Veltman: 'In de zomer gaan we wel weer kijken'

BartVeenstra, 13-12-2019 om 14:25, 7051 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman zal waarschijnlijk pas in de zomer een beslissing maken over zijn toekomst. De verdediger bleef dit seizoen bij Ajax, terwijl de IJmuidenaar al vaker aangaf graag een transfer te willen maken.

Veltman is er echter niet de man naar om herrie te gaan schoppen als hij zijn zin niet krijgt. Dat hij nog een jaar bij Ajax blijft, is afgesproken, zo vertelt hij in gesprek met FOX Sports. 'In de zomer gaan we wel weer kijken', zegt Veltman, die in de afgelopen zomer geen stennis ging maken toen Ajax hem niet wilde laten gaan. 'Nee, zo'n jongen ben ik niet. Ik stap snel over mijn problemen heen. Ajax zei "nee". Dan kan ik wel dingen gaan gooien of ruzie maken, maar zo ben ik niet. Ik heb het geaccepteerd, ben om de tafel gegaan en heb mijn uiterste best gedaan.'

Veltman raakte in april 2018 zwaar geblesseerd aan zijn knie en de herstelperiode duurde vervolgens lang. Toch kostte het de verdediger weinig moeite om na zijn rentree zijn normale niveau weer aan te tikken. 'Je verliest niet heel veel en je weet wat je kan', zegt hij daarover. Toen Veltman voor het eerst - in een oefenduel - minuten ging maken, stond hij wel strak van de zenuwen. 'Je mag niet twijfelen aan je knie, maar toch denk je er wel een beetje aan. Maar je gaat ook weer je eerste minuten maken, daar had ik veel zenuwen voor. De knie is nu helemaal goed, ik heb nooit last', aldus de verdediger, die denkt dat hij nog altijd beter kan worden. 'Jazeker. Ik kan aan de bal beter worden. Kijk naar Daley, hij is superieur aan de bal. Daar kan ik zeker nog stappen in maken.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Veltman houd zich staande tegen de kleintjes maar wanneer de teams beter worden ,zakt hij al snel door het ijs.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Wintertransfer aub
0 0
Ginoajax1
Veltman wordt niet geremd door enige zelfreflectie. Ik kan wel weer een heel verhaal gaan ophangen maar het is wel duidelijk dat hij tekort komt op de RCV positie. Onbegrijpelijk dat ten Hag hem daar steeds weer neerzet. Komt hij tegen AZ weer met Veltman op de proppen en Siem de Jong, zie ik de bui al hangen. Dan heeft ten Hag zich volledig belachelijk gemaakt. Eiting, Ekkelenkamp, Gravenberch, Traore, Schuurs, krijgen de kans niet. Dan is ten Hag volledig gestoord.
1 0
ram
Wat mij betreft kunnen we hem ook in de winter de kans wel bieden. En dan Schuurs en Alvarez laten vechten voor de plek achterin.

Alvarez op het midden is niet geweldig. Dus dat biedt dan direct meer kansen voor Marin (die het de laatste paar keer goed deed) en Gravenberch. Eventueel kun je in de winter ook vast één of een paar aankopen doen zodat ze vast kunnen wennen. In ieder geval moeten we zorgen dat we in de breedte iets meer hebben zodat Siem nooit meer op hoeft te draven.
5 0
BillSplate
Schuurs achterin en Alvarez testen als verdediger wanneer het kan. Veltman mooi backup voor rechtsback en de rechter centrale plek achterin. Voor het middenveld mag ik hopen dat Marin en Gravenberch klaar zijn om dan wat minuten te pakken die normaliter Alvarez of Siem krijgen.
2 0
PetrusKeizer
Veltman is inderdaad een aardige kerel. Hij geeft met zo'n interview het leger azijnzeikerds op AS weer eens volop de kans om n grote plas te doen. Een bedankje voor dit door Joel aangeboden buitenkansje is van deze lieden vanzelfsprekend niet te verwachten!
2 -12
michaellaudrup
He Petrus ik zou wel wat azijn op je kop willen lozen.
0 0
Redrum
Laten we hem gewoon beoordelen op zijn spel. Ook deze kerel verdient gewoon meer dan een miljoen per jaar he, laten we dat niet vergeten. We hoeven echt geen medelijden met Joel te hebben omdat hij kritiek krijgt. Voor dat salaris mag je godverdomme toch wel beoordeeld worden op je prestaties of niet?
8 -2
Woodenshoe1
Kijk in de winter maar eens goed om je heen, ik ben wel toe aan je vertrek. Als je mij vorig seizoen had verteld dat Veltman tot de winterstop de opvolger van de Ligt zou zijn was ik gek geworden!
8 -1
VoorOnzePloeg
Echt een topgozer, maar kan gewoon niet meer mee. Spelers als Veltman en Mazraoui hebben de das omgedaan deze champions league
3 -2
Dastaan
Ja ga alsjeblieft weg wil je. Cruciale momenten altijd negatief betrokken in het veld. Hoop eigenlijk stiekem dat je in de winterstop al vertrekt. Je mag een aardige jongen zijn maar kwalitatief Ajax onwaardig. Snap daarom nog steeds niet wat je centraal achterin doet bij Ajax.
15 -5
EKS
Heb je het artikel wel gelezen? Misschien even in de Google Translate als NL niet je moedertaal is. Dan snap je het vast beter.

Je bent vast een aardig persoon maar haatzaaiers zijn Ajax onwaardig.
3 -6
Redrum
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Ken je die term? We kunnen Joel Veltman nog wel een jaar of 2 gaan lopen pamperen als een stel social justice warriors, maar dan lopen we misschien nog twee keer de knock-outfase van de CL mis. Ik denk dat het tijd is dat we met zijn allen open uitspreken dat Joel Veltman geen ene teringmoer in Ajax 1 te zoeken heeft. Het is acht jaar te laat, maar beter laat dan nooit he!
6 -1
EKS
Eens! Veltman haalt niet vaak meer het vereiste niveau voor het hedendaagse Ajax 1. Hoewel hij ook positieve bijdragen heeft geleverd.

Maar dat er zo hard op de persoon Veltman wordt gespeeld staat me echt enorm tegen.

Ajax heeft Veltman niet laten gaan, Veltman is daarin tegemoet gekomen en doet zijn best naar zijn eigen kunnen. Veltman stelt ook niet zichzelf op. Hij is daarentegen buitengewoon loyaal aan Ajax en de supporters. Is altijd maar weer teruggekomen na zwaar blessureleed.

En toch is Joël Veltman hier steeds de pispaal die moet worden vernederd.

Ja daar erger ik me aan.
1 -1
RuffRhythim
Zeven jaar Veltman heeft geen enkele vooruitgang gebracht bij deze speler.
Heb het gehad met deze gast. Vond het al vanaf dag 1 geen Ajaxmateriaal en dat is ie nu nog steeds niet.

Heeft genoeg fouten gemaakt met dito excuses er steeds achteraan.

Ik heb hem een tijdje als rechtsback getolereerd maar ook daar zijn betere opties dan hij.

Geen zin meer om zeurverhalen als respect, echte Ajacied of aanpalende dooddoeners erin te gooien om.zijn regelmatige falen te maskeren.

Tijd om te gaan...dat was het allang al...
12 -1
louis60
Nieuwe CV halen, gewoon nu.nl.
7 -1
noahdepoah
De heren Veltman en De Jong zijn een schande voor het huidige Ajax. Veltman heeft ons deze campagne meerdere punten gekost en draagt niets bij. Geen dynamiek niet vooruit verdedigen, dat deed schuurs vele malen beter tegen Lille. Buitenspelval begrijpt hij overigens al jaren niets van. Siem zat bij Pisvee drie jaar geleden al op de tribune dus daar wil ik het niet eens meer over hebben. Ten Hag mag wat mij betreft wegwezen.
8 -3
jarenfan
Dat Veltman geen Messie is dat weten we wel,
maar als er iets beter is opstellen,zoniet
hem niet neerhalen.
2 -2
Redrum
Schuurs en Alvarez zijn allebei beter waarschijnlijk, maar krijgen de kans niet. Schuurs heeft tegen Lille trouwens al bewezen dat hij beter is dan Veltman, maar dat was nog niet genoeg voor Eigenwijze Erik.
7 -2
jarenfan
Wie maakte ook altijd een foutje,........vergeten Veltman 'haters' hier....
Frank de Boer.
Heeft niemand het meer over.
3 -9
RuffRhythim
Hoe durf je die twee met elkaar te vergelijken...
Veltman mag de onderbroek die Frank de Boer gisteren aan had nog niet eens dragen.
3 -1
Redrum
Alsjeblieft man, ga je nou serieus Veltman met Frank de Boer vergelijken? Frank de Boer had een fantastisch linkerbeen en compenseerde zijn fouten altijd met goed voetbal. Veltman stelt NIETS tegenover zijn blunders. Het is een treuzelaar aan de bal die gewoon niet mee kan komen met het tempo van Ajax.
13 -3
BrandjeXL
Precies dit!!
4 -3
Robeerke
Als je normale niveau middenmoot eerste divisie is kost dat inderdaad weinig moeite.
2 -1
OpaVerteld
Altijd een beetje sneu 1 speler aan te wijzen, maar voor Joel kan ik niet anders dan een uitzondering maken. Zonder deze knaap hadden we nu verder gebekerd in de CL en dat oordeel is zeker niet alleen op de laatste groepswedstrijd gebaseerd. Ik kijk elke grote wedstrijd minimaal 3x terug en op een gegeven moment tief je dan gewoon van verbazing uit je lederen rookstoel als je hem werkelijk elke bal verkeerd ziet inspelen, zelfs over 5 meter weet hij een medespeler op het verkeerde been aan te spelen.
Hij kan wat mij betreft niet snel genoeg vertrekken.
5 -2
Redrum
Absoluut waar. Als je kritiek hebt op Veltman dan wordt je hier al snel weggezet als een zeikerd die een pispaaltje moet hebben, maar zo is het totaal niet. Het is gewoon niet te ontkennen dat Veltman met ruime afstand de zwakste schakel is van dit Ajax. Door hem dit seizoen in de basis te laten spelen hebben we nu de KO-fase CL misgelopen. Zo simpel is het. Hij is in zijn eentje verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van alle tegengoals in de CL. Penalties weggeven, buitenspel opheffen of gewoon totaal zijn man kwijt zijn, hij beheerst het allemaal. Ik vind het werkelijk ongelofelijk dat Ajax hem wilde houden. Mensen die niet zien dat hij het niveau niet aankan willen het gewoon niet zien. Hij komt al 8 jaar tekort en zelfs nu hij ervaren is blijft het een gigantisch drama met die vent.
6 -1
OpaVerteld
Mensen die het niet zien, hebben zelf nooit gevoetbald....op welk niveau dan ook
0 -1
BrandjeXL
Wederom volledig mee eens.
1 -1
Web
Ajax moet hem een mooie transfer geven
Word Ajax en Veltman beter van
Ook al is het transfervrij
Maar respect net als Siem op zijn plaatst
Want hij doet echt heel erg zijn best, maar gewoon niet goed genoeg
6 0
Vak M
Dat is het. Hij kan beter voetballen dan ik ooit maar hij is te ongelukkig voor Ajax 1. Dat ziet iedereen. Niet eens Spelbos, Van Veen, Stam of Ooier niveau in hun Ajaxdagen
0 0
Web
En wat denk je van je foto
Krol in mijn ogen de beste verdediger van Ajax ooit
Misschien dat De Ligt dit kan overtreffen?
Technisch in iedergeval niet
0 0
Joseph
Ajax moet hem in de winter in de etalage zetten, ik denk dat dit zijn sterkste half jaar is sinds hij bij Ajax zit, gaat ook nooit meer beter worden, ik denk dat je gewoon 6 tot 8 miljoen voor hem moet kunnen kijken.

In de winter dus verder met Schuurs en dan maar kijken of hij goed genoeg is voor seizoen 2020/2021. Voor de eredivisie bestaat daar geen vraag over, in de Europa League mag hij laten zien dat hij goed genoeg is voor de CL als we kampioen worden.
5 -1
vader123
Kan het wat positiever? Veltman heeft zich jarenlang volop ingezet voor Ajax. Je kan hem ook gewoon nog een keer een prachtige transfer toewensen. En als hem dat lukt in januari, dan zal Ajax hem dat ook gunnen.
7 -2
BrandjeXL
Ik zet mij ook dagelijks in op mijn werk en als ik er een zooitje van maak dan krijg ik op mijn flikker. Met Veltman is het zo dat hij werk wil doen op wetenschappelijk niveau maar zijn eigen niveau is MBO-2.
1 -3
Bounce77
Doe ik ook voor mijn baas, inzet tonen, maar als ik niet presteer, krijg ik toch ook geen aai over m'n bol, het is een voetbalclub en een bedrijf, geen sociale werkplaats
0 -3
Cupmetgroteoren
Nee. Het is klaar met Veltman nu.
2 -2
AJAIXIXIXI
In de winter mag je ook kijken hoor joel.
6 -2
Redrum
Ga maar vast rondkijken ja. De clubs staan vast te popelen om deze ervaren klasbak binnen te halen.
2 -1
AJAIXIXIXI
Het ontbreekt bij Veltman gewoon gigantisch aan intelligentie, zie liever Schuurs op zijn positie.
2 -1
Redrum
Klopt, geen intelligentie en hij is gewoon ongelofelijk lomp. Kan hij allemaal niks aan doen, maar dan ben je gewoon niet geschikt voor Ajax.
0 -1
Redrum
Ajax wilde deze jongen niet laten gaan en nu speelt hij nog het hele seizoen voor Ajax, ik kan wel janken gewoon. Wat een godsgruwelijk wanbeleid van Ajax. Heel veel dingen gaan heel goed, maar het lijkt alsof ze bepaalde zaken nog steeds uitbesteed hebben aan Paswerk. Hoe kan je in vredesnaam Magallan, Pierie en Scherpen kopen voor 20 miljoen en Veltman laten blijven. Mijn hemel, wat een treurnis zeg.
6 -1
Cupmetgroteoren
Graag deze winterstop nog vertrekken, Veltman. Ik erger me al acht jaar aan Veltman. Een Ajax-onwaardige verdediger.
6 -2
Vertonghen
Nou inderdaad, kampioen worden lukt met Schuurs ook wel.
In de winterstop lekker verkopen.
Seizoen is voor 3 kwart toch al voorbij.
0 0