Vrees voor overbelasting bij Ten Hag: 'Vanaf september tjokvol schema'

ThijsZwagerman, 02-08-2020 om 12:10, 9990 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is niet te spreken over het speelschema dat de Amsterdammers vanaf september te wachten staat. Vanaf de start van de Eredivisie is het speelschema van Ajax bomvol en komt de ploeg van Ten Hag bijna iedere drie dagen in actie. 

In gesprek met Ajax Life stelt Ten Hag dat de corona-break voor de fitheid van zijn spelers niet ongunstig is geweest. Veel Ajacieden hebben door het spelen van zomerse interlands en de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League de afgelopen jaren amper een zomerstop gehad. De maandenlange pauze door het voortijdig beëindigen van de Eredivisie kwam voor enkele spelers dan ook niet ongelegen. ‘Onze spelers hebben er absoluut baat bij gehad. Die jongens waren zo overbelast en hebben lange tijd op de toppen van hun tenen gelopen’, verklaart Ten Hag. 

De oefenmeester ziet echter ook dat het speelschema van komend seizoen vanaf september bomvol is en vreest voor nieuwe overbelasting bij zijn spelers. ‘We hebben er niets van geleerd. Vanaf september is het schema tjok-, tjok en tjokvol. De belasting wordt vele malen erger dan voorheen, want er zit niet eens winterstop in het schema’, doet Ten Hag zijn beklag. 

Een lichtpunt in het drukke speelschema van Ajax is wel dat de Amsterdammers zich dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet via voorrondes hoeven te plaatsen voor Champions League-voetbal. Hierdoor kan Ajax, in tegenstelling tot de afgelopen twee seizoenen, met minder druk toewerken naar de Eredivisie-start. Daar is Ten Hag blij mee. ‘Als alles volgens plan verloopt, krijgt Ajax een direct startbewijs voor de Champions League en daar werken we rustig naartoe. We moesten voorheen wat meer forceren. Je moest direct resultaten halen, anders was het over en uit in een voorronde. Om dat te bereiken, hebben we soms processen doorgedrukt terwijl je het liever anders zou doen.’

Denk jij dat het Genoa van Schöne het cruciale duel met Hellas Verona met 2-1 wint? Zet in en krijg 7,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rogrando
5x wisselen ?
0 0
Ron75
5 dagen per week 8 uur per dag een lichamelijk zware baan hebben en dan vele male minder verdienen als een voetballer............. Dit is wat vele mensen in de maatschappij hebben. Die gaan toch ook niet zeuren dat ze maar 3 dagen willen werken I.v.m. overbelasting. Ik snap dat een voetballer ook veel traint en onder een vergrootglas ligt, maar zij komen niet aan een gemiddelde van 8 uur per dag werken
0 -1
gi0vanni
Wat is dit nu weer voor raar antwoord. Sporten kun je niet met zwaar werk vergelijken. Het is gewoon een feit dat je lichaam na sporten een herstel periode nodig heeft. Kwestie van aanmaken van nieuwe cellen. Zou zeggen probeer eens elke dag zwaar te trainen dan merk je het vanzelf. Vooral wanneer je ouder wordt.
0 0
trainerdv
En dan vaak ook nog als 40er of 50er. Ik ben het met je eens hoor van dat zware werk en niet zeuren. Maar het is wel zo dat een voetbalwedstrijd intensief is en een werkdag meer extensief. Van een wedstrijd moet je echt herstellen om het vervolgens weer te kunnen doen. En dan is elke 3 dagen gewoon best vaak.
0 0
31xAjax
Iedere week 2 wedstrijden is geen enkel probleem. Voetballer zelf vinden het heerlijk. Maar als je de trainingsfrequentie en intensiteit er niet op aanpast zou het toch overbelasting kunnen leiden. Dus Erik, wat is het probleem?
0 0
Drukwerk1968
2 wedstrijden per week, het reizen enz. Tussendoor vertegenwoordige elftallen, geen winterstop. Dan is het wel een probleem. Enkel 2 wedstrijden zonder druk van miljoenen in euro's is een heel ander verhaal
0 0
MPAjax
onrealistisch vol programma, prof voetbal heeft zijn gekte piek nog niet bereikt lijkt wel

ik kijk graag voetbal maar niet als het ten kostte gaat van de spelers want dan zijn de wedstrijden ook niks meer aan
1 0
WZAWZDB14
Sorry Erik, maar ik heb dit wel echt even nodig om de schade van de afgelopen 5 maanden in te halen
0 -1
gi0vanni
Ja leuk, spelers met overbelasting presteren niet en raken geblesseerd. Leuk om naar te kijken.
0 0
afcas
Ik hoop dat je de ptsd kunt overkomen.
0 0
SuperTurk
Erik,hele goede tactische coach.
Maar het wisselbeleid laat nog te wensen over.
0 -3
Juichtoon
Elke week volle bak beginnen en bij 2, 3-0 wisselen. Niet eerste uur tempoloos svp.
0 0
EricAjax1
Leuk om te lezen dat jullie het blijkbaar allemaal beter weten dan de trainer. Nog steeds niks veranderd hier
8 -3
PierreHeno
'Erik ...onze grote leider'....bedoel je dat te zeggen? Tja...daar denk ik toch anders over. Erik ten Hag is de trainer/coach van Ajax..dat klopt maar hij is m.i. niet de beste coach voor Ajax.
0 -3
Drukwerk1968
Wie dan wel volgens jou? Kom niet met Peter Bosz aan, die is niet haalbaar, wint geen prijzen en is niet betrouwbaar.
0 0
PierreHeno
Ik weet niet wat haalbaar is maar weet wel dat Ten Hag geen Ajax coach is. Hij mist de bluf die het Ajax spel altijd juist zo kenmerkt en wanneer hij tactisch moet ingrijpen tijdens een wedstrijd gaat hem dat vrijwel nooit goed af. Dan ben je dus m.i. niet de juiste coach voor Ajax. Wie dat wèl is ( èn betaalbaar) zou ik nu ook niet direct weten maar daardoor wordt Ten Hag nog niet meteen een goede optie. ...maar eerder Ajax coach bij gebrek aan beter.
0 0
Sterspeler
Niet zo janken Erik. Je hebt een brede selectie met veel jong talent en er is geld zat. Gebruik die dan vanaf minuut 45 a 60 met wissels en stop met die 80e minuut wisselingen.
4 -10
3*stars*3
Zelfs clubs als PSG en City gaan er in loop van komend seizoen last van krijgen en die hebben veel meer te besteden.
Gaat gewoon een pittige kluif worden en dat heeft niet alleen te maken met Eredivisie maar ook de EU duels en natuurlijk nations league.
Misschien ben je ook vergeten dat de kwalificaties voor WK 2022 ook gaan beginnen in 2021???
2 0
PierreHeno
Volgens mij staat daar een leuk zakcentje tegenover toch?! Wanneer ze al die wedstrijden niet aankunnen moeten ze maar wat minder gaan spelen. De Ligt pakt bijna €. 20.000,- PER DAG (!) en dat met een schouder die 1-2x per wedstrijd uit de kom schiet. Het mag allemaal wel wat minder.
0 0
Leviathan
Al had ie een miljoen per dag als je er doorheen zit zit je er doorheen.
0 0
PierreHeno
Wanneer je als speler zelf niet meer kunt inschatten hoeveel wedstrijden je kunt spelen per bepaalde tijdseenheid dan ben je niet bepaald goed bezig. Dan overschat je jezelf en moet je zo'n contract voor minimaal zoveel wedstrijden per seizoen niet tekenen. Raak je dan toch overbelast dan heb je daar zelf een groot aandeel in en moet ne niet meteen gaan lopen zeuren over overbelasting. Dat kon je als speler van te voren toch wel enigszins inschatten. Willen en kunnen moeten minimaal wel meer dan 80% overlap hebben in topsport anders kun je het wel vergeten.
0 0
BRAMHOUTEN
Wat een simpele redenatie. Net alsof je lichaam weet hoeveel geld een speler ontvangt. Fysiek en mentaal is het gewoon zwaar.
0 0
PierreHeno
J Bram...sommige zaken liggen nu eenmaal simpel en dan moet je ze niet moeilijker maken dan nodig is. De speler zelf weet toch voor hoeveel wedstrijden hij ongeveer tekent....en hoeveel salaris en premies er met die handtekening te pakken zijn? Dan heb je ook de verantwoordelijkheid te nemen voor die handtekening en niet over overbelasting te gaan zeuren wanneer je gewoon ook daadwerkelijk al die wedstrijden zal moeten spelen. Wanneer je je laat betalen voor het uitlopen van de marathon kun je niet halverweve gaan roepen dat je nog nooit eerder de marathon hebt gelopen en dat je het allemaal verkeerd hsd ingeschat van te voren....maar dan wèl cashen zeker?. Spelers moeten veel beter durven inzien dat willen en kunnen elkaar nooit voor 100% zullen overlappen en dus aandringen op een minder drukke voetbalkalender. Doen ze dat niet en pakken ze wel het geld dan moet be inderdaad niet gaan lopen zeuren over 'overbelasting'...dat komt nogal hypcriet over namelijk. €. 20.000,- per dag....dat is toch absurd. En wie dat wel normaal vindt is flink van het padje. Marktconform is een economische term die geen enkele waarde in zich draagt en vooral aangeeft hoeveel gebakken lucht er in die bepaalde branche verhandelt wordt. Een 1 dimensionaal begrip derhalve waar vooral mensen die niets doen en vooral speculeren anderen die wèl wat te bieden hebben al hun geld uit de zak kloppen. Economie is dan ook geen empirischd wetenschap maar voor een achteraf de koe in de kont kijken methodiek. Al die topeconomen komen de hele dag met 180 graden eljaar tegengestelde adviezen en de corobacrisis kunnen ze ook al niet handelen omdat er een global economy in is gesteld die zich maar in 1 richting ontwikjelt: de race van goedkoper naar goedkoopst. Ziehier het resultaat. Zo'n beetne alles gaat naar de klote op deze wereld. €. 20.000,- per dag om wat tegen een balletje aan te trappen voor een handvol toeschouwers in een leeg stadion met nepgejuich. Veel gekker kan bijna niet zou je zeggen. Nou...het kan vast nog gekker. Let maar oo.
0 0
3*stars*3
Voetballers blijven mensen en mede door corona is er een break gekomen, waardoor alles nu volgepropt is.
Mooi dat De Ligt dat per dag pakt hoor maar hij blijft ook een mens.
We spreken elkaar rond februari/maart weer?
Als de ene na de andere speler overbelast is of in lappenmand ligt en het een grote vraagteken is of ze het EK kunnen halen.
UEFA en FIFA mannetjes zitten in hun kostuum en denken alleen maar aan de biljetten.
Want anders kunnen ze nu ook al inzien dat bijv nations league nu echt eruit gehaald kan worden.
Maarja...
0 0
EricAjax1
Janken? Hij mag er toch gewoon zijn mening over geven? Ben je 16 ofzo?
6 -2
DaarHoordenZijEngelenZingen
Het gezeur over overbelasting ben ik wel zat. Focus je op het halen van een linksback of een CVM graag
4 -9
Ajax114
Bijna 5 maanden vrij geweest en nu al weer beginnen over overbelasting. Ik zal nooit gaan wennen aan deze trainer . Alle posities zijn toch dubbel bezet , dus kun je lekker doorwisselen Eric.
4 -9
altijdwelwat
Zal Erik al weten dat hij 5 x mag wisselen ? Als hij dat goed benut snijdt het mes aan 2 kanten , ploeg is fitter en je wisselspelers meer tevreden.
3 -6
eros
Ten Hag moet veel eerder en veel meer wisselen. Juist dit seizoen, met zo’n brede selectie en 5 wissels moet Ajax er bovenuit steken.

Mooie kans voor jongen als Ekkelenkamp, Eiting, Anthony, Kudus, Traore, Timber, Kudus, Labyad, Lang, Giovanni, Hansen,...

Ook met deze spelers moet je 3/4 van de eredivisie wedstrijden winnen.
1 -9
Soccerskins
Je hebt 5 wissels en de breedste selectie van de Eredivisie, tijd dat Ten Hag dat gaat gebruiken. Vorig seizoen rouleerde hij naar mijn mening veel te weinig.
2 -3
Joseph
Ten Hag zal een stap moeten maken naar een gezond rouleerbeleid. Dat betekend niet altijd met je sterkste 11 beginnen en vertrouwen dat andere jongens het ook kunnen. Tot nu toe was het rouleerbeleid vooral een bijproduct van de zoektocht naar de beste 11, wat altijd lang duurde, dat kan veel beter en gestructureerder. Tadic mag daarbij ook best een keer op de bank zitten.
2 -4
Schip
Hij is wel weer zijn stokpaardjes aan het berijden zeg. Mond vol van innovatie, overbelasting etc. Zorg eerst nou maar dat je je team weer aan het voetballen krijgt. Dat is heel 2020 niet gelukt.
6 -9
DUDE92
Vooral de laatste 5 maanden was het echt niet om aan te zien
3 -3
geDaante
Wat dacht je van meer rouleren? Altijd maar dat zeuren over overbelasting (deels terecht), maar dan veel te weinig of veel te laat wisselen.

Je hebt heel veel talent rondlopen dat gretig is en zeer gebaat is bij speelminuten, maar als het even kan speelt Ten Hag het liefst de 90 minuten vol met de basiself. Ja, dan vraag je er ook om.

Puur uit angst niet wisselen, want een iets mindere speler maakt de kans op een tegengoal 2% groter.

Bij een voorsprong van 2-0 in de eredivisie meteen een paar man wisselen. En ook eens een talent erin gooien bij een 0-0 of 1-0. Dat is Ajax, talenten voor de leeuwen gooien.

En bekerwedstrijden louter door je wissels en talenten laten spelen.
3 -7
ghouleseddik
Rouleren. Er zijn genoeg wedstrijden in 'n seizoen waarin je niet persé met je sterkste elf hoeft aan te treden. En je hoeft dan ook niet meteen een B-elftal het veld in te sturen, maar 1-2-3 spelers een weekje rust gunnen kan ook.
3 -7
geDaante
Je bent me net voor.
1 -7
Bonno1978
Los van of hij een punt heeft, maar we zijn nog niet begonnen of hij begint al te piepen. Je weet het nu eenmaal als trainer. Weet je wat Erik? Dan ga je nadenken hoe je dat gaat aanpakken de komende periode. Zit bij je salaris in geloof ik. Succes!
3 -13
Saanchez
Want hij heeft ongelijk? Kijk hoeveel interlands er gespeeld gaan worden komende maanden, waarvan de helft nutteloos. Hij heeft volkomen gelijk dat dit overvolle programma voor problemen gaat zorgen bij vrijwel alle clubs. En het lijkt me duidelijk dat hij dat allang in acht geeft genomen en hij er een plan voor heeft. Maar dan nog vergroot zo'n programma de kans op blessures nogal. Wij zijn geen Engelse club die zoveel geld krijgen dat ze makkelijk twee elftallen op kunnen stellen en daarmee zo'n seizoen kunnen overleven. Ajax zal superscherp moeten zijn qua wisselen en zeker tegen de kleine tegenstanders wat talenten de kans moeten geven, en dat levert weer andere risico's op
8 -2
PierreHeno
Ze moeten gewoon minder wedstrijden gaan spelen wanneer ze het niet aan kunnen. Die voetbalkalender is veel te vol. Toch zeggen ze allemaal 'ja' want het schuift lekker. Nou dan moet je inderdaad ook niet zeuren ...je kunt het niet steeds van twee kanten tegelijk willen hebben.
0 0
BrandjeXL
Hij heeft ongelijk in de zin dat hij in drukke periodes veel te zwaar traint. Kijk eens naar het aantal spierblessures vorig seizoen. Conditie opbouwen doe je in de voorbereiding.
2 -9
Bonno1978
Daarom begin ik ook met: ‘los van of hij een punt heeft’. Maar misschien was die tekst bij jou weggevallen.
1 -6
BrandjeXL
Overbelasting wordt veroorzaakt door die achterlijke manier van trainen van jou.
0 -19
Drukwerk1968
Het jaar daarvoor nauwelijks blessures, wat is je punt?
4 0
JOHANisGOD
Jij was zeker altijd het domste meisje van de klas?
7 -1
BrandjeXL
Ach wanneer jij zoiets zegt dan zie ik dat als compliment. TH staat erom bekend dat hij het hele seizoen hard traint. Vorig jaar veel spierblessures gehad. In een drukke periode dus minder zwaar trainen en meer rouleren.
1 -6
Saanchez
Nope
0 0
mgtow
Ruustaaaghhhh.
0 0