier in Nederlands of gaan mee met Ajax 1 (zoals Mendez en als fitheid het toelaat misschien ook Giovanni?) YL team gaat een vrij oud team worden denk ik, juist doordat de grote, jongere talenten, niet gaan spelen. Hoop stiekem dat Misehouy gewoon alsnog erbij zit. Reiziger/Raatsie op doel. Vd Sloot zal dan de rechtsback zijn, Kasanwirjo rcv met Aertssen erachter, Musampa met Hillen voor LCV, Douglas enige linksback of Baas moet mee zijn. Op middenveld Timber, Llansana en Regeer mochten ze eerste pot overleven, verwacht dan Fitz-Jim op plek Llansana. Voorin zal wel Tasci, Hansen en Rasmussen/Martha worden. Al hoop ik dat allebei Rasmussen en Martha spelen boven Tasci tbh. Ook leuk om Dall eens te zien spelen natuurlijk. Het is geen wonderteam maar er valt zeker mee te werken.
4 0
afcasven1995
Logisch. Wel benieuwd waarom Hansen dan niet mee op trainingskamp gaat.
0 0
jaribombari
Hansen is de minste van het stel.
2 -3
DUDE92
Ik vind het echt best schandelijk dat er zo veel mensen na 1 slechte helft in een oefenwedstrijd tegen volwassen spelers zo erg een jongen van 18 omlaag praten. Misschien heb jij zelf al langer je mening klaarstaan, en dat is je goed recht (nog steeds mee oneens haha), maar ik ga er echt slecht op dat mensen na gisteren zo zeiken op vooral Hansen. Net zoals dat Labyad echt niet nu al in de basis moet.
1 -1
jaribombari
Ik zeg toch nergens dat ik Hansen slecht vind? Ik vind hem de minste van het stel. Dat zeg ik alleen.
0 0
trodat4030
Ja maar zo werkt het bij de simpele zielen, Donny kan volgens hen beter stoppen met voetballen en Labyad moet de gouden bal krijgen. Je weet toch hoe dat gaat bij sommigen?
1 -2
Web
Dus je bent een simpele ziel als je vind dat een speler er ongeïnspireerd bij loopt
Dat mag je gewoon zeggen hoor
Maar jij staat al jaren op springen als je iets verkeerds over Donny zegt, weet ik uit ervaring
Rijkaard deed dit ook ooit eens, vraag even wat Johan met hem deed.
Doorslaan ben je echt heel goed, gelijk de andere kant op
Donny kan volgens velen beter stoppen ( wie zegt dit )
En als Labyad slecht speelt word het ook gezegd, en als het goed is niet? Bijzondere jongen ben je
Labyad had gewoon bijzonder veel talent, maar het kwam er nooit uit bij Ajax, misschien heeft hij dit even nodig?
2 -1
trodat4030
Goh, opmerkelijk dat jij je aangesproken voelt Web, ik doel namelijk helemaal niet op jou. Ik doel op diegenen die onzin uit hun toetsenbord persen op basis van 45 minuten. En ja, ik overdrijf enigszins om een punt te maken. Snap je dat nou echt niet?
1 0
VoorAltijdNummer14
Ik schat Hansen vele malen hoger in dan Brobbey, maar denk dat hij in het eerste van Ajax pas op latere leeftijd in aanmerking zal komen voor de spits. Brobbey en Traore zijn fysiek natuurlijk al bovengemiddeld op professioneel gebied en daarom komen ze eerder in aanmerking voor die plek dan Sontje.

Ik denk dat Sontje zowel zwervend op de vleugels, als 10 of als spits een topspeler gaat worden voor Ajax, maar die jongen is pas 17 en fysiek nog niet ver genoeg.
2 -1
wieweet
Traoré speelde slecht hè gister!

Als we daar op afgaan kan hij idd beter vertrekken haha.. gelukkig hebben we hem al veel beter zien spelen.:)

Sontje heb ik idd ook alle vertrouwen in!
1 -1
VoorAltijdNummer14
Denk door een overschot aan (vleugel)aanvallers. Met Naci en Brobbey erbij zit je inclusief Lang, Labyad, Traore, Tadic, Antony, Neres, Promes, Donny(als 10) met 10 spelers voor de 4 voorste posities.

Hansen kan ook zeer van waarde zijn als spits voor de 019, waar hij bij het eerste vooralsnog eerder als vleugelaanvaller wordt gezien.
2 0
insectenverdelg
vergeet je Klaas nog.
3 0
VoorAltijdNummer14
Zo dan wat een disrespect van mijn kant voor The Hunter, thanks voor de reminder ;)
1 0
Ajax27
Tjah dubbel... van de ene kant, dit is DE kans voor Ajax om met een geweldige lichting de CL van de jeugd te winnen. Van de andere kant.... dit corona jaar is DE uitgelezen kans om jezelf in de kijker te spelen waardoor Ajax geen reden nodig heeft om al te veel nieuwe spelers aan te trekken.

Dat gezegd hebbende, ik denk dat alle 4 zich het komende jaar voor JA op mogen gaan maken en wellicht gedurende het jaar meer en meer zullen invallen. Dan snap ik dit niet... dit is het kroonjuweel om de jeugd mee af te sluiten. Jammer dat dat van ze afgenomen wordt.
0 0
Sampaoli
Dubbel gevoel. Met deze jongens was YL-winst niet onrealistisch geweest. Dat zou het aanzien van Ajax ten goede komen én een prachtige ervaring zijn voor deze uitstekende generatie. Week op trainingskamp met Ajax 1 voor hun ontwikkeling ook bevorderlijk.
1 0
036AFCA97
Goedzo Ajax, hou die jongens er maar goed bij. Dat wordt een lekkere FIFA 21 carriere mode ;)
3 0