Overmars loopt met transfer vooruit op onrustige zomer

GinoHaverkamp, 22-02-2020 om 20:15, 14780 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Door eind februari Antony al te contracteren, loopt directeur voetbalzaken Marc Overmars vooruit op een drukke transferzomer. De Ajax-directeur verwacht dat de club deze zomer de nodige spelers ziet vertrekken.

Met de komst van de negentienjarige Braziliaan heeft de Nederlandse recordkampioen in ieder geval al één aanwinst voor het nieuwe seizoen al binnen. 'We moeten nog een aantal maanden geduld hebben voordat Antony hier kan beginnen, maar we hebben met hem een creatieve speler in huis gehaald die voorin op alle posities uit de voeten kan', laat Overmars weten op de officiële website van Ajax.

Maar de oud-prof heeft ook minder nieuws voor de fans. 'Het staat vast dat ook komende zomer spelers van ons gaan vertrekken. Daar moeten we op vooruit lopen, dus is het mooi dat het gelukt is deze transfer af te ronden.' Onder meer André Onana, Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico en Sergiño Dest worden gelinkt aan een vertrek uit Amsterdam. Van Hakim Ziyech is al bekend dat hij in juli de overstap naar Chelsea maakt.

Denk jij dat Ajax bij rust achterstaat tegen Heracles? Zet in en krijg 5,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Stel dat Ten Hag volgend seizoen weer voor de groep mag staan, dan hoor ik nu al de volgende woorden in mijn hoofd: ”Antony heeft zeker veel talent, kan goed voetballen, maar is nog wel erg jong en heeft weinig ervaring. Ik geniet van hem op de trainingen, maar hij zal nog veel moeten leren, vooral hoe Ajax speelt, dat is toch anders dan bij zijn oude club.” Vervolgens geeft hij Antony een ’kans’ als rechtsback en dat was zijn laatste optreden, althans dat denken wij, de supporters. Een maand later zien we Antony weer terug op het wedstrijdformulier. Deze keer mak hij zijn kans pakken als nummer zes.
Van Ten Hags woorden ”goed genoeg is oud genoeg” zie je nooit iets terug in zijn opstellingen.
Voor je weet baalt Antony na een paar maanden van het vele bankzitten in het koude kikkerlandje, zal Naci Ünüvar worden opgepikt door een trainer/TD die het wel in hem ziet zitten en zal Siem de Jong aan het einde van dit seizoen weer worden teruggehaald voor zijn derde rentree in de zeer brede Ajax-selectie voor de broodnodige ervaring.
Ten Hag heeft vorig jaar een heel mooi seizoen mogen draaien met werkelijk een superteam, waarin veel uitblinkers schitterden.
Misschien, en dat zeg ik uiterst voorzichtig, zou het goed zijn als ook Ten Hag alvast gaat uitkijken naar een andere club. Want er is namelijk maar één manier om een talent, zowel die uit de eigen jeugdopleiding of aangekocht talent, te laten wennen aan het zogenaamde Ajax-spelletje en dat is door hen vaak minuten te laten maken in het eerste. Het liefste meer dan pak hem beet twee minuten in de extra tijd. Vervolgens weer een hele poos niet. Op zijn manier van brengen blijven de talenten spelen zonder zelfvertrouwen, worden angstiger, gaan zich verstoppen of maken fatale fouten.
Voor de goede orde, ik wens niet het vertrek van Ten Hag, maar ik wens hem het inzicht te krijgen dat automatismen alleen zal worden verkregen door vaak in dezelfde formatie aan te treden en te spelen, bovendien volgens een herkenbaar concept. Een spits staat er om goals te maken en een keeper hoort ze te voorkomen. Nu verspeelt Ajax, althans in mijn ogen, nog te vaak punten omdat de tegenstanders inmiddels het Ajax-spelletje van meteen hoog druk zetten en afjagen beter beheersen ...
0 -4
PJSM
Goed verhaal lekker kort
0 0
3sterren
Hier heb je een kort verhaal:
23 februari 2020, Ajax verliest weer.
Tweede keer in één week ...
0 0
Web
Wat een verhaal, twee keer gelezen
Dest speelt wekelijks
Wie zou er van deze jeugd spelers wekelijks moeten spelen?
Ik ken ze niet?
Jij wel waarschijnlijk?
0 0
3sterren
Valt mij van je tegen Web, maar ik zal je een derde keer lezen besparen. Mijn relaas gaat niet over het feit dat er te weinig jeugd speelt, meer over dat Ten Hag zelden tot nooit in dezelfde samenstelling laat spelen.
De strekking van mijn verhaal is dat er heel veel miljoenen is uitgegeven aan een (pas) negentien jarig talent. Mij lijkt het momenteel urgenter om een kwalitatief goede en bovendien meer ervaren speler te halen. Kost wel meer , maar gezien het gegeven hoe Ten Hag de reeds uitgegeven miljoenen laat verdampen, lijkt mij een koerswijziging geen overbodige luxe. En dat Dest speelt heeft meer te maken met de blessure(s) van zijn concurrent. Ik zal het hierbij laten anders heeft PJSM moeite om het te volgen ...
0 0
vdhaas
De kans dat Neres blijft lijkt me groter worden naar mate hij langer geblesseerd blijft en als ajax volgende week uit de europa league vliegt. Ervan uit gaande dat hij blijft zit je goed in de buitenspelers met Neres, Antony, Promes, Lang, Labyad.
1 -1
fc Barcelona_ke
Lang moeten we wel behouden. die kan wel de ballen trappen. labyad speelt paar keer goed, maar als hij zo graag meer speelminuten voetballen, moet ie wel andere club zoeken
0 0
ajax4ever01
Haal Frenkie maar terug Marc
0 -1
Flipper33
Snap het niet hij komt pas in juli moet die weer eerst wennen in Jong Ajax want zo werkt het bij Ajax eerst het Ajax spel onder de knie krijgen wat een totale onzin is.
1 -1
louis60
Ik heb hier wel eens gezegd dat het voor mindere eredivisie ploegen vaak makkelijk is om een hecht team op de bouwen. Kijk naar Getafe. Geen echte hoogvliegers maar ze zijn wel goed op elkaar ingespeeld als team. Door de vele wisselingen in opstelling, (aanstaande)verkopen en blessures gaan de spelers elkaar voor de voeten lopen. Kijk hoe Babel voor Donny liep en andersom. Aan het einde van het seizoen ga je ook zien dat de clubs uit het linkerrijtje dichter naar elkaar toe groeien. En bij ons wordt het alleen maar minder. Tuurlijk worden we nog lands kampioen maar voor het volgende seizoen moeten we zeker nog vier/vijf toppers halen. Inclusief een goede keeper. Het kan niet zo zijn dat we straks vier toppers verliezen en dan maar hopen dat onze jeugd het wel even oppakt. Dat is sportieve zelfmoord. Dus koop in iedergeval twee of drie talenten weg bij andere eredivisie clubs.
0 -1
Sterspeler
Ik volg je beredenering. Echter ligt het er echt aan wie er vertrekken en hoeveel. Een Dest hoef je echt niet iets voor terug te halen. Van de Beek misschien niet eens. Ziyech en Onana wel.

Iedereen roept dat Neres en Blind ook weggaan, maar waarom? Blind heeft een ontstoken hartspier gehad en is net vader geworden. Kiest voor zekerheid. Neres is constant geblesseerd en kan een grotere rol krijgen dan hij nu heeft.

Ik denk dat de leegloop best mee gaat vallen.

Ziyech, van de Beek en Onana zijn weg. De rest blijft. Huntelaar stopt wellicht. Misschien dat Tagliafico nog gaat, maar die beleeft ook geen top seizoen.
0 0
mcatarinob
Heel verstandig van Mark, kan die jongen al wennen aan Nederland en de situatie rond ajax.
0 0
Daveajax1976
Let op !!

Luis Suarez komt terug naar Ajax !!
1 -5
fc Barcelona_ke
het gebeurt niet hoop ik! hij is nu niet meer als hij toen bij Ajax en Liverpool had gespeeld. hij kan nu niet meer als vleugelaanvaller spelen.
2 0
Sterspeler
Bij vertrek Donny kan je hem op 10 zetten als schaduwspits of in de punt met Tadic erachter. Ik zie hem graag komen. Zeker als Huntelaar ook stopt.
0 -1
mgtow
Dan lach ik de ballen uit mijn broek. Die zal de ere compleet kapot spelen.
1 -2
PetrusKeizer
onrustige zomer? t Is nu al onrustig. De eenheid begint stiekem uit de ploeg te sluipen. Dat zullen ze zelf nooit toegeven, maar al puntje bij paaltje komt is elke voetballer met zichzelf bezig uitzonderingen daargelaten. Neem Donny. Elke keer die interviews met 'we zien wel' als t over Madrid gaat. Helemaal fout, 'we zien wel'.
4 0
blessure
Je zag het aan de inzet, afgelopen Donderdag.
Ze zijn meer met heel blijven bezig, voor hun nieuwe club, dan dat ze tot het gaatje gaan, voor AJAX.
4 -1
flyingsoccer
Prima dat Overmars al bezig is ik hoop wel dat het aankopen zijn die geen middelmaat zijn. We hebben spitsen nodig en creativiteit en vooral spelers die een wedstrijd kunnen lezen.
1 0
flyingsoccer
Prima dat Over
1 0
ETM
Ik vind het maar idioot hoe al die transfers officieel worden buiten transferperiodes om.
Ziyech die al uitgezwaaid wordt terwijl hij nog bij Ajax speelt.
Kan nooit goed zijn voor de club, het team ende speler zelf.

Ik denk overigens niet dat Ajax veel aan die ontwikkeling kan doen. Zal met de emorme macht van de makelaars te maken hebben.
3 -1
mgtow
Dat vroege gedoe geeft edje en Marcie wil de tijd om ff te oriënteren op wie ze moeten halen.
0 0
Ajax567
Als neres blijft

Tadic
Promes anthony neres
1 -1
Flipper33
Zou Promes spits zetten Neres kan ook prima linksbuiten Antony rechtsbuiten en Tadic op 10
0 0
Cello
Dit is de eerste aankoop voor het nieuwe seizoen. Het is februari. Ik ben benieuwd hoe aktief Overmars al de komende maanden gaat zijn/worden met het oog op het nieuwe seizoen.
Tuurlijk kan hij allang inschatten wie er op zeker vertrekken komende zomer. Immers hij zit er middenin. Zou dus wel zo prettig zijn als ie pro-aktief is met spelers halen en niet alles laat aankomen op de zomermaanden.
2 0
Kikke
Ach joh, het wordt helemaal niks meer met Ajax. Sinds ze plan Cruijff hebben losgelaten, weet je dat al. Gewoon zo ontzettend dom, dan worden ze gewoon een middle of the road ploeg.
1 -5
Lane 8
Sinds ze plan cruijf hebben losgelaten hebben we el finale en halve finale cl gehaald
2 0
Oempaloempa
Cruyff wilde voetballers aan het roer bij Ajax........
Dat was eigenlijk de hoofdzaak.
Het moest weer om het voetbal gaan.
Geen Bobo's maar voetballers met hart voor Ajax.
1 -1
Stroeve
Zo kan iedereen wel iets uit het plan Cruijff halen waardoor het wel/niet gelukt is.
1 0
Cruijffthebest
Plan Cruijff is NIET losgelaten, je roept zomaar wat!
Zonder plan Cruijff waren we nu helemaal nergens.
1 -1
MosesD
Wat is er dan nog van het zgn Plan JC?
0 0
Mocrodammerr
plan cruiiff is niet een 19 jarige ophalen voor 20+ miljoen. talenten worden opgehaald bij anders clubs en dan geven ze bij Ajax hen de stempel "eigen jeugd". Plan cruijff bestaat allang niet meer bij Ajax.
1 -1
Cello
We klagen allemaal, terecht, dat we er een 'hard hoofd' in hebben dat de selectie (en dus eerste elftal) op niveau zal blijven. Maar ja...we hebben ook telkens met een terugkerend probleem te maken, wat gewoonweg niet te doorbreken is of lijkt te zijn.

Te vaak en te snel worden de toppers bij ons weggekocht. Kijk naar een Mathijs en Frenkie vorig jaar. Onbetwist toppers, maar hoe lang hebben ze nu eigenlijk in Ajax-1 gespeeld?. Vast in de basis hè?. Reken de invalbeurten in het begin even niet mee, want dan waren ze nog niet van dezelfde waarde als toen ze vertrokken.
Misschien 1 a 2 volle seizoennen???.
Daar valt niet tegen op op te leiden!!!. En die kwaliteit koop je ook niet 1-op-1 terug, immers dan betaal je bijna net zo veel voor de nieuwkomers als de vertrekkende spelers....als je voor vergelijkbare kwaliteit en ervaring gaat.

Kortom.....ik geef het je maar te doen als Overmars zijnde.

We moeten ons gewoon realiseren dat één hoge rechte lijn kwa prestatie onder de huidige omstandigheden (in een kleine competitie, weinig tv-gelden tov de grote landen en minder grote sponsor inkomsten mbt de afzetmarkt NL, weinig topwedstrijden op wat Europese duels na, etc, etc) bijna onmogelijk is. We kunnen onze toppers gewoonweg niet lang genoeg vasthouden.
Ajax zal, zolang we deze omstandigheden blijven houden, altijd een club zijn die internationaal een prestatiecurve heeft van een golfbeweging. Met dus toppen (succes) en dalen (dat het tegen valt en de club weer opnieuw moet opbouwen). Dat is nu eenmaal het lot van een club die historisch gezien bij de groten hoort, maar helaas uit een klein landje, kleine afzetmarkt en kleine competitie komt.

Des te trotser als we dan eens in de zoveel tijd, met onze middelen, veelal eigen opgeleide spelers plus wat goede aankopen wèl die absolute top kunnen aantikken en de wereld vol bewondering naar ons kijkt!!!.
Kijk....wat een Bayern, een Real, Barça, Manchester U en C of een Liverpool doen is gewoon en verwacht men al bijna.....en daarom spreekt overal ter wereld men met bewondering, respect en enthousiasme over Ajax dat zich met haar neus tegen het glas aandrukt en veelal met mooi voetbal succesvol is. Juist ook omdat het byzonder en niet normaal is.
13 -1
xMilkshake
Ben het wel met je eens, maar er mag wel eens wat meer kwaliteit op de bank zitten.... Nondeju zeg... Als je een type Berghuis en Linssen achter de hand hebt is dat toch lekker? Nee wij moesten het doen met Siem...
1 -1
BrandjeXL
Prima aankoop. Echter voelt dit meer als goedmaker voor het matig inkopen van dit seizoen. Je zag hetzelfde in het jaar dat we er tegen Rosenborg uit vlogen. Toen het seizoen ervoor finale EL dus Marcie was tevreden. Vorig seizoen halve finale CL en Marcie was weer tevreden. Nu gaat ie ineens wel weer op tijd kopen nadat hij het nagelaten heeft om adequate vervangers voor MDL, Lasse, Dolberg en Frenkie te halen. Hoop dat het kwartje bij hem gevallen is dat stilstand achteruitgang is.
3 -3
Bounce77
Mja denk dat je voor het gemak even voorbij gaat aan wellicht de grootste tragedie in de geschiedenis van Ajax en misschien wel het Nederlandse voetbal, dat seizoen is gebleven wat het hoorde te zijn een kut seizoen
1 0
Ajax114
Dat hoop ik ook. Hij gaat pas handelen als er iemand is vertrokken. Gewoon nu al een verdediger en middenvelder halen en niet wachten tot juni. Dan straal je daadkracht en ambitie uit maar niet wachten tot iemand vertrekt.
2 -1
jaripettersson
Prima, lekker doorselecteren. En gewoon met eigen jeugd met een paar gerichte aankopen. Geen alvarezjes meer.
6 0
BrandjeXL
Zie tien keer liever Alvarez dan die slappe Limburgse Vlaai met de naam Schuurs.
5 -5
jaripettersson
Wat is dat nou voor domme insteek man. Genoegen nemen met een Alvarez. Wat is dat voor spruitjes mentaliteit die ik hier overal lees.
3 -1
BrandjeXL
Lezen is lastig voor je?
0 0
Sterspeler
Nou je spruit Schuurs stond weer heerlijk te dromen in blessuretijd van de week.

Nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik mis zowaar Veltman.
4 -1
jaripettersson
Nog zo'n helder licht niet verder kijkt dan zijn eigen bovenlip.
1 0
Sterspeler
Nou je kan van mij zeggen wat je wil, maar ik onderbouw mijn posts wel. Schuurs heeft ons meerdere malen punten gekost. Alvarez is in het begin van het seizoen al belangrijk geweest voor kwalificatie.

Daarmee zeg ik niet dat Schuurs het niveau niet kan halen, maar hij is er nog lang niet. De reden dat ik opper voor Veltman is omdat hij in de topwedstrijden zelden verzaakt. Tuurlijk pakt hij onnodig veel kaarten, Mar dat heb ik liever dan de andere 2 opties. We missen gewoon een hoop kwaliteit. Ik wil wel is horen van jou op basis van wat Schuurs moet spelen behalve zijn potentie.
0 0
JariJari
Eindelijk! Natuurlijk mis je Veltman!
2 -1
Flipper33
Ziyech weg vd zomer jammer! Babel weg super ! Onana weg jammer! Nico weg vreselijk! Huntelaar zal wel stoppen. Neres kan wel eens vertrekken. Donny vertrekt als het goed is Dest weg .. zie dat allemaal maar eens op te vangen en dat niet met een Carel of Jurgen !
7 0
BrandjeXL
Ben een groot fan van Hakim maar zoals hij donderdag over het veld wandelde hoop ik niet dat hij al met zijn hoofd in Londen zit.
5 -1
Sterspeler
Hij heeft geen wedstrijdritme en kwam net terug van een blessure hij had geen spelers om zich heen die hij weg kon sturen. Alles was statisch als de pest.
3 0
Ajax114
Waarom niet alles doen om Onana en Tagliafico te houden pfff. Hij geeft zich nu al verloren en komt alleen met 19 jarige jongen uit Brazilie aanzetten. Ben zo klaar met die Overmars. Ik kan hele pagina volschrijven over wat er allemaal verkeerd gaat bij Ajax. Aansluiting in europa is kansloos met deze directeur.
4 -16
Knalpot
Aansluiten in europa met supporters zoals jij is kansloos.
1 -1
ajax4perez
Bij je eerste regel nam K je al niet meer serieus en dan heb je het ook nog over een “goedmaker van 19 jaar”.

Iets met appels en peren......

Voor de goede orde:
Onana = keeper
Tagliafico = linker verdediger

Antony = aanvaller.
0 -2
Michels
Er is alles aan gedaan om die jongens te behouden. Je post is 1 a 2 seizoenen te laat... Soms zijn mensen toe aan een nieuwe uitdaging. Kijk Eriksen...
1 0
Koningtoto
Hahaha het zal ook niet. Ajax114 die negatief is. De dag dat jij iets positiefs te melden hebt, moet iedereen op AS een staatslot kopen.
3 0
Ajax114
Moet je mij beter volgen ;-)
0 0
Dit is mijn club
Azijn in de aanbieding vandaag?
3 0
Ajaxxxisdebeste
Ja mega slechte directeur echt bagger, misschien dat we De Jong van PiSV op kunnen pikken
0 -3
Okocha078
Top, heb veel vertouwen in deze jongen. Ben wel bang dat naast Hakim, Donny, Nico , Onana, Dest, Neres en Veltman vertrekken. Ik hoop dat er ook leuke clubs komen voor Marin, Magallan en evt. Alvarez komen. Dan is er weer bijzonder veel binnengekomen. Zelf zou ik dit wel een leuk team vinden:
-------------------Tadic------------------
--Promes--Ihattaren--Anthony--
---‐-----Martinez----Propper-------
Van Aanholt------------------Bustos
------------Blind---Schuurs-----------
------------------Rajkovic----------------

Veel aankopen, maar ook veel vertrekkers
Bustos is een soort Nico, maar dan rechtback.
Schuurs heb ik ondanks zn foutjes nog steeds veel vertouwen in en itt vele hier vind ik Propper en van Aanholt goede ervaren Nederlandse versterkingen
3 -4
jaripettersson
Koop effe een elftal bij elkaar. Fifa generatie, zonder benul.
3 -1
MosesD
Precies! Eén speler uit de Ajax jeugd.... Dat is idd de Fifa generatie. Aandoenlijk wel.
1 -1
LangeTermijn
Zeiken is makkelijk. Maar geef dan aan wie jij zou kopen als je Overmars was en je rekening moet houden met de (waarschijnlijke) verkoop van Onana, Tagliafico, Dest, Van de Beek, Ziyech, Neres. Okocha heeft wel Nederlandse spelers met ervaring bedacht. En dat is in lijn met het beleid van Overmars.

Van Aanholt lijkt me een duidelijke verzwakking tov Tagliafico. Ik zou liever Aaron Martin of Jonathan Panzo als linksback zien. Bustos of Joakim Maehle als rechtsback lijken me mooie opties. Behalve Blind en Schuurs snakt Ajax ook nog naar een goede cv (geen Veltman) als Jean-Clair Todibo of Ferro van Benfica.

Op het middenveld zou Martinez met Gravenbergh als dubbele 6 aangevuld moeten worden met nog een speler zoals Tyler Adams of Eiting als back-up (posities dubbel bezetten). Ik denk zelf dat als Ihattaren haalbaar zou zijn je die zeker moet halen, anders Thiago Almada.

De aanval is de sterkste linie van Ajax en heeft met Promes Tadic, Antony, Neres geweldige vleugels. Ik zie naast Traore graag nog een pure afmaker erbij, Huntelaar voldoet niet en Brobbey is er voorlopig nog niet klaar voor dus zou een speler als Boadu of Malen een goede versterking zijn.
0 0
MosesD
Volgens mij speelt Martinez komend seizoen op de plek van Nico. Voor de rest is in de verdediging redelijk op orde. Marza op rechts met daarachter Timber. Centraal Blind, Schuurs met erachter Alvarez, voor achter Blind mogen Pierie, Botman en mogelijk een mogelijk aankoop het uitmaken in de voorbereiding. Je kan ook altijd Martinez naar het centrum schuiven als Blind er niet bij kan zijn. Linksachter dus Martinez met daarachter twee grote talenten Eddine en Castillo. In het midden heb je imo een vervanger/type van de Beek nodig (ik schrijf Marin overigens nog niet helemaal af, moet het in de voorbereiding laten zien, anders exit). Voorin is het redelijk goed bezet. Ik zou Huntelaar toch nog een extra jaartje erbij houden als pinchhitter. Traore en Tadic moeten het uitvechten in de spits (welicht gaat de derde, Brobbey. er met het bot vandoor). Heel veel aankopen zijn dus niet nodig. 3 is denk ik voldoende. Ik vind dat Ajax meer eigen jeugd de kans moet geven. Wellicht kan je nog een goede linkspoot voor het midden erbij halen, want je weet niet of Eiting fit blijft.
0 0
Oliveira
Wat maakt het dat Ajax nu al Antony kan contracteren? Ik dacht dat dit alleen kon in de Transfer periodes in de zomer en de winter. Niet dat ik klaag, dit is meer uit nieuwsgierigheid.
0 0
BrandjeXL
Je mag spelers het hele jaar contracteren maar ze mogen maar in twee periodes de daadwerkelijke overstap maken.
2 0
Oliveira
Dat wist ik niet. Dankjewel voor de uitleg.
1 0
Danos
Contracteren mag al wel alleen de daadwerkelijke overschrijving is pas per 1 juli.
1 0
DulceDesde
Giovanni hoe staat het daar nu mee komt ie nu wel of niet!!!
0 0
Flipper33
Denk het wel hij is in ieder geval al in NL alleen
Santos doet moeilijk.
2 0
Soccerskins
Heeft iemand echt een goed beeld van Antony?
0 0
Ajax114
Hij ligt veel op de grond en scoort zelden. Echt hoopvol LoL.
0 -7
Cello
Hij ligt veel op de grond, omdat dat vaak, eigenlijk bijna altijd de enige manier is om hem af te stoppen. Voetballend is ie de meesten veel te snel af!. Dus wordt het een overtreding en ja dan lig je wel eens hè?.
2 0
036AFCA97
Google “Antony 1080p”
3 -2
PierreHeno
...en nog steeds geen EL/CL volwaardige RCV....na een jaar zoeken, scouten en weet ik veel wat die Jan Klaassens aan scouts allemaal lopen te doen. Maar tot op heden nog steeds geen europees volwaardigeRCV dus. Lekker bezig Marc c.s.
4 -6
Danos
Je moet eerst de juiste kunnen vinden en volgens mij s Alvarez hiervoor gescout.
Dat dit er (nog) niet is uitgekomen is weer wat anders
0 -2
AlexLitmanen10
Rechter centrale verdediger.? We hebben schuurs wat echt een goede voetballer is, Alvarez die een prima indruk maakt de afgelopen wedstrijen en Veltman die het echt beter heeft dan gedaan dan de meeste hier denken.
Ik dacht eerder aan een linksback, minimaal (!) 1 middenvelder en een (Nl sprekende liefst) keeper!
2 -3
PierreHeno
....voor eredivisie is Schuurs voldoende maar europees heeft hij duidelijk het niveau nog niet...daar kun je niet mee de CL poulefase in en al helemaal niet de EL loopgravenoorlog. Dat komt misschien nog wel maar op dit moment en in september is en zal het nog onvoldoende zijn.
1 0
LangeTermijn
De vervanger voor De Ligt moet toch meer kwaliteit bezitten dan Alvarez!? Schuurs is de komende man, het talent dat erachter zit.
0 0
036AFCA97
Heel goed! Nu nog Angelino halen voor de plek van Nico, Ihattaren voor Ziyech en Onana een megacontract.

Alleen Donny moet je dan nog iets op vinden of hopen op een goede ontwikkeling van Gravenberch en een goeie CV voor naast Blind.

Onana
Dest AANKOOP Blind Angelino
Martinez Gravenberch
Ihattaren
Antony Tadic Promes

En dan heb je Neres, Traore nog achter de hand voor de aanval, Schuurs en Alvarez voor de verdediging. Alleen de spoeling op het middenveld is dan wat dun.
3 -1
AFCA1961
Ik zou Neres altijd de voorkeur geven boven Promes......want ik denk dat we Promes niet zo veel meer zullen zien als Hakim weg is. Bijna al z`n goals heeft Hakim panklaar gelegd voor hem.....dus liever Neres die zelf iets kan creeeren.
2 0
JariJari
Dit. Neres is zoveel beter dan Promes. Neres is de speler met de hoogste potentie in onze selectie.
1 -1
Superjodeuh
Angelino gaat nooit RB leipzig verlaten voor de eredivisie
1 0
ajax4perez
Marc is goed bezig! Alleen hoop ik dat we geen zuid Amerikaans team krijgen?
Wat mij betreft mogen Vertonghen en Klaassen teruggehaald worden.

Als je kijkt qua keepers zal Cilessen gehaald moeten worden en dan Scherpen als tweede keeper zodat hij ervaring op kan doen.

Daarnaast op elke linie nog een goede (multi inzetbare) versterking en dan is je selectie wel rond met het huidige Talent wat gewoon door moet stromen. (Brobby, Unuvar, Timber, Danilo etc.)
2 -3
NotForSale
Aub niet Cillessen
2 -3
AlexLitmanen10
Absolute topkeeper voor ons geweest, jaren onder een steen geleefd?
2 -1
MisterAFCA
Een absolute topkeeper heb je nu onder de lat. Daar kan je Cillessen niet mee vergelijken dacht ik zo. Degelijke keeper meer niet. Geen punten pakker. Nu ga je waarschijnlijk roepen het was voor óns een absolute topkeeper maar dat was een paar niveaus geleden. Niet het niveau waar de club Ajax en de de directie, als je hun uitspraken mag geloven, naar terugwillen.
1 0
BrandjeXL
Geweest ja. Stelt nu geen ruk meer voor.
1 0
Redrum
Ik heb inmiddels wel vrede met een eventuele 'leegloop'. We moeten dat hele gelul van structureel aansluiten bij de Europese top gewoon uit ons hoofd zetten, want dat is totaal niet realistisch. Een seizoen als afgelopen jaar was fantastisch en we kunnen dat zeker nog eens mee gaan maken, maar het zal een paar jaar duren voor we weer zo'n fantastisch team hebben. Er komen nu gelukkig een paar grote talenten aan vanuit de jeugd en met aankopen als Antony werken we weer toe naar een toekomstig topteam. Ondertussen zullen we dan basisspelers als Donny, Onana, Ziyech en Nico kwijt raken. Maar wel voor grote bedragen, waardoor we financieel gezond blijven. Ik denk zeker dat we in staat zijn om de komende jaren kampioen te worden en in de CL zullen we dan steeds wisselende resultaten boeken.
5 0
AlexIbarra
Het hangt ervan af wat je de top noemt.

We presteren nu nog steeds een stuk beter Europees dan in de jaren 2003-2017.
Structureel laatste 4 CL is wel erg veel gevraagd maar structureel kwalificeren in Pot 2 is ook al een vooruitgang. Moet je alleen niet elk jaar zwaar genaaid derde worden in je poule en er vervolgens meteen uit vliegen in de CL.

De begroting die we nu hebben verder omhoog brengen is niet onrealistisch en met ons betere imago moet je eigen spelers net een jaartje langer hier kunnen houden. En spelers van het niveau Antony net wel kunnen binnenhalen ipv net niet.

We zijn nu geloof ik 20e van Europa, top 16 is haalbaar.
Elke stap omhoog daarna zullen we wedstrijd voor wedstrijd af moeten dwingen.
1 -1
PierreHeno
Inderdaad ja...dat irrealistiche geOH over structureel aansluiten bij de Europese top moeten we nu maar 'ns uit ons hoofd zetten want daar heb je minimaal 16 spelers voor nodig waarvan wij er misschien 2 of 3 in huis hebben die dat niveau mogelijk aan zouden kunnen. Helaas hebben we volgend seizoen mogelijk helemaal geen spelers meer over die de loopgravenoorlog van de EL aan zullen kunnen. Dat wordt dus duidelijk een of meer stappen terug Europees gezien. Het is niet anders. Blind zal misschien ook nog wel vertrekken...hij sluit het zelf in elk geval niet uit.
2 -3
Schip
Het had gekund, als beter was ingekocht. Dan had je de KO fase weer gehaald en dan was je geen eendagsvlieg gebleken. Rete frustrerend.

Ik hoop alleen dat het spel weer gedurfd en agressief wordt. Tenminste laten zien wie Ajax is thuis tegen Getafe.
2 0
Danos
Ach ja als je geen pech had gehad met Chelsea thuis en uit dan had je gewoon KO fase gehaald en had je niemand gehoord over de aankopen.
2 0
AFCA1961
Goed gezien.....Overmars heeft enorm slecht ingekocht vorige zomer en nooit echte vervangers gehaald voor Matthijs en Frenkie......eigenlijk is alleen Martinez echt geslaagd en misschien Promes....dit seizoen heeft hij echt alles te danken aan Hakim die alle ballen panklaar legde. Er is dus veel werk aan de winkel voor Overmars.
2 0
WeerDinges
Lees je je eigen berichten wel? Enorm slecht ingekocht en vervolgens haal je je eigen opmerking naar beneden, behalve Promes en Martinez. Zonder Rocchi en Turpin was er niks aan de hand geweest. Ga er maar aan staan, veel beter zijn en dan zo genaaid worden, om vervolgens tegen zo'n smerige ploeg te spelen waar geen eer aan te behalen is. Ik zou mij ook niet kunnen motiveren voor die wedstrijd en onbewust denken , ze zoeken het maar uit bij de UEFA, valt toch niet tegen aan te spelen. Als dat dan na 5 minuten wordt bevestigd door weer zo'n scheids krijg je dus dit.
1 0
Cello
Tuurlijk zullen er een aantal spelers oren hebben om een stap te maken. Maar ook niet zomaar zullen ze naar elke club vertrekken. Veel hangt ook af, niet alleen of Ajax kampioen wordt en dus CL speelt, maar ook wat een mogelijk toekomstige club volgend jaar speelt. Ik denk, dat voor spelers een vertrek naar een club die geen CL speelt al gelijk veel minder aantrekkelijk is daar Ajax dat mogelijk wel doet.
0 0
Vertonghen
Vooruitlopen?
Ik vind het nogal laat, aangezien Ajax jonge z-a spelers altijd maanden willen laten wennen...
Ajax had afgelopen zomer of desnoods in de winter moeten gaan bouwen.
1 0
Danos
Jouw eerste keus moet dan wel vrij zijn dan wel oren hebben om een jaar te “wennen”.
0 0
Vertonghen
Dat kan een keer gebeuren ja...
Maar wetende dat er een exodus aankomt had er al een blik geopend kunnen worden.
Wij huren alleen Babel als noodverband voor een paar maandjes.
Dat we dit jaar nog mogen kijken naar een Onana en Ziyech mag al een wonder heten.
Komend jaar staat er op een paar gasten na een volledig ander team en gok zelfs een andere staff.

Dat gaat never nooit draaien binnen 3-4 maanden, kost je zomaar een seizoen voor je weer wat voor elkaar hebt.
Moeten de aankopen ook niet tegenvallen want dan houd het op en sta je gigantisch voor lul met al je inkomsten en dure aankopen.

Ajax heeft gewoon teveel flut aankopen gedaan, de enige aankoop die Ajax de laatste 2-3 jaar zelf heeft gescout en goed bevalt is Martinez.
De rest is of mislukt of heeft meer tijd nodig.
Blijkbaar heeft Ajax vol ingezet op Marin en Alvarez als toekomstige toppers maar daar hebben ze de plank misgeslagen.
0 0
Mocrodammerr
hoe zit het met die shit van Neres?? is dat afgekocht?
0 0
Redrum
Ja, dat is afgekocht voor 7 miljoen ofzo.
1 0
Mocrodammerr
zit dat in de transfersom van 21 miljoen?
0 0
MPAjax
spelers kopen is geen must als je vanuit de jeugd op tijd spelers klaar hebt staan
1 -6
MarkGroothuis
Alsof je het red met alleen je eigen jeugd. Wordt wakker man.
0 0
Cello
Vanuit de jeugd hebben we vrij vaak goede tot zeer goede spelers gehad. En de bedoeling is dat er altijd 1-2 doorstromen per jaar naar Ajax-1. Wat een goed streven is en wat Ajax ook eigenlijk altijd wel waargemaakt heeft.
Probleem is tegenwoordig dat het basisniveau van Ajax-1 tov voorgaande jaren enorm omhoog is gegaan èn daardoor de doorstroom van zeer goede talenten moeilijker is geworden. Talenten die nu kunnen/moeten doorstromen moeten niet goed of zeer goed zijn, nee...die moeten eigenlijk extreem goed zijn!. En dat zijn dus spelers veelal die maar eens in de zoveel tijd doorkomen en dus al helemaal niet jaarlijks.

Dus wil je doorgaan op dit niveau van de laatste 2-3 jaar dan zal je óók talenten moeten kopen. En dat alles op zich is al moeilijk genoeg, want een talent kan heel veelbelovend lijken, ze krijgen ook een terugslag vaak en dan is het maar de vraag of ze er overheen komen en daarna weer een opgaande lijn krijgen en uiteindelijk hun belofte dus gaan inlossen. Lastig. Niemand heeft namelijk die glazen bol.

Dus, kortom....doordat het algehele niveau van Ajax-1 omhoog is gegaan zal het door laten stromen van jeugd minder groot zijn, omdat goed genoeg uit het verleden tegenwoordig veelal niet goed genoeg meer is....het moet nu extreem goed zijn.
0 0
PierreHeno
We hebben die jeugd helaas niet om Europees mee te kunnen.
0 0
Web
Je mag blij zijn als er elk jaar twee doorbreken
En dan zijn ze ook nog eens zo weer weg
5 0
Onpartijdig
Vorig jaar leek het ook druk te worden, Onana, De Ligt, De Jong, Nico, Nous, vd Beek, Ziyech, Neres en Veltman werden genoemd. Uiteindelijk viel het mee. Ik heb nog steeds de hoop dat het dit jaar mee gaat vallen.
3 0
AFCA1961
De spelers die vorig jaar vertrokken zijn er op Frenkie na geen van allen beter van geworden en ik hoop maar dat dat de ogen opent van de huidige selectie. Deze gasten zijn geweldig MITS ze samen in een team spelen en elkaar aanvullen.
Matthijs bezwijkt onder de Italiaanse cultuur waar meneer Chiellini gewoon zichzelf opstelt, Frenkie word bij Barca verkeerd gebruikt maar laat al wel vast weten dat ie zijn carriere daar af sluit (vreemd....) Schone speelt op matig niveau in Italie en speelt nergens om en Dolberg speelt bij een Franse middemoter. Ik moet hakim het nog zien redden in het supersnelle Engelse voetbal....en Donny zou dan naar die baggerclub uit Madrid gaan, nou als je ziet wat daar al op de bank zit en wat ze allemaal nog kopen dan zal Donny heel weinig spelen denk ik en ga zo maar door.
Gewoon lekker blijven Nico, Neres, Dest en Hopelijk Onana.....bezint eer gij begint.
0 0
Ajaxbrl
3 raak je er minstens kwijt, als die 3 ook worden ingewisselt voor 'Marinetjes' zijn we weer terug waar we in 2015 eindigde.. Marc zal echt een stuk of 5 toppers in huis moeten gaan halen.. Zo niet ook prima maar dan mogen ze bij Ajax de zin 'aansluiting bij de EU-Top' echt nooit meer in de mond nemen en moeten we gewoon weer stilletjes genoegen nemen met onze 'good-old' EU bijrol...
3 -4
Redrum
Het hangt allemaal van de interesse af die er is. Ik denk dat meerdere spelers wel oren hebben naar een transfer, maar ze zullen niet zomaar voor de eerste de beste club weg gaan. Toch hou ik er wel serieus rekening mee dat we jongens als Onana, Donny en Nico kwijt gaan raken volgend jaar.
1 0
Ajaxbrl
Goed bezig Marc, nu nog een stuk of 5 van minimaal dit niveau..
0 -1
GrandMasterFlex
Ik denk ook dat je in die categorie moet kopen met alle uitgaande transfers. Geen mogelijke buitenkansjes, maar serieus geld voor serieuze spelers.
0 0
GrandMasterFlex
Ik denk ook dat je in die categorie moet kopen met alle uitgaande transfers. Geen mogelijke buitenkansjes, maar serieus geld voor serieuze spelers.
0 0