Ten Hag: 'Nieuwe sterren gaan harten Ajax-fans veroveren'

ThijsZwagerman, 12-07-2020 om 09:30, 28306 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is te spreken over de huidige spelersselectie van de Amsterdammers. De oefenmeester hoopt na Hakim Ziyech als vanzelfsprekend niet nog meer sterkhouders te verliezen en is content met de komst van Antony. Ook kijkt Ten Hag uit naar de rentree van David Neres

‘De huidige selectie is sterk, zeker als Antony daar straks bijkomt en Neres weer helemaal is teruggekomen’, stelt Ten Hag tegenover Ajax TV. ‘Dan hebben we alle posities bezet en hebben we een goede groep. Een groep die competitief is, die in de Champions League iets kan doen en in de Nederlandse competitie natuurlijk voor het allerhoogste gaat.’

De Ajax-trainer benoemde de nieuwe aanwinst Antony al even en gaat vervolgens dieper in op diens komst. De Braziliaanse aanvaller komt op korte termijn over van São Paulo en wordt door sommigen gezien als de opvolger van Hakim Ziyech. Ten Hag ziet dat echter anders. ‘Zo moet je daar niet naar kijken. Vorig jaar, toen Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne weggingen, heb ik dat ook niet gedaan. Er zullen nieuwe sterren opstaan die de harten van de Ajax-fans gaan veroveren. Uiteraard hopen we erop dat Antony één van die spelers is. We hopen allemaal dat hij in het team een geweldige voetballer is en dat hij er daarnaast voor zorgt dat we titels gaan winnen. We hopen dat hij een attractie is.’

Waar Ziyech dus al is vertrokken, lijken ook Nicolás Tagliafico, André Onana en Donny van de Beek deze zomer moeilijk te behouden voor Ajax. Ten Hag hoopt uiteraard dat deze sterkhouders ook komend seizoen voor Ajax spelen. ‘We willen hen allemaal behouden, maar als dat niet kan zullen er goede vervangers voor moeten komen. Of we zullen spelers vanuit de opleiding moeten laten doorstromen.’

Als er intern geen goede vervangers voor handen blijken, zal Ajax mogelijk de transfermarkt opgaan. Ten Hag weet hoe de lijntjes gedurende een transferwindow lopen en heeft er vertrouwen in dat hij na de zomer nog steeds een sterke spelersgroep tot zijn beschikking heeft. ‘Iedereen zal zich daarop moeten aanpassen en voorbereiden. Dat hebben wij ook gedaan, we weten wat we willen. Toch zit er altijd een bepaalde mate van onzekerheid en onvoorspelbaarheid in. Je weet eigenlijk nooit hoe zo’n transferwindow loopt, maar we zijn voorbereid om straks weer een heel sterk elftal op de been te hebben. Daar heb ik alle vertrouwen in.’

Denk jij dat het Genoa CFC van Lasse Schöne de belangrijke wedstrijd tegen SPAL met 2-0 wint? Zet in en krijg 7,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DKUnited
onana
dest/mazra - schuurs - blind - tagliafico/martinez
Eiting
van de Beek - Kudus
Anthony/neres - tadic - promes
0 0
Ar
Vervangers halen?
Over Donny maak ik me niet zo druk. Ik hoop dat ie nog een jaar blijft, maar met Ekkelenkamp hebben we een vergelijkbaar type speler in huis. Was Donny beter dan Klaassen toen Davy vertrok? Nee. Maar dat is hij nu wel. Vertrouwen in de ontwikkeling van Ekkelenkamp heb ik wel (niet dat ik zeg dat ie beter wordt dan Donny) als ik kijk naar wat hij bracht de laatste maanden in Jong Ajax. Dus een vertrek van Donny zou een aderlating zijn, maar niet eentje waarvoor je de transfermarkt op moet. En zeker niet terug naar Klaassen.
Het vertrek van Tagliafico is een ander verhaal. Ik zie geen vervanger behoudens Mazraoui of Martinez. Met die laatste daar heb ik weliswaar vertrouwen in Eitingh op het middenveld, maar erachter zit niet veel.
Toch heb ik wel veel vertrouwen. Timber was de laatste wedstrijd basisspeler ten favoeure van Schuurs en Alvarez, die beiden niet met 100% vertrouwen speelde. Timber kan ook rechtsback en heeft ook rechtshalf gespeeld in JA. Op die plek zou ie wellicht de missing link kunnen zijn i.c.m. Schuurs. Waarbij hij zich laat inzakken in de rechtsback space, zoals Martinez en De Jong de afgelopen seizoenen dat op links deden. Met Timber en Eitingh heb je dan volgens mij een mooi centraal duo voor Schuurs en Blind. Timber kan overnemen in de laatste linie en Eitingh is qua type speler vergelijkbaar met Schöne. Met een hele fijne linker.
0 0
goajaxgo
Komt er nog een creative middenvelder bij? we hebben er nu nl. 0.
0 0
Sterspeler
Die hebben we wel. Maar niet voor dit systeem. ETH zou er goed aan doen met de punt naar achteren te spelen.
0 0
Ar
Ik weet niet of je goed opgelet hebt de laatste twee jaar, want feitelijk speelt Ajax al zo. De Jong/Martinez laat zich zakken in de laatste linie, de rechtshalf staat daar (schuin) voor.
0 0
ajax1forever
Laten ze mentaal wat sterker zijn volgend seizoen. Voetballen kunnen ze allemaal. Dat AZ zou dichtbij kwam is puur een mentale kwestie geweest.
0 0
Rdk1983
Ik hoop het. Maar voor Frenkie/Matthijs is eigenlijk alleen Martinez een directe vervanger gebleken. Neres kan de 7 wel invullen. Gaat Nico kan Martinez daar. Maar meer kan je eigenlijk niet kwijt. Zie er op zich nog best een graag een CV en multi inzetbare middenvelder en multi inzetbare aanvaller bij komen.
0 0
Ozymandias
De vervangers van spelers van het kaliber Ziyech/De Jong/De Ligt kan Ajax niet aantrekken maar alleen opleiden. Ziyech was toen hij naar Ajax ging ook nog lang niet van dat kaliber maar is in vier seizoenen naar dat niveau toegegroeid.
0 0
DonAdam
Het feit dat FdJ op zijn 18e voor €1 is gekocht, haalt je hele bewering onderuit. Daar doet de aankoop van Ziyech eem schepje bij bovenop.

Kortom, kroegpraat, net als EtH's geleuter. Men heeft na de verkoop van FdJ en Schone een behoorlijke steek laten vallen door daar geen adequate vervangers voor te halen, waardoor een stuurloos AJax een kleurloos seizoen draaide, waarin wij zelfs de titel mis hadden kunnen lopen, ware het niet dat Corona Ajax een handje geholpen heeft.

Ik weet dat deze analyse te kritisch te hard op het dak zal vallen bij menig teer zieltje op AS, maar het zij zo. AZ, Valencia, Getafe, die clubs zijn echt helemaal niets en die hebben ons kinderlijk eenvoudig van zich af weten te houden; met FdJ en Schone hadden wij die opgerold, zelfs als Ziyech, Neres en Promes alle drie in de ziekenboeg hadden gelegen.
0 -1
cantharel
Ben het niet met je eens maar dat mag toch. Als Ajax tegen Chelsea een normale scheidsrechter had gehad waren ze gewoon de volgende ronde in gegaan en waarschijnlijk niet de blessures gehad als nu want het heeft een enorme mentale klap gehad en was ineens de pijp leeg.
0 0
Van Reenen
Ja, je kan wel lullen als Brugman over Ten Hag, maar dat slaat nergens op. TH is afhankelijk van Overmars c.s. die (zeggen) lijstjes klaar te hebben met vervangende spelers als sterkhouders verkocht worden. En dat is voor mij koffiedik kijken want jullie, ik heb weinig kijk op buitenlandse spelers die bij Ajax passen, hebben daar meer kijk op. Ik zie vaak spelers genoemd worden op AS die op bepaalde posities goed zouden kunnen renderen. Als ik dan op youtube kijk, zie ik vaak jullie kennis bevestigd. Waarvoor hulde en dat zou ook weleens door Ajax bevestigd mogen worden,
0 0
BrandjeXL
TH gaat weer lekker met Promes op tien spelen. Neres en Anthony op de flanken en Tadic in de spits. Dus krijgen we blessure dan zal het team direct weer op meerdere posities gewijzigd gaan worden. Kortom: de selectie id nog te smal of maak de keuze voor de jeugd. Maar spreek dat dan ook uit want dit is weer gelul in de ruimte
0 0
Cruijffthebest
Nee TH, we missen op z'n minst een creatieve middenvelder nu Ziyech weg is en dat is niet Antony!
0 -1
Kingoffdatoilet
Ik denk dat het komend seizoen allemaal wel goed komt
1 -1
Dit is mijn club
Is Neres inmiddels al fit of gaat hij ook nog niet fit het nieuwe seizoen in?
0 0
Flipper33
Laatste wedstrijden liep het voor geen meter meer en Ziyech is weg dus weet niet hoor ! Middenveld was sowieso al zwak en achterin ook
2 -1
Ozymandias
Ajax was na een zeer zwaar 2018/19 seizoen en een zware eerste helft van het 2019/20 seizoen volgens mij zowel fysiek als mentaal op. De meeste spelers waren geen schim van de spelers die ze het seizoen daarvoor waren. Spelers als De Jong en De Ligt haalde bij hun nieuwe clubs ook hun normale niveau niet. Het is volgens mij geen toeval dat De Ligt na de Coronavirusstop direct één van de beste spelers van Juventus is terwijl hij daarvoor vaak moeite had met het niveau. Als straks iedereen weer geheel fris (zowel fysiek als mentaal) is verwacht ik dat ze veel dichter bij hun topniveau zullen komen.

Als er niemand vertrekt zou Ajax met bijvoorbeeld Onana; Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico; Mazraoui, Vd Beek, Martínez; Neres, Tadic en Promes een Champions League waardig elftal hebben. In de Eredivisie zullen ze het in ieder geval goed moeten doen want zo'n elftal heeft veel meer individueel kwaliteit dan AZ, Feyenoord en PSV.
1 -2
KVF
In mijn ogen missen we een verbindingsspeler op het middenveld. Met Frenkie hadden we natuurlijk de perfecte speler daarvoor. Ik denk dat als we in staat zijn om zo’n speler te halen(denk bv aan pröpper) we mee kunnen met de Europese top/ subtop.

Eigenlijk missen we ook nog een creatieve speler. Ik zie dit nu wel opgelost worden met tadic op 10 en misschien wel Antony. Ik hoop stiekem dat unuvar de kans krijgt dit jaar. Wel zeg ik dat Als er een buitenkansje voor de 10 positie komt je daarvoor moet gaan.

Tot slot ben ik van mening dat we in de voorbereiding Schuurs de kans moeten geven. Ik verwacht dat Veltman vertrekt. Als het echt al snel duidelijk wordt dat Schuurs te licht is, zal er een beest gehaald moeten worden achterin. Kortom: dit elftal heeft in mijn ogen 2/3 aankopen nodig. Als dit gericht en met succes wordt gedaan denk ik echt dat we weer hoge ogen kunnen gooien in de CL.
3 0
Van Reenen
Alvarez wordt de openbaring naast Blind achterin. Alle puzzelstukjes liggen op hun p,Aarts, kortweg vrouw en zoontje zijn in Amsterdam en blessures zijn er niet en aanpassing is compleet. Dus rustig afwachten, al heb ik er zelf ook weleens moeite mee. Competitie begint weer in 2e weekend van september en in oktober sluit transfermarkt. Dus komt tijd, komt raad.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Mazraoui zo'n verbindingsspeler kan zijn door in de opbouw als inverted rechtsback het middenveld te versterken. Hij was vorig seizoen niet goed in vorm maar bijna alle talenten krijgen met zo'n tweedejaars vormdip te maken en Mazraoui heeft het seizoen daarvoor laten zien over voldoende kwaliteit te beschikken. Als Dest toch bij Ajax blijft zie ik Mazraoui zelfs als een optie voor een basisplaats op het middenveld. Zeker als Tagliafico blijft en hij naar Martínez zou komen te spelen.
1 -2
EersteAanname
Hoe kun je na het afgelopen seizoen nou zeggen dat Mazraoui de verbindingsspeler op het middenveld kan zijn? Hij is op die positie toch overduidelijk gewogen en te licht bevonden? Je kunt dat simpel afdoen door te zeggen dat hij uit vorm was, maar los daarvan heb je kunnen zien dat hij niet de souplesse, handelingssnelheid en voetbalintelligentie heeft om die positie in te vullen. Niks ten nadele van Mazraoui als speler van Ajax overigens, zie hem graag op rechtsback als eerste keus voor Dest.
1 0
ajax1forever
pcies, Mazra op rb en ihattaren halen voor zyech. die kan het zeker aan:
als iedereen blijft:
Onana
Mazra, schuurs, blind, taglia
martinez
ihattaren, vd beek
neres , tadic , promes(lang)
0 0
Ozymandias
Toen Mazraoui op die positie is uitgeprobeerd was hij totaal uit vorm. In die periode speelde hij ook slecht als back. Dat zegt mij dus niets over het niveau wat hij als middenvelder kan halen wanneer hij weer een redelijke vorm heeft (en in de loop van het seizoen was zijn vorm al groeiende). Dat Mazraoui de souplesse, handelingssnelheid en voetbalintelligentie zou misschien voor die positie vind ik onzin. In het seizoen 2018/19 stond hij vulvuldig op het middenveld en toonde juist over veel souplesse, een redelijke grote handelingssnelheid en een groot voetbalintelligentie te beschikken. De rol die hij als inverted fullback invulde vraagt ook juist een groot voetbalintelligentie. Daarom deden/doen backs als Lahm, Kimmich, Alaba en Alexander-Arnold het geweldig in die rol.
0 0
KVF
Wat zal er in jou ogen nog bij moeten komen Ozymandias?
0 0
Ozymandias
Als er op Ziyech (en Veltman) na verder niemand uit de basis vertrekt zou ik geen aankopen voor het eerste doen en Eiting, Kotarski en Traoré verhuren.

GK: Onana, Stekelenburg en Scherpen
RWB: Dest en Quinten
RCD: Schuurs en Jurriën
LCD: Blind en Pierie
LWB: Tagliafico en Salah-Eddine
RCM: Mazraoui en Ekkelenkamp
CAM: Vd Beek en Lang
LCM: Martínez en Gravenberch
RAM: Neres en Antony
ST: Tadic, Huntelaar en Brobbey
LAM: Promes en Hansen/Ünüvar

Ten Hag heeft dan de keuze uit een middenveld met Vd Beek, Mazraoui en Martínez een een middenveld met Vd Beek, Martínez en Lang. Als Blind niet zou kunnen spelen zou ik Martínez hem laten vervangen en Gravenberch een basisplaats als linkercentrale middenvelder geven. Pierie zou pas mijn vierde keuze (achter Blind, Martínez en Jurriën) zijn voor de positie van linkercentrale verdediger. Daarbij zou het me niet verbazen als ook Rensch hem in de loop van het seizoen voorbij zou streven in de pikorde.

Als Tagliafico of Vd Beek vertrekt zou ik graag zien dat Ajax een rechtercentrale middenvelder koopt die complimantair is aan Gravenberch. Ik denk dat Henrique een geweldige optie zou zijn aangezien die een groot opbouwend vermogen koppelt aan een hoge intensiteit en felheid. Als Tagliafico vertrekt zal Ajax ook een linksback moeten kopen om met Martínez de concurrentie aan te gaan zodat Martínez in geval van nood Blind (of een middenvelder) kan vervangen. Als Dest vertrekt zou ik Mazraoui als rechtsback laten spelen en misschien ook een extra middenvelder kopen of Traoré niet verhuren zodat Tadic een optie is om op '10' te zetten.
0 0
TheTruth
Er moeten middenvelders bij. Zoals het er nu staat kan er echt niet mee door.
1 -1
ST
Ik verwacht dat Promes topscorer gaat worden en als 9 gaat spelen. Denk dat dit de basis wordt als iedereen blijft en er niemand bij zou komen:


Neres - Promes - Antony
———— Tadic ————
Martinez - Vd Beek
Nico - Blind - Alvarez - Dest
———- Onana ————

Stel dat iedereen weggaat die in de belangstelling staat en er niemand bijkomt:

Neres - Promes - Antony
———— Tadic ————-
Eiting - Gravenbergh
Martinez - Blind - Alvarez - Veltman
——- Stekelenburg ——
1 -1
Professor
Laten we inderdaad maar hopen dat er niemand weggaat. Want het tweede team wat je neerzet kan echt niet. Voorin zit dan nog wel creativiteit en snelheid, maar middenveld en achterhoede is extreem langzaam. Zelfs voor eredivisie begrippen kom je dan nog tekort.
0 0
Ajaxbrl
Neres - Tadic - Antony + Promes op 10 , daar kan je mee thuis komen!
0 -1
Ozymandias
Dan heb je enorm veel diepgang maar niemand voorin om die spelers door middel van zijn passing vrij voor de doelman te zetten wanneer ze diepgaan. In dat geval zouden er twee controlerende middenvelders moeten staan met veel creativiteit in hun passing. Ik denk dat Eiting daar geschikt voor zou zijn maar alleen als er een stofzuiger naast hem komt te staan maar dan moet die stofzuiger zelf ook creativiteit in zijn passing hebben.
1 -1
Minsc
Hoe vaak heeft Eiting nou al laten zien gewoon ongeschikt te zijn voor het niveau dat Ajax nastreeft? Te traag, te slap.
2 -1
Ozymandias
Hij heeft niet vaak de indruk gemaakt ongeschikt te zijn voor het niveau wat Ajax nastreeft. Na zijn blessure heeft hij een paar slechte wedstrijden gespeeld maar hij was dan ook nog verre van geheel fit en in vorm. Voor zijn blessure heeft hij in de meeste belangrijke wedstrijden juist een goede indruk gemaakt (zoals in de voorrondes van de Champions League tegen Sturm Graz en in de Champions League tegen AEK Athene). Qua belangrijke wedstrijden voor zijn blessure heeft Eiting alleen in de wedstrijd die Ajax begin van het 2018/19 seizoen tegen PSV speelde maakte Eiting een slechte indruk maar toen maakte elke Ajacied (inclusief spelers als De Jong) een slechte indruk en het lijkt me vreemd om Eiting daarop af te schrijven.
0 0
BRAMHOUTEN
Eiting heeft mij nog niet kunnen overtuigen.
2 -1
Ajaxbrl
Klaassen en Beekie samen op het middenveld?
0 -2
Ozymandias
Als je met jouw aanval plus '10' speelt zou ik geen van beide als controlerende middenvelders willen zien, laat staan allebei.
1 0
Ajaxbrl
Beetje te aanvallend he haha, maarja Donny moet ook spelen en we spelen sws met een 10, Blind was ook geen succes daar, wellicht Donny en Martinez..
0 0
Ozymandias
Waarom niet "gewoon" Promes, Neres en Antony laten rouleren zodat er ruimte is voor meer creativiteit op het middenveld? Ajax zal zeer waarschijnlijk meer dan 40 wedstrijden spelen en Promes, Neres en Antony kunnen (als de speeltijd onderling gelijkwaardig wordt verdeeld) dus meer dan 27 wedstrijden in de basis beginnen. Dan heeft Ajax direct ook een aanvaller met kwaliteit om in te laten vallen.
0 0
afcas
Die hebben allebei die creativiteit niet...
1 0
TheTruth
Tadic op 10, Promes in de spits. Moet geprobeert worden, zien niet waarom het niet zou kunnen lukken.
0 -1
KingJames23
Promes heeft alleen nul creativiteit. Ik heb liever een creatieve 10.
2 -2
JordanAFCA
“Of we zullen spelers van de opleiding moeten laten doorstromen”
Zal Salah-Eddine dan Nico vervangen en zou Scherpen Onana vervangen?
0 0
ditisdebeslissing
Ik denk dat traore onze harten gaat veroveren, en ünuvar het kadeautje gaat worden.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat Neres (mits hij fit blijft) en Vd Beek (mits hij bij Ajax blijft) de volgende stap kunnen maken door (samen met Tadic en Blind) dragende spelers van Ajax te worden.
1 0
VoorOnzePloeg
er kunnen ook altijd verassingen tussen zitten. kijk naar bijvoorbeeld 18/19 met Schöne. Dus misschien kan iemand als Martinez dit jaar ook een dragende speler worden, maar de namen die jij noemt lijken me een zekerheidje
1 0
Ozymandias
Ik heb Schöne nooit een dragende speler gevonden. In het seizoen 2018/19 vond ik Tadic, Blind (in de tweede helft van het seizoen), Tagliafico, Ziyech, De Jong en De Ligt de dragende spelers. Dat gezegd hebbende sluit ik inderdaad niet uit dat naast Neres en Vd Beek er andere spelers kunnen zijn die zich tot dragende spelers kunnen ontpoppen.
0 0
insectenverdelg
Ik denk ook dat als Neres aankomend seizoen geheel fit is, hij de smaakmaker van de hele erediv9sie gaat worden.
0 0