Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax verhuurt Kühn aan Bayern München

BartVeenstra, 22-01-2020 om 12:00, 10276 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax verhuurt Nicolas Kühn voor de rest van het seizoen aan Bayern München, zo meldt Ajax.nl. De Amsterdammers hebben overeenstemming bereikt met de Duitse topclub over een verhuur van de aanvaller. Kühn zal tot en met 30 juni 2020 gaan spelen bij Die Bayern.

In Amsterdam heeft Kühn nog een contract tot de zomer van 2021. In 2018 kwam de aanvaller over van RB Leipzig. Sindsdien kwam hij 43 keer in actie voor Jong Ajax. In die wedstrijden scoorde hij vijf doelpunten.

De huurtransfer van Kühn naar Bayern München was al langer aanstaande. Naar verluidt zal de Duitser gaan spelen voor het tweede elftal van Bayern München. Daar zou hij op een hoger niveau klaargestoomd kunnen worden voor Ajax 1 dan in de Keuken Kampioen Divisie.

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 5-0 wint van Spakenburg? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GvanderK
Benieuwd hoe dit uitpakt.
0 0
BrandjeXL
Jammer, had hoge verwachtingen van hem.
Off: Dani Olmo schijnt voor slechts 16 miljoen naar RB Leipzig te gaan.
1 0
afcasven1995
Wel met allemaal haalbare bonussen. Kan oplopen tot 30 miljoen.
0 0
BrandjeXL
Prima toch. Je weet in ieder geval wat je binnen haalt. Of hij haalbaar is moet blijken maar als je niks onderneemt dan kom je er ook niet achter. Beetje lef en bluf tonen mag best.
1 -4
ajaxdordtt
Grotere competitie, meer salaris.
4 -1
BrandjeXL
Dat salaris zal wel meevallen aangezien Ajax ook fors betaald. Competitie is inderdaad beter maar de kans op een prijs ook minder.
0 -4
ajaxdordtt
Jij denkt dat buitenlanders een fuck geven om de eredivisietitel?
7 0
ST
Zou bizar zijn
0 0
BrandjeXL
Jammer, had hoge verwachtingen van hem.
0 0
trooop
Heerlijk type, matig niveau. Dit zal in mijn ogen nooit een speler van betekenis worden.
5 -2
Knalpot
Heeft nog in niks weten te overtuigen voor mij, prima ruimte maken voor Sontje en Naci. Hopelijk bevalt ie daar bij Bayern mogen ze hem voor 3M overnemen.
2 -1
Chris86
Kühn zal wellicht niet op zijn favoriete plek hebben gestaan, maar als hij klaar was voor het eerste had hij ook op een andere positie moeten kunnen uitblinken in de KKD.
5 -1
BrandjeXL
Bandé wordt verhuurd aan FC Thun. Weer 8,5 miljoen door het gootje en nog belangrijker. Heeft nul toegevoegd aan Ajax 1.
4 -9
Knalpot
Ken ook spelers die in de oostenrijkse competitie binnen no time meer als 20M waard zijn geworden, laten wij hem nu net nog 3,5 jaar onder contract hebben staan. Beetje voorbarige conclusie of niet?
1 -2
ajaxdordtt
Bande is gewkoon pure pech, kunnen we niet over oordelen.
9 -2
geDaante
Misschien wel waar, maar is gehaald op basis van een half jaartje leuk spelen in België. In zijn tijd voor zijn blessure, sprongen de ballen van zijn voet en was zijn balbehandeling niet bepaald fijn. Samen met de vele kritieken van mensen die het Belgische voetbal volgen en hem niet bij Ajax vonden passen, beloofde dat niet veel goeds.

Nu hij dus weer fit is meteen verhuurd, wat wel aangeeft dat men bij Ajax niet overuigd is, anders had je hem wel langzaam in Ajax 1 gebracht. Speelde zelfs niet in Jong de laatste tijd als ik het goed heb.
5 -7
Web
Ajax heeft een scout in Belgie, die zal er toch anders over gedacht hebben
4 -1
diamanti
Die scout in Belgie
0 0
ajaxdordtt
Dat laatste klopt, maar na zo'n blessure is de kans vrij groot dat je nooit meer op niveau komt. Eerste klopt ook wel, maar goed. Jong talentje. Kan zich altijd ontwikkelen.
5 -1
geDaante
Ik snap je wel, maar net als bij andere aankopen zit er gewoon nauwelijks tot geen idee achter, wordt er duidelijk niet genoeg gekeken naar individuele kwaliteiten.

Men lijkt te denken 'die speler doet het goed daar, die leren wij wel even alle individuele kwaliteiten aan die nodig zijn bij Ajax, op die positie'.
5 -7
BrandjeXL
Klopt, en of het nu aan de eigenwijze trainers ligt of de scouting laat ik in het midden.
0 -5
ajaxdordtt
Die denkfout is inderdaad typisch Ajax. "Hij doet het aardig als Cv, wij maken er wel even ene Ajax middenvelder van".
1 -3
BrandjeXL
Jawel hoor, want in België vond men het bedrag al veel te hoog en onbegrijpelijk dat Ajax hem als linksbuiten haalde.
1 -4
ajaxdordtt
Ja, want in Belgie weten ze veel van voetbal.
0 -4
Duif63
Jan Boskamp in ieder geval wel en die zei dat al meteen op het moment dat Ajax bekend maakte hem gekocht te hebben.
2 -1
ajaxdordtt
Jan wel idd. Alleen betreft Ajax en Feyenoord niet altijd even objectief. Hij vindt Burger ook een geweldenaar.
2 0
Duif63
Jan is inderdaad een Feyenoorder in hart en nieren, maar als één van de weinigen wel objectief als het gaat om het beoordelen van spelers. Zijn voorspelling mbt Marin is ook uitgekomen.
4 -1
ajaxdordtt
Misschien wil hij wel in dienst als scout haha.
0 0
OpaVerteld
Was het maar waar!
0 0
Duif63
Bandé heeft natuurlijk pech gehad met zijn blessure, maar hij was natuurlijk een belachelijke aankoop. Jong Ajax is al te hoog gegrepen. Niveau Thetani, Solomons.
1 -4
geDaante
Daar willen ze dus van af, wat totaal onbegrijpelijk is, blijkbaar ziet men werkelijk echt meer in lopende en zwoegende types als Ekkelenkamp, dan in echte technici en fijne dribbelaars.

Kühn heeft gewoon zeer veel potentie, vooral in de as, als 10, waar hij helaas nooit opgesteld wordt. Nee, daar moet weer per se een type loper staan die voor de goal komt om kansloze voorzetten iets meer kans van slagen te geven.

Er is buiten de basis een flink tekort bij Ajax aan echt fijne en vlotte dribbelaars en combinatiespelers. Kühn kan met zijn versnelling, behendigheid, fijne dribbel de 16 induiken, al of niet combinerend, van randje 16 schieten, heeft oog voor de steekpass, etc.

Ajax stond juist altijd voor dat soort spelers, dat lijkt niet meer het geval.
5 -12
Ar
Klühn.
Heeft mij nog nooit geen enkel moment kunnen overtuigen.
Anderhalf jaar lang de kans gekregen boven spelers als Nunnely en Cerny, en helemaal niets laten zien wat maar in de buurt komt van.
3 0
ajaxdordtt
Inderdaad belachelijk. Maar is toch al even aan de gang. Pinas ipv Pynadath, Huntelaar ipv Dolberg. De resultaten zijn echter niet om over te klagen.
2 -3
geDaante
Precies, alleen dat laatste ben ik niet met je eens.

Ajax staat nu bovenaan in de eredivisie omdat ze nog steeds veruit de beste selectie hebben, vooral door jeugd, en die paar voltreffers die toen gehaald zijn en gelukkigerwijs besloten hebben te blijven. En het is dat PSV zich in een hele flinke crisis bevindt. Uiteraard doet Ten Hag ook wel wat goed, en is zijn tactiek effectief, al had je ook zo weer van Sparta kunnen of moeten verliezen.

Het draait ook al maanden niet lekker, en met Alvarez op het middenveld al die tijd, was dat ook geen wonder. Ajax is zó onnodig de CL uitgeknikkerd, door té lang aan Alvarez op het middenveld vast te houden, dat had nooit een optie mogen zijn. De thuiswedstrijd tegen Chelsea in de Arena, ik ergerde me kapot. Weer met die trage, alle ballen breed en breng Mazraoui in de problemen Alvarez op het middenveld en een behoudende, trage manier van spelen. Dat heeft Ajax de CL gekost, die wedstrijd had met gewoon Ziyech, Van de Beek en Martinez en aanvallender spel heel makkelijk gewonnen kunnen worden.

Ook daar dus weer de keuze voor degelijkheid en 'betrouwbaarheid' boven voetbal en durven. En dat heeft Ajax juist de CL gekost.
3 -3
ajaxdordtt
Ik ben absoluut geen fan van ten Hag. Verre van. Thuiswedstrijd tegen Chelsea is een goed voorbeeld. Uit lafheid weer met Alvarez op het middenveld, weer Veltman in het centrum, Ziyech wéér op rechts. (Zie nu pas dat je op dezelfde wedstrijd doelt, grappig, daar zijn we het dan helemaal over eens). Zijn het denk ik sowieso wel eens, al ben ik wel een fan van Overmars. Successen van de laatste jaren komen wat mij betreft voor een heel groot deel op zijn conto.
1 -4
MosesD
Ik vind Kühn ook een hele fijne speler. Gelukkig geen optie tot koop. Ik hoop ook niet dat het met deze jongen dezelfde kant opgaat als Muric. Vond ik ook een hele fijne dribbelaar, die verschrikkelijk goed kon voetballen. Ekkelenkamp doe je tekort. Die jongen ontwikkeld zich geweldig. En om hem alleen als draver/zwoeger te bestempelen, nee dat ben ik niet met je eens. Heeft een hele functionele techniek, uitstekend gevoel voor ruimte en combinatie, een groot loopvermogen (je kan niet alleen maar prima donna's in je elftal hebben) en een neusje voor de goal. Gaat nog een hoop mensen verbazen, mark my words.
4 -4
geDaante
Ekkelenkamp schat ikzelf ook hoger in dan De Wit, Ekkelenkamp heeft iets heel slims, en soms ook wel wat creativiteit. Maar qua type vind ik het niks bij Ajax. Teveel afwachtend, en dus vaak onzichtbaar, afhankelijk ook van het team, kan zelf aan de bal weinig creëren. Ik zie liever een type Ünuvar op 10, dan een type Ekkelenkamp. Ik vind dat saaie spelers, niet leuk om naar te kijken.

Maar het gaat erom dat dit type zo enorm gehypt wordt bij Ajax, en veel eerder kansen krijgen, en ook gewoon maandenlang mogen aankloten. Klaassen speelde de eerste maanden ook gewoon echt slecht, totaal onzichtbaar. De technischer talenten worden doordat ze vaker wat proberen met de bal en dus wat vaker balverlies lijden, snel afgerekend op dat balverlies. Dat is inherent aan creatieve spelers, je moet juist willen dat ze veel proberen. Dat gaat soms fout, maar een goede creatieve speler creëert daarnaast veel meer dan dat het fout gaat. Ook lijken zij sneller afgerekend te worden op niet meeverdedigen, terwijl ik De Wit en ook Ekkelenkamp vaak zat hun mannetje heb zien laten lopen.
2 -1
appeltje
Niet iedere technische dribbelaar is per definitie beter dan een ogenschijnlijk minder technische speler zoals Ekkelenkamp. Kühn laat gewoon veel te weinig zien. 5 goals en 6 assists in 43 wedstrijden als aanvallende speler in Jong Ajax is gewoon veel te weinig om aanspraak te maken op een plaats in de selectie van het eerste. Ja, hij speelt niet op zijn sterkste positie, maar in de minuten dat hij wel op die positie stond kon hij ook niet overtuigen.

Het is natuurlijk niet allemaal zo zwart-wit dat als er een speler van een bepaald type geen kans krijgt omdat hij te weinig laat zien dat alle spelers van dat type opeens ondergeschikt zijn aan een ander type. Ook technische spelers zijn soms gewoonweg niet goed genoeg. De door jou zo geroemde Bijleveld speelt bijvoorbeeld nauwelijks bij Heracles (nummer 9), terwijl De Wit basisspeler is bij AZ (de nummer 2).
6 0
geDaante
Statistieken zeggen helemaal niks. Hoeveel assists en goals maakt Frenkie de Jong?

Misschien geeft hij wel heel veel voorassists, creëert hij wat chaos met zijn dribbels waar het team van profiteert, houdt hij de bal net lang genoeg vast zodat anderen aansluiten en slimme loopacties kunnen maken, triggert hij door dribbelend naar binnen te komen een medespeler aan de ander kant op te komen en aanspeelbaar te zijn, die dan weer aangeeft voor het doel. Voor dat soort conclusies moet je heel nauwgezet kijken naar wat voor effect het spel van een speler op het team heeft.

Daarbij moet je naar de individuele kwaliteiten van een speler kijken, en zien hoe zo'n speler het beste tot zijn recht komt; op welke positie, in welke formatie, met wat voor soort spelers om hem heen, etc.
En laat dat nou allemaal niet ideaal voor hem zijn. Hij staat op de verkeerde positie, in een verkeerde formatie (teveel ruimte tussen buitenspeler Kühn en de nummer 10, waardoor hij te vaak acties moet maken en te weinig kan combineren).

Wat laat Ekkelenkamp zien dan? Ik zie af en toe een leuke actie, maar vooral gestuntel. Te traag handelen met een riskante, slecht pass als gevolg, te houterig om makkelijk weg te draaien in de kleine ruimte, en is totaal afhankelijk van het team omdat het een loper is, kan zelf aan de bal niks creëren.

Niet alle technische spelers zijn inderaad goed genoeg, kunnen vanalles missen, maar het is erg opvallend de laatste jaren bij Ajax. De echte technische creatievelingen worden nu veelal op de flank gezet, ten faveur van lopers op 10, met als idee dat de 10 voor het doel komt. Dat is een tactiek, en een tactiek die ik niks vindt, want dat leidt tot minder creativiteit en spelmaken vanuit het middenveld, en tot meer kansloze voorzetten.

Bijleveld moet je in een goed combinerend elftal zetten, met andere goed combinerende spelers die veelal ook de bal willen hebben en zich aanbieden. Dat soort spelers zijn dan ook moeilijker in te passen dan iemand als De Wit.
De Wit past al in dat profiel van AZ, die ook voor lopers kiezen op de 10, zie vorig seizoen met Til. Het spel was al afgestemd op een type De Wit. En trainers kicken op spelers met zo'n brave en goede mentaliteit, al is het bij De Wit ook wel vaak show, doet vaak niet eens meer dan zijn medespelers.
2 -1
appeltje
Je probleem is dus met het systeem. Het is dus ook een logisch gevolg dat Kühn niet kan overtuigen want het systeem is niet goed.

Ik blijf erbij dat als Kühn echt zo goed is dat hij in staat zou zijn om basisspeler bij Ajax 1 te worden, dat hij dan wel meer mag overtuigen bij Jong. Bij Leipzig zeiden ze toentertijd ook al dat ze hem verkochten omdat hij niet goed bij hun speelwijze aansloot. Daar heeft hij nu bij Ajax weer last van blijkbaar. Een echte topper is in meerdere systemen inzetbaar en kan op meerdere posities goed spelen. Nou ja, hopelijk krijgen ze hem bij Bayern weer aan de praat. Dan zal hij wel voor een paar miljoen verkocht worden deze zomer. Ballen kan die zeker!
0 0
ajaxdordtt
Paar maanden terug nog gekozen tot grootste talent van Duitsland.
1 0
appeltje
Ja, op basis wat hij laat zien bij nationale jeugdelftallen, waar hij trouwens ook lang niet altijd op zijn beste positie gebruikt wordt. Je moet het goed doen bij Jong Ajax om aanspraak te maken op een plaats in de selectie, en niet alleen het goed doen bij jeugdelftallen.
0 0
Boer
Overschat jij hem niet een beetje?
5 -1
geDaante
Dat denk ik niet, hij heeft de handelingssnelheid, de techniek, de fijne dribbel en balcontrole. Dat is de basis. Een basis die verschillende Ajax 1 spelers niet eens voldoende beheersen.

Hij wordt misbruikt op de flank. En op de flank zou hij beter uit de verf komen met de punt naar achter, dus met twee diepere halven. Dan kan hij meer combineren. Het is geen speler met een echte actie, meer een type Messi/Robben, alleen dan uiteraard van een ander niveau ;).
1 -4
vincent_DV
Ik denk oprecht dat als Ajax Kuhn beter had gebruikt dus inderdaad ik het centrum, hij wel eens een sensatie zou kunnen worden op termijn.
0 0
jaribombari
Mocht al geeneens mee op trainingskamp met het eerste. Daar gingen geloof ik 36 spelers mee dus dat zegt genoeg lijkt me.
2 0
Duif63
Overmars is weer heel vreemd bezig, de ene na de andere aanvaller valt om of wordt verhuurt en daar komt alleen Babel voor terug. Slechte zaak.
2 -4
vincent_DV
Ik vind het eerlijk gezegd ook wel gek hoe passief Ajax handelt deze winter. Zo veel blessures die wel eens redelijk langdurig kunnen zijn. Daar komt nog bij dat Ajax de hele eerste seizoenshelft heel veel heeft geschoven om tot een goede opstelling te komen.

En Ajax doet helemaal niks... Moet je de bank van zondag eens bekijken, dat is in mijn ogen bijna lachwekkend.
4 -2
geDaante
Ja ik was al sinds de zomerstop heel erg kritisch, wat me niet in dank werd afgenomen hier. Gelukkig gaan steeds meer mensen het zien.

Er is belachelijk ingekocht en jeugd is wéér over het hoofd gezien. Gravenberch en Schuurs hadden bijvoorbeeld écht de kans en het vertrouwen moeten krijgen in de voorbereiding, en dan hadden Marin en Alvarez helemaal niet hoeven komen, had je die vele, vele verprutste miljoenen kunnen besteden aan een of meer gerichtere aankopen. Om maar iets te noemen. Siem de Jong had je ook moeten slijten, Kühn had zijn plek als extra aanvallende middenvelder kunnen innemen, achter Ziyech. Daarachter Ünuvar klaarstomen om Ziyech op te volgen en te laten concurreren met Kühn. Geld dat je zou besparen investeren in een jonger aanvallend toptalent voor op de flanken van buitenaf.
3 -4
vincent_DV
Ik was in de zomer ook al kritisch omdat ik vond dat Ajax niet ambitieus genoeg had ingekocht omdat toen het momentum was om echt te groeien. Moet je je eens voorstellen dat de Ligt goed was vervangen en dat je i.p.v. van zowel Alvarez en Marin een echt goede middenvelder extra had, dan had je een elftal om van te watertanden, echt een geweldig elftal. Dat hebben ze alleen nagelaten.
1 -1
geDaante
Precies, nu zit je met een bank met Alvarez, Pierie, Marin, Siem de Jong, etc.
0 -1
Duif63
Ik ben al jaren zeer kritisch op het aan- en verkoopbeleid van Ajax. Met uitzondering van de zomer 2018 is het al jaren ver onder de maat.
0 -2
geDaante
En zo is het helaas.
0 -1
appeltje
Babel is gehuurd. Kühn en Lang verhuurd. 'Ajax doet helemaal niks' is dus al feitelijk onjuist.

Varela, Schuurs, Alvarez, Pierie, Eiting, Huntelaar, De Jong, Marin, Traoré, Ekkelenkamp, Dest, Kotarski. Lijkt me niets lachwekkends aan.
1 -2
vincent_DV
Ik bedoel inkomend, dat is gewoon te weinig gezien de fouten gemaakt in de zomer. Pierie, Ekkelenkamp en de Jong hebben totaal niks te zoeken in Ajax 1, Huntelaar kan het ook niet meer aan, Alvarez en Marin zijn ook niet goed genoeg gebleken dus hou je enkel Schuurs, Traore en Dest over.

Zoals je ziet zit er ook geen enkele speler die Als buitenspeler kan spelen in en dit was zelfs al voor Ziyech’s blessure. Ook geen fatsoenlijke LCV of Linksback. Het is allemaal gewoon heel erg karig.

Ook snap ik de komst van Babel niet echt. Ajax had nu behoefte aan iemand met veel diepgang, een behendige speler die zorgt voor meer variatie en niet alleen maar in de bal, een type overmars zoals al gezegd werd waar Ajax naar op zoek was. Babel is totaal niet zo’n type en daaruit blijkt maar weer dat Ajax soms echt maar wat doet.
1 -1
Chris86
Ekkelenkamp gaat nog verrassen denk ik. Donny is ook geen categorie Eriksen/Van der Vaart/Litmanen met een oogstrelende techniek of splijtende pass. Desalniettemin wel een speler die sterk is in de kleine ruimte met korte combinaties en scorend vermogen. Ruimtes zoeken en maken is ook een manier om tot goals te komen..
1 0
geDaante
Dat laatste was al duidelijk, gezien de bank, de vele miskopen, en het feit dat twee spelers gehaald voor de verdediging op het middenveld kwamen te spelen, en de middenvelder gehaald voor op een van de 6 (8) posities (Marin), veel meer een type Van de Beek is, en op de bank zit. En dan hebben we het nog niet eens over Kristensen, Siem de Jong en Magallan gehad.
1 -1
OpaVerteld
Kanarie in de kolenmijn.
Proef een bredere ontevredenheid binnen de groep jeugdspelers.
De doorstroming richting Ajax 1 stokt al een tijdje en spelers vragen zich af of de club wel hun beste route is naar het hoogste niveau.
Opvallend dat de laatste tijd (min of meer noodgedwongen?) jeugdspelers meer minuten in het 1ste krijgen. Blijkbaar druppelen de signalen ook binnen bij de technische leiding....
Ajax verloochent z'n DNA en dat zal consequenties hebben.
Ik voorzie meer jeugdspelers op zoek naar groenere weidegrond.
0 -7
Boer
Wat een onzin. Jeugdspelers krijgen juist alle kans. Maar ze moeten wel voldoende niveau laten zien. Als je speeltuingedrag vertoont kun je het schudden. We willen toch niet meer verliezen van clubs uit de categorie Sturm Graz, Basel en Rosenborg? Laat types als Lang en Kühn zich eerst maar eens bewijzen. Derde Liga is veel zwaarder dan onze eerste divisie. Elke speler is daar sterk en fit. Goed voor Kühn.
3 -1
geDaante
Dus jeugd moet wel voldoende niveau laten zien, en aankopen niet?

Hoe kunnen Kristensen en Magallan ooit niveau hebben laten zien? Zijn gewoon gehaald, voor miljoenen nog wel, zonder enig niveau te hebben laten zien.
Zelfde geldt in iets minder mate voor Marin, Alvarez, Siem de Jong, Bandé, etc.

Die haalt men voor vele miljoenen, terwijl ze minder zijn dan talenten die je zelf al hebt lopen!
2 -2
Lazell
Zijn een paar flinke beweringen. Kun je ook onderbouwen waarom je dit denkt? Zeker met het recente (officieuze) debuut van Dest, Hansen, Unuvar en Gravenberch.
3 0
geDaante
Talenten laten debuteren in nietszeggende potjes of bij een extreem veilige stand, durft iedereen, dat zegt niks, kan ook het pleasen van het publiek zijn, en zogenaamd voldoen aan het jeugd de kans geven.

Gravenberch moest men wel gaan inzetten, omdat men eindelijk ook wel inzag dat hun aankopen voor op het middenveld belachelijk waren, en Marin en Alvarez echt geen optie zijn. Dus noodgedwongen. Hadden ze echt in Gravenberch geloofd, hadden ze Marin niet eens gehaald.

Zelfde geldt voor Dest. Kristensen was zo'n mispeer, dat Mazraoui hem al snel uit de basis speelde. Mazraoui had wel concurrentie nodig, en die kwam in de vorm van Dest.

En wat Opa vertelt, Het is opvallende dat nu ineens jeugd meer speeltijd krijgt, dat is lang niet het geval geweest. Vaak zie je dit soort plotselinge reacties na kritieken in de media.
2 -2
appeltje
En Ekkelenkamp, Traoré en Lang
1 0
geDaante
Lang heeft geen kans gehad. Had laatst duidelijk wat plankenkoorts, en wilde zich teveel bewijzen. Dat zie je vaak bij talenten. Wat je dan doet is vertrouwen blijven geven zodat ze vertrouwen opdoen en beter worden. Dat is inherent aan werken met jeugd.

Als je dat niet snapt en daar niks mee kan, moet je als coach bij een koopclub gaan werken.

Traoré is fysiek sterker dan de meeste volwassen CV's in de eredivisie, en staat in spits, dus geen risico. Ekkelenkamp en eerder De Wit, zijn types die veel lopen en voor het doel goal, iets waar Ten Hag op kickt.
1 -2
masterrr
Dan zijn ze wel klaar met hem, anders had je hem toch verhuurd aan een Eredivisie club?
1 0
RusselWestbrook
Ik vind dit een bijzondere huurdeal. Het niveau van Bayern II zal vast hoger zijn jong Ajax, maar of je daarvoor nou moet vertrekken
0 0
Boer
Ik vind het niet zo’n gekke gedachte. Is een mooie manier om nog wat geld terug te zien, want Kühn gaat het vast niet redden. Is ook voor Nederlandse subtoppers nog geen versterking. Kijk maar eens naar het gemodder van Cerny bij Utrecht. De Derde Liga is een serieuze, harde, volwassen competitie. KKD is meer een speelse competitie vol onvolgroeide spelers. In Derde Liga komt ook veel meer publiek.
0 0
mvdk
Misschien een stil samenwerkingsverband? Ajax en Bayern hebben veel bestuurlijk contact en Kuhn is een Duits jeugdinternational. Als Bayern hem klaarstoomt voor het grote werk bij Ajax laat Ajax hem met de tijd wellicht weer wat makkelijker naar Bayern vertrekken.
1 -3
vincent_DV
Volgens mij ligt het verhaal 2e elftallen in Duitsland anders als in Nederland. Die elftallen staan wat meer op zichzelf dan in Nederland. Zo heeft Bayern 2 6 spelers boven de 23 in de selectie. Dus het kan ook zijn dat Bayern 2 bijvoorbeeld door de doorbraak van Zirkzee verlegen zat om een aanvaller en daarom hem huren.

Vanuit Ajax snap ik het niet helemaal omdat als hij het daar goed doet, hij nooit terugkomt omdat Bayern hem dan wil houden en anders hapt er wel een andere club toe. Ik had hem eerder verhuurd aan bijvoorbeeld een gewone club uit de 3. Liga of misschien kon je hem wel stallen bij RKC of anders Cambuur, De Graafschap of NEC waar hij toch met meer druk te maken krijgt.
0 -1
JariHeijden
Het is een huurconstructie zonder optie tot koop. Dus in de zomer is ie gewoon terug bij Ajax. Tenzij Ajax hem gaat verkopen. Maar die keuze ligt bij Ajax zelf.
1 0