Eiting weer bij wedstrijdselectie Ajax

BadembaBarrie, 22-11-2019 om 13:45, 13656 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Carel Eiting zit zaterdag tegen Heracles Almelo voor het eerst in lange tijd weer bij de wedstrijdselectie van Ajax. Dat bevestigt Erik ten Hag vrijdagmiddag op de persconferentie. Eiting krijgt tegen Heracles Almelo de kans om zijn eerste speelminuten in Ajax 1 van dit seizoen te maken. 

Ten Hag is gecharmeerd van de voetballer Eiting en zette hem begin vorig seizoen regelmatig in de basis. Wegens aanhoudende blessures kon de trainer echter een tijd lang niet over Eiting beschikken. 'Carel begon het seizoen erg goed in de voorbereiding, toen viel hij helaas weg. Toen het team zijn vorm kreeg was hij niet beschikbaar.'

Eiting is inmiddels dus hersteld van zijn blessure en maakte zijn minuten de afgelopen weken met name in Jong Ajax. 'Nu komt het erop aan dat hij concurrentie gaat maken', zo stelt Ten Hag, die zeker een potentiële rol ziet weggelegd voor Eiting. 'Hij heeft heel veel gogme en dat kunnen we zeker gebruiken. En in onze speelwijze kan hij vormgeven en oplossingen aandragen, zowel opbouwend als verdedigend.' 

Denk jij dat Ziyech scoort en Ajax wint van Heracles? Zet in en krijg 1,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Carel kan er ook niets aan doen dat hij steeds geblesseerd raakt maar wat mij betreft zijn we in de afgelopen 1,5 jaar al drie periodes een man op het middenveld tekort gekomen.

Ik gun hem echt het beste maar hoop voor hem en Ajax dat hij nu eens een tijd lang zijn topniveau haalt (en dat dat topniveau genoeg is voor Ajax 1).
Anders wordt het zo'n Boilesen / Dolberg verhaal, in potentie goede spelers die je graag opstelt ipv iemand te kopen, maar waar je door constante blessures / gebrek aan wedstrijdritme nooit op kunt bouwen. Waardoor je een magerdere selectie hebt dan je denkt.

Hopelijk kan hij zich voor de winterstop alvast een paar keer laten zien.
0 0
Wimmel
Super. Ben groot fan van Careltje zijn stijl. Hopelijk gaat er nu uitkomen wat er in de jeugd al zo overduidelijk in zat.
4 -1
Finidi en Nwanko
Wat ik van hem gezien heb vond ik ook heel stijlvol, technisch en met idd een speler met gogme. Hoop dat hij genoeg snelheid weet te ontwikkelen en niet te blessuregevoelig is. Succes Carel!
0 0
Minsc
Zijn stijl is mannetje laten lopen, niet kunnen koppen, slap de duels ingaan. Waar mensen al niet fan van zijn.
0 -4
Web
Heel blij voor Eiting, hopelijk pakt hij het op
Inderdaad veel gogme
3 0
Jos1983
Prima oplossing voor woensdag.. Naast vd Beek en Martinez naast Alvarez of Schuurs. Zal Schuurs wel worden, omdat die elkaar al een paar keer samen hebben gespeeld aan het begin van het seizoen.
1 -2
Joseph
Ik hoop dat hij zich kan onderscheiden, ik kan me helemaal in het verhaal van ten Hag vinden.
3 0
DS
Die gaat dus gewoon Martinez terug schuiven en Eiting erbij. Anders zegt ie dit niet zo, en haalt hij hem niet bij de selectie lijkt mij.
1 0
Babangida83
Heel fijn dit. Maar nog maar t prille begin. Er zal ongetwijfeld nog een kleine terugslag hier en daar komen en als je er zo'n tijd uit hebt gelegen zal je weer even een tijdje nog hebben om te wennen. Zowel in t koppie (snelheid) als fysiek.
0 0
BRAMHOUTEN
Misschien tegen Lille op 6. martinez en schuurs als centraal duo
4 -3
JariHeijden
Die kans is best aanwezig.
2 0
Felix Gassenlicht
Middenveld niet wijzigen svp.
1 -1
Labrador
Nee.
5 -1
Heliumschaap
Middenveld wel wijzigen, want anders heb je Alvarez als CV en dat kan niet. Kijk maar:

https://youtu.be/BZYtRjj1L2c
0 0
Hwb
Schuur en Tagliafico centraal, Dest en Mazraoui op de backposities. Er zijn meer opties dan Alvarez als je Martinez op het middenveld houdt.
0 0
Jornnn
Ik ben wel fan van Carel. Met wat geluk komt hiker helemaal bovenop.
3 -2
AFCA.
Ideale 6
3 -3
Pauw
Veel gogme inderdaad. Eerder dacht ik dat hij zoveel gogme had dat hij zich ondanks zijn fysieke beperkingen staande zou kunnen houden. Nu twijfel ik daar wel aan.

Hij moet een voorbeeld nemen aan / inspiratie vinden in Daley Blind.
4 0
Minsc
Veel gogme, te weinig fysiek. Ongeschikt.
2 -4
geDaante
Fysiek waarvoor? Kracht heb je daar niet nodig, wat explosiviteit is gewenst. Dat ontbeert hij ook wel een beetje, maar maakt dat goed met slim spel.

Hij is niet trager dan Schöne in zijn lopen en bewegen, ook niet dan Blind. Is handiger dan Blind aan de bal.
1 -1
Web
Eiting is goed aan de bal
Blind is super aan de bal, zoveel voetbal in zich, vooral de laatste maanden, die heeft het in grote wedstrijden al laten zien
Eiting zou dat in de toekomst misschien kunnen
2 0
JariHeijden
eens.
0 0
jaripettersson
Minsc. Ongeschikt.
5 -4