'In Europa ook veel clubs die willen stoppen'

ArthurV, 06-04-2020 om 21:00, 5201 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Afgelopen vrijdag kondigde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin aan dat clubs die de competities vroegtijdig beëindigen Europees voetbal riskeren. Iets wat werd ondersteund door de ECA, een een organisatie van Europese clubs waarvan Edwin van der Sar vicevoorzitter is.

'Nee, dat voelt helemaal niet ongemakkelijk', vertelt Van der Sar in gesprek met De Telegraaf. 'Ik vertegenwoordig daar de Europees spelende clubs uit de middelgrote landen. Dus niet de grote clubs voor wie het vanwege de tv-gelden veel belangrijker is dat de competitie wordt afgemaakt.

'Er zijn in Europa ook heel veel clubs die er net als Ajax wel mee willen stoppen', vervolgt Van der Sar. 'Verder ben ik geen jurist, dus ik weet niet of de UEFA een dergelijk sanctie kan opleggen, maar daarover zal ongetwijfeld gesproken worden als landen stoppen.'

In gesprek met Ajax Showtime liet voetbaladvocaat Christian Visser weten dat clubs die de competitie vroegtijdig beëindigen, waarschijnlijk niet hoeven te vrezen voor voor het verliezen van Europese tickets.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Laat je nou niet gekmaken door het rivm. Er is helemaal niets aan de hand. In de ic's zitten mensen met overgewicht boven de 80. Natuurlijk hebben die meer kans om te sterven, dat is bij een griepje ook zo.

Het coronavirus is niet gevaarlijker dan een griepje voor mensen onder de 70. Sterker nog, hoeveel mensen lopen bij een griepje zonder symptomen rond?

Hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat je het hele land afsluit in plaats van gericht de mensen boven de 70 verplicht in hun woning te laten en de rest van het land aan het werk te laten? Het is een gigantische misrekening geweest, die de economie gaat terugbrengen naar het niveau van de jaren 30. De regering heeft ondernemers gewoon verdronken. Binnenkort duizenden en duizenden bedrijven failliet. Een bv die failliet gaat is geen probleem, maar wel als duizenden kleine ondernemers failliet gaan. Die zitten nog jaren in de schuldsanering. Man man man, ik kan er met mijn hoofd niet bij...
3 -15
Sluk
Tot je zelf, ondanks dat je gezond bent, met Corona of een andere reden een IC bed nodig hebt maar deze allemaal bezet zijn omdat het niet anders is dan een doodgewoon griepje...
1 0
Sterspeler
Iets met resistentie, chronische longklachten en groot sterfpercentage. Er zijn ook een hoop mensen die in het risicogebied vallen met kinderen die wel (maatschappelijk) functioneren.
0 0
3sterren
Nee meneertje met te grote oren en te weinig realiteitsbesef. Het is nog veel gekker dan dat jij het sche(r)tst.
Er is hélemaal géén reden tot paniek, het virus treft alleen 124 jarigen plus 2 maanden, die een gewicht met zich mee torsen van 458,5 kilo.
Ik roep daarom alle mensen op, die niet binnen dit profiel passen, te stoppen met sterven.
Mijn advies voor heel Holland zonder gezond verstand: ”negeer alle maatregelen, ga met z’n allen voor het huis van ’Cupje’ roepen, nee beter zou zijn hoesten en dan niet in je elleboog, je zal hem immers toch niet kunnen besmetten, dat je hem als president van de WHO (World Health Organization) verkiest boven de huidige malloot die er helemaal niets van begrijpt”.
Ik kan deze onzin gemakkelijk schrijven, want ik woon sinds een jaar in het super veilige noorden van Italië, op enkele kilometers van Milaan, waar niemand zich zorgen maakt over dit vriendelijke ’verkoudheidje’, waar de straten leeg en verlaten zijn, niet omdat ze bang zijn voor besmetting, maar omdat Italianen bekend staan om hun rustige karakter en als gevolg daarvan een aversie hebben van drukte en gezelligheid …
Mijnheer Cupje, doorgaans probeer ik via mijn reacties niet op de man te spelen en/of er met een gestrekt been in te vliegen. Het verleden heeft namelijk uitgewezen dat het de sfeer op dit mooie forum niet ten goede komt. MAAR ik verzoek u vriendelijk, doch dringend te stoppen met het verkondigen van uw gevaarlijke teksten, want dat zijn ze. Er kunnen namelijk enkele andere naïevelingen, die uw boodschap voor waar houden, gehoor geven aan uw oproep. En daar zit Europa, nee de hele wereld, niet op te wachten …
4 -2
Gonzalez75
Heb je nog ouders die hier eventueel een risico in lopen om hier aan te overlijden? Of een partner en of andere familieleden? Hoe zou je dat dan vinden? Er liggen nu voor het merendeel mensen tussen de 45 en 60 jaar op de IC! Wat zeg je tegen de familieleden?
2 -1
AjaxPassion
In principe heb je gelijk met je 1e alinea maar je vergeet het allerbelangrijkste 'detail': VOOR GRIEP IS ZO'N 95% VAN DE MENSEN IN NEDERLAND IMMUUM, VOOR CORONA 0% (IN JANUARI 2020)

Dat wil zeggen overvolle ziekenhuizen, onnodig veel doden, ook jongere en fitte mensen die pech hebben kunnen niet meer geholpen worden, andere ziektes is te weinig capaciteit voor, stress/oververmoeidheid in de zorg, dus minder personeel, nog meer doden. Al bij al een katalyserend effect als je het op zijn beloop laat.

Dat is nog steeds het geval bij het isoleren van 70 plussers, want ook jongere mensen kunnen intensive care nodig hebben (En niet alleen jongere mensen met een comorbiditeit). Dan krijg je dus hetzelfde katalyserende effect.
1 -2
Murtagh
je kan niet immuun zijn voor griep. Die veranderd elk jaar. In 2018 waren er ook bijna 10k griepdoden.
2 0
AjaxPassion
Jawel, dat kan wel. Je hebt gelijk dat griep (voor zover nu bekend) sneller muteert dan Corona, maar voor griep worden risicogroepen gevaccineerd, en daarnaast als mensen griep hebben gehad, dan zijn ze voor een bepaalde tijd resistent voor de griep (ik meen 3-5 jaar).

In 2018 zijn er verkeerde bestanddelen gekozen voor de griepprik van dat jaar, en daarbij was het een zeer gure en koude winter, waardoor er veel doden vielen. Daarnaast kunnen er nog andere oorzaken zijn geweest van de hoge sterfte in die periode.
0 0
ajaxdordtt
Wat is "imuum"?
0 -3
AjaxPassion
een typfoutje? Wat is dordtt?
2 0
Jerry033
Hahaha, die is sterk! :)
0 0
brullie
Hahaha!
0 0
chloorbestendig
Je gebruikt elk topic om je onzin te spuien, dat je dat doet over voetbalzaken is tot daar aan toe, maar wat mij betreft mag je account geblokkeerd worden door je constante stompzinnige gelul over Corona. Oproep aan AS, haal alsjeblieft deze gek weg.
3 -3
AjaxPassion
Daar heb je ook geen fuck aan. Je zou iedereen verplicht een coronavragenlijst in moeten laten vullen en domheid met feiten moeten bestrijden.
0 0
Cisco2
We hebben hier verdomme een jongen van 16 in coma liggen. Een man van 43 is een aantal dagen geleden overleden, Een alleenstaande moeder van 55 ligt aan de beademming, Je hebt een bord voor je kop als je denkt dat jij hier niet vatbaar voor bent.
5 -2
sjeetje
Hoe verschrikkelijk dat ook is, een jongen van 16 op de IC, als overheid moet je het grote plaatje ook in de gaten houden. Die ene 16-jarige is wel de uitzondering, 9999 andere 16-jarigen liggen hooguit een paar dagen op bed of meestal veel minder dan dat. Het is wel een dilemma en valide afweging om na te denken over de impact op negatieve op de maatschappij tov waar je het voor doet.
1 0
3sterren
Welk plaatje uit welk stripboek houd jij in de gaten?
Wellicht hebben jongeren, al dan niet 16 jarig, weinig tot geen last van dit gevaarlijke virus, overbrengen kunnen ze het wel degelijk. Misschien wel aan personen die geen weerstand kunnen bieden aan deze sloper ...
0 -1
AjaxPassion
Waar wil je de grens dan leggen sjeetje? Iedereen tot 16 is van Corona ontheven? Daar schiet de economie toch geen fuck mee op? Of iedereen tot 30 die geen pillen slikt?

Doe eens een voorstel, baken de groep eens af? Hoeveel mensen zijn dat?
2 -1
Cisco2
Totdat de overheid zegt: Sorry Sjeetje, maar jouw enige zoon offeren we op zodat CupMetGrote oren een weekendje naar Spanje kan betalen deze zomer.

Kijken hoe je dan reageert. Het is altijd zo makkelijk om dit te zeggen als je het zelf niet bent.
1 -1
Cisco2
Loop even een rondje op de IC, en durf dit verhaal nog eens te typen. Denk je nou dat je het beter weet dan de mensen in de zorg? M'n handen trillen als ik dit bericht type. Hier kan ik echt met mijn hoofd niet bij.
5 -2
3sterren
Cupje weet helemaal niets, hij zit in werkelijkheid al wekenlang thuis in een donker hoekje bang te zijn dat hij besmet zal kunnen raken met dit virus.

Of, hij is reeds besmet en heeft het virus zijn hersencel aangetast ...
0 0
OpaVerteld
Kan niet anders dan het met u eens zijn.
Puur op de getallen afgaand, veroorzaakt de jaarlijkse griepperiode 6 tot 15 keer meer slachtoffers dan dit armzalige covid-19 virusje.
De economische gevolgen van de hersenloze reactie op dit virus zullen echter uiterst ontwrichtend en dodelijk zijn.
Past perfect in het huidige tijdsbeeld:
Feiten zijn onbelangrijk geworden, de emotie regeert.
1 -7
AjaxPassion
Dat is al onderuit gehaald. Google maar eens op wekelijkse doden CBS. Dan zie je hoeveel coronadoden niet geregistreerd zijn.
0 -1
Cello
Buiten dat....maar als we dezelfde gedragsregels zouden toepassen op de jaarlijkse griep epidemieën dan zakt het aantal slachtoffers gigantisch....
Velen willen er gewoonweg niet aan, dat Corona vele malen besmettelijker is dan de griepperiodes die we jaarlijks terug zien.
Laat je corona op zn beloop, zoals we dat doen met de 'gewone' griep dan zie je waarschijnlijk dat corona misschien wel 10-20 keer meer slachtoffers maakt dan de 'gewone' griep.
0 0
AjaxPassion
Het is niet in feite niet besmettelijker dan de griep, op dit moment wel dodelijker. Voor de rest heb je helemaal gelijk.
0 0
FSideMaluku
"Verder ben ik geen jurist, dus ik weet niet of de UEFA een dergelijk sanctie kan opleggen, maar daarover zal ongetwijfeld gesproken worden als landen stoppen."

De UEFA kan alleen een sanctie opleggen als een club stopt, als een regering of bond zegt dat er niet meer doorgespeeld wordt dan heeft dat geen consequenties voor de clubs uit dat land. Als een club eenzijdig zegt niet meer door te gaan zonder op een uitspraak van de bond of de regering te wachten, dan kan de UEFA daar wel voor sanctioneren.
0 0
Web
Wat moet je met een ticket?
Ik moet nog zien of er in Europees gespeeld gaat worden?
Mogen ze weer vliegen?
Publiek lijkt wel uitgesloten dit kalenderjaar
0 0
JariJari
Gewoon plaatsingsgelden toch? Zelfs al het niet doorgaat.
0 0