'Eiting moet op een hoger niveau spelen'

BartVeenstra, 08-01-2020 om 17:10, 21672 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het is de bedoeling dat Carel Eiting na de winterstop op een hoger niveau voetbalt. De talentvolle middenvelder (21) speelde in de eerste seizoenshelft vooral bij Jong Ajax, maar na de winterstop geniet dat niet meer de voorkeur.

In de tweede seizoenshelft hoopt Eiting bij Ajax in de Eredivisie te kunnen acteren, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Guido Albers. ‘Onze intentie is dat Carel op een hoger niveau moet spelen in de tweede helft van het seizoen. Het liefst bij Ajax en als dat niet kan, dan ergens anders na 61 wedstrijden voor Jong Ajax.’

Een verhuur lijkt daarmee dus niet uitgesloten, al is daar tot dusver nog niet over gesproken. Na het trainingskamp in Qatar zal er meer duidelijkheid komen over de nabije toekomst van Eiting. De middenvelder kampte lange tijd met knieproblemen, maar dat hoeft niet langer de reden te zijn. ‘Hij wordt steeds fitter, maar gaat hij de kans nog krijgen? Na Doha is dat wel duidelijk.’

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Zo lang hij maar een voetballende ploeg uitkiest die niet te laag speelt. AZ ofzo, Twente, of misschien Volendam zelfs, die ook bovenin meedraait, maar wel Jonk als trainer heeft. Die weet wel raad met hem. Antonucci leeft daar ook helemaal op.
0 0
Ansjo
Ik zie een hoop mensen zeggen dat hij tekort komt maar hij is toch meer dan een jaar geblesseerd geweest en begint nu toch pas weer fit te worden?
1 0
Babangida83
Precies dit. En voor die blessure voldeed hij prima. Sommigen zien alleen maar zijn slechte kanten. Zonde, want een uitermate groot talent.
1 0
donpedroh
Verhuren. Ik zie meer in Ekkelenkamp en Gravenberch.
1 -2
Henkjanklaas
Het is hard maar als je op je 21ste nog niet tot de selectie behoort, is de kans erg klein dat je nog een vaste basisspeler wordt. Nu de club het CL niveau nastreeft, wordt het uiteraard alleen maar nog lastiger voor een jongeling zich in de basis te spelen.
0 -3
Sjaakvaak
Schei toch uit, leeftijd zegt niets als je net meer dan een jaar in de lappenmand hebt gelegen. Voor zijn blessure stond hij nadrukkelijk op de deur te kloppen. Deze jongen verdient nog wel wat meer tijd.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Blijf het belachelijk vinden dat getouwtrek aan spelers tussen twee elftallen in 1 seizoen.
Jong ajax heeft hem nodig, bovendien lijkt het mij helemaal niks om telkens weg te worden gehaald, bij je kameraden.

Ook niet netjes naar de concurenten uit de kkdivisie.
De knvb moet gewoon regels gaan invoeren met halfjaar termijnen.
0 0
AlexIbarra
De achterkant vh middenveld is al 1,5 jaar zwak bezet en nu nog steeds / meer dan ooit. (Als Martinez Blind gaat vervangen.)

Tenzij ik iemand vergeet, bestaat Carels concurrentie uit Alvarez, Marin, Mazraoui, Ekkelenkamp, Gravenberch. Als je bedenkt hoe hij ruim een jaar geleden Frenkie verving tegen Bayern, zou een goede Eiting die concurrentie prima aan moeten kunnen.
Hij is verder dan die laatste 2 jongens, tactisch beter dan Mazraoui en Marin en meer middenvelder dan Alvarez.

Laten we hopen dat het een mooie strijd wordt en wij elke week de beste ipv de minst slechte kunnen opstellen. In principe is het een luxe dat we kunnen kiezen tussen 2 lopers, 2 passers en een bikkel.
4 -6
Babangida83
Dat was tegen AEK-thuis, 3-0 winst. Prima partij met 2 goals van Nico. Ook de kwalificatie-periode speelde hij veel. AEK was ook wel een beetje zijn niveau op dat moment. Maar er zat naar mijn idee nog heel veel rek in. Frenkie de Jong tikte aan het begin van het seizoen ook niet gelijk zijn niveau van tegen Real Madrid aan. Dat ligt ook deels aan je fysiek. Je lichaam moet toch aan die nieuwe intensiteit wennen. Zeker als je dat jaar ervoor maar 1x per week speelde.
0 0
Afcatobias
Haha hij heeft frenkie toen niet vervangen...
1 -1
maluku0348pz
Hij verving Frenkie helemaal niet tegen Bayern. Blind kwam op zijn positie te spelen en Wober ging CB spelen
3 -1
Flipper33
Vind hem veel te kinds kwa gedrag en postuur. Zou hem verkopen.
3 -11
ST
Goede speler, maar de ontwikkeling van zijn lichaam lijkt sinds zijn pubertijd te hebben stil gestaan. Het is een jochie die niet sterk genoeg is en blessuregevoelig is. Beetje een Vince Gino Dekker verhaal. Grote belofte in de jeugd, maar niet de volgende stap kunnen maken. Ik zou hem verhuren of verkopen.
5 -6
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Je bent ook nog steeds een kind he op je 21e, misschien volgens de wet niet al een geruime tijd, maar ik ken weinig spelers rond die leeftijd die zich gedragen als een man van 28. Ze hebben nog geen kinderen, zitten nog bij ouders, uitgaansleven, een grotere groep vrienden.

Eiting is niet anders dan dat van basten bv was op die leeftijd. Mathijs de ligt is een uitzondering.
1 0
Soccerskins
Nu moet hij voor zijn kans gaan, Martinez gaat (zeer waarschijnlijk) naar de verdediging en zodoende komt er op het middenveld een plekje vrij. In de Eredivisie zou het tussen hem, Gravenberch en Ekkelenkamp gaan.
4 -2
Illegaal
Verhuur of verkoop hem maar... hij komt links of rechtsom tekort voor Ajax 1
4 -5
Stamhoofd
Hij staat gewoon in het midden dan
0 0
S_020
Willem 2 een half jaartje onder de vleugels van Adrie Koster.
9 -1
Matzet
Wel een goede stap voor komend half jaar. Carel is gewoon goed genoeg voor Ajax 1. Maar belangrijk is om spelritme op te doen.
1 -2
AltijdGelijk
Carel Eiting = Theo Jansen 2.0
0 -8
Mikee
Vraag me af wat Carel rookt dan
4 0
Illegaal
Zo goed is Eiting niet en zal hij ook nooit worden
4 -6
Schip
Als in: goede spelverdeler, geen controleur? Eiting kan wellicht nog een stap maken in dat laatste. En hij versnelt het spel, Theo kon vooral lang passen.
2 -2
Illegaal
Eiting versnelt het spel?.... heb Je Eiting ooit al eens zien voetballen, als er een is die het spel ontzettend vertraagd is dat Eiting wel met zijn balletjes breed en zijn trage slaksnelheid
4 -7
Lazell
Balletjes breed? Als er een iemand niet voldoet daaraan is dat Eiting.
0 0
ram
Volgens mij bedoel je dat negatief of niet? Ik vind het in ieder geval een rare vergelijking. Hopen dat ie dat niveau haalt; dikke prima.
6 0
AFCA.
Heeft pech gehad dat hij 2x geblesseerd raakte toen hij net in de basis stond. Is wel een hele goede 6 en beschikt over veel voetballend vermogen. Is de ideale verbindingsspeler. Ook een beetje slachtoffer van het systeem met een dubbele 6. Met de punt naar achter kan hij zo meedraaien met dit Ajax.
3 -4
trainerdv
Uitvallen van Blind kan wel eens een reddingsboei voor hem zijn. Martinez is zo´n klasbak, die speelt alles. Als niet op 6 dan wel als linker CV en dan gloort er hoop voor Eiting. Toch denk ik dat hij te horen krijgt dat Gravenberch en ook Ekkelenkanmp eerste back-up zijn en dat hij mag vertrekken
2 -1
Illegaal
Kom op hij, hij is nog trager dan Blind, Blind kan op zijn tijd wel een man passeren, Eiting niet, Blind kan wel een beetje koppen Eiting niet, Blind ziet het spel ook veel beter dan Eiting en komt blind komt niet met al die balletjes breed zoals Eiting wel doet

Wil je bijna iedere wedstrijd verliezen dan moet Eiting daan neer zetten
3 -5
Hans Kraay Jr.
En Blind is 1cm langer.
0 -1
wladimir
Interessant wat je zegt. Ik verwacht dat Martinez ook de eerste wedstrijden als LCV zal spelen. Tegen Ado speelde Ekkelenkamp op 10 en waren van de Beek en Gravenberch de dubbele 6. Als ik Eiting was zou ik nog een half jaartje blijven. Die Marin heeft het niet. Van de Beek en Ziyech zijn deze zomer beide vertrokken. Veltman vertrekt ook waardoor Alvarez niet meer op het middenveld gezet zal worden.
0 0
Ajaxbrl
Ist net niet he..
5 -3
mallerd
Hij kan aardig voetballen, maar allemaal op een te laag tempo helaas niet goed genoeg voor Ajax 1.
4 -3
Mocrodammerr
Eiting kan er niet veel van. dus welk hoger nivo moet hij behalen? hij mag god op zn blote knieën bedanken dat ie bij Ajax onder contract staat.
5 -18
036AFCA97
Ja als Mazraoui ;)
2 -4
trainerdv
Grappige vergelijking. Braken allebei vorig seizoen in de voorbereiding op de CL door en speelden vrij prima. Mazraoui ging vrij goed verder voordat ook hij geblesseerd raakte en Eiting raakte gewon geblesseerd. Ik denk dat we met Eiting ipv Schöne vorig seizoen ook best ver waren gekomen, maar je moet ook net op het juiste moment fit zijn. Zit ook wat geluk/pech bij. Mazraoui krijgt op zijn beurt Dest weer keihard over hem heen en zou ook wel eens op het tweede plan kunnen komen, al lijkt eht daar voorlopig niet op
0 0
appeltje
Als ik zo even de mogelijke clubs in de Eredivisie bekijk waarvan het logisch zou zijn dat Eiting er naartoe gaat, dan zou ik voor Vitesse of Willem IIkiezen.
Kunstgras wil je niet, dan vallen er al 6 clubs af. PSV, Feyenoord en AZ worden het ook niet. Utrecht heeft al een overvol middenveld. Bij Heerenveen heb je aanvoerder Faik en Veerman voor die positie, dus geen behoefte aan versterking. Bij Fortuna zal Smeets niet worden gepasseerd. Bij RKC staat daar aanvoerder Rienstra, en ze hebben Reijnders al gehuurd van AZ, die ook op die positie kan. Bij Willem II zijn Llonch en Saddiki onomstreden, maar verder hebben ze nu Quiñonez weer vertrokken is geen spelers meer die als controleur kunnen spelen. Twente is voorzien met Busquets, Roemeratoe en Brama. In Groningen krijgt Matusiwa het vertrouwen.

Dan blijft alleen Vitesse nog over. Bero en Foor spelen liever hoger op het veld. Bazoer zie ik nog wel eens geslachtofferd worden.
2 0
Illegaal
Vitesse, Az, Feyenoord en Psv zijn veel te hoog gegrepen voor Eiting.... zien jullie dat niet?
3 -5
ajaxdordtt
Leuk geanalyseerd, maar al die spelers zijn een paar klassen minder dan Eiting.
4 0
appeltje
Een club kijkt naar de positie waar het zich wil versterken en gaat niet haar elftal omgooien omdat Eiting opeens gehuurd mag worden.

Bovendien zijn veel ploegen die matig presteren dit seizoen kunstgrasclubs, dus die vallen automatisch af (Emmen, ADO, VVV, PEC), hoewel ze wel wat versterking zouden kunnen gebruiken.
2 0
Web
Hij zou heel goed passen bij AZ
Maar dat kan Ajax niet doen
1 0
Illegaal
Nee Az wil hem niet, Az houd van beweeglijke veelal snelle spelers en die een goed loopvermogen hebben, dat heeft Eiting niet.... die hebben wel De Wit gehaald wat natuurlijk vreemd is maar de Wit is een jonge die zich wel 90 minuten kan geven en meer zijn mannetje staat dan Eiting
1 -2
appeltje
AZ wil dat ook niet doen, en heeft er ook helemaal geen behoefte aan versterking op die positie want daar staan Midtsjö/Koopmeiners en Clasie als back-up.
1 0
Westerpark1982
FC twente tot aan de zomer zou een prima oplossing zijn. Die Spaanse trainer kan wel wat met hem.
1 0
appeltje
Twente zal denk ik geen behoefte hebben om Eiting te huren. Twente wil een nieuwe centrale verdediger aantrekken. Zo kan Busquets terug naar het middenveld. Roemeratoe is ook nog een goed talent op die positie. En als back-up hebben ze nog Woutje Brama.
1 -1
Schippie
Carel zit vanaf zijn 9de bij Ajax en heeft het steeds laten zien, tot zijn blessure. Is met zijn kwaliteiten een perfecte aanvulling op de huidige selectie. Zou toch raar zijn als Ajax geen plan heeft om hem weer terug op niveau te brengen...
6 -4
GrandMasterFlex
Ja blijkbaar ben je hier 1 van de weinigen die zich wel het uitstekende spel van Eiting herinnerd op het middenveld. Zijn verdelend vermogen aan de bal is van uitzonderlijk hoog niveau, ook in de diepte en met lange passes. Hij moet blessurevrij blijven en een tijd de kans krijgen om in het ritme te komen. Frenkie zei het eerder ook al dat Carel een voetballer op 6 pur sang is. Zet er een Donny voor en een Gravenberch naast en je hebt een prachtig middenveld. Die ballen die Martinez nu niet of te langzaam geeft, geeft Eiting wel.
1 -2
jeppas
Eiting moet gewoon de kans krijgen om meerdere wedstrijden achter elkaar te spelen in Ajax 1.

Frenkie noemde hem ook als de beste speler om hem op te volgen op 6. Ik geloof ook in deze jongen. Carel heeft simpelweg veel pech gehad in het begin van zijn carrière. Gooi hem maar voor de leeuwen!
5 -6
Minsc
Nee, dankjewel. Carel balverlies mag weg.
3 -3
OpaVerteld
Jaartje Sparta lijkt me mooi voor hem. Ook een leuke geste richting een partner club
3 -2
appeltje
Waarom? Er ligt kunstgras in Het Kasteel. Bovendien heeft Sparta al genoeg spelers die op die positie uit de voeten kunnen: aanvoerder Auassar. Rigo, Laros Duarte, Harroui en Deroy Duarte. Natuurlijk is Eiting beter dan al deze spelers, maar Sparta heeft op die positie niet echt versterking nodig.

Ik zie hem bij Vitesse misschien nog wel het meeste kans maken. Bazoer is daar niet onomstreden, En voor de rest loopt daar niet echt een goede defensieve middenvelder rond.
0 0
Web
Doen wat voor hem het beste is
Eiting is een geweldig persoon
Het is hem zo gegund.
5 0
Illegaal
Mathijs de Ligt was/is ook een geweldig persoon... totdat de geldbuidel rammelde, als Eiting de kwaliteiten van de Ligt zou hebben dan deed hetzelfde als de Ligt
1 0
Hagmag
Doorselecteren dus verhuren is een goede optie voor Carel. Dan kan hij laten zien wat hij kan.
Mijn viesie: Komt te kort voor Ajax 1.
1 -5
LS16
Eiting moet inderdaad verhuurd worden en als hij het dan niet laat zien het komende jaar gewoon afscheid nemen hoe jammer het ook is. Ik vind het ook een leuke jongen en ik zie zijn potentie ook wel, maar op dit moment duurt het gewoon te lang en zijn er andere (jongere) spelers opgestaan.
2 0
GvanderK
Half jaartje verhuren kan hem goed doen.
2 0
FerdiZ
zou hem graag een half jaartje in de eredivisie zien.
graag even verhuren dus
3 0
Jajijdaar
Laat hem eerst maar eens fit worden en fit blijven.
3 0
DeWijsneus
Ja eens. Vind het eigenlijk wel een gekke uitspraak van hem. Buiten om de vraag of hij wel niveau heeft wat Ajax moet willen.
0 0