Ten Hag verklaart keuze De Jong: 'Voortborduren op vastigheden'

ThijsZwagerman, 26-01-2020 om 14:25, 10347 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft voorafgaand aan FC Groningen - Ajax zijn keuze voor Siem de Jong in de basisopstelling van Ajax verklaard. Ten Hag wil voortborduren op de vastigheden in het elftal en wil daarom niet op te veel positiewijzigingen doorvoeren.

‘We willen de vastigheden erin houden en daar op voortborduren. Tuurlijk kunnen we variëren, maar het liefste wil je voortborduren op die vastigheden. Daarnaast hopen we dat we de mensen die weg zijn (de geblesseerde spelers, red.) over niet al te lange tijd weer kunnen inpassen. Dan lijkt het mij niet zo’n goed plan om het hele elftal door elkaar te husselen’, verklaart Ten Hag in gesprek met FOX Sports.

Vervolgens gaat de Ajax-trainer in op het verschil in speelstijl tussen De Jong en Hakim Ziyech, die normaal gesproken als aanvallende middenvelder speelt. ‘Siem de Jong zal de 10-positie heel anders invullen dan Hakim Ziyech, dat is heel helder. Natuurlijk vraagt dat wat aanpassing van de andere middenvelders, maar de principes blijven wel hetzelfde. Ook Hakim moet zich namelijk in de ruimtes aanbieden en defensief heeft Siem dezelfde taken als Hakim. Maar je weet wel dat je Hakim aan de bal moet brengen en van Siem verwacht je meer dat hij in het zestienmetergebied komt en het eindstation is.’

Tot slot ging de hoofdtrainer in op de absentie van doelman André Onana. Ten Hag verwacht de Kameroener op korte termijn weer terug. ‘Onana heeft een schouderblessure. Dat heeft hij wel vaker gehad en is een beetje een keeperskwaaltje. Het was te gevoelig om vandaag te starten, maar ik ga er niet vanuit dat we hem lang moeten missen. Ik denk dat hij snel terug is.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
flodder
Siem....het beste is er van af..bedank en tot ziens..
0 0
LammertAlbertus
Tadic is op 9 voorin geen schim meer van vorig seizoen
het aanvoerderschap heeft daar mee te maken
hij was way too eager om The Man De Aanvoerder van Ajax te kunnen worden .
Daley Blind had dat behoren te worden/zijn.

Tadic is in wezenlijk ook meer een aanvallende middenvelder dan een vleugelaanvaller/spits .

Tadic op 10 zolang Ziyech geblesseerd is .

Zo zou ik het doen
5 lefties 5 righties = Ideal Balanced

Varela
Mazraoui Schuurs Martinez Tagliafico
Eiting
Donny Taylor
Tadic
Promes Ünüvar
maar zo kan ook
5 lefties 5 righties
lefties left
als in 18/19 seizoen .

Promes & Babel sowieso niet tegelijk opstellen,
btw ik vind Sontje Hansen & Naci Ünüvar beter dan Ryan Babel.

Varela
Dest Schuurs Martinez Tagliafico
Gravenberch
Donny Eiting
Tadic
Promes Mendez
0 0
PetrusKeizer
nogal tegenstrijdig allemaal, want hij zegt dat Siem feitelijk heel anders speelt dan Hakim: Hakim moet je 'aan de bal brengen' (trainerstaaltje) terwijl Siem 'het eindstation is' (in de buurt vd 16). Wat heeft dat allemaal met vastigheid te maken?! Dan moet je toch gewoon een zelfde TYPE speler opstellen die net als Hakim 'aan de bal komt'? DAT is vastigheid!
0 0
De_Realist
Siem de Jong is inderdaad weer een vastigheid gebleken de afgelopen 2 jaar. Ten Hag probeert ook echt alles recht te lullen wat krom is, elke keer weer excuses. Toon gewoon ruggengraat en zeg gewoon dat je keuze wat betreft het opstellen van een speler weer eens kut was en dat je er weer eens naast zat.
0 0
Cupmetgroteoren
Och... Op vastigheden voortborduren. Ook zo'n trainersonzin. Je moet de beste elf de wei in sturen en dan maar zien waar het schip strandt. Hooguit kun je nog enige koers geven door drie wissels.
1 0
Boer Gijs
Vooral zo doorgaan Erik. Dan staat 1 ding vast. Dat we van die onzin opstellingen van jou verlost zijn binnenkort. Hoe kun je met dit materiaal zo veel verliezen? Het is me een raadsel.
5 -1
DeMeervanweleer
Wat heeft Ajax succes opgeleverd de laatste jaren? Volgens mij was dat doordat er clubbreed 100% werd geinvesteerd in voetbal. Qua scouting, spelopvatting en de invulling van de technische staf. Nu er tegenvallers zijn in de vorm van blessures, vind ik het vooral van TH tegenvallen dat hij in de opstelling teruggrijpt op degelijkheid in plaats van consequent voor voetbal te blijven kiezen. Overmars is in zijn aankoopbeleid ook afgeweken van die norm. Alvarez, Marin en ook Babel, zijn voetballend niet goed genoeg voor wat je als Ajax zou moeten nastreven.
5 0
4EVERAJAX
je zit echt helemaal mis met Siem pannekoek...
6 0
MarcelvTol1971
Waarom speelt Veltman ? Het blijft een raadsel ?
Weet hij iets van Overmars, weet hij iets van ten Hag wat niemand mag weten ?
Die gozer stapelt elke wedstrijd fout op fout maar mag maar blijven staan. Wat is er mis met Schiurs of Alvares centraal.
Ten Hag onder druk blijft verbazen, intervieuw na afloop was tenenkrommend.
Competitie weer spannend , da’s dan het enige voordeel.
5 0
Ar
Wil je de controle over het middenveld terug krijgen dan kan je beter kijken hoe je Daley Blind voorlopig achterin kunt vervangen dan te gaan schuiven met Martinez.
Martinez vervangt Daley redelijk prima, maar op het middenveld mis je iets.

Voorin had ik na de eerste wedstrijd van Traoré al zo iets van laat die jongen lekker een paar wedstrijden staan. Waarom in plaats daarvan Babel op rechts zetten?
Met het gemis van Neres en Ziyech was Tadic daar veel logischer geweest.
Ik snap sowieso niet waarom Babel meteen een basisplaats kreeg.
Tadic, Ziyech, Promes is bij afwezigheid van Neres de best lijn achter de spits. En Babel is geen echte spits waar Traoré dat wel is. Zelfs Siem de Jong is meer een spits dan Babel.

En bij afwezigheid van Ziyech is Babel nou niet de vervanger waaraan je denkt.
Dat moet dan Tadic zijn.
En dan moet ie weg uit de spits, waar hij sowieso van nature al niet hoort.
Spitsen hebben we verder genoeg. Traoré, Huntelaar, Siem de Jong (misschien wel een betere spits dan middenvelder),
2 0
b.hulshof
Als iemand eind vorig seizoen tegen mij had gezegd dat ajax in januari zou spelen met Veltman, s.de Jong en Babel in de basis had ik degene voor gek verklaard. Ten Hag krijgt het een paar maanden later voor elkaar om met deze drie te starten.Miljoenen aankopen Pierie ,Marin,Schuurs en Alvarez blijken niet goed genoeg te zijn. Er gaat wel erg veel mis momenteel in en rond de arena. Zet jongens als Ekkelenkamp en Traore nu een 4x achter elkaar in de basis en zet v.d Beek gewoon op 10 EN Tadic linksbuiten.
6 -1
MaximilianRosse
Erik maakt zichzelf wederom compleet belachelijk. Ik trek die onzin echt niet hoor die uit zijn mond komt. Iemand moet toch echt een keer met die man praten en vragen waar in godsnaam mee bezig is. Hij had prima met Traore kunnen beginnen. Wat nou husselen? Stop met onzin praten gek.
6 0
X-RaY
Ten Hag verklaart keuze De Jong: 'Voortborduren op vastigheden'

Gelukkig maar en als we het toch over vastigheden hebben. Blij dat Babel die vastigheden wel heeft kunnen tonen met de bal. Ben nu nog naar adem aan het happen van al dat lekkers wat me voorgeschoteld is vandaag.
0 0
10Sneijder10
Siem zit fysiek wel redelijk vast. Dat zijn dan ook de enige vastigheden die ik heb kunnen ontdekken. Wat een mispeer van onze professor, dit zag iedereen behalve hij al aankomen van 10000km afstand.
5 0
niquedegraaff
Vastigheden? Wtf
2 0
Ansjo
Ik heb volgens mij nog geen 1x sinds de aanstelling van ten Hag waar Ajax heeft verloren kunnen zeggen dat het niet aan ten Hag lag. Ik zou graag gewoon willen zien dat hij gewoon de basis opstellingen en wissels doorvoert die iedereen zou doervoeren en dat ik voor een keertje de spelers kan afzeiken ipv ten Hag.

Als iedereen fit is dan is het lekker makkelijk maar zodra er 1 of 2 spelers wegvallen dan weet ten Hag het niet meer. Wordt daar een beetje moe van.
5 0
Marcao
Dit was simpelweg de slechtste wedstrijd van Ten Hag sinds hij Ajax traint. De opstelling was slecht en hij greep te laat in. Blunder!!!
7 0
eros
Welke vastigheid? De vastigheid van 150 minuten Siem de Jong??
Alles was beter geweest dan Siem. Stuur m lekker weg.
7 0
gusanito
Niet goed bij zijn hoofd.
4 0
Juichtoon
De Jong zorgt voor vastigheid op die plek? Man man. De Jong zorgt er eerder voor dat je met 10 man speelt. On be grij pe lij ke keuze. Was er na Spakenburg (een amateurclub, dan kan mn oma nog mee) al bang voor.
4 0
ram
Ik heb de wedstrijd nog niet gezien; kijk om 7 uur wel effe.

Maar hoe kun je, in godsnaam, Siem opstellen?! Dan kies je toch altijd voor Traore of Eiting of Schuurs?! Als je nog 5 man mist, kun je aan Siem gaan denken. Maar anders doe je dat toch NOOIT?! Echt ongelooflijk.
3 0
Ar
Ajax met Van de Beek en Martinez had het middenveld in handen.
Ajax met Alvarez en Martinez had daar een blok staan, welke bij balverlies snel weer die heroverde.
Gravenberch (of Eitingh) in plaats van Martinez scheelt een heel stuk aan pit en strijd en bal heroveren. En als Van de Beek dan ook nog eens z’n maatje op het middenveld alleen laat door te vaak te veel te diep te staan, dan verzuip je dus op het middenveld en het veroveren van de tweede bal.
3 0
Boer Gijs
Geschift
5 0
Juichtoon
Ja en dat hij Veltman maar blijft opstellen is mij ook een doorn in mn oog. Joel voegt helemaal niets toe. Je kunt in 10 jaar Veltman niet 1 wedstrijd noemen die we door de inbreng van Joel hebben gewonnen of dat iets belangrijks heeft voorkomen. Hij is wél in zn eentje betrokken bij heel veel malheur.
3 0
Jajijdaar
Een groot falen om Siem en Veltman in de basis te zetten.
Veltman is goed voor de bank. En Siem is Ajax-onwaardig.

Je zag hoe veel beter het voetballen ging toen Traore en Eiting erin kwamen.
Heel erg slecht gedaan dit door Ten Hag.
5 0
Boer Gijs
Zo simpel is het.
3 0
ajaxxcied4life
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
4 0
Johan1
Ten Hag met zijn de Jong, hou toch op. Echt een debiel die Ten Hag
2 0
Flipper33
Wat een smoesje ! Zeker omdat die 3x gescoord heeft tegen die amateurs
4 0
Juichtoon
Ik vrees van wel. Wat een onnozelheid. Ik schrik er gewoon van. Soms zegt hij opeens slimme dingen maar dit wel een enorme flater.
4 0
lauw
Wat een kut middag. Hoe haal je het in je hoofd om siem de jong op te stellen en traore steeds maar te negeren. De Ligt weg Veltman zijn vervanger dat kan toch niet
3 0
chloorbestendig
Mag hopen dat Siem na vandaag terug naar psv gestuurd word.
4 0
Sterspeler
Daar zou die basis staan
0 0
Robeerke
Dit is niet te begrijpen hoe zo'n succesvolle coach zo kan denken
1 0
Joker
Bedankt ten hag veltman de jong

Frank de boer voetbal
1 0
Tscheu
Klasse keuze Erik.
1 0
sabastiann
Ik wil Wim jonk
0 -1
sabastiann
Schande dit is niet Ajax waardi met deze keuze
Veldman ,Babel en de jong
Waarom geen Heiting en tarayre
Ze moeten met ten Hag praten dat jeugd voorrang heeft
Van der beek wat is met jou aan de hand
Tadic je mag wel wat meer brengen dan klagen
0 -2
Ar
Dest, Tadic, Babel met Promes erachter zou mijn voorkeur hebben gehad. Wat meer zekerheid achterin met Veltman rechts en Schuurs centraal.
0 0
Sonofafca
Luuk de jong was een betere optie geweest voor Ajax. Zijn broer komt gewoon te kort. Dit kan echt niet meer. Ten hag Raussssss Opzouten
1 -2
Soccerskins
1 hattrick tegen spakenburg en Erik is verkocht
3 0
Brimily
Babbel is een enorme miskleun , kan er helemaal niets van.
En maar laten staan! Spelen met spelers die bij Ajax nog nooit iets gewonnen hebben.
0 0
Henkjanklaas
De jong, gravenbergh, babel echt dramatisch !!
0 0
Johan1
Ten Hag, waardeloze trainer die zichzelf enorm overschat.
1 0
Lagasj
Voortborduren op een hersenspinsel van een falende coach.
2 0
ErikDeBosz
Ten Hag, moeten we die man nog serieus nemen met deze onzin. De Jong speelt nooit, dus hoezo voortborduren op vastigheden. Je bent niet goed wijs.
3 0
Juichtoon
Hij bedoelt dat door Siem te laten spelen er veel spelers om hun plek kunnen blijven staan (en dat zijn die vastigheden). Maar dat hij met Siem met 10 man speelt vergeet hij.
0 0
JSF
De creativiteit in het team is ver te zoeken. Eiting er snel in
1 0
Mivado
Doet het vooralsnog voortreffelijk!
0 0
MPAjax
moet je zien, dat kan toch niet meer, de koppigheid is aandoenlijk aan het worden
1 0
tonny
borduren doen andere mensen, we hebben wel betere voetballers dan siem anders koop je ze maar
2 0
Amp
Flikker op met je principes man. Door siem op 10 te zetten verander je heel je voetbal, net als met babel op rechts op te stellen. Wat ene bullshit weer. Je ziet toch zelf ook dat siem het tempo en voetbal niet meer kan bijbenen en dat babel op rechts niks brengt omdat hij alleen iets op snelheid kan maar te statisch is om dat vanaf rechts uit te buiten
1 0
Terranova
Wedden dat ie Gravenberch er nog eerder uit haalt dan Siem...
2 0
Tecmessa
Zou ook niet onterecht zijn uit zelfbescherming want Ryan zit totaal niet in de wedstrijd. Dan maar Carel proberen!
0 -2
WantAmsterdam
Wat verwacht je dan? Hij is tenminste nog de opvallendste van de middenvelders. Siem en Donny betrekken zich nul coma nul in de opbouw en wachten maar dat de bal bij hun komt, met Gravenberch eruit haal je dat beetje voetbal wat er nog is, ook nog eruit.
1 0
davidgravemaker
Moet wel lachen om zijn 'vastigheden' want Veltman is allesbehalve een zekerheidje achterin.
0 -1
Ar
Jarenlang liepen we alles mis door maar spelen met teveel jeugd.
En nu er een oudje in het veld staat (moet dinsdag nog 30 worden) heet het ineens Ajax onwaardig.
1 -5
WantAmsterdam
Wordt 31 hè
0 0
davidgravemaker
Siem de Jong, of hij nou oud of jong is, hij is gewoon te slecht voor Ajax.
4 0
noahdepoah
Er staan ineens vier oudjes in het veld waarvan drie het niveau niet aankunnen.
2 0
Toon meer reacties