Klaassen: 'Ajax? Je kunt nooit wat beloven, maar wie weet'

BartVeenstra, 03-04-2020 om 13:15, 9542 views, Instagram |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Davy Klaassen sluit niet uit terug te keren bij Ajax. Op dit moment speelt de middenvelder bij Werder Bremen, maar in de afgelopen tijd werd Klaassen al vaker gelinkt aan een mogelijk terugkeer in Amsterdam. De Telegraaf schreef zelfs dat Ajax de situatie van Klaassen vóór de coronacrisis nauwlettend in de gaten hield.

'Ik heb mijn carrière nooit gepland', zegt Klaassen in een Instagram-video met oud-Ajacied Fabian Sporkslede. 'Na elk seizoen heb ik altijd gekeken wat mijn gevoel was. Vorig seizoen was duidelijk dat ik hier wilde blijven. Dit keer weet ik het niet. We moeten eerst maar zien hoe het nu allemaal verdergaat', doelt hij op de huidige situatie omtrent de coronacrisis.

De middenvelder krijgt de vraag of hij een terugkeer naar Ajax ziet zitten. 'Uiteindelijk is Ajax altijd mijn club. Wat ik ook altijd zeg: je kunt nooit wat beloven eigenlijk. Maar wie weet...we moeten eerst eens kijken hoe het nu verdergaat, zoals ik al zei. Of de deur naar Ajax niet dicht is? Nee, Ajax zal altijd mijn club blijven.'

Wat Klaassen na zijn carrière gaat doen, is nog ongewis. Trainer worden lijkt op dit moment niet zijn eerste optie te zijn. 'Ik vind Football Manager heel leuk. Het is leuk om over het spel na te denken, maar het is ook veel werk als ik kijk naar de trainers die ik allemaal heb gehad. Ook wat voor stress een trainer heeft met het werk dat hij moet doen. Je bent ook altijd weer onderweg. Ik weet het niet...'

'Onlangs nog interviews over gegeven'

Tijdens het videogesprek met Sporkslede doen de spelers ook herinneringen op over hun tijd in de jeugdopleiding van Ajax. Daarbij komen de twee ook te spreken over de NextGen Series. In dat toernooi won Ajax A1 destijds met 0-6 van Liverpool A1. In dat duel stonden Klaassen en Sporkslede beiden in de basis. 'Daar heb ik onlangs nog wat interviews over gegeven', zegt Klaassen, waarmee hij onder meer doelt op het interview met Ajax Showtime.

Op dit moment zit Klaassen vanwege de coronacrisis thuis. Hij leest af en toe boek, kijkt series, doet de afwas en af en toe speelt hij op de piano. Verder traint men bij Werder Bremen in tweetallen. 'Je komt niet dichtbij elkaar. Het komt neer op passtraining. Als je maar niet al je balgevoel verliest.'

Ook Edwin van der Sar mengt zich in het gesprek. De directeur van Ajax stuurt een vraag in. Of hij mag weten wie de kapper van de kale Klaassen is. 'Ik heb het van de week zelf gedaan', lacht hij. 'De kappers zijn hier ook allemaal dicht.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Ongelooflijk hoeveel mensen hier superpositief zijn over hem en zelfs een basisplek voor hem in gedachten hebben.

Ik ben zelden zo blij geweest toen een speler vertrok en heb echt hardop gelachen toen hij de Goeden Schoen won. Wat een armoe was dat zeg! Ongelooflijk.

Klaassen was/is een aardige speler. Hij werkt hard, kan lekker schreeuwen en sleuren en scoort regelmatig. Maar Lex Immers scoorde ook regelmatig bij Feyenoord... Voor de mensen die een vergelijking niet snappen: ik zeg niet dat Immers net zo goed (of slecht) is als Davy. Ik probeer ermee te zeggen: ze speelden allebei bij een topploeg achter de spits. Dan krijg je een shitload aan kansen en dus scoor je veel. Dat is natuurlijk belangrijk in voetbal.

Maar mensen... vergeet niet al dat gebrek aan overzicht en de ballen die van zijn voet sprongen. Davy was gewoon een heel groot deel van het gehate betonmiddenveld!

Als we dit soort spelers groot maken en een basisplaats geven, dan gaan we terug naar die tijd. Dan wordt het knokken in de Europa League i.p.v. meedoen in de Champions League.

Davy erbij is leuk. Maar alleen voor een laag salaris in een veredelde Dani de Wit-rol.
1 -1
jaribombari
Jij bent geen fan lees ik. Dat mag. Je argumenten vind ik wel wat zwak hoor. Je doet net alsof iedere loper bij Ajax achter de spits kan staan. Pak een willekeurige middenvelder van FC Groningen of Heerenveen, zet hem bij Ajax achter de spits en je hebt iemand van hetzelfde niveau als Klaassen.
0 -1
ram
Waarom zijn mijn argumenten zwak? Het is je niet gelukt ze te ontkrachten, in ieder geval.

Het enige dat je zegt is dat ik insinueer dat een willekeurige middenvelder uit de middenmoot direct van hetzelfde niveau is als Klaassen. Dat zeg of insinueer ik natuurlijk niet. Dat zou veel te kortzichtig zijn. Het ligt aan de specifieke kwaliteiten van de speler. Maar over het algemeen scoort een type Klaassen bij ons meer dan bij een mindere ploeg. Maar dat is m'n punt natuurlijk niet.

Als ik mag kiezen (beetje een zijweggetje), heb ik trouwens veel liever Veerman van Heerenveen naar Ajax, dan Klaassen.
0 -1
jaribombari
"Een speler als Messi scoort bij VVV Venlo natuurlijk minder dan bij een club als Barcelona". Ik blijf het geen al te sterk argument vinden. Kan je zeggen dat je dat niet insinueert, maar dat doe je in mijn ogen wel. Kan je zeggen dat ik het niet begrijp, maar dat doe ik wel ;-)
0 -1
ram
Ga je nu iets quoten wat ik helemaal niet gezegd heb en breng je dat als een argument van mij? Serieus?

Je maakt er heel iets anders van en maakt mijn hele verhaal heel simplistisch. Ik heb het over Klaassen en over zijn technische beperkingen, bijvoorbeeld. Ja, bij Ajax scoorde hij vrij veel maar hij verneukte ook veel. Zet hem bij Barca en hij zou, denk ik, veel minder scoren. Maar zet hem bij VVV en hij zou, denk ik, ook minder scoren als hij bij Ajax deed. Het ligt allemaal aan de speler en de situatie.

Het belangrijkste punt is dat Klaassen niets meer toe zou voegen aan dit Ajax.
0 0
jaribombari
Jeps. Een kleine alteratie aan je Immers quote om even aan te tonen dat het geen al te sterk argument was. "Immers scoorde ook vaker bij Feyenoord dan bij Ado".

En verder? Ziyech lijdt ook 20x per wedstrijd balverlies. Zegt voor mij ook niet altijd wat. Laat je hem staan dan schiet hij er altijd eentje in.

Maar goed, maakt verder niet uit. Klaassen is van mij zeer welkom en hij voegt zeker nog wat toe. Dat jij hem wegzet als middelmatig spelertje. Tsja.... daar zijn de meningen dus over verdeeld. Dat geeft verder niet.
0 0
ram
Hele nasty lage manier van discussiëren. Maar dat weet je zelf ook wel. En daarmee diskwalificeer je jezelf.

En inderdaad: ik vind dat we met Klaassen terug gaan richting betonvoetbal. Alles wijst daar natuurlijk ook op.
0 0
trainer
Ik ben super positief over hem. Nederlandse speler uit eigen jeugd. In het verleden zeer belangrijk geweest. Mensen het is geen FM of FIFA de toekomstige Messies en ronaldos komen echt niet in de eredivisie op kunstgras tegen Venlo spelen.
1 -2
ram
Wauw... Wat een post... Mag ik hem even ontleden? Want ik heb zelden zoveel kortzichtigheid gezien.

Oordeel jij op die manier? Hij is Nederlands en komt uit eigen jeugd; dat is voldoende? Op die manier kunnen we letterlijk honderden matige spelers terughalen. Dan degradeer je gewoon.

En ja: hij is belangrijk geweest. Ook een drogreden. Hij was belangrijk in een tijdperk waarin we voetballend een stuk armoediger waren. En moet iemand die ooit belangrijk is geweest dan altijd maar alle respect krijgen en alle basisplaatsen? Ene Siem de Jong is ooit ook heel erg belangrijk geweest...

Tot slot je drogreden om FIFA en Football Manager erbij te halen. Wat een waanzinnige opmerking! Wie heeft het over Messi en Ronaldo? Ik insinueer niet eens dat we dat kaliber kunnen halen. Maar er zit echt on-ge-loof-lijk veel tussen Klaassen en Messi in hoor... En in die vijver moeten we vissen.
1 -1
MosesD
Naast Klaassen nog een linksbenige middenvelder met de nodige creativiteit, een linksback en je bent klaar voor komend seizoen (er vanuit gaande dat Neres toch blijft, anders is er nog een extra vleugelspeler nodig).
0 -2
MosesD
Klaassen kan uitstekend naast Blind in een wat meer controlerende rol. Zijn scorend vermogen komt weet meer tot uiting op de 10. Maar als je Klaassen naast Blind zou zetten (Martinez centraal achterin is net wat beter, zeker verdedigend), zou ik wel voor een creatieve 10 kiezen. Hoe dan ook Klaassen begrijpt het Ajax spelletje en is in de kracht van zijn leven. Ik zou het doen dus. Overigens zie ik Gravenbergh dankzij Raiola wel vertrekken dus een rechtsbenige middenvelder is sowieso erg welkom.
0 -2
MisterAFCA
Dat er nog steeds mensen roepen dat blind op het middenveld moet hebben echt stront in hun ogen. Of als je dat na vorig seIzoen en tot voor zijn blessure nog blijft volhouden snap je er gewoon niet zoveel van. Dan ook nog Klaassen als 6 ernaast. Man man man, en dan maak je niet eens een grapje...
2 -1
MosesD
Blind is kwetsbaar in de verdediging als hij niet een type de Ligt naast zich heeft. Martinez is verdedigend een stuk beter. Blind kan ook uitstekend op het middenveld. Klaassen een loper met extra gif en ervoor een creatieve speler. Zo heb je een uitgebalanceerd middenveld.
0 0
Frederiksperwer
Mozes kriebel, Klaassen en Blind op middenveld. Genieten! Huntelaar als spits. Europa we komen.

Daley uiteraard gewaardeerd als verdediger.
1 -1
ram
Dit moet een grapje zijn, toch? Echt een schrikbeeld voor mij in ieder geval...
0 -1
Frederiksperwer
Wat dacht je, Ram. Nachtmerrie.
Als het Klaassen, Huntelaar en Siem betreft verval ik vanzelf in ironie en wanhoop.
0 0
ram
Nouja... er zijn echt mensen die graag willen wat jij zegt. Dus ik was er niet zeker van.
0 0
MosesD
Met een creatieve middenvelder ervoor ja. Huntelaar zou je in de spits zetten? Volgens mij is het einde voetbalcarrière van Klaas Jan. Althans bij Ajax.
0 -3
Frederiksperwer
Evident.
0 0
Sterspeler
Geen geweldige speler. Wel eentje met echt Ajax DNA en die sowieso bij ons kan renderen.

Met name op kan. Want het niveau ligt hoger dan het seizoen van de EL finale. Waar Klaassen overigens wel belangrijk was, maar ook veel verstoppertje speelde zonder bal.

Als hij komt, verwacht ik een completere speler dan Donny, als het gaat om verdedigen. Ik zou hem ook niet op 10 zetten in ons huidige systeem, en ik vraag me eerlijk af of hij wel basis zou staan.

Hij kan wel nuttig zijn, maar we hebben echt baat bij creatieve middenvelders (1 op 10, 1 op de "6")
1 -2
PhilRock
Geen geweldige speler??
Johan Cruijff was helemaal gek van hem!!!
0 -3
Sterspeler
Johan Cruijff heeft ooit voorgesteld met 11 spelers te spelen zonder keeper.

Cruijff was geniaal, maar zat er ook wel is naast.
1 0
ajaxmachtig
Ik ben blijkbaar in de minderheid, maar ik zou Klaassen er altijd bijnemen. Natuurlijk ligt het ook aan de transfersom + hoogte van het salaris. Maar als die allebei redelijk zijn, zou ik hem zeker ophalen.
Hij komt uit de jeugd, heeft een zeer goede mentaliteit, heeft een uitstekende basistechniek en is een echte teamspeler. Of hij de eerste 11 haalt, is een andere vraag. Maar voor de selectie is het een zeer, zeer bruikbare speler.
5 -1
JariHeijden
Ik ben het volledig met je eens. En binnen het spelletje van Ten Hag zou hij een prima verbindingsman zijn als rechter zes.

Van mij mag hij komen.
2 -3
Sterspeler
Naast Martinez? Dat weet ik niet zo. Je hebt wel echt een goed verdedigend blok, maar Klaassen mist een goede balbeheersing met dribbel. Zo'n speler heb je wel nodig.

Je zou meer aan een type serero hebben (met meer body) dan aan Klaassen. Alhoewel hij wmb welkom is.
0 -1
eros
Transfersom moet volgens de geruchten iets meer dan 10 miljoen zijn. Dan heb ik hem liever als Marin.
2 -2
Jojo49
niet aan beginnen marc
5 -5
036AFCA97
Alsjeblieft niet.
3 -5
Ismael Urzaiz
Voor de breedte is het een prima speler maar je weet dat ze waarschijnlijk om hem heen gaan bouwen, hij belachelijk veel salaris gaat vangen en dat hij Ajax niet naar een hoger plan tilt.
4 -2
Henkjanklaas
Klaassen is van EL-niveau en dus geen CL-niveau helaas.
Niet aan beginnen
7 -6