Geïrriteerde Overmars: 'Hoopte op zelfstandige beslissing KNVB'

ThijsZwagerman, 01-04-2020 om 22:15, 11931 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Marc Overmars staat niet achter het besluit van de KNVB en de UEFA om het einde van de competitie te verschuiven naar 3 augustus. De directeur voetbalzaken van Ajax had gehoopt dat de KNVB een andere beslissing zou maken dan de UEFA en is teleurgesteld in de Nederlandse voetbalbond.

'Waarom gaat het op dit moment over geld en niet over de volksgezondheid? Ik had gehoopt dat de KNVB een zelfstandige beslissing zou nemen, maar in plaats daarvan verschuilt men zich achter de UEFA', moppert Overmars in gesprek met De Telegraaf. De voormalig buitenspeler baalt van de gang van zaken en vindt het onverantwoord en niet nodig om de Eredivisie dit seizoen af te maken. 

'Ik heb er gewoon moeite mee hoe het gaat. Wij zijn in Nederland niet zo afhankelijk van de tv-gelden als de competities in Spanje, Engeland, Italië en Duitsland. Ik denk dat de grote landen de UEFA onder druk hebben gezet om ten koste van alles door te voetballen. En de UEFA heeft daar ook baat bij, omdat het wel of niet uitspelen van de Champions League een verschil betekent van honderden miljoenen euro’s', stelt Overmars.

'Ik vergelijk de UEFA en de KNVB op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus. Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus', besluit de felle Overmars.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
Je gaat ook vanaf 1 juni geen tijd meer vinden, de politiek heeft de situatie zo plat gelegd dat zelfs 1 juni te vroeg is om te starten
0 0
Gonzalez75
Wat heeft het nu voor zin om na 1 juni nog tot 3 augustus te voetballen. Hoe garandeer je de gezondheid van voetballers, staf (anderhalve meter afstand, dug outs?), scheids -en grensrechters, stewards? Voordat je het weet gaan supporters zich bij stadions ophouden om wat mee te krijgen, groepvorming. Spelers die zijn verkocht en of vertrekken, nieuwe spelers. Wat is hun status en per wanneer. Zo meteen spelen ze tot 3 augustus, gevolg eventueel nieuwe blessures en vermoeide spelers.
0 0
flyingsoccer
Eindelijk iemand die zijn mening durft te geven volksgezondheid is prio nummer 1. Geld is nu even niet het belangrijkste het virus uitroeien wel. Prima van Overmars en kut KNVB en FIFA vuile geldwolven.
3 0
ajaxfan83
De regering zal er wel een stokje voor steken straks tegen die tijd.
Want in de zomer mag je nog echt niet met grote aantallen bij elkaar mogen komen.
Dan kunnen de wedstrijden wel zonder publiek worden gespeeld maar dan zal je zien dat de supporters toch bij elkaar komen om waar dan ook de wedstrijd te kunnen zien
0 0
Cupmetgroteoren
Het is echt te gek voor woorden dat de economie en alles in landen wordt platgelegd voor dit virus. Isoleer de ouderen en laat mensen verdomme naar hun werk gaan. Het dodenpercentage bij mensen onder de 70 is lager dan bij griep. Krankzinnig dit. Waar is men mee bezig? Wil men een totale apocalyps waarbij we straks geen droog brood meer te vreten hebben omdat de gehele wereldeconomie niet meer bestaat.
2 -9
Rukboor
komt mede door de mediahype.
0 0
flyingsoccer
Volgens mij snap je niets van dit virus iedereen is kwetsbaar van 0 tot 100 jaar. Jou reactie is misplaatst.
3 -1
JOHANisGOD
Je hebt altijd wel een paar totaal krankzinnige onderontwikkelde idioten.

Nou hier zijn ze.

Cupmetgroteoren en ajaxdordtt.

Hoe dom en ziek in je hoofd jullie zijn is niet te beschrijven.

Misschien moeten jullie een keer samen een intensive care bezoeken en met ouders van bijvoorbeeld Sehraz praten.

Julie zijn walgelijk.
9 0
flyingsoccer
Inderdaad wát een belachelijke idioten.
2 0
ajaxdordtt
Je hebt er altijd wel een die de mening van anderen niet respecteert. Je komt zelf trouwens niet al te snugger over met je witregeltjes tussen elke zin, al je spelfouten en je scheldwoorden omdat het inhoudelijk te moeilijk wordt. Gelukkig is dat laatste voor jou wél toegestaan.

In Italie breken er al halve opstanden uit omdat er bijna geen eten meer in de winkels ligt. Ga een ergens anders heen dan de camping op Texel, dan kun je zien wat een verrotte economie voor gevolgen heeft. Drankgebruik, criminaliteit, armoede etc zal toenemen om tante Truus van 91 nog een jaartje eenzaam door te laten dementeren. En ik zou dat ook graag willen, maar niet ten koste van de nieuwe generaties.

De huidige maatregelen zijn helaas wel nodig, mede door het enorme bezuinigen op de zorg van de afgelopen jaren waardoor er nu amper ruimte is.
1 -8
JOHANisGOD
Over spelfouten gesproken.
1 0
GeleenAjax
Hij heeft gelijk. Jullie zijn écht waanzinnig. Gestoord dan welteverstaan.
Misschien moet je het wereldnieuws eens kijken. GEMIDDELD ligt de leeftijd van de doden hoog. Dat wil niet zeggen dat er alleen ouderen sterven. In Italië gaat het nu zo, omdat daar niemand meer op de been te krijgen is omdat ze -a- niet wilden luisteren en nu opgesloten zitten en -b- er zoveel ernstig zieken en doden zijn waardoor geen personeel meer te krijgen is. Idioten zoals jullie bagatelliseren nog steeds en zorgen ervoor dat dit land óók naar de kloten gaat...
2 0
ajaxdordtt
Hoezo zorg ik dat dit land naar de klote gaat? Dan moet je toch echt bij het RIVM, de regering en de wintersporters en carnavallers zijn.
1 -2
ajaxdordtt
Eens!
1 -7
Professor
Overmars is goed bezig.
Maar laat vd Sar morgen maar even bellen met de Uefa, want van de KNVB word je niet veel wijzer. Er zijn drie scenario's uitgekomen en volgens mij wordt half April bepaalt welke het gaat worden. KNVB spreekt weer voor d'r beurt
0 -1
Middenweg401
Krijg nou wat.. Iemand met verstandige uitspraken in de voetbal wereld?!
Eindelijk.
2 0
JOHANisGOD
Nou, welke clubs volgen met een duidelijke uitspraak.
3 0
Boer Gijs
Klasse Marc. Compliment dat je standpunt durft in te nemen. Dit is toch niet meer dan normaal?
4 0
Schip
Zo, respect voor dit standpunt. Sjappoo Marc.
4 0
JOHANisGOD
Ajaxdordtt, joehoeeeeeeee ....
8 -3
ajaxdordtt
Ben ik dan. Marc praat ook voor eigen parochie, die wil gegarandeerde CL deelname. Was met ons voetbal nog een hele opgave geworden. Mooi dat jullie dit zien als een prachtige daad van barmhartigheid.
0 -10
GeleenAjax
Dat is dan win win. Mooi toch?
0 0
FreddyAX
Lul niet uit je nek man! Overmars heeft volkomen gelijk dat je in deze situatie absoluut niet moet voetballen en al helemaal niet voor publiek.
Als jij dat niet begrijpt dan vrees ik dat je nog heel erg veel te leren hebt in je leven maar schat ik in dat dat wel eens een te zware opgave kan blijken.
3 0
ajaxdordtt
Ik denk dat je dat weleens volledig verkeerd kunt hebben. Ik zou als ik jou was beginnen met leren lezen. Ik zeg nergens dat je in deze situatie moet voetballen. Alleen dat het eigenbelang een enorme rol speelt. Als we 3e hadden gestaan had hij er waarschijnlijk anders over gedacht.
1 -4
Cello
Doe nou niet....
0 -7
ajaxdordtt
Fijn dat je weer bevestigt dat de regels hier bepaald worden aan de hand van je mening.
0 -2
RuffRhythim
Spanje.....Italie...
Zomaar even twee landen met poencompetities genoemd.

In die twee landen speelt zich een catastrofe af momenteel.

En wat willen de voetbalbonden daar?
Voetballen....ten koste van alles !

Hoe ziek ben je?
25 0
Cello
Bonden en clubs kunnen zoveel willen. Zij beslissen niet wanneer er gevoetbald mag worden. Dat is een beslissing die de nationale overheden nemen.
Ze kunnen plannen maken wat ze willen...zolang de diverse premiers en presidenten hun land plat leggen en verbod op samenkomsten van groepen mensen handhaven, kan je plannen maken wat je wilt..... gevoetbald wordt er dan niet!.

In Nederland gaan er nu dagelijks meer dan 100 mensen dood, komen er honderden gevallen met besmettingen bij. In Engeland waren er bijna 600 doden afgelopen 24 uur....
In Frankrijk loopt het dodental al richting 3000 of is er misschien al overheen.
In Spanje spreek je naast de ontzettend vele besmettingen, die inmiddels in de tienduizenden lopen, al over gemiddeld bijna 1000 doden per dag....
Om nog maar te zwijgen over Italie, die het zwaarst getroffen zijn in de wereld.

Voorlopig zijn er maar bitter weinig mensen in die landen die denken aan voetbal, laat staan hervatten van competitie's. Behalve natuurlijk de bestuurders van menig club dat financieel diep in de problemen komt. Verder staat in die landen, en terecht, de hoofden van de mensen totaal niet bij voetbal of grote evenementen.
2 0
Johan14Cruijff
Daarom moet de KNVB ook de beslissing nemen om de competitie 19/20 te beëindigen en met een oplossing te komen voor de Europese plaatsing voor volgend jaar. Hierin zullen altijd club teleurgesteld worden maar dan is er duidelijkheid.
0 0
Dit is mijn club
Sterk statement van Marc. Het zou de rest sieren zich hierbij aan te sluiten.
15 0
Bjorn
Je kunt het eens zijn of niet met zijn gedachten/statement, maar hij spreekt zich tenminste uit.
13 0
JordanAFCA
UEFA is gewoon een corrupte tering organisatie en de KNVB loopt als een schoothondje er achter aan
20 0
Marcw1972
En nu komen de supporters van fey, psv en az uit hun hol om te schreeuwen dat Overmars dit alleen maar zegt omdat Ajax bij schrappen restant eerste zou worden en CLplaats zou krijgen. Let maar op. Terwijl Overmars natuurlijk groot gelijk heeft. De uefa is van het padje, zoals wel vaker.
1 0
MNJ7
Als we daadwerkelijk weer gaan spelen dan zijn we toch we uit die crisis ? Dan worden we gewoon 1e en kampioen
0 0
Caparzo
BAM! Duidelijker statement bijna niet mogelijk.
Daar gaan meer clubs volgen, de eesten hebben zich reeds achter Ajax geschaard.
KNVB is niks zonder onwelwillende clubs, sterker nog, is niks zonder Ajax. Maflanders.
5 0
BrandjeXL
Arco Jansen van Emmen riep precies hetzelfde. Levchenko gaf ook al aan dat spelers er geen zin meer in hebben. Nu de woorden van zwaargewicht Overmars. Dit wordt vanzelf een sneuwbaleffect
3 0
FreddyAX
Hier valt geen speld tussen te krijgen,de arrogantie om te denken dat een KNVB of een UEFA het recht heeft om te beslissen over zaken die ver ,heel ver buiten hun jurisdictie liggen is ronduit stuitend.

Natuurlijk liggen er allerlei financiële argumenten onder die normaal gesproken leidend zouden zijn, dat kan nu niet, we leven op dit moment in de grootste crisis van de afgelopen 75 jaar!

Ik zou Marc steunen als hij eenzijdig besluit om uit de competitie te stappen als men toch blijft doordrammen,de megalomane egocentrische blaaskaken moeten hun plaats weten en die is nu helemaal achteraan in de rij.
Ook een bord voor je kop helpt niet om besmetting te voorkomen.

Het VVCS heeft denk ik heel duidelijk aangegeven dat ook spelers niet verder willen tot alles weer normaal is.
Dat verdient steun van ons allen; de wedstrijden zonder publiek zijn ook een risico factor van belang gebleken omdat mensen zich in grote getallen gingen verzamelen buiten het stadion.

Ik hoop dat Ajax het lef heeft om de stekker eruit te trekken, andere clubs zullen snel volgen.
2 0
NegentigMinutenLang
Fantastische directeur en mens.
2 0
RaynoFischer
Haters zullen weer zeggen dat het Ajax goed uitkomt om niet door te spelen, maar het is gewoon onverantwoord.

Klasse dat Marc van zich laat horen, amateurs bij de KNVB
2 0
Redrum
Ja die haters hebben in de afgelopen jaren al vaker bewezen dat ze het verstand van een beschimmelde hondendrol hebben, dus we moeten ons daar vooral niet druk over maken. Waar we ons wel druk over moeten maken is het feit dat de laffe knvb zich wel druk maakt over het kansloze gejank van de haters. Niet spelen komt Ajax helemaal niet goed uit, want we lopen gewoon een titel mis en inkomsten. We waren 9 wedstrijden verwijderd van landstitel 35 en die mogen we niet bijschrijven. Dat we uiteindelijk wel de CL ingaan omdat we bovenaan staan is mooi, maar voor mij voelt het vooral als het mislopen van een titel. Als iemand in Nederland serieus denkt dat een andere club dan Ajax recht heeft op CL, dan zijn ze echt krankzinnig en mogen ze nooit meer serieus genomen worden, voor zover ze dat überhaupt al werden.
2 0
ajaxminimax
Heel goed dat Marc de waarheid spreekt. Misschien dat ze nu eens wakker worden. Ajax heeft nog wel een beetje macht bij de knvb
1 0
Redrum
Dat wordt weer een dikke vette boete voor Ajax dus.
2 0
trainer
Klasse Marc!!! KNVB wat een amateuristische bende..
3 0
Dick
Dat worden dus straks 3 Europese uitwedstrijden zonder supporters na de Corona crisis
2 0
FlipjeTiel
Super Marc! Echt klasse deze woorden, mensheid boven geld en de fucking KNVB!!!!!
5 0
talent020
Heel goed dat Overmars hier even klare taal spreekt, de KNVB hsd eindelijk hun ballen eens kunnen tonen maar lieten dat zoals vaker weer na, de UEFA denkt alleen maar aan de poen en heeft maling aan de volksgezondheid en het sportieve gedeelte, zeer teleurstellend van deze partijen, en goed dat Overmars zich hier over uitlaat
1 0
BrandjeXL
Mooi gesproken kleine grote topper.
3 0
Labrador
Lekker Marc! UEFA MAFFIA!
3 0
AjaciedRK
Hoe duidelijk wil je het hebben.
3 0