Veltman vanwege coronacrisis niet bezig met transfer

BartVeenstra, 10-04-2020 om 12:45, 9744 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Joël Veltman is vanwege de coronacrisis op dit moment niet bezig met een transfer. De ervaren verdediger gaf al meerdere malen aan graag eens een transfer te willen maken, maar op dit moment is dat even niet belangrijk, zo vertelt hij in een interview met Ajax.nl.

'Nee, op dit moment even niet', zegt Veltman wanneer hem wordt gevraagd of hij bezig is met een eventuele transfer. 'Het belangrijkste voor nu is dat we uit deze crisis komen, daarna zien we wel weer verder. Het is een bizarre tijd, voor iedereen', zegt Veltman, die zegt dat de spelers van Ajax proberen iets te betekenen voor de mensen om hen heen. 'Er zijn veel zorgen, natuurlijk. Veel clubs krijgen het financieel zwaar. Wat de toekomst brengt? De tijd zal het leren, maar ik hoop over een paar jaar te kunnen zeggen dat we juist hebben gehandeld.'

Veltman geeft aan dat het verder goed met hem gaat. 'Naar omstandigheden', voegt hij eraan toe. 'Ik ben nagenoeg weer fit en dat is fijn. Na mijn blessure in 2018 heb ik ditmaal extra tijd genomen om goed te herstellen', aldus Veltman, die net als toen revalideerde in Zeist. 'Ik vond het daar prettig en de arts die mij toen bijstond, heeft mij ook dit keer geholpen tijdens mijn revalidatie. Nu ik fitter ben, had ik het liefst op De Toekomst verder aan mijn herstel gewerkt, maar dat is helaas geen optie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jaribombari
Ik ben en blijf fan. Al jaren. Onmisbare schakel wat mij betreft. Hij is veel en veel beter dan mensen hier vaak beweren.
2 -2
niquedegraaff
Onmisbare schakel? Wat heb jij gedronken?
1 0
Sterspeler
Nou. Kijk even hoe het ging met Veltman in de basis en zonder. Het aantal verliespunten zegt genoeg.
0 0
wladimir
Joël Veltman en Daley Blind zijn echte Ajacieden. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen gaan Ajax niet beter maken, maar willen wel veel meer salaris. Schuurs, Alvarez, Martinez en Pierie zijn minder. Timber en Botman komen uit de Ajax jeugd en zijn prima alternatieven. Waardeer onze jeugdopleiding en de vruchten die daaruit voortkomen. Niet iedereen is niveau Mathijs en Frenkie.
5 -1
Gonzalez75
Ik gun hem een mooie transfer. Hoe je het wendt of keert, hij maakt nog altijd van die overtredingen waarvan je denkt: hoe krijg je het nog steeds voor elkaar. Zoveel ervaring en dan van die onbesuisde acties. Onnodige kaarten.
1 -2
Web
Veltman is geen ster, daar zullen wij het allemaal over eens zijn.
Maar of de spelers die het moesten doen toen hij een blessure kreeg het beter deden, kun je ook vraagtekens bij zetten toch?

Schuurs is een bescheiden speler, had met meer vertrouwen zijn kans kunnen pakken?
Je mag dat Ten Hag aan rekenen


Toch zou het goed zijn als hij vertrekt, niet het niveau wat Ajax na moet streven
1 -3
Libero
In principe niet het niveau voor de basis, maar idd wel beter dan de twee alternatieven tot nu toe hebben laten zien.
Moet je dan afscheid van hem nemen terwijl de transfermarkt vermoedelijk een heel lastige periode ingaat?
Laten we de 'echte Ajacied'-sentimenten achterwege, het is wel iemand die je het vertrouwen kan geven, door ervaring, door het vertrouwd zijn met de club, spelers en het systeem en zijn niet mis te verstane statistieken.
Op Schuurs of Alvarez kan je nog niet bouwen. Stel dat er wel vertrouwen is in hun ontwikkeling heb je met Veltman wel een prima stok achter de deur.
My two bits.
2 -2
ajaxdordtt
Helemaal eens, grote vrind.
0 -2
Rockpotje
Als ik de hardnekkige afkeer tegen Veltman elke keer lees vraag ik me af of hier mensen zijn die Danny Blind nog steeds een waardeloze speler vinden door die rode kaart tegen Mechelen.
3 -3
Redrum
Danny Blibd
0 0
Redrum
Kutapp, ik wou zeggen dat Danny Blind wel een goede voetballer was en ook een leider. Veltman maakt al 9 jaar dezelfde fouten en wordt niet beter. Hij is echt niet het niveau dat we na moeten streven.
2 0
ajaxdordtt
Afkeer is iets anders dan concluderen dat hij er niet veel van kan. Prima gozer verder.
2 -1
Rockpotje
Als je het een prima gozer vindt en hij kan gewoon heel goed voetballen, dat laat hij zien, dat zien de coaches, dat zien heel veel supporters en dat laten de statistieken zien, waarop baseer je dan dat hij er niet veel van kan?
1 -1
ajaxdordtt
Hij kan helemaal niet "heel goed" voetballen. Hij is aardig aan de bal, een leuk backje maar centraal achterin zo labiel als het maar kan.
2 -1
Rockpotje
Dat is jouw conclusie en ik vraag me af waar je dat op baseert. Aangezien zoals ik aangeef de feiten tegen je spreken.
1 -1
ajaxdordtt
Welke "feiten" spreken mij tegen? Ik baseer het op die 8 (?) Jaar dat ik hem heb zien stuntelen. Met inderdaad ook hele degelijke wedstrijden tussendoor. Maar heb hem ook dit jaar weer vreselijk zien klungelen tegen Chelsea (totaal onnodig penalty weg gegeven, vele ballen ingeleverd) en Valencia (persoonlijk 4 meter buitenspel opheffen).
1 -1
Rockpotje
Elke verdediger maakt fouten, tenzij je van het niveau Van Dijk. Zullen we het hebben over de penalties die De Ligt heeft veroorzaakt of de handballen die hij maakte bij Juve? Heeft Blind niet ook een paar keer totaal verkeerd gestaan? Getafe-uit bijvoorbeeld. Hoe vaak is Nico geschorst door een onnodige gele kaart? Pique heeft ook genoeg slippertjes gehad in zijn carrière en Sergio Ramos heeft ontiegelijk vaak rood gepakt, maar zijn dat matige verdedigers? Je kan van iedere speler wel een filmpje met blunders maken zodat ze er uit zien alsof ze er geen bal van kunnen, dat doet niets af aan hun kwaliteiten. Veltman heeft een aantal kwaliteiten die moeilijk te vinden zijn bij een centrale verdediger, met name zijn inzicht, durf en timing. Daarom wordt hij al jaren gewaardeerd door de coaches van Ajax en de bondscoaches. In de statistieken staat hij altijd bij de beste verdedigers en hij heeft sinds zijn blessure bijna alleen maar hele goede wedstrijden gespeeld. Maar als je alleen zijn fouten gaat herinneren zie je dat natuurlijk niet. Als je op zijn plek een sobere speler neerzet die geen risico neemt, niet doordekt en de bal inlevert zal die minder fouten maken, maar dan kan je veel minder aanvallend spelen.
2 -1
Redrum
Ik snap serieus niet dat er nog steeds mensen zijn die wat in hem zien. Hoeveel blunders moet hij nog maken voor de oogjes open gaan?
2 0
ajaxdordtt
Een echte Ajacied, daardoor zijn sommige mensen verblind. Beetje hetzelfde als een lelijke vriendin hebben zodat je niet bang hoeft te zijn dat ze je verlaat.
2 0
Rockpotje
Vind ik wel een mooie metafoor eigenlijk. Joël is als voetballer die vriendin die trouw is, betrouwbaar, goed kan koken en altijd je problemen oplost, maar helemaal verrot wordt gescholden als ze een keer de bakplaat laat vallen omdat de vrouw van de overbuurman knapper is. You only miss her when she's gone.
0 0
ajaxdordtt
You only like her with a zak over her hoofd.
1 0
Rockpotje
Hoeveel goede wedstrijden moet hij nog spelen voordat jij een keer op gaat letten?
0 -1
OpaVerteld
Dat kreng is niet weg te geven!
2 -1
NelsonAFCA
Sympathieke kerel die Veltman, maar niet goed genoeg voor Ajax1. Ajax heeft weer een type Alderweireld/Vertonghen/Sanchez nodig. Of zo'n Alex de tank.
0 -2
ajax4perez
Totaal niet mee eens. Als je iemand gemist hebt in de periode dat Blind eruit lag vanwege zijn hart dan is het wel Veltman. Van deze selectie is hij zeker de nummer 1 op de RCV
1 -1
JariJari
Eens. Daarom zouden we nu met oa Veltman terug ook met 10 vingers in onze neus kampioen worden als de competitie verder zou kunnen gaan (wat niet kan).
0 0
Hollister
Lekker nog een jaartje bijtekenen Joel en dan volgend jaar of misschien al in de winter een mooie transfer maken.. zal hem ook gegund worden door Overmars.. maar aangezien er al heel wat vertrekken is het helemaal niet verkeerd als hij nog een jaartje blijft, Martinez gewoon linksback.. Veltman en Blind centrum...
2 -1
Rhythim
Gun hem al jaren een transfer maar deze echte Ajacied wil ons uit clubliefde maar niet verlaten...
0 -2
WZAWZDB14
Hem Joël Swart noemen is nog natuurlijk iets te voorbarig, maar hij is wel een trouwe labrador
2 0
BrandjeXL
Wat lief! Joël die zegt wat men wil horen en ineens heel AS is weer om en vergeten wat deze clown je allemaal qua punten en doorgaan in CL heb gekost. Wees maar niet bang Joël, clubs denken ook niet aan jou. Ook al was er geen Corona.
4 -2
JariJari
Wat? Werkt Veltman voor de UEFA? Want die k-lijers kosten ons doorgaan in CL dmv oplichting.
0 0
Rhythim
Als clubs aan hem zouden denken was ie allang vertrokken natuurlijk. Dus dat zegt genoeg welke categorie buitenlandse clubs in aanmerking zouden komen voor een vertrek
0 -1
ajaxdordtt
Te grappig idd, Joel wordt ineens als een topper gezien.
1 -1
Hans Kraay Jr.
Er is natuurlijk ook nog wel zoiets als een middenweg.

In vergelijking met spelers als Sanchez, de Ligt en Alderweireld is Joel idd gewoon middelmaat.

Maar Ajax heeft met Joel en blind centraal achterin dit seizoen wel zijn beste potjes gespeeld. En vond hem dit seizoen de beste van de drie op de RCV.

Schuurs en Alvarez hebben meer potentie. Maar die hebben ons meer punten gekost dan Veltman dit seizoen.
1 0
Kingoffdatoilet
Mooi als je blijft hebben wij volgend seizoen geen nieuwe cv nodig. Is samen met Blind een erg goed centraal duo. Op de backpositie is hij ook geweldig.
1 -2
ajaxdordtt
Geweldig idd, de Nederlandse Dani Alves.
0 0
younes11
Gwn lekker houden, hele carriere hier blijven. Hij wordt vaak vervloekt, maar het blijkt soms ook dat hij onmisbaar is.
4 0
Ajaxxxisdebeste
Wees blij met wat je hebt is misschien in deze tijd wel de boodschap.
1 0
oudzuid2
ieder seizoen lijkt ie te kunnen vertrekken en dan gebeurt er wel iets roet in het eten gooit... voorlopig nog altijd stabieler dan aankopen als Alvarez en Schuurs op die positie dus prima om erbij te houden
3 -1
AFC34
Top, vormt een goed duo met Blind en kan eventueel LB. Kent ons spelletje en durft vooruit te verdedigen nu (iets wat hij eerder niet deed en heel veel verdedigers nog steeds niet durven). Prima aan de bal, kan spelers compleet uit de wedstrijd halen. Enige nadeel is zijn beperkte fysiek en soms gebrek aan concentratie, al was dat voor zijn blessure al een stuk beter. Mag van mij blijven. Prima voor de basis en houdt je hem op de bank, heb je daar een top wissel.
5 0
markk
Veel mensen hier steken hem de gek aan maar Veltman is een prima speler en alleen voor zijn ervaring al van groot belang voor het elftal. Hij is op dit moment nog een onbetwiste basisspeler en ook als Schuurs of een nieuwe aankoop hem voorbij zou gaan in de pikorde dan is het goed om hem te houden, als je hem verkoop krijg je er ook geel drol meer voor net als Schone die achteraf ook beter nog een seizoen had kunnen blijven.
5 -3
Libero
Hij is dit seizoen best in mw gestegen, naar 10 mio geloof ik, maar of dat nu nog zo is of men het voor hem over heeft is de vraag. Voor dat geld haal je iig geen betere die er meteen staat, bij lange na niet.
Schuurs heeft misschien wel toekomst, hoewel ik bang ben van 'net niet' en Alvarez is ook zeker dit seizoen (nog) de mindere van Veltman gebleken op CV. Eigenlijk denk ik dat Schuurs een prima VM met scorend vermogen zou zijn, zoals Schöne, maar dat terzijde.
0 -2
Redrum
Natuurlijk, dit kan er ook nog wel bij.
1 -9
ajaxdordtt
Het is echt een vloek. Hij.speelt tot zijn 37e in Ajax 1.
2 -9
AFC34
Als hij dat doet zoals de periode voor zijn blessure is dat geen vloek hoor. Blind en Veltman speelden echt heel solide samen.
2 -2
ajaxdordtt
Heel solide. Hihi.
1 0
Kingoffdatoilet
Als je kijkt hoe slecht het loopt sinds dat Veltman is weggevallen weet je genoeg denk ik.
0 -1
ajaxdordtt
Het liep ook al vreselijk voor die blessure hoor.
0 0
BrandjeXL
Dat komt omdat de rest nog slechter is, lees geen vetrouwen kreeg.
0 0