Promes gedecideerd: 'Moet maar eens afgelopen zijn'

BartVeenstra, 20-11-2019 om 07:20, 19690 views, Voetbal Primeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In navolging van Georginio Wijnaldum heeft ook Ajax-aanvaller Quincy Promes zich fel uitgesproken over de racistische uitlatingen van supporters van FC Den Bosch richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. De Ajacied was net als Wijnaldum geschokt door de gebeurtenissen.

De spelers van Oranje spraken uitgebreid over de gebeurtenissen van afgelopen zondag in Den Bosch, zo vertelt Promes tegenover Voetbal Primeur. 'Ik denk dat iedereen wel mee heeft gekregen wat er is gebeurd. Dat heeft ook effect op onze groep. En ik denk dat wij als Nederlands elftal ook een statement moesten maken. Het is mooi dat het hele team hetzelfde idee had, dat het gewoon afgelopen moest zijn, dat we een statement moesten maken.'

Promes hoopt dat het statement van de spelers van het Nederlands elftal aanslaat bij de mensen. 'Het moet maar eens afgelopen zijn. Dit hoort niet thuis in de wereld en al helemaal niet in het voetbal. Dit verpest het spelletje. Het heeft ook effect op ons en wij wilden laten zien dat wij als Nederlands elftal hier niet achter staan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Stel: een tegenstander van Ajax en/of Oranje doet discrminerende uitlatingen, met als doel dat spelers het veld verlaten. Wat is dan de procedure? Wordt de tegenstander dan als overwinnaar uitgeroepen?Of krijgen ze bij een 0-0 stand 1 punt? Want volgens mij mag een club niet zomaar een wedstrijd staken. Wat zijn nu de regels?
0 0
Jariiii
Het *is* toch ook zo ongeveer afgelopen? Wat er in Den Bosch gebeurd is zie je toch zelden of nooit meer in Nederlandse stadions? Misschien onderschat ik een levensgroot probleem, maar ik vind alle ophef echt wat overtrokken worden.
0 0
Ansjo
Ik word niet goed van al die moraalridders die over elkaar heen buitelen om maar te laten zien wie de grootste niet-racist is. Er worden ook allemaal zaken erbij gehaald die er geen ene reet mee te maken hebben. Bij DWDD krijgen ze het voor elkaar om doe Boussata de meest lompe dingen uit te laten brallen. Ik zag ook ergens "racisme teistert Nederland" dan heb ik ook zoiets van ja in heel Nederland? Volgens mij gewoon een stel halve garen met het IQ van een stoeptegel in Den Bosch.

Je lost dit soort dingen alleen maar op als je ten eerste aan de feiten blijft houden en door niet op halfzachte partijen als D66, GroenLinks, VVD enzo te stemmen. Die zetten al die rechters op hun plek voor hun leven. Supporters geweld, racisme in de stadions enzo het is een politiek probleem want alleen die ratten kunnen er wat tegen doen.
8 -9
Deepblue
Zelfs de term 'racisme' lijkt me onjuist. Het is gewoon 'lomp gedrag'.
2 -3
Rentokill
Je hoopt gewoon dat die gasten die zo met hun kop op TV komen overal uitgekotst worden waar ze komen. Bij de Appie, op de sportclub, op hun werk: Overal mogen ze wat mij betreft horen dat je fout zit door je zo te gedragen.
3 0
Dick
Zal niet gebeuren, want racisme wordt oogluikend goedgekeurd en afwijzing van racisme is alleen voor de bühne. Die gasten worden in hun omgeving geprezen dat ‘ze durven op te komen voor Nederland’.
1 -3
Gregoboy
Jij hebt wel echt een vaag beeld van de maatschappij gast xD is hier geen 3de rijk
0 0
Daneman
Ik vind het ook Jammer Promes. Een hoop Nederlanders hebben helaas een hoog gehalte aan misplaatste arrogantie, lichte suprioriteit gevoelens (ja zelfs, lopende band medewerkers) arisch ras syndroom. Ik zou ze ook het liefst verbannen naar een of ander siberisch strafkamp.
2 -12
SjaakWolfs
Van interpunctie en hoofdlettergebruik heb je weinig begrepen. Trollen gaat je iets beter af, al is het wel erg opzichtig.
0 0
Caparzo
Ofwel troll, ofwel knetterkrankjorumgek.
1 -1
Sterspeler
Zelden zoveel stront in 1 post gezien.
2 -1
Cisco2
....

Je noemt "misplaaste arrogantie" en vervolgens deklasseer je lopende band medewerkers....

Daarna begin je over Arische rassen en strafkampen... Wouw...
4 -1
ajaxrulesz
waarom worden reacties hier altijd op deze site persoonlijk en kan er niet gewoon over het probleem gepraat worden. Echt zeer triest hier en ik merk het vaker en vaker op ast. Alleen maar mensen die hier agentje komen spelen maar zelf hebben ze ook niets te vertellen.
0 -3
Redrum
Dat is helaas hoe de huidige wereld in elkaar zit. Iedereen heeft online opeens een mening en is niet te beroerd die aan iedereen op te dringen. Mensen met een andere mening worden direct aangevallen. Het is één van de vele redenen waarom ik niets met social media heb. Mensen zijn zichzelf te belangrijk gaan voelen, terwijl ze nog steeds nutteloos zijn.
1 0
Cupmetgroteoren
In Nederland vindt men het heerlijk om elkaar ff en passant persoonlijk aan te vallen als men een mening uit. Er wordt bijna nooit alleen maar een inhoudelijke mening gegeven, het gaat gepaard met een steekje of een persoonlijke aanval. Niet alleen op dit forum.
0 0
Caparzo
Het probleem waar je hier mee zit, is dat 10, 20, 30 (?) leeghoofdige individuen op een stadion van 10.000, 20.000 - XX.000 een wedstrijd kunnen stilleggen/afbreken. De vraag is, moet je deze idioten zoveel aandacht en "macht" geven of moet je ze dat gewoon niet gunnen. Ik denk het laatste.

Wel registreren en zwaar (civiel/strafrechtelijk) straffen uiteraard, de pot kort stilleggen en de omroeper laten meedelen dat alle beelden naar voetbalbond/clubs/justitie gaan, dat straffen/stadionverboden volgen en dan "gewoon" (als je snapt wat ik bedoel) weer doorspelen.
1 0
gi0vanni
Dan gaan er toch een hoop spelers/teams van het veld stappen. Eigenlijk moet de KNVB met de staat gewoon eens aan Engeland gaan vragen hoe ze dat hebben opgelost. Van het land met de ergste rellen tot een land waar zelfs hekken en grachten niet nodig zijn.
Straffen flink verhogen en bij een overtreding gelijk aanpakken zou menig mens wat meer laten nadenken voordat ze wat zeggen.
0 0
Redrum
Zo zie ik het ook. Dit krijgt veel te veel aandacht. Die gasten die verantwoordelijk zijn keihard aanpakken, zo mogelijk met levenslange stadionverboden en dikke boetes. Verder totaal geen aandacht aan besteden. Maar ja, tegenwoordig valt iedereen over elkaar heen om maar te bewijzen hoe erg ze ergens tegen zijn. Ieder weldenkend normaal mens is tegen racisme.
2 0
Schwalbino
Maar tot nu toe gaan clubs hier behoorlijk hypocriet mee om. Dat registreren en streng straffen gebeurt gewoon nog niet en zolang het niet gebeurt gaat dat kleine groepje - dat je bij elke club vindt - door met pesten en trollen richting gekleurde spelers.

Publiciteit is nodig zolang clubs niet durven op te treden. Zodra clubs gaan doen wat jij zegt zal het probleem ook snel afgelopen zijn.
0 0
Deepblue
Ook niet gekleurde spelers worden gepest en getrolt, mag ook wat tegen gebeuren. Anders ben je niks beter.
1 0
mano41
en wat doen we aan joden aan het gas en sis geluiden?
4 -1
InOost
Dat moet ook ophouden.
0 0
Ismael Urzaiz
Ook veroordelen. Sluiten elkaar toch niet uit?
1 -1
Sterspeler
Het valt wel erg op dat zodra het om een kleurtje gaat heel Nederland erover valt, maar als het om een groep gaat, in dit geval Semieten, er wordt weggekeken.
7 -1
AjaxYahudi
Omdat het nu wel erg goed uitkomt allemaal met die zwarte pieten discussie, zou me niks verbazen als die dwazen in Den Bosch gewoon ingehuurde antifa leden zijn van groen links.
1 -1
AjaxCitizen
".. zou me niks verbazen als die dwazen in Den Bosch gewoon ingehuurde antifa leden zijn van groen links."

Ik denk dat je aluminium hoedje iets te strak zit...
0 -1
fanforeffer
De laffe mee lachende supporter zijn het ergst ! Een paar idioten doen iets racistisch, wat niet kan, en dan staan er een koppeltje lafbekken mee te lachen ! liefst nog een beetje stoken,en dan zeggen ;ik heb niks gedaan of de zaak bagatelliseren.
5 -3
ram
Die zijn natuurlijk niet het ergst. De mensen die het doen zijn uiteraard erger. Maar die mensen zijn wel dom en laf.
4 -1
fanforeffer
Voor mij wel, want ,door er om te lachen steunen ze de idioot .en die gaat steeds verder. Het was beter tegen de idioot te zeggen ermee te stoppen. Dat werkt m.i. beter dan welk stadion verbod of ingrijpen dan ook.
0 -3
ram
Hmm... ja. Ergens begrijp ik je wel hoor. Maar ik denk ook dat je wel weet dat het niet helemaal klopt. Degene die iemand in elkaar slaat is fouter dan degene die hem staat aan te moedigen, toch? Het zou heel raar zijn om dat om te draaien.
2 0
InOost
Nogmaals:
FUCK Racisme.
7 -4
Filestijnen
Promes speelt niet voor niets met elf. De laatste zullen de eerste zijn, maw hij is 'Il Trattore'!
1 -3
Juhaz02
Il Trattore? Waar heb je het over man?
0 0
Filestijnen
Ik sluit mij aan hierbij aan en daarmee basta!
4 -4
Rentokill
Gewoon als team afspreken om weg te lopen. Zo gaan we niet voetballen. De Moeilijkheid is alleen, wanneer doe je dat, wat is de druppel. Een idioot moet je denk ik laten gaan. Een vak met idioten niet. En wat mogen ze dan wel en niet zeggen? Hoe lang laat je het gebeuren? Lastig hoor.
4 -2
Superjan
Geen voetbal is geen exposure is geen inkomsten uit sponsoring. Daar moeten we dan nog even wat op bedenken.
1 -6
Rentokill
Juist niet. Moet je s kijken hoe snel dingen veranderen als inkomsten in het geding komen. Juist een heel machtig wapen voor de spelers.
2 -2
JesperOlsen74
DE vraag is, wat doet de UEFA/FIFA wanneer een team van het veld stapt?
Beschermen of straffen ze dat team?
Als ze zich verschuilen achter de statuten en regeltjes, dan kan het wel eens betekenen dat het team dat van het veld stapt, reglementair verliest.
Zo geef je juist de macht aan de tokkies van de tegenstander: staat de tegenstander ruim voor, dan racistische geluiden laten horen, want die stappen toch van het veld en worden dan ook nog eens door dat corrupte zooitje van UEFA/FIFA bestraft.
0 0
Rentokill
Heb je inderdaad een goed punt.
Ik denk dat de EUFA/FIFA wel uit zal kijken om weglopende spelers te straffen. Maar inderdaad. Het moet geen inzet worden om te gaan rellen.
0 0
Labrador
De KNVB had al lang met een straf moeten komen.
5 -6
Cisco2
Ik vind dit nu meer een kwestie voor justitie. Racisme is strafbaar, zij moet dus ingrijpen.
3 -5
Rentokill
Juist dit soort discussie zijn de reden dat er nooit iets gebeurd. Over de schutting gooien. De KNVB straft toch ook in andere gevallen? Beide moeten t oppakken.
6 -2
Cisco2
Prima als ze het beide doen. Maar de KNVB kan niet veel verder gaan als een stadion verbod. Dit soort mensen moeten een strafblad krijgen.
2 -4
soewares
Stadionverbod zonder meldingsplicht is heel nutteloos
4 0
Superjan
Maar de KNVB kan bijvoorbeeld ook 3 punten aftrekken, dat kan de rechter dan weer niet. Labrador zegt overigens ook niet dat er geen proces zou moeten komen, hij zegt dat de KNVB snel met een sanctie moet komen. Dat staat los van de verdere rechtsgang.
3 -2