Seizoen van Ajax-jeugd geschrapt, alleen O19 nog niet

JesseTH, 31-03-2020 om 20:15, 3920 views, KNVB |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De KNVB heeft dinsdagavond kort nadat de verlengde maatregelen van het kabinet bekendgemaakt werden, besloten om het amateurvoetbal van het seizoen 2019/2020 te schrappen. Ook het jeugdvoetbal van de BVO's valt hieronder. Alleen het doorspelen van Ajax Onder 19 behoort nog tot de mogelijkheden.

Dat betekent dat het huidige seizoen van de andere jeugdteams als ongeldig wordt verklaard. Er komen geen eindstanden en daarmee ook geen kampioenen, promovendi, degradanten en bekerwinnaars. 'Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken', zo valt er te lezen op de website van de KNVB.

De maatregel van het schrappen van het amateurvoetbal geldt niet voor de Eredivisie Onder 19, net als de Eredivisie Vrouwen en de Eredivisie zaal. In deze competities wordt er voor een Europees ticket gespeeld, wat betekent dat hier nog andere maatregelen voor bepaald moeten worden.

De Nederlandse voetbalbond doet haar uiterste best om de verenigingen niet over te laten lopen in de kosten. 'Derhalve zal de KNVB er alles aan doen om de kosten voor verenigingen zo laag mogelijk te houden, zo ook de betalingen van clubs aan de bond. Zo is vandaag besloten dat de twee resterende maandelijkse incasso’s van april en mei niet worden uitgevoerd. In juni maakt de KNVB de eindafrekening over het seizoen 2019/’20 op.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Voor veel amateurclubs een moeilijke situatie. Maar door de verenigingsstructuur ipv commercieel bedrijf die nog steeds bij veel clubs bestaat denk ik dat ze wel overeind blijven. Al sluit ik een paar fusieclubs volgens seizoen niet uit.
0 0
Labrador
Verschrikkelijk voor alle amateurteams. Mijn gedachten zijn bij Feyenoord. Ik ben benieuwd wat ze morgen zullen besluiten voor alle 17 profclubs
0 0
Terugnaardemeer
Drieëndertig
0 0
Terugnaardemeer
Dit is een voorbode.

Competitie niet uitspelen is ongeldig verklaren
1 0