Van der Sar: 'Erg zonde als we er niet uitkomen'

ArthurV, 06-04-2020 om 19:30, 5438 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar zou het ontzettend jammer vinden als Ajax er niet uit zou gaan komen met de familie van Abdelhak Nouri. Dat laat de algemeen directeur weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

In een uitzending van De Wereld Draait Door vertelde Khalid Kasem, vertrouwenspersoon van de familie en auteur van het boek over Nouri, dat de gesprekken met Ajax vreemd verliepen. Iets waar Van der Sar zich totaal niet in kan vinden. 'We hebben voor mijn gevoel juist heel warm en goed contact met de familie Nouri. We hebben aansprakelijkheid erkend en willen tot een oplossing komen. We willen dat netjes en respectvol doen.'

Zowel Kasem als Ajax gaven na de uitzending aan dat het misschien beter is om de huidige situatie te laten oordelen door derden. Van der Sar hoopt dat het niet zo ver gaat komen. 'Het klopt dat dit een optie is. Maar het zou erg zonde zijn als we er niet samen uitkomen.'

Zes weken geleden bracht Van der Sar een bezoek aan Appie, die momenteel verpleegd wordt in een nieuw huis vlakbij zijn ouderlijke woning. 'Nee, ik ga niet vertellen hoe het met hem gaat, net zoals ik geen uitspraken doe over bedragen. Dat zou niet netjes zijn, lijkt me. Maar Ajax is gelukkig meer dan Edwin van der Sar. Er gaan meerdere mensen van Ajax langs bij Abdelhak en we zijn de familie dankbaar dat ze die mogelijkheid geven. Ik heb sowieso heel veel respect voor ze hoe ze met Abdelhak en de hele situatie omgaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
Als Edwin gewoon transparant is met wat Ajax bied kunnen we op AS stoppen met speculeren. Teveel koffie automaten praat hier.
0 -1
Finidi en Nwanko
En anders kan de familie transparant zijn toch? En vertellen wat het bod van Ajax is en waarom ze menen dat dat te weinig is?
0 0
BokkieBokstra
Vraag me zelfs af of dat al bekend, dat bedrag. Begreep ook al dat het verzekeringswerk is En je weet hoe ze zijn verzekeringsmaatschappijen, ze gaan over lijken en betalen liever niets.
0 0
Finidi en Nwanko
Tja ze kijken naar levensverwachting en daadwerkelijke (on-) kosten. Kosten om de familie uit de bijstand te houden worden niet meegeteld. Ik las onlangs op internet dat een dag in een verzorgingstehuis ongeveer €150,00 kost. Dat is € 55.000,- per jaar x de levensverwachting kleedgel en een klein stukje smartegeld.

Bij dwdd probeerde de familie hun eis nog kracht bij te zetten door te zeggen dat Nouri communiceert. Natuurlijk een uiterst subjectieve en onjuiste weergave van feiten. Ze zetten blijkbaar alles in om de bijstandsuitkeringen binnen de familie aan te vullen.
0 0
Sterspeler
Ik ben. Wel benieuwd wat je bron is dat zij allemaal bijstandsuitkeringen hebben.

If so, dan zou dat schandalig zijn. De afgelopen jaren is de economie uitstekend geweest.
0 0
OpaVerteld
Stel u bent schilder en u heeft treinen geschilderd voor de NS.
De voorgeschreven verf was er een van de Chroom-6 categorie.
U heeft dientengevolge kanker opgelopen en u heeft dientengevolge een levensverwachting van 12-18 maanden.
Wat zal de uitspraak van de rechter zijn in het geval u de NS dagvaardt en een schadevergoeding eist? Googled u maar even!
Met u eens, hele andere zaak, maar om e.e.a. in perspectief te plaatsen met de Nouri zaak......
0 0
Juichtoon
Er is ook een andere kant. Nouri speelde zelf ook verder terwijl er een stoornis geconstateerd was. Ook was hij in de week voorafgaand aan het gebeuren ziek/ niet lekker en dat heeft hij niet gemeld.
1 0
FreddyAX
Goede teksten maar dit verloop van zaken blijft wel schuren.
2 0
AFCA-Driebergen
Geef de familie wat ze nodig hebben. Hrt is al erg genoeg wat er is gebeurt. Nouri zal niet meer de oude worden (ondanks ik wel goede hoop heb gekregen dat er verbetering blijft komen), dat is al erg genoeg. De familie hun hele leven staat op zijn kop door alle zorg. Help die mensen. Abdelhak is een prachtig mens en hij was wel de laatste die dit heeft verdient (en nee niemand verdiend dit, maar Abdelhak is wel de laatste). Zorg dat we een goede band houden met de familie. Voor Appie, de familie en de club. En laat zien dat wij een warme club zijn.
1 -6
Finidi en Nwanko
Ja echt jammer dat de familie niet akkoord gaat.
0 0
BRAMHOUTEN
Iedere Nederlander krijgt hier goede hulp. Ze krijgen gewoon volledige zorg
2 -1
AjaxDaniel
Ajax geeft de familie al wat ze nodig hebben. Alle zorg wordt door Ajax betaald, zijn salaris wordt 10 jaar doorbetaald, etc. Daarnaast wilt Ajax nog een schadevergoeding van 5 miljoen bieden.
2 -1
GotnohairWedontcare
Het zou wel bizar zijn als de familie zo’n handreiking onvoldoende vindt. Heb je hier een bron bij?
2 -1
AjaxDaniel
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/922492/driessen-meldt-miljoenenaanbod-ajax-aan-familie-nouri-is-bedrag-dat-rondgaat-.html
1 -2
GotnohairWedontcare
Dank je voor de bron. Daar wordt van 5 miljoen totaal gesproken. Ik heb geen idee wat de zorg voor Nouri mag kosten en hoeveel zijn verzekering daarvan pakt als Ajax aansprakelijkheid erkent; maar dat zou het plaatje toch iets anders tekenen. Als het echt 5 miljoen puur smartengeld is, bovenop de zorg, handelt Ajax keurig.
0 0
Bjorn
Is lastig, want wat is genoeg? Was Ajax zijn plafond, had hij het niet gered bij Ajax of was hij bij Barcelona terecht gekomen? Niemand weet exact waar het was geëindigd en dus weet je ook niet hoe je de schade precies moet bepalen.

Onafhankelijk persoon moet oordelen, anders kom je er nooit uit. Familie zegt, gesupport door een leger aan juristen, Barcelona was zijn plafond dus X bedrag. Ajax zegt: dat kan je nooit bewijzen dus X bedrag.
0 0
AFCA-Driebergen
Lekker belangrijk wat zijn plafond was. Hij is buiten voetballer, net als jij en ik, gewoon een mens. En het is een heel bijzonder mens. Iemand die er altijd was voor iedereen. Vooral voor de mensen met wie het niet goed ging stond hij klaar, zonder dat maar iemand dat wist. Hij staat onder contract bij Ajax en is sinds kleins af aan Ajacied. Lekker belangrijk waar zijn plafond lag (ik ben ervan overtuigd wereldtop). Geef alles wat ze nodig hebben, om voor deze held te kunnen zorgen. Als laatste tip voor iedereen, lees dat nieuwe boek over hem. Erg interessant.
0 -1
Bjorn
Waar zijn plafond zou hebben gelegen doorslaggevend voorde hoogte van de schade. Je kan zo'n zaak niet beoordelen met de emotie die wij erbij hebben. Gaat om feiten en centjes.
1 0
Rukboor
Vooral om centjes voor een heeeeeele groooote familie.
2 0
AFCA-Driebergen
Misschien iets meer erin verdiepen. Lees het boek maar even.
0 -2
hetje
Het boek is geschereven door de woordvoerder van de familie ,dus daar zit hoe dan ook emotie bij.ik weet niet om wat voor bedragen het gaat ,maar hoop wel dat ze eruit komen met elkaar.
0 0
koppensneller
Keurige reactie van Edwin. Zal nu ook deels een verzekeringskwestie zijn . Lijkt me ook verstandig om de discussie net toe te spitsen op bedragen. Wat dat betreft snap ik de advocaat dan ook niet helemaal. Ik hoop dan ook zeer dat de klaarblijkelijk goede relatie tussen Ajax en de familie standhoudt.
1 0
ram
Toch wel apart dat dit zo lang moet duren. Er zijn twee mogelijkheden: of de familie vraagt hele extreme bedragen of Ajax is te karig. Ik heb werkelijk geen idee wat meer waarheid is (en uiteraard zal iedereen een ander bedrag redelijk vinden).
1 0
Bjorn
Het interview van Kasem vond ik helemaal niks. Eenzijdig en puur inspelen op emoties om de opinie te beinvloeden. Hoe vaker iemand roept dat geld geen issue is, hoe meer de waarheid anders ligt. En dan niet eens zozeer voor de familie, niets dan respect voor hen. Maar zo'n zaakwaarnemer, kreeg er een slecht gevoel bij.
5 -3
Rukboor
De vader en oudste broer van Abdelhak zaten bij het interview DWDD en hielden hun mond toen Khalid Kasem een eenzijdig beeld schetste.
Appie kan niks meer zeggen helaas, maar de familie kan toch minstens reageren over wat Ajax al voor ze gedaan heeft? Of is dat teveel gevraagd?
Laat een onafhankelijke partij maar beslissen, anders blijft Ajax tot in lengte van dagen gijzelaar van de familie.
4 -1
Rhythim
Dat is dan ook waarschijnlijk de reden waarom de aanwezige familie om mogelijk juridische reden niet reageerde op het beeld wat geschetst werd.
0 0