Meeste aanvoerders staan achter standpunt KNVB

BartVeenstra, 03-04-2020 om 11:55, 4552 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De meeste aanvoerders in de Eredivisie en Eerste Divisie staan achter de KNVB om de deuren voor het uitspelen van de competitie nog niet dicht te gooien, zo meldt Voetbal International. De Centrale Spelersraad (CSR) kwam donderdag bijeen naar aanleiding van de discussie over het stopzetten van de nationale competities.

Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars stelde woensdag in gesprek met De Telegraaf dat spelers op dit moment bang zijn om te spelen. De CSR kwam volgens Voetbal International echter tot een andere conclusie. Spelers zijn namelijk bereid om de profcompetities uit te spelen, mits hun veiligheid en gezondheid gewaarborgd kan worden.

De CSR zocht contact met de aanvoerders in het betaalde voetbal om te vragen naar hun positie. 'De meeste aanvoerders binnen de Eredivisie zijn het volledig eens met de CSR', aldus de spelersraad. 'In de Eerste Divisie volgt een hele forse meerderheid van de aanvoerders het standpunt van de CSR. Uiteraard geldt ook voor hen de toevoeging: mits de veiligheid en gezondheid van de spelers gewaarborgd wordt.' Hoe Ajax-aanvoerder Dusan Tadić tegen de situatie aankijkt, is niet bekend.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JariJari
Sinds wanneer is het een democratie?
0 0
johan_afca
Wat een dom gelul zeg. Hun veiligheid en gezondheid moet gewaarborgd worden? Hoe dan?
En hoe zit het met al het clubpersoneel wat moet komen opdraven om die wedstrijden door te laten gaan? Clubartsen, fysio's, groundsman, schoonmakers, ballenjongens. Ga zo maar door..
Of moeten die voor het gemak maar even hun leven op het spel zetten?

Ik ben echt klaar met dit gedoe. Dit gaat verdomme over volksgezondheid!
2 0
Redrum
Echt briljante gasten die voetballers. Wat ze feitelijk zeggen is: we willen spelen, maar alleen als we een garantie krijgen die 100 % niet gegeven kan worden. Ik wil best een jaartje backpacken in Engeland, maar alleen als ik de garantie krijg dat het geen enkele dag gaat regenen. Dat is ongeveer het niveau van dit statement van sommige aanvoerders.
9 0
Hans Kraay Jr.
Precies dit!
0 0
Ajax95Duivendrecht
Haha echt hè.
3 0
AjaciedRK
Mooi ook dat pec en az zelf gezegd hebben te willen stoppen maar hun aanvoerdertje tegenstribbelt
2 0
Amp
Zijn die gasten serieus zo dom? Dit lijkt meer op wachten tot ajax met een statement kwam, zodat men weer kon bashen. Denken ze serieus dat ajax niet zou willen spelen als dit verantwoord zou zijn? Probleem dat overmars aanstipt is dat er voor lange tijd geen richtpunt is waarop het überhaupt wel verantwoord is om te kunnen gaan voetballen. Al die clubs verstoppen zich achter de knvb, terwijl ze juist nu krachtige uitspraken kunnen doen. Ben blij dat overmars zijn mening heeft geventileerd ipv die zogenaamd solidaire clubjes, die zich alleen solidaire tonen als ze zelf in de knoop komen te zitten. Hoewel ik het niet verwacht, zou het wel een mooie stap zijn als ajax daadwerkelijk uit t seizoen stapt. En ja, daar zullen inderdaad financiële consequenties aan zitten. Wil echter wel zien hoe al die andere schapen gaan reageren
3 0
AjaxDaniel
Wat ik niet snap is dat Heracles in zijn eentje de beslissing over kunstgras kan tegenhouden, maar dat dit soort dingen niet unaniem besloten moeten worden.
5 0
Sterspeler
Heeft er alles mee te maken dat organisaties als de KNVB altijd de verantwoordelijkheid van zich afschuiven.
0 0
PierreHeno
Meeste voetballers zijn nu eenmaal niet al te goochem ( eufemistisch gesteld). Hun aanvoerders dus ook niet. De KNVB is exemplarisch als vertegenwoordiger van deze onkunde en dan krijg je vanzelf de rol van UEFA slippendrager toebedeeld. Had iemand eigenlijkbanders verwacht? Nee toch zeker.
0 0
Hans Kraay Jr.
Nee absoluut niet. Misschien wel stiekem tegen beter weten in gehoopt.

Maar daarom zou je bonden moeten hebben die het denkwerk doen voor de voetballers.

Echter is de onkunde bij de KNVB nog vele malen erger dan gebrek aan intellect bij voetballers.

En de UEFA handelt alleen maar naar geld zonder ook maar enig realiteitsbesef.
0 0
Stuyvesant
Heel simpel: allemaal teruggefloten door het clubbestuur en geen ruggengraat om ertegenin te gaan. Maar goed, de vereiste is dat er een garantie komt van het RIVM dat er geen besmetting zal optreden. Die garantie zal het RIVM nooit geven, dus eigenlijk zijn ze voor het stoppen van de competitie.
4 0
Redrum
Precies, natuurlijk wil iedere voetballer de competitie gewoon uitspelen als het veilig is. Maar dat is precies het hele probleem: het is de komende maanden niet veilig.
1 0
AjaciedRK
Verbaast mij niet dat meneer Knipping de auteur van dit stukje op vi is.

Die is sinds Ajax gezegd heeft stoppen uit op een standpunt: doorspelen. Vieze kakkerlak
3 0