Tadić: 'Wij treffen alleen maar vlijmscherpe ploegen'

BartVeenstra, 25-01-2020 om 08:10, 11579 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dusan Tadić vindt niet dat Ajax in de war moet raken van het aankomende programma in de Eredivisie. Met FC Groningen (uit), PSV (thuis) en FC Utrecht (uit) treffen de Amsterdammers op papier moeilijke tegenstanders, maar volgens de aanvoerder van Ajax is elke wedstrijd sowieso zwaar.

'Alle uitwedstrijden zijn lastig, omdat elke club het duel met Ajax als wedstrijd van het jaar ziet', zegt Tadić in gesprek met De Telegraaf. 'Wij treffen alleen maar vlijmscherpe ploegen en zullen daar dezelfde focus en strijd tegenover moeten stellen. Dat kunnen onze kwaliteiten de doorslag geven', aldus de aanvoerder, die niet wil spreken over 'de weken van de waarheid'. 'Nee, als je bij Ajax speelt, is elke week een week van de waarheid. Het is een moeilijke reeks wedstrijden, maar we zijn er klaar voor en het is heel simpel: we willen elk duel winnen.'

Ajax moet het in Groningen stellen zonder de geblesseerde Hakim Ziyech. Een flinke domper, zo beseft Tadić. 'Hopelijk komt hij snel terug. Maar het heeft geen zin om daar heel lang bij stil te staan. Ook zonder Hakim zullen we moeten winnen', zegt de Serviër, die daarbij benadrukt dat Ajax zowel defensief áls offensief scherp moet zijn. 'Het is altijd moeilijk tegen ploegen die met elf man verdedigen en daarom is het zaak het eerste doelpunt te maken. Daarna wordt het vaak iets makkelijker. Als we niet snel scoren, zullen we geduldig moeten zijn en het juiste moment moeten vinden om het tempo op te voeren', vervolgt Tadić, die FC Groningen nog altijd dankbaar is dat de club hem in 2010 overnam van FK Vojvodina. 'Anders had ik nu waarschijnlijk niet voor Ajax gespeeld.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij FC Groningen? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
flyingsoccer
Als je dit weet dan moet je gewoon een plan hebben niet 1 maar 3 het mag geen excuus zijn je krijgt niets cadeau als nummer 1 je zult moeten vechten, strijden en bikkelen en je stinkende best doen.
1 0
HilversumNoord
Is dit alvast een smoesje voor morgen? Kom op Tadic. We hebben dit jaar nog niet de Tadic van vorig jaar gezien. We hebben je nodig want zonder blind en Ziyech weet ik het nog niet.
1 -1
Jariiii
Alleen Utrecht-uit is lastig. ;-)
0 0
Red Devil
Dat weet je en daar moet je niet over lopen piepen.
Je moet als Ajax zelf ook iedere wedstrijd vlijmscherp beginnen en laten zien wie er de baas is.
0 -1
3*stars*3
Precies, teen Sparta dachten ze bij 1-0 ook dat het op halve kracht kon.
Aan eind an de wedstrijd was het nog billenknijpen en zelfs Donny gaf aan dat Sparta een punt verdiende.
Staan nog uitduels op het programma in; Almelo, Rotterdam, Heerenveen, Utrecht, Tilburg en morgen Groningen.
Daar zitten natuurlijk geen makkies tussen.
Maar zijn ook mooie test voor onze groep want dit horen jaarlijks tot de moeilijkste uitduels in de Eredivisie.
0 0
3*stars*3
Keek gister Ajax TV en zag interview met Sierhuis.
Die gaf ook aan dat hij nu merkt dat teams echt Ajax zien als pot van het jaar.
Dat is al jaren zo hoor maar probleem was dat veel van onze spelers het niet leken te beseffen.
Daarom ben ik nooit mee eens over dat gelul, 2 vingers in de neus kampioen worden.
Als de scherpte ontbreekt, heeft Ajax het zelfs in Amsterdam lastig tegen Sparta.

Ajax met volle focus is natuurlijk de baas in NL maar dat is het em juist, volle focus...
8 0
Redrum
Goeie teksten van onze trotse captain. Ajax krijgt nergens de punten cadeau en zal er altijd voor moeten knokken, maar dat hoort er bij als je de grootste bent.
5 0
Puurvoetbal
Teksten waarmee het volk weer erg tevreden is, maar waar de plank bijna volledig wordt misgeslagen.

Ik vind juist dat veel teams zich apatisch gedragen in de JC Arena. Kijk bv laatst naar ADO. Het is toch om te janken met wat voor inzet en instelling die op het veld stonden. Ajax heeft juist behoefte aan veel meer weerstand. Dan had he nu nog CL gespeeld en niet van Valencia verloren.
0 -10
JSTWST
Valencia kan zeer effectief spelen en op resultaat. Kijk vandaag maar: 2-0 winnen van Barcelona met 26% balbezit!
1 0
Redrum
Ik denk dat jij de plank volledig mis slaat met deze reactie. Het gaat hier niet over wedstrijden in de JC Arena, het gaat om uitwedstrijden. Elke tegenstander die Ajax op bezoek krijgt is tot op het bot gemotiveerd om Ajax dwars te zitten. In de Arena is alles anders ja. Daar komen de meeste ploegen met de staart tussen de benen binnen en zijn ze al blij als het een kleine nederlaag wordt.
1 0
3*stars*3
Ff over ADO en Valencia.
Gezien met wat voor instelling ADO gister op het veld stond?
Dat je Valencia erbij haalt is helemaal belachelijk.
Je weet toch wel dat Ajax 2/3 van de aanval mistte en dat er 1 team aan het voetballen was?
Valencia kwam om te overleven en dat hebben ze kunnen volhouden...
Je had eerder al aangegeven dat je geen Ajacied ben en als je hier wil discussiëren met Ajacieden, ga je gang.
Maar lees wel het artikel goed, voordat je wat gaat tikken en haal er geen andere dingen bij want Tadic had het juist over de uitduels...
1 0
waayop
Het volk is tevreden als je leest wat er staat. Tadic zegt: 'alle uitwedstrijden zijn lastig.' Daarnaast is ADO gewoon een echt zwakke ploeg. Plank misgeslagen.
1 0
RuffRhythim
Geeft in NL maar weer aan dat Ajax de enige club is die ertoe doet bij de rest waartegen we moeten spelen.
Die tegenstanders staan helemaal strak dan en dat is ook ons voordeel tegenwoordig. Ze smijten vaak met energie, vaak ook gedwongen door het spel wat Ajax speelt, waardoor ze gaandeweg de wedstrijd leeg raken en Ajax meestal een definitieve klap kan uitdelen. Ik vind het wel mooi hoe zich dat zo vaak op die manier in een wedstrijd ontwikkeld.
3 -3
Dennis1964
Daarom is Ajax internationaal succesvoller dan andere Nederlandse clubs.
6 -2
PJK54
Dat maakt het onderscheid tussen de topclubs en de subtop scherp spelen en zorgen dat de tegenstander heel snel doorheeft dat er niets te halen is tegen dit Ajax!! dus zo snel als mogelijk scoren en doortrekken naar een 3-0 voorsprong.
3 0
blava
Goeie zet van TH om Tadic rechtsbuiten te zetten. Met zijn linkspoot veel gevaarlijker dan op links.
3 0
DeWijsneus
Ik vind het op rechts echt helemaal niets. Spits gewoon en anders links.
1 -4
JariJari
Babel of Traore spits
0 0
Schip
Sorry, maar ik vind hem op links beter. Dan komt hij iets meer naar binnen, maar de voorzetten die hij geeft als hij wel breed staat, zijn echt super op maat. En juist omdat hij simpel kan schieten in de half space vanaf links, krijg je sneller goeie passes over de grond.
1 -1
Ajaxbrl
Is 100% waar, tegen Ajax zitten teams vaak ineens op 150%..
3 0
Redrum
Sommige teams stijgen echt boven zichzelf uit tegen Ajax, maar ook bepaalde spelers. Soms heeft een vleugelaanvaller het opeens op zijn heupen en is een keeper onpasseerbaar. De wedstrijden daarna spelen ze weer als kneuzen. Maar goed, dat weet je als Ajax zijnde en daar moet je mee om gaan door zelf ook altijd 100 % te zijn. Ajax kan en mag niet verslappen, want dan gaat het snel fout.
2 0