Ajax zonder echte spits tegen FC Utrecht, Tadić afwezig

JesseTH, 13-08-2020 om 17:40, 16854 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag heeft ervoor gekozen om tegen FC Utrecht zonder echte spits aan te treden. De vier meest aanvallende posities worden ingevuld door Antony, Zakaria Labyad, Noa Lang en Quincy Promes. Dusan Tadić en Klaas-Jan Huntelaar behoren niet tot de wedstrijdselectie, net als David Neres.

In het doel valt de afwezigheid van André Onana nog altijd op. De Kameroener was wegens tegen RKC Waalwijk ook al afwezig wegens pijn aan de enkel. Die kwetsuur lijkt zodoende nog niet verholpen en dus keept Maarten Stekelenburg. Sergiño Dest was toen ook afwezig, maar hij keert terug binnen de selectie. Als bankzitter mag hij hopen op minuten na rust.

Achterin zien we Nicolás Tagliafico terugkeren in de opstelling. Tegen RKC was Lisandro Martínez bij de aftrap nog de linksback, maar na rust viel Tagliafico toen ook al in. De rest van de defensie wordt, net als tegen RKC, gevormd door Noussair Mazraoui, Perr Schuurs en Daley Blind.

Op het middenveld zien we Edson Álvarez opnieuw terug in het controlerende blok, welke hij samen met Ryan Gravenberch zal vormen. Donny van de Beek begint op de bank. Voorin vult Labyad de spitspositie in. Achter hem speelt Antony op rechts, Promes op tien en Lang aan de linkerkant.

Volledige opstelling Ajax:

Stekelenburg; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch; Antony, Labyad, Lang; Promes.

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 8,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Geen echte spits? Traoré, Brobbey, Hansen? Of heb ik iets gemist?
0 0
Ar
Hansen wordt volgens mij nog niet gezien als een spits. Waar Brobbey was weet ik niet, en Traoré gaat het dit seizoen nog lastig krijgen met zowel Tadic, Labyad, Huntelaar als concurrenten, Promes die daar kan en Lang die verder is in z’n ontwikkeling.
Het is misschien wat voorbarig zo in de voorbereiding, maar een seizoen verhuur aan een Willem II of zo lijkt misschien het beste.
0 0
Jeffreym
Superrrr Zakkaaaaa
0 0
Huntelaar020
Ajax life : eiting in het gips...
0 0
trodat4030
Rechterhand, ringvinger, middelvinger en pink idd.
0 0
Schip
Vooral belangrijk dat het tandem Schuurs-Blind vlieguren maakt. Verder benieuwd of Lang nog een tandje bij kan zetten qua functioneel spel. En benieuwd naar Gravenberch. Alvarez op 6. En dan durven sommigen hier te zeggen dat je in een oefenwedstrijd moet kunnen experimenteren. Ok, experimenteer dan! Zet er een voetballer neer en kijk hoe die dat invult.
0 0
BobaAjax
Zonder de 4 jongens ( Vd beek , dest , nico en onana)die weg zouden kunnen gaan zou dit er ongeveer overblijven. Blijft toch nog een lekker team over echter bij 130 miljoen aan inkomsten moet er wel wat bij.
0 0
ST
Bijzonder dat Ten Hag het maar blijft proberen met Alvarez op het middenveld. Hoe vaak heeft hij nodig om in te zien dat het hem gewoon niet gaat worden?
2 0
Joseph
Meestal duurt het vrij lang voordat hij mindere keuzes door heeft.
0 0
Prethoofd123
Oefenpot of niet, waarom hoe kan die Ten Hag toch steeds Alvarez als middenvelder zien? Die jongen kan geen eens voetballen...
3 0
Rikkie66
Transfer Tadic?????
0 -2
Ajaxxxisdebeste
Nee nog meer Pak Schaal
0 0
AjaciedRK
Maar waarom is Tadic afwezig?

Gister keek hij op Insta nog uit naar de wedstrijd.
0 0
FSideMaluku
Servie is in lockdown gegaan, wellicht nog even daar naar toe gegaan?
0 0
Saanchez
Klinkt dus als een last-minute blessure waar Ajax geen risico mee wilt lopen
1 0
Broekzak
Vooral de 2e helft een leuke opstelling !
0 0
Multi
Nou laten we hopen dat Labyad dan echt wat meer brengt dit keer, want het was vorige keer los van de vrije trap niet om aan te gluren.
4 0
FSideMaluku
Deels met je eens, maar als er een speler is voor wie de corona crisis slecht uitkwam dan is hij het wel. Hij was net op de weg terug en heeft echt wedstrijdritme nodig.
0 0
3sterrenAjax1
ik was er al bang voor. ten hag denkt dat hij guardiola is en gaat een succesformule met tadic als balvaste 9 verbreken door opeens met promes in de spits/zonder spits te spelen. mag hopen dat het "experiment" mislukt zodat tadic gewoon vast op 9 komt. verder ook weer alvarez op t middenveld terwijl hij daar zwaar tekort komt. test die jongen eens op rcv. schuurs krijgt daar de kans dus gun alvarez het ook om op zn beste positie zich te kunnen laten zien.
2 -6
BrandjeXL
Sorry vriend maar je praat nu onzin. De kracht van Tadic in de spits was juist het terugzakken naar het middenveld en de ruimtes laten voor Donny, Hakim en Neres. Feitelijk speelde Labyad gisteren exact zoals Tadic dat deed.
0 0
Drukwerk1968
Nou nou, even een herinnering: dit is de 2e oefen, ik herhaal oefen wedstrijd
0 0
The
Paniek! Paniek!
0 0
RuffRhythim
Zou het daarom een oefenwedstrijd heten denk je?
1 0
off
Ik was er al bang voor, ten hag probeert een keer iets in een oefenwedstrijd en gelijk paniek
5 -1
Juichtoon
Omdat dit nooit navolging zal krijgen.
0 0
Babayaka
Tadic als spits is ook niks, veel te traag.
0 -6
Saanchez
Is dat waarom hij in ons geweldige CL-seizoen als spits bij 62 goals betrokken was in 56 wedstrijden? En in zijn 'slechte' vorige seizoen bij 37 uit 42 wedstrijden? Je maakt jezelf compleet belachelijk met die onzin van je
1 0
jollie18
Promes zou wel in de spits spelen
0 0
AFCA7
Is dit nou een 4-2-3-1 opstelling?
0 0
Van Reenen
Nee, het is een: 1-4-2-3-1 opstelling. Steek staat oo doel
1 -1
NouriVanderVaart
Iemand die begrijpt waarom Ten Hag Alvarez op het middenveld zet? We hebben vorig jaar al genoeg wedstrijden gezien dat dat niet gaat. Ezel Ten Hag stoot zich weer aan dezelfde steen.
3 -3
MK77
nou een hele legio mogelijkheden
Ze willen hem nog een kans geven zich te ontwikkelen
Ze willen hem in de etalage zetten
Zij zijn wel tevreden
1 -1
DeMeervanweleer
Ik denk het eerste en het middelste. Beide opties waarschijnlijk geboren uit wanhoop. Die gast heeft echt een prima mentaliteit, maar in niks de motoriek van een voetballer, in het bijzonder van een Ajaxspeler.
0 0
off
Even wat proberen en kijken of je daar de komende weken op door wil borduren
1 0
433metdepuntnaarlinks
Hij wil wat uitproberen of is qua fitheid aan het denken aan belangen denk ik ... Hopen op een leuke pot en hopen dat we Traore ook nog ff zien!
1 -1
Whatever
Alvarez eruit, Gravenberch en Martinez het blok op het middenveld, Promes op 10 en Labyad op de bank en Traoré in de spits.
3 -2
MK77
interessant
0 0