KNVB wacht videoconferentie van de UEFA af

JesseTH, 31-03-2020 om 20:30, 5783 views, KNVB |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De KNVB heeft na de verlengde maatregelen van het kabinet nog geen nieuw besluit genomen over het wel of niet uitspelen van de betaald voetbalcompetities, zo schrijft het op KNVB.nl. De Nederlandse voetbalbond is woensdag aanwezig bij een videoconferentie van de UEFA, waarbij alle 55 aangesloten voetbalbonden virtueel aan zullen schuiven.

Op de website legt de bond uit waarom het afwachten van de videoconferentie van belang is. 'De uitkomsten van die vergadering zijn voor ons van belang omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities in Europa, hoewel dat qua regelgeving een uitdaging zal betekenen.'

Verder wordt er door de KNVB benadrukt dat, naast doorvoetballen in de zomer, ook het definitief stopzetten van de competities een optie is. 'Niettemin proberen we daarnaast een weg voor onze competities te vinden, welke past binnen de kaders die overheid en RIVM daarin bepalen voor ons land en die tevens aansluit bij wat UEFA morgen zal adviseren', luidt het statement daarover.

De KNVB, ECV en CED, samen het betaald voetbal, benadrukken dat het beleid van het RIVM en de overheid leidend blijft in de afwikkeling van het seizoen. De gezondheid van de sporters, trainers, arbitrage, maar ook van de rest van Nederland staat hierbij voorop. 'We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is', aldus de KNVB.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
supporter sinds
We laten het afhangen van de Uafa.. dat geeft vertrouwen en de burger moed ..pfff .. neem als KNVB zelf de beslissing : seizoen 2019-2020 nietig verklaren. Mocht Europees voetbal doorgegaan , dan inschrijven op basis van de huidige stand. Ajax heeft een rechtstreekse plaatsing voor CL Nederland zelf afgedwongen en verdiend en staat het huidige seizoen vanaf speelronde 1 bovenaan. Geen enkel misverstand toch ...
1 0
Multi
Afronden dit seizoen. Ga je dit seizoen weer in Augustus spelen, dan moet volgend seizoen ook weer versneld en met het EK dat komt krijg je het jaar daarna weer zwaar vermoeide spelers en zijn de kans op langdurige blessures ook weer groter. Op die manier ben je meerdere seizoenen aan het verpesten.

Laat het nu mooi bij 1 "mislukt" seizoen blijven door deze te beëindigen.
1 0
Babayaka
Een jaar geen europees, en alleen nationale competities.
Dan blijft er ruimte voor een EK. en olympische spelen en het songfestival, en misschien 2x koningsdag en de het koen en sander fest, plus carneval.
Niemand heeft zich namelijk geplaatst voor europees voetbal.

En dan maar hopen dat er dit jaar nog gevoetbalt kan worden.
0 -1
Am*dammer
Ik zou zeggen:
- nu gewoon CL en EL tickets verdelen op basis van huidige stand..
- niet degraderen, wel promoveren op basis van huidige stand KKD (volgend jaar 4 degradanten)
- kampioen van 2019-2020 aanwijzen na volgend seizoen en de missende uitslagen van dit seizoen invullen met de zelfde wedstrijden van volgend seizoen.
- dus volgend jaar 2 schalen uitreiken een voor dit jaar en een voor volgend jaar

Op die manier worden alle wedstrijden gespeelt met ingespeelde teams, publiek en zo maak je de volgende competitie nog eens extra spannend..

Niet ideaal en ja er zal wel weer een heleboel op aan te merken zijn.. maarhet lijkt mij wel een leuke oplossing.. beter zo dan nu alles zonder publiek afraffelen en dan huldigen zonder publiek etc..
2 0
DeHardeWaarheid
Waarom wel promoveren? Is er dan al iets beslists in de KKD?

Dan kan je ook titels uitdelen.
0 0
Dubbelvla
Dit voelt voor mij als de meest logische, eerlijke en interessante optie tot nu toe.
0 0
Dubbelvla
Behalve dat als Feyenoord dan volgend jaar kampioen blijkt te worden van huidig seizoen, maar geen kampioen van volgend seizoen, dat ze daar financieel (Europese centjes) niet zoveel aan hebben.
0 0
TontoKarnaggel
Pfffff, doe nou gewoon stoppen joh, al dat gekut om een paar uefa lievelingsclubjes van een financiele tegenvaller te behoeden. Gewoon seizoen nietig verklaren en volgend seizoen opnieuw proberen, hoef ik dat kampioenschap helemaal niet te hebben.
2 0
ajaxminimax
Maar wat ik ook niet begrijp, als je toch gaat uitvoetballen, dan loop je toch volgend jaar ook weer in de problemen? Een nieuw seizoen kan nooit dan op tijd beginnen?
1 0
ghouleseddik
Kansloos. Zelfs als we herstarten, zelfs als we het zonder publiek doen, zelfs als we na 30 juni verder kunnen spelen... dan blijft het risico zo enorm groot dat er érgens in een selectie iemand besmet raakt, waardoor een hele club weer wegvalt. Dat werkt gewoon niet.
2 0
RuffRhythim
Inderdaad. Er hoeft er maar een besmet te zijn en dat hele plan valt ook direct in duigen.
0 0
Ajaxtrouw
Jongens wees reeel dit kun je niet zelf besluiten
1 -1
ajaxminimax
Ik hoop dat de uefa reëel is. Dit seizoen moet je stoppen, anders laat je zien dat geld boven gezondheid gaat.
0 0
Bjorn
KNVB is zeer passief op alle fronten. Aan de andere kant: je kunt niet te vroeg op eigen initiatief knopen doorhakken. Als je UEFA tegen de haren strijkt heb je wellicht gedoe met de Europese tickets. Binnen een week of twee hebben we wel uitsluitsel.
0 0
waynelove
Wedstrijden van 25 minuten per helft, 3 keer per week?
0 0
TontoKarnaggel
Serieus? dan kunnen we net zo goed steen, papier, schaar doen.
0 0
Hans Kraay Jr.
Mooi om ze zien dat de KNVB evenveel ruggengraat heeft als een weekdier.
2 0
Boer Gijs
Grote clubs Europa willem doorspelen vanwege inkomsten. Uefa net zo. Dus moet Nederland volgen. Totaal belachelijk plan. Je hebt geen idee wanneer het kan en het is je reinste competitie vervalsing. Den Haag is halve selectie kwijt na 30 juni. Chelsea, Ajax, Ziyech hebben conttacten gesloten. Dit zijn zo 2 voorbeelden, maar dit kan gewooon niet. Geld moeten buigen voor Corona
2 0
Cello
Ik begrijp, dat grote clubs (maar ook kleine hoor) wollen doorspelen ivm inkomsten, broodnodige inkomsten voor vele clubs trouwens. En ja, je hebt gelijk, de UEFA wil dat ook om dezelfde redenen....
En ja.....dat plan is belachelijk, want clubs bepalen dat niet, nationale bonden bepalen dat niet èn ook de UEFA bepaalt het niet wanneer er gespeeld kan en mag worden.
Die beslissing ligt bij ieder afzonderlijke overheid (regering) van elk afzonderlijk land.

Wanneer de UEFA roept, dat er per die en die datum gespeeld kan/moet worden dan zullen er zat landen (misschien wel allemaal) daar geen gevolg aan kunnen geven, simpelweg omdat hun overheid het niet toe zal staan.

Als bijv. de PL het wel verantwoord acht weer competitieduels te spelen dan zijn ze nog steeds afhankelijk van wat de regering van Boris Johnson ervan vindt. Zegt Boris NEE dan kan iedereen in Engeland op zn kop gaan staan maar wordt er geen bal gespeeld. Dat geldt in landen die heel zwaar getroffen zijn, als Spanje en Italie al helemaal.

Persoonlijk ndenk ik, dat we al blij zouden kunnen/mogen zijn als de nieuwe competitie, die van 2020-21, op tijd van start kan/mag gaan, al dan niet met supporters op de tribune.Maar het zou net zo goed mogelijk kunnen zijn, dat dat punt van beginnen nog wel later ligt dan augustus/september.
Gewoon gaan voorbereiden op een nieuw seizoen....dat lijkt me het beste en het enige wat enigzins te overzien is.
2 0
Boer Gijs
Precies mijn gedachte. Straks ga je weer starten met dit seizoen en dan blijkt ergens de halve selectie corona te hebben. Het is jammer maar er zijn momenteel ergere dingen. En inderdaad we mogen blij zijn met een nieuwe seizoenstart in september denk ik ook.
0 0
JordanAFCA
Kakkerlakken bond joh die KNVB. Kan je ook wel verwachten met Gudde als leider
0 0
Ajax95Duivendrecht
Laffe kut organisatie, die KNVB... Zullen nooit eens een beslissing zelf nemen.
0 0
Ajaxtrouw
Je weet nooit hoe eea loopt maar wij mogen onze handjes dichtknijpen dat we nog nipt bovenaan stonden...
0 0
Jojo49
ajax en az beide in cham L klaar. niet meer voetballen , feyenoord er voor spelen. sjaak blij ,, en van hanegem blij.
0 0
AjaciedRK
Je verwacht het niet he
1 0
talent020
KNVB stelletje laffe herders... die gaan weer buigen voor de UEFA,
3 0
Bjorn
Er is geen realistisch scenario om uit te spelen, hoe graag we dat ook willen.
2 0
ajaxminimax
Het gaat puur om het geld bij de uefa. Gezondheid staat nu voorop. Het geld wat je bespaart door het niet uitvoetballen van de CL en EL kun je verdelen over de nationale bonden
1 0
ajaxminimax
Uefa kan maar 1 wijs besluit nemen en dat is stoppen! Volgend jaar weer opnieuw beginnen. Ze maken zich compleet belachelijk als ze de competities nog gaan hervatten
3 0
Ajacied33
En ondertussen is de eerste club failliet door de corona. Zilina bestaat na 1 april niet meer. Oude club van die Bozenik
1 0
FrenkieDeLigt
Hebben we daar niet een keer tegen gespeeld in de EL/UEFA Cup kwalificatie?
1 0
ghouleseddik
Jep. 2008: poulefase UEFA Cup 1-0 in Amsterdam door goal Suarez. Was één van de rare seizoenen met poules van vijf teams, waarbij je tegen twee teams in eigen huis en tegen twee andere uit speelde.
1 0
talent020
Die waren ook zonder de crisis wel failliet gegaan, of hadden op het randje blijven balanceren, daar werd erg dubieus beleid gevoerd.
0 0
Bjorn
Als je binnen vier weken al failliet bent zegt dat ook wat over je financiële positie voordat de crisis begon.
0 0
Web
De heren durfen geen beslissing te nemen
Wat een watjes bij de KNVB
2 0
Babayaka
Hahaha de uefa..
2 0
Mocrodammerr
waarom zegt men dat er alsnog scenarios zijn om competitie uit te spelen?? hoor wilko van schaik dat nu op de radio zeggen
3 0
Sterspeler
Omdat dit hetgene is wat ze in Rotterdam willen horen.
3 0
Ajaxbrl
Precies, de KNVB wacht gewoon laf op de UEFA/FIFA zodat ze geen boze brieven krijgen uit Rdam etc.
1 0
mgtow
Allemachtig. KNVB op de knietjes voor uefa...
3 0