Ten Hag: 'Op dit moment speelt er bij niemand wat'

GinoHaverkamp, 08-08-2020 om 18:40, 9759 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De afwezigheid van André Onana en Sergiño Dest hebben niets met transferperikelen te maken. Beide Ajacieden zijn geblesseerd en spelen zodoende niet tegen RKC Waalwijk. Volgens trainer Erik ten Hag speelt er niets op transfergebied.

'Onana heeft last van de enkel en Dest heeft gisteren een trap op de voet gehad, vandaar dat hij er niet bij is', legt Ten Hag uit aan FOX Sports. Op het gebied van transfers speelt er niets rondom de spelers van Ajax. 'Op dit moment speelt er bij niemand wat, volgende vraag graag', maakt Ten Hag duidelijk.

Wie wel vertrokken is, is Hakim Ziyech. Ten Hag maakt zich niet druk over het eventuele gat dat de creatieveling achterlaat. 'Als sterren weggaan, staan andere sterren op', zegt hij. 'Zo is het in de historie altijd gegaan.' De oefenmeester zoekt dan ook niet naar een opvolger voor de naar Chelsea getransfereerde Ziyech. 'Iedere spelers heeft zijn eigen identiteit en die moet je ontwikkelen. Daar moet je ruimte voor geven. Frenkie de Jong kunnen we niet vervangen, Ziyech ook niet en Matthijs de Ligt ook niet. Andere spelers zullen opstaan.'

Dertien coronagevallen bij Ajax

Deze week kwam het nieuws dat dertien speler en stafleden de voorbije maanden besmet waren met het coronavirus. Ten Hag wil daar niet al te veel over kwijt, omdat alles goed is afgelopen. 'We testen veel bij Ajax, vanaf het begin. Zoals je ziet, iedereen staat op het veld en iedereen is gezond. Ik heb het gezien (wie de besmette spelers en stafleden zijn, red.), maar het is niet zo bijzonder. Dan heb je het gehad en kan het leven verder. Misschien is het alleen maar positief, want dan heb je antilichamen. We trainen hard en goed en ze houden het allemaal vol.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
noahdepoah
Tja wie neem jij in de maling? De vier die niet meededen vandaag zijn gewoon weg straks. Ik denk deze maand al. Anders laat je ze spelen.
0 -4
JariHeijden
Is het voor het eerst dat je een oefencampagne meemaakt of zo? In de voorbereiding geef je juist veel mensen een kans. Richting de competitie worden de contouren van het basiselftal pas zichtbaar.
1 0
jutter
Maar dat kan dus al heel rap veranderen, zeker als het nieuwe seizoen in de Europese en nationale competities een aanvang neemt en de transferwindow bovendien tot 6/10 doorloopt..Dat werkt natuurlijk in zekere zin ook competitievervalsing in de hand, maar het zijn dan ook uitzonderlijke tijden die af en toe om uitzonderlijke oplossingen/beslissingen vragen. En clubs die daar op reageren en tot de ontdekking komen dat ze op bepaalde posities nog spelers nodig hebben. We gaan het zien.
0 0
Ar
De opstelling zonder Onana, Dest, Tagliafico en Van de Beek geeft wel een beeld van TH’s Ajax mochten zij allen nog onverhoopt verkocht worden.
1 0
rsvh88
Als jij het gelooft, dan geloof ik t ook
1 -1