'Er komt een moment dat we aan onszelf moeten denken'

BartVeenstra, 03-08-2020 om 07:25, 25899 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft tegenover De Telegraaf verklaard dat Ajax op een gegeven moment mogelijk 'nee' zegt tegen het verkopen van sterkhouders als André Onana, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek. Het trio is gewild en in Amsterdam staat men er in principe voor open om de spelers een mooie transfer te gunnen, al blijft de club ook aan zichzelf denken.

De transfermarkt is nog tot en met 6 oktober open en zodoende kan er nog veel gebeuren. Voor Onana, Tagliafico en Van de Beek is er veel interesse en om die reden is er een grote kans dat er mooie aanbiedingen voor deze spelers komen. De Telegraaf schrijft dat Ajax, net als in de afgelopen jaren, de touwtjes in handen probeert te houden om te voorkomen dat de selectie nog op het laatste moment leeggeplunderd wordt.

'Er zijn goede afspraken gemaakt', zegt Ten Hag in de krant. 'Er komt een moment, als al onze opties voor alternatieven weg zijn, dat we aan onszelf moeten denken. Wij kennen de wensen van de spelers en weten wat voor afspraken we hebben. Daar gaan we op een respectvolle manier mee om. Zoals dat eerder ook met De Ligt, Frenkie de Jong, Ziyech en Veltman is gebeurd. De spelers weten dat Ajax een betrouwbare partner is, maar andersom moeten de spelers ook de belangen van Ajax meewegen', spreekt de oefenmeester duidelijke taal.

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Als Tagliafico, Onana, Vd Beek en Dest allen vertrekken zou ik de spelersgroep voor het seizoen 2020/21 als volgt proberen in te vullen:

GK: Van Crombrugge, Stekelenburg en Scherpen*
RWB: Mazraoui en Quinten
RCD: Fosu-Mensah en Jurriën
LCD: Blind en Vd Ven
LWB: Martínez en Salah-Eddine**
RCM: Henrique en Regeer***
CAM: Lang en Kudus****
LCM: Gravenberch en Taylor
RAM: Neres en Antony
ST: Tadić, Huntelaar en Brobbey*****
LAM: Promes en Hansen/Ünüvar******

* Scherpen zou ik elke wedstrijd van Jong Ajax in de Eerste Divisie in de basis zetten zodat Ajax na zijn tweede seizoen een optimaal beeld van zijn ontwikkeling kan hebben om in te kunnen schatten waar zijn plafon ligt;
** Als Martínez niet kan spelen zou Vd Ven in geval van nood als linksback kunnen worden gebruikt;
*** Als Henrique niet kan spelen zou Fosu-Mensah als rechtercentrale verdediger kunnen spelen waarbij Jurriën een basisplaats krijgt als rechtercentrale verdediger;
**** Volgens mij zou een concurrentiestrijd tussen Lang en Kudus enorm interresant worden. Beide hebben specifieke kwaliteiten die goed bij de speelstijl van Ten Hag passen;
***** Ik zou Huntelaar alleen als pinch-hitter gebruiken. Als Tadić niet kan spelen zou ik Kudus of Brobbey een basisplaats als spits geven;
****** Als Promes niet speelt zou ik Neres op linksbuiten zetten zodat Antony op rechtsbuiten een basisplaats krijgt als rechtsbuiten.

Van Crombrugge is een betrouwbare doelman zonder duidelijke zwakke punten in zijn spel en een groot opbouwend vermogen. Daarbij is hij actief in het positioneren van de verdediging en dat is een belangrijke kwaliteit voor een doelman van Ajax aangezien er vaak onervaren spelers in de verdediging staan. Met Blind en Fosu-Mensah zou er een centraal duo met enorm veel voetballend vermogen staan waarbij Blind de ideale speler is om Fosu-Mensah positioneel aan te sturen zodat hij zo snel mogelijk went aan een positie centraal achterin (waar hij sinds zijn vertrek naar United nauwelijks meer heeft gespeeld). Met Mazraoui en Martínez als inverted wingbacks erbij zou Ajax opbouwend een enorm gevarieerd spel kunnen spelen.

Op het middenveld zou er met Henrique en Gravenberch twee spelers die opbouwend ook enorm veel aan het spel toe kunnen voegen. Beide zijn moeilijk onder druk te zetten doordat ze makkelijk van een tegenstander in een rug weg kunnen draaien en een tegenstanders uitspelen. Beide trekken met hun dribbels tegenstanders uit positie en beide hebben de pass- en traptechniek om vervolgens een daardoor vrijgekomen teamgenoot in te spelen. Met Lang of Kudus daar als '10' bij zou er enorm veel voetballend vermogen op het middenveld staan.

Voorin zou Ajax met Tadić in de spits en Promes, Neres en Antony roulerend als links- en rechtsbuiten zou er ook veel voetballend vermogen in de aanval staan. Promes en Neres hebben veel diepgang (met en zonder de bal) en Antony heeft een geweldige dribbel waarbij hij regelmatig een directe tegenstander uit kan spelen en daardoor andere tegenstanders uit positie dwingt. Ajax zou het komende seizoen met Van Crombrugge; Mazraoui, Fosu-Mensah, Blind, Martínez; Henrique, Lang/Kudus, Gravenberch; Neres/Antony, Tadić en Promes/Neres de basis kunnen leggen van een team waarmee Ajax over een paar seizoenen (wanneer ook talenten als Traoré, Hansen en Ünüvar doorbreken) weer een geweldige prestatie in de Champions League kan neerzetten.
5 0
Vurnon San Beni
Ziet er zeker niet slecht uit! Ik zou een paar dingen graag net wat anders zien, wanneer Onana, Dest, Van de Beek en Tagliafico vertrekken (hoewel ik verwacht dat er zeker twee van de vier blijven). Er vanuit gaande dat ze in dat geval ook nog wel één of twee grote aankopen willen doen.

Doel: Van Crombrugge, Stekelenburg, Scherpen.
Van Crombrugge zou een goede kunnen zijn, andere opties misschien Predrag Rajkovic (Stade Reims), Jonas Omlin (FC Basel), Timo Horn (FC Köln), Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Odysseas Vlachodimos (Benfica), Wuilker Faríñez (Millonarios).

Verdediging: Mazraoui, J.Timber, Vanheusden/Fosu-Mensah, Álvarez, Blind, Van de Ven, Martínez, Riedewald.

Ik zie Q.Timber (in jouw verhaal nieuwe positie rechtsback) en Salah-Eddine nog niet als volwaardig Ajax 1 materiaal. Riedewald (alleen als back-up!) geeft je de ruimte om ook in de grotere wedstrijden eens te schuiven met Martínez naar controlerende middenvelder. Micky v/d Ven hoef je niet eens per se te halen dan, als er vertrouwen is in Pierie (na huur). Heb verder meer vertrouwen in een aankoop als Zinho Vanheusden dan Fosu-Mensah. Besef me wel dat hij een stuk duurder zal zijn. Álvarez concurrentie laten aangaan op RCV. Schuurs verhuren lijkt mij ook de beste optie.

Middenveld: Henrique, Eiting, Gravenberch, Marin, Kudus, Taylor.
Henrique lijkt de perfecte aankoop. Hoop eigenlijk dat die ook gehaald wordt indien Van de Beek blijft. Twijfel of Fausto Vera het type is dat we nodig hebben. Niet in plaats van Henrique, wellicht plus Henrique. Als Henrique niet haalbaar blijkt, Andreas Pereira? Marin komend jaar laatste kans, Ekkelenkamp verhuren.

Aanval: David Neres, Antony, Quincy Promes, Noa Lang, Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar.
Gezien de 10-positie open ligt, valt Lang daar te proberen. Met Tadic, Antony, Kudus of Promes kun je daar ook nog spelen. Labyad verkopen, Traoré verhuren. Zou ook Jensen gaan verhuren. Ik blijf er toch voor om een poging te doen bij toptalent Adam Hlozek. De beelden zijn veelbelovend, kan op meerdere posities voorin uit de voeten, proberen waard..

Laten gaan: Magallán, Labyad, Johnsen.
Verhuren: Ekkelenkamp, Traoré, Jensen, Kotarski, naast Pierie, Danilo, Bandé.

Selectie bestaat dan uit 23/24/25 spelers. Meer hoeft ook niet door het talentvolle Jong Ajax. Minder spelers geeft richting CL veel onzekerheid. Voordelig dat er 5x gewisseld mag worden. Dus spelers als Q.Timber, Salah-Eddine, Hansen, Brobbey en Ünüvar veel betrekken!
0 0
Ajax27
Dus jij zegt... als basiself, het volgende:
Van Crombrugge
Mazraoui - Fosu-Mensah - Blind - Martínez
Henrique - Lang - Gravenberch
Neres - Tadić - Promes

Ik vind Fosuh Mensah en Lang wel erg grote risico's om de CL mee in te gaan. Fosuh Mensah heeft het afgelopen jaar door z'n operatie vrijwel niet gevoetbald, in de jaren daarvoor ook gewoon weinig gevoetbald. Verschillende verhuurperiodes... heeft nog nooit een seizoen van 40 wedstrijden meegemaakt. Lang vind ik niet zo'n probleem... die zal er toch niet staan. Daar zal Promes of Tadic waarschijnlijk snel staan, wanneer Antony echt z'n beloften kan waarmaken EN Neres eindelijk weer fit is.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, behalve dat ik geen uitspraak heb gedaan over Lang of Kudus als '10'. Ik denk dat het een open concurrentiestrijd tussen Lang en Kudus zal worden (waar ook Jensen nog een rol in kan spelen als hij daar de kans toe krijgt). Ik stel voor het komende seizoen dus een basiselftal voor met Van Crombrugge; Mazraoui, Fosu-Mensah, Blind; Henrique, Lang/Kudus, Gravenberch; Neres, Tadić en Promes.

Ajax moet zich niet richten op de komende Champions League als ze na Ziyech ook Tagliafico, Onana, Vd Beek en Dest verliezen (zoals in mijn scenario). Ze moeten zich richten op het opbouwen van een team wat over twee/drie seizoenen weer ver kan komen in de Champions League en tegenlijkertijd de Eredivisie kan winnen. Fosu-Mensah heeft een ongelofelijk hoog plafon en de speeltijd die Ajax in hem moet investeren terwijl hij went aan de positie van centrale verdediger (waar hij sinds zijn vertrek naar United nauwelijks is gebruikt) zal hij meer dan waard zijn. Met de juiste begeleiding kan Fosu-Mensah een wereldtopper worden.
0 0
EersteAanname
Goed onderbouw verhaal. Ik verwacht alleen niet dat Ajax een speler als Henrique gaat halen aangezien Ten Hag aangaf dat alleen de linksbackpositie in zijn ogen niet dubbel is bezet. Ik verwacht daarom eigenlijk dat Ajax een linksback gaat proberen te halen.
Verder ben ik erg benieuwd waarom ik Schuurs opeens niet meer terug zie in dit verhaal. We hadden laatst een hele discussie waarin jij wel en ik niet het vertrouwen had dat Schuurs het ging redden bij Ajax. Ben je inmiddels overtuigd? ;)
0 0
Ozymandias
"Ik verwacht alleen niet dat Ajax een speler als Henrique gaat halen aangezien Ten Hag aangaf dat alleen de linksbackpositie in zijn ogen niet dubbel is bezet."

Zolang Vd Beek niet wordt verkocht zal Ajax misschien geen middenvelder kopen maar als hij vertrekt (waar ik in mijn verhaal vanuit ging) wordt Ajax volgens mij gedwongen een extra middenvelder te kopen.

"Verder ben ik erg benieuwd waarom ik Schuurs opeens niet meer terug zie in dit verhaal."

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Schuurs het talent heeft om bij Ajax te slagen. Als Fosu-Mensah komt zou ik Schuurs tijdelijk verhuren en klaarstomen om hem na (maximaal) drie op te volgen. In de zomer van 2023 is Schuurs nog steeds pas 23 jaar oud.
0 0
EersteAanname
Oké duidelijk wat betreft middenveld en ook mee eens.

Wat heeft je van gedachten veranderd mbt. een basisplaats van Schuurs? Enkele weken geleden vond je dat Ajax hem nu het vertrouwen moest geven op de RCV positie en maakte je een vergelijking met Vertonghen die destijds ook het vertrouwen kreeg. Ik vond dat geen idee en nog steeds niet, maar ben benieuwd waarom jij nu ook van dat idee bent afgestapt.
0 0
Ozymandias
Het is niet zozeer dat ik van mening over Schuurs ben veranderd maar dat mijn mening over een transfer van Fosu-Mensah is veranderd. Ik dacht dat hij pas in de loop van het komende seizoen weer fit zou zijn maar hij heeft voor het einde van het seizoen een paar wedstrijden gespeeld voor United. Hij maakte daarin niet de indruk dat hij nog terug aan het komen was van een zware blessure.

Ik vind dat Schuurs de kans verdient in de basis maar ik vind ook dat als een buitenkansje als Fosu-Mensah (en bijvoorbeeld ook Henrique) zich voordoet Ajax die moet grijpen. Zeker als dat betekent dat Schuurs nog niet hoeft te worden afgeschreven aangezien hij pas 20 jaar oud is.
0 0
EersteAanname
Dank voor je uitleg. In dat geval ben ik het met je eens dat Fosu Mensah een buitenkansje is. Lees er alleen niets over dat Ajax serieus bezig zou zijn met zijn komst helaas.
0 0
Wieno
Heerlijk man! Niks aan toe te voegen... Vooral van Crombrugge vind ik een goede optie. Idd geen echte zwakke punten en een echte leider. Ook Scherpen idd veel speeltijd gunnen, heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt. Voetballend en qua voetenwerk is het nog minder, maar dat had Sar in het begin ook niet echt. Menzo was destijds ook dynamischer, net als Onana dat nu is t.o.v. Scherpen. Blijf erin geloven dat hij het gaat redden! Kan niet wachten op weer een mooi seizoen....
2 0
Ozymandias
Het is jammer dat de voorbereiding zo kort is want ik denk dat Ten Hag nu juist veel te puzzellen heeft. Hij heeft de optie uit verschillende speelstijlen. Als hij bijvoorbeeld voor Neres en Antony op de flanken en Kudus op '10' kiest kan hij zich door de Braziliaanse speelstijl laten beinvloeden wat gericht is op het afdwingen van zo veel mogelijk één op één situaties in een zo'n vertikaal mogelijke lijn richting het doel van de tegenstander. Henrique en Gravenberch (die beide het vermogen hebben om een tegenstander uit te spelen) passen daar goed bij als opbouwende middenvelders.

Het is niet zo moeilijk om aspecten van de Braziliaanse speelstijl op een manier uit te voeren die goed bij de basisprincipes van de Ajax School passen. Het afdwingen van één op één duels is sowieso één van de basisprincipes van de Ajax School maar eentje die steeds meer op de achtergrond is komen te liggen door de groeiende rol van 'combinaties' en 'diepgang zonder de bal'. Met Neres, Antony en Kudus rondom de spits en Henrique en Gravenberch als opbouwende middenvelders zou Ten Hag een speelstijl kunnen hanteren waarin er een grotere focus is op het afdwingen van één tegen één situaties. Zo zijn er nog veel meer goede opties waar Ten Hag uit tussen moet kiezen terwijl Ajax maar enkele oefenwedstrijden speelt.
0 0
Marcus
Goed verhaal en sterk onderbouwd. Verdedigend en middenveld ben ik het wel met je eens.
Op 10 vind ik Lang en Kudus ook spectaculair. Ben benieuwd naar hun ontwikkeling.
Aanvallend mis il Traore in je opstelling. Van wat ik op de trainingen zie, denk ik dat hij z'n kansen gaat krijgen en pakken. Ben wel gecharmeerd van hem in de spits.
2 0
Ozymandias
Ik zou Traoré een seizoen verhuren omdat ik denk dat speeltijd op een zo'n hoog mogelijk niveau momenteel het belangrijkste is voor zijn ontwikkeling. In het anderhalve seizoen voordat hij naar Amsterdam kwam heeft hij nauwelijks wedstrijden gespeeld (omdat hij niet speelgerechtigd was in officiele wedstrijden van de Ajax CT). De komende jaren moet hij zo veel mogelijk speeltijd krijgen op een zo'n hoog mogelijk niveau. Als dat niet bij Ajax kan moeten ze aan de lange termijn denken en hem verhuren.

Naast Traoré zou ik ook Eiting, Schuurs (mits Fosu-Mensah wordt aangetrokken) en Ekkelenkamp verhuren. Dat zijn ook spelers die in de fase van hun ontwikkeling zijn gekomen waarin het belangrijkste is dat ze zo veel mogelijk speeltijd op een zo'n hoog mogelijk niveau krijgen. Alle vier zouden voor bijna elke club in de Eredivisie een grote kwalitatieve impuls voor hun spelersgroep zijn. Van mij mogen ze FC Twente voor één seizoen een 'klein Ajax' maken met Eiting, Danilo, Schuurs, Ekkelenkamp, Pierie en Traoré.
1 0
Cello
Eigenlijk zou het zo moeten zijn, dat wanneer een competitie start, dat de competitie wbt uitgaande transfers op slot gaat. Dit zou dan voor iedere competitie moeten gelden dat dan in de betreffende vijver niet meer gevist kan worden. Inkomende transfers zouden dan nog wel kunnen, van buiten de competitie, maar daar zou je wel regels aan kunnen/mogen verbinden, zoals om bijv. een langdurig geblesseerde speler te vervangen. Je zou dan ook in die gevallen misschien kunnen denken om alleen nog een huurconstructie toe te staan.

Maar hoe dan ook....ik ben wel een voorstander van het sluiten van een competitie mbt transfermarkt, wanneer die competitie van start gaat.
2 0
DarkDefender
Toen ik de titel las dacht ik eigenlijk dat Ajax een beetje klaar was met de eredivisie en clubs als AZ.
0 0
036AFCA97
Toch mooi hoe wij praten over Henrique, Fosuh-Mensah, Wijndal en andere potentiele aankopen en onze Rotterdamse vrienden het moeten doen met dit soort artikelen;

https://www.fr12.nl/nieuws/54594-telegraaf-feyenoord-heeft-geen-miljoenen-te-besteden.html

Hahahahaha
4 0
mgtow
Die denken ook even 25 miljoen te vangen voor Senesi. Nou dat zou ons net aan lukken. Laat staan die kakkies.
2 0
Kingoffdatoilet
Senesi is na een slechte start wel een betrouwbare cv voor Feyenoord geworden. Daar mag Ajax best 1 of 2 miljoen op gaan bieden. Alleen al om ze een beetje te plagen.
4 0
geDaante
Snap je leedvermaak ;), maar ik vind het juist jammer dat zij zo weinig voorstellen. Ik zie liever wat spanning terug en een geduchte tegenstander, met ook goede spelers.

Uiteraard dan wel in onderlinge wedstrijden alsnog vernederen ;)
0 0
036AFCA97
Zou Fosuh-Mensah ook graag zien komen. Kan zowel centraal verdedigend, linksback en centraal op het middenveld. Groot, sterk, snel, Premier League ervaring, Ajax ervaring, spreekt de taal. Kommaaaar
4 0
Ozymandias
Ik denk dat Fosu-Mensah bij Ajax tot een wereldtopper zou uitgroeien. Fosu-Mensah dribbel met bijna net zo'n gemak spelers voorbij als De Jong deed en als ze al in zijn beurt komen is hij door zijn explosive kracht alsnog ongelofelijk moeilijk om van de bal te zetten. Ajax heeft met Blind de ideale persoon om Fosu-Mensah positioneel te begeleiden linkscentraal achterin staan en doordat Fosu-Mensah zo explosief is zal hij (net als Sánchez deed) zijn meeste positionele fouten goed kunnen maken. Hij moet alleen rustiger worden in zijn passing aangezien hij dan beter gebruik kan maken van zijn meer dan redelijke pass- en traptechniek.
1 0
036AFCA97
Danku! Zou Ajax TFM ook overwegen denk je?
0 0
Ozymandias
Ik denk dat hij graag naar een club gaat waar ze hem het vertrouwen geven als centrale verdediger. Ajax is waarschijnlijk de grootste club die Fosu-Mensah zo'n kans zou geven.
0 0
Schwalbino
Hij is 1.85 cm.
0 0
Ozymandias
Ik zie op sommige websites 1,85 meter staan en op andere websites 1,90 meter staan. Hij maakt op mij een grotere indruk dan 1,85 meter maar dat kan goed komen doordat hij een enorm atletisch vermogen heeft met een enorme explosiviteit (zowel bij het rennen als springen) waardoor hij bij kopduels hoger komt dan andere spelers.
0 0
geDaante
Als back en als middenvelder ongeschikt voor Ajax in mijn ogen. centraal prima, maar loopt Schuurs en Timber in de weg, vind ik dan zonde en onnodig.
3 0
036AFCA97
Eens hoor, maar als centrale een optie met veel potentie en beter dan Schuuurs naar mijn mening
1 0
geDaante
Ja, zeker als Schuurs die mentale hardheid niet kweekt. Doet hij dat wel, heeft hij wel veel kwaliteiten die bij Ajax passen.
1 0
AlexIbarra
Tsja, zoals Raffie (geloof ik) zei: "Als Real je wil, dan ga je."
Maar in principe wil je als speler natuurlijk ook niet ergens in oktober komen aanwaaien.
De rest traint al op tactische details en jij komt ff Bweenas Diaas zeggen met je woordenboekje.

Volgens mij sluiten ze in Engeland als laatste, op 16 okt.
16 sept. lijkt me een mooie deadline voor de spelers. Wie daarna een wereldaanbieding krijgt kan er altijd nog schijt aan hebben, maar wat afspraken naar elkaar toe lijkt me prima.
0 0
Bobbaasje
Ik ben een echte fan van Tagliafico. Wat hoop ik dat hij blijft. Na Maxwell die ik heb mee gemaakt die het beste uit komt op de linksback positie.
5 0
036AFCA97
Dat talenten als Antony nu voor Ajax kiezen, dat jongens als Ziyech liever bij Ajax blijven dan naar Valencia gaan, dat spelers als Tadic, Blind en Promes nu naar Ajax willen komen ipv op hun 33e laat al zien dat we de goede kant op gaan.

Alleen ik ben wel bang dat als Nico, Donny en Onana nog vertrekken we wel een probleem hebben. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt. Want ik ben bang dat als die jongens eind september vertrekken we allemaal gaan wachten op versterkingen en uiteindelijk “we gaan het met deze groep doen” lezen.

Overigens zou ik als vervangers van Nico, Donny en Onana graag Wijndal, Henrique en Lafont zien komen. Dan blijft Martinez een optie voor het middenveld.
4 0
appeltje
Lafont wordt ook volgend seizoen nog verhuurd aan Nantes.
0 0
036AFCA97
Ah, helaas. Dan maar Allisson ;)
1 0
Ajaxbrl
Vanaf 13 September een slot op de selectie svp.
0 0
Legion
We kunnen in ieder geval dit seizoen aardig wat jonkies het echte werk zien doen. Eens zien of het altijd zo goed uitpakt als de reacties beweren! Heb er zin in
0 0
Hollister
Dat zal dan wel tot aan de winterstop in de KKD zijn.. en terecht.. men zal geleerd hebben van vorig seizoen... beide teams in de breedte dubbelbezet om een heel druk belastbaar seizoen goed door te kunnen komen.
0 0
Hollister
Zou wel benieuwd zijn naar de uiterlijke datum dat Overmars de spelers de kans geeft te transfereren?
1 0
Schip
Ja, vraag ik me ook af. Ik denk dat hij dat bewust niet noemt, om niet kort te voren verrast te worden.
0 0
AFCA-pride
Mochten Nico, Onana en Donny toch nog weg gaan, hebben we wel een uitdaging. Dan zijn er veel veranderingen in je basiself en heeft de groep weer langer nodig om te groeien. We gaan het zien.

Off topic: Psv kopieert echt alles van ons, zitten nu zelfs in hetzelfde hotel (Klosterpforte) in Duitsland als wij tijdens voorbereiding vorig jaar, haha.
4 -2
mgtow
Ik begin Feyenoord sympathieker te vinden dan psv. Dat zegt genoeg.
1 -2
JariJari
Gelukkig is AZ NOG onsympathieker.

PSV is het hardst genaaid door het stoppen van de competitie (waren nooit onder Fey geeindigd en hadden mogelijk nog 2de geworden) maar waren direct voor stoppen competitie en hebben geen moment gehuild.

Als AZ PSV zijn uitgangspositie had hadden ze bij de rechter geprobeerd de competitie ongespeeld te laten verklaren en de Europese plaatsingslijst van vorig jaar aan te houden (met PSV als nummer 2)..

Nee AZ is veeel zieliger dan PSV.
PSV's kopieergedrag is gewoon een compliment.
1 -1
BillSplate
Feyenoord zou uiteindelijk hoger eindigen hoor. Psv zat in verval.
0 0
mgtow
Zo kan je het ook bekijken Jari.
0 0
Ozymandias
Als Tagliafico, Onana, Vd Beek en Dest (de vier spelers waarvan het lijkt dat de kans groot is dat ze vertrekken) zou Ajax met bijvoorbeeld Kotarski; Mazraoui, Schuurs, Blind, Martínez; Eiting, Lang, Gravenberch; Neres/Antony, Tadić en Promes/Neres een behoorlijk fundament hebben staan. Als Van Crombrugge, Henrique, Fosu-Mensah en Vd Ven koopt worden gekocht kunnen ze de komende jaren (wanneer talenten als Traoré, Hansen en Ünüvar doorbreken) aan een team bouwen waarmee ze weer een 'deep run' in de Champions League kunnen maken.
0 0
Schwalbino
Dat fundament waar jij het over hebt wordt pas een fundament als die ook een reeks wedstrijden achter elkaar en met elkaar spelen.
0 0
Ozymandias
Dat is niet wat ik met 'fundament' bedoelde.
0 0
geDaante
Ik zie Neres wel vertrekken, en Ünuvar zie ik op termijn liever op 10, en Promes vind ik niet CL waardig, ben ik geen fan van. Lang kan dan op linksbuiten, maar ook met alleen Antony op rechtsbuiten zijn de flanken dan wat dun bezet. Tenzij Giovanni als 10 zich heel goed ontwikkelt, dan kan Ünuvar ook wel op de flank, of andersom.

-------Lang------------Hansen/Tadic----------Antony------

-----------------------Ünuvar/Giovanni?------------

-----Gravenberch/Kudus---------Eiting/Timber/Taylor--------

Martinez?/Salah-Eddine---Blind/Van de Ven---Timber/Schuurs---Mazraoui/?

Met deze basis over twee jaar zou ik tevreden zijn, als dat ingespeeld is, kan je sowieso makkelijke mee in de CL, en als het een beetje meezit en er staat een goede coach voor de groep, kan je heel ver reiken.

Ik zie dus qua aankopen vooral ruimte voor een extra buitenspeler, het liefst een die nog beter is dan Lang tegen die tijd zal zijn. Vanuit de jeugd komt er verder voorlopig ook geen buitenspeler door namelijk.

Ik heb alleen geen zicht op hoe Jensen zich bijvoorbeeld ontwikkelt, altijd wel de potentie in gezien.
1 0
Ozymandias
Het seizoen 2022/23 komt zeker één (en misschien zelfs twee) seizoenen te vroeg om met zo'n basis een 'deep run' in de Champions League te kunnen maken. De spelers die het plafon zullen bepalen (de grootste talenten) zullen dan nog wel erg jong zijn. Gravenberch en Ünüvar worden bijvoorbeeld pas na afloop van dat seizoen respectievelijk 21 en 20 terwijl Ziyech en De Jong al respectievelijk 26 en 22 waren toen het seizoen 2018/19 afliep. In jouw elftal staan te weinig spelers die in het 2022/23 seizoen al het niveau zullen hebben om Ajax op Champions League niveau op sleeptouw te kunnen nemen. Daarom moet er een middenvelder van het kaliber van Henrique bij komen.
0 0
geDaante
Ben ik niet met je eens. Leeftijd zegt niet alles, talent/kwaliteit en mentale rijpheid (zelfvertrouwen vooral) des te meer.

Haal het elftal dat de halve finale CL speelde er eens bij (met het gegeven dat talenten/spelers straks twee jaar verder zijn):

Mazraoui < Mazroui (twee jaar verder)
De Ligt/Veltman > Timber/Schuurs (wel betere back-up)
Blind < Blind/Van de Ven (betere back-up)
Tagliafico > Martinez

Schöne < Eiting
Frenkie > Gravenberch (maar ook heel veel kwaliteit), Kudus (dus ook wel betere backup)
Van de Beek < Ünuvar (Jong, maar zéér talentvol, en van het juiste type. Sneijder en Van der Vaart waren ook erg jong)

Ziyech < Antony (puur als buitenspeler zie ik Antony meer toevoegen, Ziyech meer van de passing. Ünuvar brengt straks die creativiteit en passing vanuit het middenveld)
Tadic = Tadic (wordt wat ouder maar goede backup in Hansen)
Neres = Lang/aankoop

Daarbij had je op de bank wel heel erg veel middelmaat en dus slechte backups (men had het geluk dat de meesten fit bleven):
Magallan, De Wit, Ekkelenkamp, Schuurs die nog te groen was, Veltman, Bandé en Cerny (waar ik meer van had verwacht).

En daarnaast was men erg afhankelijk wel van Frenkie, die kreeg de ballen in zijn eentje bij de te diepe Van de Beek. Valt zo'n Frenkie weg, komt de bal daar haast niet meer over de grond, dat zag je afgelopen seizoen ook wel.

Ik denk dus dat je qua kwaliteit dus zeker niet achteruit gaat, op sommige posities ook vooruit, en vooral in de breedte veel meer kwaliteit hebt. Ook kun je een speelwijze inslijpen waarbij je minder afhankelijk bent van een bepaalde speler. Frenkie en Ziyech deden het vooral. Ik zie liever de nadruk op het algehele spel, dan op het vooral moeten hebben van ingevingen en kwaliteiten van een enkele speler.
0 0
Ozymandias
Leeftijd is geen synoniem van ervaring maar een elftal met de spelers die jij noemde zal weinig ervaring hebben. Voor iemand als Ünüvar zal het seizoen 2022/23 waarschijnlijk zijn eerste seizoen als vaste basisspeler zijn omdat hij fysiek nog een paar stappen moet zetten voordat hij kan worden belast met een basisplaats. Als hij te vroeg in de basis wordt gezet is de kans dat hij (doordat hij fysiek op z'n tenen moet lopen) stil komt te staan in zijn ontwikkeling (door een fysieke overbelasting) te groot.

Een middenveld met Eiting, Gravenberch en Ünüvar gaat sowieso niet werken. Dat zou veel te kwetsbaar zijn in de omschakeling om op Champions League niveau het structureel goed te kunnen doen tegen de Europese top. Eén van hun zou moeten worden vervangen door een middenvelder met een grote actieradius en veel meer felheid. Wat overgens nog een reden is om Henrique te kopen aangezien hij een grote actieradius heeft en met veel felheid speelt.
0 0
geDaante
Eens met de strekking, heb ik ook al eens geöpperd; in het seizoen '22-'23 pieken met je beste talenten die nu doorkomen (Gravenberch, Timber, Eiting, Lang, Mazraoui) en op het punt staan door te komen (Hansen, Taylor, Ünuvar, Salah-Eddine, Timber), en dan hopen dat Antony en Kudus (indien passend) dat extra jaartje nog willen meepakken, iets moois willen neerzetten met die zeer talentvolle groep.

Die eerste groep talenten is dan alweer twee jaar verder in hun ontwikkeling, met hopelijk al veel CL voetbal in de benen. Die twee groep talenten zijn nóg net wat talentvoller, en zullen zeer gretig zijn. Dat alles zal dan ook tegen die tijd goed op elkaar ingespeeld zijn, ook de meesten uit de eigen opleiding, dus bekend met de filosofie.

Dat dan inderdaad aanvullen waar nodig met wat ervaren kwaliteit, met de nadruk op kwaliteit. En dan wel fitte ervaring, om intens te kunnen blijven spelen.

Van de Ven klinkt goed, vervanger voor Blind is inderdaad nodig. Fosu-Mensah zie ik niet zo, Timber en Schuurs vind ik prima. Henrique hoeft van mij ook niet, zie liever Timber en Eiting gewoon het vertrouwen krijgen. Taylor komt er ook nog aan.
1 0
Ozymandias
Fosu-Mensah is geen noodzaak maar die jongen heeft zo'n enorm potentieel dat ik hem als buitenkansje zie (zoals De Jong een buitenkansje was terwijl Ajax met Nouri en Vd Beek al twee grote talenten voor het middenveld in huis had). Henrique vind ik wel noodzakelijk omdat Ajax een opbouwend goede aanjager nodig heeft voor op het middenveld. Als Ajax in 2022/23 wil oogsten zullen er ook een paar dragende spelers aanwezig moeten zijn waar de talenten zich aan op kunnen trekken. Henrique zou zo'n dragende speler zijn aangezien hij er zowel qua voetballend vermogen als felheid bovenuit zal steken. Hij zou een geweldige schakel in een middenveld met Gravenberch en Eiting/Lang/Quinten/Taylor/Ünüvar kunnen zijn.
1 0
geDaante
Het zou wel fijn voor Antony's welbevinden zijn als ie een portugees sprekend maatje zou hebben. Als ie werkelijk zo goed is als jij omschrijft, zou ik er ook geen probleem mee hebben.
0 0
Ozymandias
Het komt zelden voor dat ik zo fanatiek ben over een speler die in een gerucht aan Ajax wordt gelinkt als Henrique. Ik was bijvoorbeeld veel minder fanatiek over Antony (die in Brazilië ook als een toptalent wordt gezien). Ik ben namelijk sterk beinvloed door mijn vrienden uit Porto Alegre die supporters van Grêmio zijn en helemaal gek op hem zijn. Daarom ben ik weer vaker naar Grêmio wedstrijden gaan kijken en Henrique heeft alles om de wereldtop te halen. Hij moet alleen niet de fout maken om direct naar een Europese topclub te gaan. Ik denk dat hij dat wel aan zou kunnen maar de kans dat hij daar stil komt te staan in zijn ontwikkeling (door een gebrek aan speeltijd) is veel groter.
0 0
AFCA-pride
Deze Henrique ziet er wel goed uit op Youtube, komt ook uit Sao Paulo (net als Antony) maar kost je ook 20mio minimaal. Dan moet er waarschijnlijk toch nog wel wat geld binnen komen mbt transfers.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, ik zie hem vooral als "vervanger" van Tagliafico (waarbij Martínez als linksback komt te spelen en Henrique hem als middenvelder vervangt).
0 0
geDaante
Ik snap je wel, maar zou zo'n Henrique toch jammer vinden voor de ontwikkeling van Eiting en Timber, en ook Taylor, die ik het liefst wel op 6 zie. Die kunnen het dan waarschijnlijk wel vergeten.

Gravenberch links als 8, Ünuvar als 10. Dat staat voor mij wel vast. DIe wil ik daar zien spelen. En dan vind ik dus dat je dusdanig veel talent hebt lopen voor op 6, dat ik een aankoop niet terecht zou vinden, ook al brengt deze mogelijk wat meer.
Vergeet niet dat over twee seizoen ieder talent twee jaar verder is, en al minder 'gedragen' hoeven te worden. De meeste Ajaxtalenten hebben ook wel die bluf en dat vertrouwen in zich.

Zelfde geldt voor Mensah, ook daarin begrijp ik je zeker, maar toch, met Schuurs en Timber daar al, vind ik het niet nodig, en zonde. Ik zie dan dus liever straks een erg goede buitenspeler komen.
1 0
Ozymandias
Aan de ene kant vind ik het altijd jammer als een positie in de basis door een gekochte speler word bezet maar aan de andere kant zijn bepaalde gekochte spelers belangrijk voor de ontwikkeling van de eigen talenten. Ik denk dat talenten als Gravenberch en Ünüvar zich beter zullen ontwikkelen als ze met Henrique samen trainen en spelen.

Volgens mij is het niet nodig om een buitenspeler aan te trekken. Als Neres na het komende seizoen vertrekt kunnen Antony, Hansen en Ünüvar in het seizoen 2021/22 als vaste buitenspelers worden gebruikt (tot Ünüvar klaar is voor een vaste basisplaats als '10').

"Vergeet niet dat over twee seizoen ieder talent twee jaar verder is, en al minder 'gedragen' hoeven te worden."

Natuurlijk maar over twee jaar zullen de grootste talenten van die lichting nog steeds erg jong zijn. Ajax was vorig seizoen ook niet ver gekomen in de Champions League zonder de 25/26 jarige Ziyech. Ik betwijfel ten sterkste of een talent als Hansen of Ünüvar in het seizoen 2022/23 (waarin ze respectievelijk 20/21 en 19 jaar zullen zijn) Ajax op Champions League niveau al bij de hand kunnen nemen. Met Henrique en Fosu-Mensah zou Ajax in dat seizoen twee dragende spelers van 24/25 jaar oud hebben waar de jongere talenten zich aan op kunnen trekken wanneer ze individueel een mindere dag hebben.

Stel dat Ajax met in het seizoen 2022/23 met Van Crombrugge (30); Mazraoui (25), Fosu-Mensah (25), Blind (33), Martínez (25); Henrique (25), Ünüvar (19), Gravenberch (21); Antony (22), Tadić (34) en Hansen (21) zou kunnen spelen (de leeftijd die tussen haalkjes staat is de leeftijd waarmee ze dat seizoen zullen afsluiten). Dan zou er een team staan met een prachtig balans tussen ervaring en talent. In dat geval zou Ajax volgens mij dat seizoen al kunnen oogsten en dat ook moeten doen (aangezien ik denk dat spelers als Henrique, Fosu-Mensah en Antony na dat seizoen alweer zouden vertrekken).
0 0
geDaante
Nogmaals, ik kan je volledig begrijpen, en je weet me redelijk te overtuigen, ben er nog niet uit. Het leuke is natuurlijk wel dat je achterin dan drie spelers hebt op een mooie, wat oudere leeftijd die wel bij Ajax opgeleid zijn.

Henrique zou inderdaad wel een bepaalde balans brengen op het middenveld, en is op beelden die ik van hem zie, in mijn ogen al een vele malen betere optie dan die Hojbjerg waar je mee kwam ;), daar zie ik het sowieso niet in, toch te lompjes en iets teveel gemaakt voor langer spel. Brengt meer intensiteit en vlotheid dan Eiting, waar Eiting meer de creatieve passer is. Ik ben wel fan van laatstgenoemde type. Beiden hebben hun voordelen echter.

Als men dan maar wel van alle middelmaat afstand weet te doen, en de bank puur laat bezetten door dat eigen talent. Dus Fosu-Mensah dan eventueel en Henrique als aankopen voor de komende jaren. Dat je dan ook geen nieuwe aankopen meer doet en alles bij elkaar houdt. Van de Ven is ook zeker welkom, om Blind straks op te volgen.

Dat betekent dan wel dat je afstand zou moeten nemen van Jurrien Timber of Schuurs, en Eiting of Quinten Timber, want al dubbel bezet dan. Blijf dat zonde vinden, maar uiteindelijk gaat het inderdaad wel om sportief succes. Maar zou eerst willen zien hoe met name Jurrien zich ontwikkelt, voordat Mensah aangetrokken wordt.

Qua buitenspelers volg ik je minder. Ik zie dus straks ('22-'23) Ünuvar het liefst op 10. Dan hebt je Antony op rechts, Tadic in de spits, Hansen op links volgens jou. Maar is dat wel zijn ideale positie? Van wat ik van hem gezien heb, zie ik er toch meer een (schaduw)spits in en kan concurreren met Tadic. Maar oké, Lang en Hansen kunnen ook samen op links concurreren. Maar wie dan met Antony?
0 0
Ozymandias
Het komende seizoen wordt een enorm interessant seizoen qua ontwikkeling van talenten bij het eerste en Jong Ajax. Ik denk pas dat we na het komende seizoen een goed beeld zullen hebben van welke talenten zullen doorbreken, wanneer ze ongeveer zullen doorbreken en op welke posities ze komen te spelen.
0 0
Schip
Dat fundament heeft het vorig jaar 0 keer laten zien, om niet te zeggen volkomen laten afweten.

Ook met Blind en Ziyech werd het plots minder. Het lijkt wel of de vechtlust eruit geslagen was na Chelsea uit. Dat is gewoon niet goed verwerkt en opgepakt. Terwijl ze nog alle kans hadden met slechts 1 puntje in een thuiswedstrijd.

Dan moet je tweede keuze wel iets van een minimumniveau kunnen bieden. Het leek echt nergens op. Dat het niveau niet hetzelfde is, is logisch en te verwachten. Maar dat alle patronen, vertrouwen en tempo uit een ploeg is kan niet. Zeker niet wanneer Tadic, Nico en Donny er gewoon nog in staat.

Dat fundament heeft niet geleverd. Er moet echt beter voetbal worden gespeeld door de selectie wanneer er geen briljante Ziyech is die de ban kan breken.
1 -1
Ozymandias
Daarom schrijf ik ook dat dit fundament moet worden aangevuld met bepaalde specifieke aankopen. Als de vier spelers die ik noemde worden gekocht kan Ajax bijvoorbeeld met Van Crombrugge; Mazraoui, Fosu-Mensah, Blind, Martínez; Henrique, Lang, Gravenberch; Neres/Antony, Tadić en Promes/Neres als basiselftal spelen. Als dan de komende jaren talenten uit de 2001-2003 lichting doorbreken zal Ajax een goed team voor de Champions League op dat fundament kunnen bouwen.
0 0
4xEC1
Een fundament is iets wat stevig staat, dat zijn juist je sterkhouders. Je noemt spelers op als Schuurs, Eiting, Lang en Gravenberch als spelers van een behoorlijk fundament. Deze spelers moeten zich nog allemaal bewijzen.
1 0
Ozymandias
Het woord fundament staat ook voor 'de basis' of 'het begin' van (in dit geval) een team. Op dat fundament zou Ajax (met de aankopen die ik voorstel) een elftal met Van Crombrugge; Mazraoui, Fosu-Mensah, Blind, Martínez; Henrique, Eiting/Lang, Gravenberch; Neres/Antony, Tadić en Promes/Neres kunnen bouwen. Dat is een team met enorm veel potentieel en meer dan voldoende ervaring om de toekomstige doorstroom van talenten van de 2001-2003 lichting goed te begeleiden.
0 0
BrandjeXL
Deels eens! Ik zou liever een stap verder gaan. Ajax moet afscheid nemen van de middelmaat als Ekkelenkamp, Lang en Eiting. Laat jongens als Taylor, Hanssen, Timber en Naci maar minuten maken. Wel met de nodige aankopen die jij noemt maar die drie die ik eerder noemde zijn slechts opvulling. Laat dan de echte talenten naar meters maken.
2 0
Ozymandias
Eiting heeft is een linksbenige versie van Schöne. Hij moet alleen geheel fit en in vorm geraken en ervaring opdoen op het hoogste niveau om de volgende stappen te kunnen maken. Als Henrique (of een andere opbouwende middenvelder) wordt gekocht zou ik Eiting een seizoen verhuren. Lang is niet minder talentvol dan talenten als de broertjes Timber. Hij heeft de beste passtechniek en het meeste creativiteit van alle aanvallende spelers die Ten Hag ter beschikking heeft (en fysiek klaar zijn voor het eerste).
0 -2
Hollister
Veel te vroeg.. geduld.. eerst minimaal 40 wedstrijden in de KKD, alleen uitzonderlijke talenten na de winterstop zo nu en dan eens minuten laten maken.. we zijn met elkaar veel te ongeduldig... Jong Ajax is gemiddeld 19,1 ...
1 0
AFCA-pride
Ik kan me wel in je vinden. Jij ziet ook nog steeds wel iets in Kotarski? Mooie trap en verveelt zichzelf een beetje in Jong lijkt het, trekt zich wellicht op hoger niveau op (net als Onana destijds vanuit Jong). Er moet zeker ruimte komen voor lichting talenten.
0 0
Ozymandias
Ik vind Kotarski op Onana na (what's my name) de beste doelman die Ajax heeft maar zou als Onana vertrekt Van Crombrugge kopen om het gat tussen Onana en Kotarski te overbruggen.
2 0
Mozzer
Eiting-Lang-Gravenberch CL-waardig middenveld?? Oké, ik denk dat zelfs top-3 eredivisie dan lastig wordt.
2 -1
Ozymandias
Volgens mij moet je mijn bericht nog een keer lezen want je hebt duidelijk niet begrepen wat ik schreef. Ik schreef dat vier (gerichte) aankopen en de doorbraak van bepaalde talenten nodig zijn voor een 'deep run' in de Champions League.
0 0
Mozzer
Vier gerichte aankopen hadden we vorig jaar ook, waarvan er twee niet voldeden.
En dat is ongeveer het gemiddelde.
Dan kom je echt tekort voor de titelrace laat staan deep run in de CL. Ik zie het komende seizoen somber in eerlijk gezegd.
0 0
Ozymandias
In totaal het Ajax dan zes aankopen voor het eerste gedaan terwijl er zes spelers uit de basis zouden zijn vertrokken. Als ze meer aankopen zouden doen zouden ze de doorstroom van talenten blokkeren. Ajax zal (door het vertrek van Tagliafico, Ziyech, Onana en Vd Beek) nog zeker twee/drie seizoenen nodig hebben om weer zo'n team te bouwen. Aankopen kunnen dat process iets (maar niet veel) versnellen.

Ajax zal het komende seizoen sowieso geen potten breken in de Champions League. Elk team van Ajax wat het in de Champions League goed heeft gedaan werd in de seizoenen daarvoor opgebouwd door het ontwikkelen van talenten die al in huis waren. Het is Ajax nog nooit gelukt om een Champions League waardig team bij elkaar te kopen. De basis van het succesvolle Ajax van 2018/19 werd in 2016/17 en 2017/18 gelegd (met de doorbraak en ontwikkeling van Onana, Vd Beek, De Jong en De Ligt).
0 0
Hollister
Ik zou sowieso Kotarski verhuren aan een eredivisieclub. Hij moet net als een Ekkelenkamp, Eiting, Lang, Jensen Gravenberch veel meer speelminuten maken komend seizoen, anders blijven ze stil staan in hun ontwikkeling. Of dat bij Ajax1 of elders is (verhuren) is aan Ten Hag ... bij Jong Ajax is voor deze jongens geen optie meer
1 0
Ozymandias
Zolang er een nieuw doelman wordt aangetrokken (als Onana vertrekt) zou ik Kotarski inderdaad verhuren maar als ze geen geschikte opvolger voor Onana kunnen aantrekken zie ik liever dat Kotarski voor de leeuwen wordt gegooid dan dat ze Stekelenburg op doel zetten (en ik twijfel nog steeds of het plafon van Scherpen hoog genoeg is om bij Ajax te slagen).
0 0
Hollister
Ik vind Kotarski meer talent hebben en mooiere stijl van keepen, maar ik vind dat Scherpen vorig jaar de stabielste van de 2 was en daarbij ook de grootste stappen heeft gezet... Afgelopen jaar vond ik Kotarski erg wisselvallig... Dat afwissellende keeper pakt imo voor keepers niet goed uit, daarom is verhuur beter
0 0
Ozymandias
Kotarski speelde zijn laatst twee wedstrijden slecht maar daarvoor was hij juist bezig aan een stabiel seizoen. Hij is veel beter in één op één duels en is ook opbouwend beter dan Scherpen. Dat zijn bij Ajax twee van de belangrijkste aspecten van de rol van keeper. Ajax keepers moeten snel van hun lijn af kunnen komen omdat ze de verdedigers van Ajax van rugdekking moeten kunnen voorzien. Daarbij moeten ze snel van hun lijn af kunnen komen omdat ze relatief vaak in één op één duels komen (doordat de verdedigers van Ajax ver van het doel af staan). Scherpen heeft zich geweldig ontwikkeld maar ik betwijfel of zijn voetenwerk ooit goed genoeg kan worden om dat aan te kunnen.
0 0
Joseph
Eigenlijk zou die deadline moeten liggen bij de eerste training van het nieuwe seizoen. Nu kunnen er jongens meetrainen die geen sportieve waarde meer hebben voor Ajax. Zet je Donny op een prominente plek op het middenveld in partijvormen en dan gaat hij weg..

Ajax heeft meegewerkt, maar er is geen club gekomen die voor een afgesproken bedrag mee wilde werken.
3 0
Hollister
dat kan je niet maken richting de jongens.. nog 8 a 9 weken te gaan... de transferperiode moet gewoon nog op gang komen, het is niet anders.. ik denk dat het zelf rond 1 sept ligt.
zo vlak voor de competitie.
0 0
Gonzalez75
Dat is inderdaad een juiste insteek, maar of het realistisch is dat is de vraag.
Het moet niet zo zijn dat je zo meteen gedemotiveerde spelers hebt rondlopen.
Van de andere kant: wanneer ze een doorlopend contract hebben dan zullen spelers ook daar bewust van zijn. Je krijgt salaris en daar staan prestaties tegenover.
0 0
Gonzalez75
Dat is inderdaad een juiste insteek, maar of het realistisch is dat is de vraag.
Het moet niet zo zijn dat je zo meteen gedemotiveerde spelers hebt rondlopen.
0 0
Gonzalez75
Dat is inderdaad een juiste insteek, maar of het realistisch is dat is de vraag.
0 0
MK77
Tja het gras is altijd groener..
Ik vind wel dat Ajax enorme stappen heeft gemaakt de laatste jaren. Normaal waren spelers allang weggeweest maar blijkbaar zijn de voorwaarden bij ons zo goed dat we ze nog een paar extra seizoenen bij ons kunnen houden.
5 0
Marcus
Eens. De toppers vertrekken nu alleen naar een grote club in Europa. Bij Frenkie en De Ligt kwamen ze al heel snel.
Bij Ziyech had iedereen verwacht dat hij vorig jaar al zou gaan, maar de juiste club kwam niet en dan kiest zo'n speler liever voor nog een jaar in Amsterdam.
Ik denk dat bij Onana, Tagliafico en Van de Beek het zelfde scenario kan gaan plaatsvinden, maar verwacht wel dat ze gaan.
Bij alle drie is duidelijk geroepen (afspraken) dat Ajax zal gaan meewerken bij de juiste prijs en de speler naar de biedende club wilt gaan.
3 0
Ozymandias
De meeste mensen dachten dat Ziyech al in de zomer van 2018 zou vertrekken. Tadic werd dan ook tijdelijk als diens opvolger gezien. Dat hij twee jaar langer bij de club is gebleven toont aan dat Ajax de afgelopen jaren enorme stappen de goede kant op heeft gemaakt. Hopelijk kunnen ze Onana en Vd Beek nog een seizoen bij de club houden want dan hebben ze een Champions League waardige spelersgroep.
4 0