'Zullen volgend jaar weer spelers kwijtraken'

ArthurV, 18-11-2019 om 23:30, 17259 views, Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar heeft in zijn column in De Telegraaf benadrukt dat het niet makkelijk is om ieder jaar weer een Champions League-waardige selectie samen te stellen. Afgelopen zomer vertrokken met onder anderen Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne de nodige sterkhouders, en de algemeen directeur beseft dat ook komende zomer de buitenlandse clubs weer op de stoep staan.

'Men ziet dat we bij Ajax constant stappen zetten om het team bij elkaar te houden', spreekt Van der Sar. 'Dat is niet eenvoudig, want er wordt van buitenaf druk op spelers uitgeoefend en je ziet tal van mensen, clubs of zaakwaarnemers om spelers heen bewegen. Toch zijn we erin geslaagd om spelers als Nicolas Tagliafico, André Onana, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en David Neres langer aan ons te binden. Tegelijkertijd proberen we voor een toevoeging te zorgen. Dat is onder anderen met Quincy Promes en Lisandro Martínez weer gelukt.'

'Het eigen team buiten het veld - Marc Overmars, Susan Lenderink en Menno Geelen - is ook sterk', vervolgt Van der Sar. 'De teamspirit en de samenwerking binnen de directie is voor mij een belangrijke motivatie geweest om langer bij Ajax te blijven. Je kan alleen maar succesvol zijn als je goede medespelers om je heen hebt. Dat is in het elftal en in de directiekamer niet anders.'

Volgens Van der Sar wil Ajax 'structueel aanhaken bij de top van Europa', waarin ook de jeugd die doorkomt een belangrijke rol speelt. 'Ik kijk met plezier naar de doorbraak van Sergiño Dest, naar de optredens van Noa Lang, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. Deze jongens gaan komend jaar ook weer stappen maken. We hebben ze nodig, want volgend jaar zal Ajax ongetwijfeld ook weer spelers kwijtraken. Ja, je kunt op de transfermarkt het elftal aanvullen, maar niet elke aankoop is gegarandeerd succesvol. Het is belangrijk om de eigen jeugd kansen te blijven geven. Ook daar staat Ajax voor.'

Denk jij dat Oranje met 4-0 wint van Estland? Zet in en krijg 5,45 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Erg blij met dit signaal van de directeur.
1 0
JohnnyD
De lichting van Nouri, V/d Beek, De Jong, Cerni, De Ligt, Eiting zat er al jaren aan te komen. Al dan niet door de revolutie of Jonk. De toekomst was nog eerder uitverkocht dan de Arena. Waarom is het weer oorverdovend stil rond de jeugdopleiding? Ik snap echt wel dat een topgeneratie niet op afroep beschikbaar is, maar ik hoor niets meer iets van hoop. Gravenberch dus, Lang en Ekkelenkamp. Unuvar schijt dan ook nog getalenteerd te zijn, maar ik vind het mager eerlijk gezegd. Ik ben geen jeugdwatcher, dat geef ik eerlijk toe, maar volg het wel. De vibe in de jeugd lijkt te ontbreken voor mijn gevoel. Als vanouds zeg maar. What's new en verbaast mij niets na alle ontwikkelingen die ik wel gevolgd heb. Ik hoop dat ik afgeschoten wordt en er helemaal naast zit, maar ben ook weer niet helemaal gek natuurlijk.
2 -2
Fnatic
Hakim ben ik niet zo bang voor dat hij vertrekt, die gast heeft het naar zijn zin. Onana en Nico zou ik alles aan doen om ze te behouden. Desnoods zelfde contract als Hakim heeft, is nog altijd goedkoper dan veel geld uitgeven aan nieuwe spelers die bijna zeker minder zijn.
0 0
ajaxrulesz
Ook Neres ben ik 90% zeker van net als Tagliafico. Die zullen samen met vd Beek
voor 92% vertrekken. Maar daar zou Ajax het absoluut bij moeten laten maar ik vrees dat er een leegloop ontstaat van 4 tot 5 spelers wat Ajax absoluut niet kan opvangen zonder er behoorlijk op in te leveren kwalitatief.
0 0
ajaxrulesz
1 die zeker zal gaan vertrekken 100% is vd Beek, maar gek genoeg heb ik daar minder het gevoel bij zoals wel bij ziyech dat die onmisbaar is en Ajax kan een jackpot voor vd Beek krijgen. OOk voor de karakteristieke eigenschappen van dit Ajax team zou een vertrek van vd Beek niet eens zo super slecht uitkomen.
0 0
DT10
Opvolgers voor Onana, Nico, Donny, Ziyech en Neres, hebben we momenteel niet in huis, als je het mij vraagt. Natuurlijk zijn er genoeg spelers met potentie, maar die zin denk ik ‘nog’ niet goed genoeg om het team sterker te maken. Aangezien de kans groot is dat deze spelers volgend seizoen vertrekken, denk ik dat ze zich in elke linie (keeper, verdediger, middenvelder, aanvaller) zullen moeten versterken.
1 0
wladimir
Onana bleek uiteindelijk een prima opvolger voor Cillessen. Met Kotarski en Scherpen hebben we de vervangers al in huis. Ajax heeft afgelopen zomer Martinez en Castillo gehaald als vervangers van Nico. Opvolger van Donny is Gravenberch. Die beukt al op de deur. De opvolgers van Ziyech zijn vorig seizoen al gehaald (Labyad en Tadic). Voor Huntelaar hebben we Traoré en Brobbey. Om Neres te vervangen zou ik Stengs of Bergwijn halen.
0 -4
ram
Als we doen wat jij allemaal zegt, dan gaan we er wel héél hard op achteruit hoor.
Ik denk dat je zelf ook wel inziet dat het niet kan wat je voorstelt, toch?
0 0
je
Ga maar uitkijken naar een volwaardige vervanger van Onana .
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Lijkt me bijna onmogelijk. Misschien Varela.
0 0
Web
Mag hopen dat onze huidige tweede keeper een goede optie is?
Nederlandse keeper zie ik zo niet
0 0
Laurel71
Verwacht echt geen totale leegloop en zou eerlijk gezegd alles op alles zetten om Vertonghen en Alderweireld te halen, dan breng je alweer zoveel rust en ervaring in het team dat je met jeugd voorin lekker kunt ballen. Misschien een Eriksen erbij - dan heb je weer een heel sterk team staan.
0 -2
AFCA1095
Eriksen is niet haalbaar, die kan nog wel een stap zetten naar een grotere club dan Spurs. Vertonghen is te vaak geblesseerd, dat dreigt een nieuwe Vermaelen te woren. Ik zie Alderweireld als de perfecte versterking, op de plek van Veltman. Die is toch aan een stapje hogerop toe, vind ie zelf...
2 0
ajaxrulesz
Haal Suarez maar terug, alleen dan kun je de europese sub top echt gaan bestormen. Die categorie bijv. moet echt terugkomen, wil Ajax nog eens serieus kans maken op een Europese prijs/Finale.
1 -4
Jariiii
De Europese subtup IS al lang bestormd en zo ongeveer gepasseerd, verder nonsens natuurlijk dat je per se Suarez nodig zou hebben. Zie hem graag terugkomen, daar niet van.
0 0
ajaxrulesz
als je echt de cl of el wilt winnen is 1 of meer spelers van caliber suarez in mijn ogen nodig. Tadic is goed maar is absoluut geen suarez en die heb je nodig voor prijzen.
1 -2
Sampaoli
Vertonghen moeten wij niet meer aan beginnen. Is vaak geblesseerd en als hij bij Spurs speelt maakt hij (op mij in ieder geval) totaal geen indruk. Speelt bovendien op de positie van Blind, en Blind is een klasse beter.

Ajax is groot geworden door een geweldige eigen jeugd, aangevuld met een paar oudere spelers en aangekochte buitenlandse talenten. Laten we die balans zoveel mogelijk intact proberen te houden.
5 -2
Laurel71
Snap wat je bedoelt maar vergeet niet dat je ervaring in het team moet brengen en deze jongens kennen het spelletje door en door en kosten relatief weinig.

Vertonghen speelde gewoon basis finale CL - hoe veel indruk moeten spelers verder maken? En als hij geblesseerd is kan Blind weer op zijn positie ipv op het middenveld. Je hebt met deze drie mannnen een ervaren blok staan achterin word je simpel van. Met Blind puntje naar achter en backs hebben we genoeg in huis. Rondom Tadic en Promes voorin lekker wat jeugd die gas willen geven en dan wil ik het wel een jaartje zien. Creativiteit kunnen we toch niet kopen dus moet je dat in huis zoeken - een 2e Zyech vinden we toch niet (verwacht eigenlijk dat die blijft) en dan heb je die balans toch waar je het over hebt?
0 0
sKaFFiLiouS
Eriksen komt niet terug denk ik.. maar Vertonghen en Alderweireld zou kunnen.. alhoewel Vertonghen ook twijfelachtig is.. wellicht komt Suarez volgend jaar eindelijk zn belofte na? haha zou wel top zijn..
0 0
Joseph
Ik vraag me af of het niet beter is om voor een tussenjaar te kiezen, we zijn in principe zeker van deelname aan de CL, dus dat geld hebben we al.

Er komen grote talenten aan en het lijkt nu alsof alles vervangen moet worden. Misschien moet je er voor kiezen om het gewoon te doen met een Gravenberch, een Lang, een Eiting (mits in vorm), een Schuurs.. Dan kun je later kijken of je talenten als Hansen, Unuvar en Taylor ik kan passen. Ik zou in die lichting investeren, grote aankopen dus zo veel mogelijk uitstellen en alleen absolute top halen deze zomer of anders niks. Ajax moet op talent blijven sturen en geen koopclub worden.
6 -5
ram
Het belangrijkste is dat Ajax niet wegzakt. Met welke spelers je dat doet, maakt niet veel uit.

Ik ben helemaal voorstander van het inpassen van jeugd hoor! Maar alleen als je er overall niet (teveel) op achteruit gaat. En ik denk dat dat wel het geval is als je niets terughaalt en teveel jeugd inpast. Het moet een combi zijn.
0 0
Minsc
Eiting en vorm? Eiting is fysiek gewoon niet goed genoeg, ook niet als hij in vorm is.
3 0
Joseph
Want jij hebt hem in vorm gezien bij het eerste? Ik zeg niet dat hij mij eerste keuze zou zijn, maar op basis van wat hij in de jeugd heeft laten zien (zonder fysieke voorsprong), vind ik dat hij op zijn minst een kans verdiend. Eiting is wel iemand die het neer zet, begrijpt wat er gevraagd wordt en een uitstekend overzicht heeft. Of zijn snelheid ECHT te laag is, wil ik zien, ipv aan te nemen van mensen die er niet bij betrokken zijn.
0 -2
Web
Die vier spelers die jij aan kaart, hebben gewoon niet het talent wat Ajax na streeft
Eiting hele goede voetballer, maar mist gewoon de snelheid voor op het hoogste nivaue
Gravenberch moet ik eerst ook nog zien, doet alles op een tempo, en laat hij eerst maar eens bij tekenen, word zelfde verhaal als Kluivert als je niet op past
Hansen, Unuvar en Taylor zijn wel twee klassen beter dan, Schuurs en Lang
Maar je kunt niet zo maar binnen een jaar alle vier in passen, Routine voor deze jongens naast zich is enorm belangrijk

Stengs, Boadu, Koopmeiners, Wijndal, Malen dat zijn de echte grote talenten,
Niet Schuurs, Eiting, Lang en Ekkelenkamp.
Gravenberch zou kunnen, maar eerst nog een zien
6 -3
Minsc
Uitstekend samengevat, onbegrijpelijk dat je er minnetjes voor krijgt.
4 -1
Joseph
Ik denk dat Eiting net als Blind in staat moet zijn om niet in de problemen te komen door een uitstekend inzicht. Ik snap zijn beperkingen, maar ik wil ze eerst zien. Voor Gravenberch, Lang en Schuurs geldt min of meer hetzelfde. Ik snap de beperkingen, maar vraag me af of die niet gelinkt zijn aan speeltijd en vertrouwen. (Gravenberch moet idd eerst verlengen)

Spelers als Stengs, Boadu en Koopmeiners stonden er ook niet direct, die hebben zich ook in het elftal moeten spelen. Dat erin spelen is makkelijker omdat ze geen CL spelen, maar Ajax moet dat niet als excuus gebruiken om talent op de bank te houden. Als die spelers een eerlijke kans hebben gekregen en ze redden het niet, kun je altijd nog talenten elders ophalen.

Wat betreft die routine, ik ga er vanuit dat Blind en Tadic blijven. En wat betreft die topaankoop, als de balans tussen talent en ervaring scheef gaat lopen, moet die topaankoop routine brengen.
0 -4
Redrum
Ik zou Hansen, Unuvar en Taylor volgend jaar bij Jong-Ajax laten spelen. Schuurs, Gravenberch en Lang in Ajax 1. Eiting zie ik het niet in zitten
2 0
Sampaoli
Koopmeiners, Boadu, Stengs, Wijndal, Malen; allen hebben veel minuten gemaakt en hebben zich daardoor ontwikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat Lang, Ekkelenkamp, Schuurs en Eiting bij AZ ook eenzelfde ontwikkeling doorgemaakt hadden.
1 -2
Web
Ik vind de 4 spelers van AZ die ik noem, echt heel goed. Malen ook
Eiting zou uitstekend bij AZ passen, misschien in een koopdeal mee nemen?
1 0
wladimir
Helemaal eens. Misschien dat die jongens van AZ nog wel interessant zijn. Bergwijn en Malen willen misschien ook eens Champions League spelen.
1 0
Web
Die zijn gewoon de grootste talenten van Nederland
Daar moet Ajax mee bezig
1 0
Cruyffie
Heerlijk verwoord. Het is eigenlijk heel simpel, die visie van Cruyff. Niet ieder jaar de top willen halen, maar af en toe één (of meer) jaren sparen tot je weer top bent.

Talenten moeten nu eenmaal rijpen, hoe je het ook went of keert. Promes is een leuke aankoop, maar zal nooit het topniveau halen dat toptalenten wel kunnen halen. En dat topniveau wil je naartoe. Maar dan moet je ze daartoe wel de kans geven.
2 -1
Web
Zo simpel als jij het stelt is het helemaal niet
Op dit moment heeft Ajax niet de talenten die in kunnen stromen
Over twee jaar is het weer anders, zoals het nu lijkt
En talent heeft routine naast zich nodig, om door te kunnen ontwikkelen.
Ajax is nu juist heel goed bezig
Promes is wel degelijk een goede aankoop, en ook nog eens een speler die heel veel van zich zelf vraagt, dat moet ik allemaal nog zien met Lang
Diegene die wel een goede instelling heeft, is Ekkelenkamp, maar die komt tekort voor dit Ajax.
1 -1
De Stift
Volgend jaar zal de leegloop groter zijn verwacht ik. Ik verwacht dat Onana, Tagliafico, Veltman, Van de Beek, Neres en Ziyech zullen vertrekken.

Daarmee komt er weer rond de 200 miljoen binnen, maar raken we wel de stabiele basis kwijt van de huidige succesploeg.

Dat wil zeggen dat er flink geïnvesteerd moet worden. Deels is er al voorgesorteerd met spelers als Martinez, Alvarez, Pierie en Scherpen. En spelers als Gravenberch, Dest, Lang en Traore kloppen op de deur. MAAR daarmee kan vertrek van kwaliteit en creativiteit niet gecompenseerd worden.

Daarom hoop ik dat Overmars wederom de portemonnee wil trekken. Mijn verlanglijstje bestaat uit:

1) Depay (40M)
2) Stengs (30M)
3) Olmo (40M)
4) Vertonghen (transfervrij)
5) Alderweireld (transfervrij)

De opstelling volgend seizoen is dan:

Varela/Scherpen
Vertonghen/Castillo - Blind/Pierie - Alderweireld/Alvarez - Mazraoui/Dest
Martinez/Eiting - Gravenberch/Mazraoui - Olmo/Unuvar
Tadic/Promes - Depay/Traore - Stengs/Lang
2 -2
Jariiii
Als je net zo lang gaat wachten tot bepaalde spelers dan toch eindelijk vertrekken, krijg je uiteindelijk altijd gelijk. Bottom line is dat spelers langer bij Ajax blijven dan velen (ook ik) hadden verwacht, en verder is het koffiedik kijken. De kans dat Onana en Donny gaan lijkt me het grootst, maar de rest zie ik eigenlijk wel blijven - ook Nico, ook Ziyech, ook Neres.
0 0
jarenfan
Als Ziyech weg valt stort alles als een kaartenhuis ineen.
Alles doen hem te behouden.
4 -1
Danos
Depay gaat echt niet komen, die staat in de belangstelling van grote clubs in grote competities.

Onze Vlaamse vrienden moet je echt afvragen of die nog wat gaan toevoegen?
2 0
jarenfan
Grappig die bedragen erbij.....
Nooit Depay past hier niet.
0 -1
alex1987
Je denkt toch niet echt dat Ajax 110 miljoen uit geven hoop ik? Oook al komt er het dubbele binnen, gaat niet gebeuren. 200 miljoen binnen klopt ook niet. Je raakt een deel kwijt aan belastingen, makelaars etc.

Depay is onhaalbaar. Olmo ook.
1 0
Schwalbino
Als dat het plan is, dat die jongens volgend seizoen nodig zijn dan zou ik ze toch dit seizoen al zoveel mogelijk minuten laten maken.
1 0
Schip
Onana, Nico en Neres verwacht ik als vertrekkers. Ziyech wordt retespannend. Zonder hem is ajax een andere ploeg.

Benieuwd naar Gravenberch, Unuvar, Taylor, Lang, Traore, Castillo etc.
1 -1
Danos
Ik Verwacht zelf als vertrekkers
Onana
Veltman
Donny
Neres

Hakim en Nico zie ik als twijfels, zou mij niet verbazen dat Nico denkt ik zit lekker op m’n plek, verdien leuk en speel veel.

Nous, Dest,alvarez, martinez en Tadic zie ik als zekere blijvers

Redelijke zekere blijvers,Blind en Promes afhankelijk van de club en aanbieding.
0 -1
Mikee
Toch opvallend dat hij Promes en Martinez noemt, maar Alvarez niet.

Los hiervan, het wordt iig een pittige transfer periode voor Ajax.
1 0
Duggoutdennis
Tot op heden hebben eerst genoemden toch ook meer indruk gemaakt dan Alvarez? Zelf verwacht ik dat het met Alvarez ook nog wel goed komt maar van Promes en Martinez kunnen we al wel zeggen dat ze basisspelers zijn (en dan niet wat ten Hag als basisspelers ziet maar bij de eerste 11).
2 0
suske
Hij zegt onder andere Promes en Martinez. Dus Alvarez bedoeld hij ook hoor.
0 0
Rentokill
En Marin komt ook nog wel op zn pootjes terecht. Mark my words.
3 0
Rdk1983
Hopen dat van die Neres blijft. De rest is denk ik weg. Zou zomaar eens leegloop kunnen worden. Hoop dat ze in de winter daar al jongens voor halen.
0 -1
Jariiii
Roepen we al twee jaar. Rustig afwachten maar.
3 0
Sterretje73
Dit riepen we vorig jaar ook. Vergeet niet dat je elk jaar meer krediet opbouwt door CL te spelen etc. Onze ster is rijzende en er zullen steeds meer spelers, die ons eerst niet eens zouden overwegen, met een serieuze blik naar ons kijken als ze een aanbod van ons ontvangen. We gaan al jaren met kleine stapjes omhoog en met deze directie blijft dat ook doorgaan.
3 0
HStorm
Dit dus. Mensen zijn alweer lijstjes/opstellingen aan het maken. Eerst maar eens het sentiment zien op 3/4 van het seizoen. Kan best heel gezellig bijven in Amsterdam. .
0 0
Bocarra
Zijn visie getuigd van realisme alleen in de media zou ik een steviger geluid laten horen als het gaat om behoudt van spelers. Op voorhand aangeven dat er spelers zullen vertrekken maakt de druk onnodig groot en is voer voor speculaties. AZ gaat hier veel beter mee om al weten ook die dat je niet alle spelers kunt behouden.
1 0
ajaxrulesz
Het kan qua team alleen maar minder en minder gaan als toen op het veld tegen Tottenham met frenkie de jong en de ligt. vrees dat we onze ambities om een nieuwe europese prijs weer eventjes de kast in moeten zetten voor de komende jaartjes. maar dat kan toch wel nietwaar? de laatste europese prijs is recent nog gepakt 25 jaartjes geleden is toch zeer recent ow wacht..
1 -10
AlexIbarra
Wat een wartaal in alleen al je eerste zin..

De meest teleurstellende pot van de laatste jaren erbij pakken en dan zeggen dat het alleen maar minder kan gaan.

Neem er nog eentje!
6 0
Rentokill
Een glas azijn ja!
0 0
Saanchez
Want een Europese prijs is zo vanzelfsprekend haalbaar? Wat wil je nou eigenlijk knul? Dat Ajax ieder seizoen een selectie heeft dat halve finale CL haalt? Ik ook! Maar je bent niet realistisch genoeg om te beseffen dat vorig jaar een uitschieter was en dat zoiets echt niet zomaar opnieuw zal gebeuren. Dit seizoen hebben we weer een topselectie maar we gaan er niet de CL mee winnen hoor. Misschien dat we de kwartfinale halen bij een redelijke loting, dan zou ik al enorm blij en trots zijn.
Vergeet ook niet dat komende zomer zeker weer 3 a 4 belangrijke jongens zullen vertrekken en we moeten nog zien of we die weer zo goed kunnen opvangen als dt seizoen, dat wordt er niet makkelijker op namelijk.
2 -1
FlyingDutchMan
Goed bezig Ed!
1 0
Dastaan
Ik sta er toch van te kijken dat Overmars spelers binnen haalt die egt wel iets kunnen. Tuurlijk her en der een miskoop maar helaas kun je niet altijd het geluk hebben. Het is alleen jammer dat er geen waardige opvolger is gekocht of doorgebroken voor de plek van de Ligt. Dat is nog steeds wat mij niet gerust stelt met Veltman centraal. Voor de rest zit het elftal met Ziyech op 10 prima in elkaar. De nodige creativiteit en wat ik zo mooi vind is dat ze zo goed rouleren in het veld dan zie je weer promes in de spits of tadic, Ziyech weer van rechts. Nu hopen dat er volgend seizoen weer een goede elftal staat dat we kunnen aanhaken bij de Europese top.
3 0
gi0vanni
Als Ajax zijn spelers kon behouden zou het nooit uit de top zijn verdwenen. Volgend jaar mogen bij een goed bod van een grote clubs Onana, Tagliafico, Veltman, van de Beek en Neres vertrekken. Verder staan Blind en Ziyech ook niet onwillig voor een transfer naar een grote club. Maar hopen dat Schuurs volgend jaar in de verdediging kan spelen en dat er waar nodig aankopen komen.
0 0
Joodhannus73
Ik ben benieuwd tegen welke voorwaarden al deze spelers hebben bijgetekend, waarvan allen zonder of hoogstens één jaar verlenging. Let wel, er waren geen serieuze gegadigden die de bedragen ook daadwerkelijk op tafel legden. Dus is het dan zo knap om contracten op te waarderen? Zeker na zo'n seizoen, waarin iedereen happy is? Het zou mij niets verbazen als de spelers bij verkoop direct zelf een percentage van het Verkoopbedrag krijgen. Naast opwaardering van het salaris en de bonussen. Is dat dan zo knap? Moet je je daar zelf zo op de borst voor slaan? Als we er volgend seizoen niets aan overhouden niet! Zeker als iedereen weer voor een fooi weggaat...
2 -6
wladimir
Mathijs en Frenkie zijn de benchmark. Donny vertrekt niet voor minder. Ziyech kon afgelopen zomer vertrekken voor 30. Deze zomer wordt er veel meer voor hem betaald. Daar gaat Ziyech 100% van meeprofiteren. Ajax ook. Veltman was afgelopen zomer goedkoop. Deze zomer heeft hij een basisplaats op het EK. Die gaat voor een maximale prijs worden verkocht. Tagliafico gaat meeprofiteren wanneer hij meer dan 25 miljoen oplevert. Met Onana zal iets vergelijkbaars zijn afgesproken. Biedingen op Neres van rond de 50 miljoen zijn geweigerd. Je kunt je afvragen of dat verstandig was. Wanneer een club ten Hag wil hebben zullen ze flink moeten betalen.

Aankomende zomer is Ajax een van de rijkste clubs van Europa. Kunnen Marc en Ed zich beheersen niet te veel uit te gaan geven.
0 0
glob
mafketel. Conclusies trekken op basis van je eigen waanideeën die echt nergens op gebaseerd zijn.
1 0
Raoul14
Fijn dat jij een glazen bol hebt en een 2 literpak azijn...
1 0
Bky
Nadat je alles denkt gezien te hebben op dit forum, komt Joodhannus73 met de overtreffende trap. Mijn hemel.
2 0
Ajax114
Zoals zo vaak heb je hierin ook helemaal gelijk. Je kan een speler voor 50 M verkopen en je geeft aan dat je wel gaat meewerken volgend jaar tegen waarschijnlijk lagere prijs en nog eens salarisverhoging ook. Zo kan inderdaad iedereen het en getuigt van slecht onderhandelen. Gelukkig wel Pierie en Scherpen aangekocht. Echte toppers :-)
1 -5
AlexIbarra
Jij had Onana en Tagliafico liever afgelopen zomer zien vertrekken en Scherpen en Pierie meteen basis?
0 0
kerk309
Pfff gaat het!? Ja natuurlijk is dat knap! Ik weet de tijd nog dat zelfs mindere goden als Hakim, Nico, Onana gewoon lekker naar een buitenlandse middenmoot kutclub vertrokken! De heren zijn gewoon bazen en het feit dat jij deze rancune ontwikkeld jegens boys die graag voor Ajax voetballen snap ik werkelijk geen snars van!
3 -1
3sterrenAjax1
haha. hoe negatief kan je zijn? doordat jongens als onana tagliafico ziyech bleven hebben we wederom CL gehaald dit jaar en worden we waarschijnlijk weer kampioen waardoor we ook volgend jaar CL spelen. enig idee hoeveel geld we daar mee ophalen? en hoe kom je er bij dat de spelers voor een fooi weggaan? al zouden spelers mee delen in de transfersom (dat is heel normaal tegenwoordig) dan nog betekent dat niet dat je maar een fooi over houdt. stel je verkoopt onana ziyech of tagliafico voor 40 miljoen en 5-10% gaat naar de speler. Dan is dat slechts 2-4 miljoen. dat is een schijntje vergeleken met wat ze ons opgeleverd hebben (transferom CL inkomsten). kortom. laat de azijn eens staan en neem eens wat fris en fruitigs.
3 0
Simpelishetmoeilijkst
Commentaar zoals dit, en dan vooral de laatste zin, maakt fit forum toch heel erg mooi, en daar kan ik dan ver weg van Amsterdam heel erg van genieten.
1 0
Hollister
Je ziet dat Overmars en vd Sar echt al bezig zijn om ons, supporters al vast voor te bereiden op het vertrek van 5 a 6 spelers... iets wat ook te verwachten is. Deze 6 hebben dan waarschijnlijk 2 titels op rij binnen gesleept en hopelijk 2 x een prima CL campagne achter de rug en zijn klaar voor de volgende stap... enige bijkomend voordeel voor Ajax is dan de inkomsten die daaruit voortvloeien. Vroeger moesten dat soort spelers weer worden opgevangen door eigen jeugd, nu kan men wel degelijk ook prima nieuwe aanwinsten aantrekken. Misschien wel belangrijker is of Ten Hag ook nog eens zal vertrekken... je kan nu niet meer ontkennen dat hij een echt groot tacticus is en goed een team kan bouwen
2 -1
Heliumschaap
We moeten de competitie interessanter maken, zodat spelers minder snel vertrekken.

Een Beneleague of wat mij betreft een North Europe League met Scandinavië erbij zou ervoor kunnen zorgen dat de tv-gelden flink omhoog gaan en dat je kan concurreren met de Premier League, La Liga of minimaal Frankrijk. Met de Eredivisie alleen ga je het nooit structureel redden denk ik om jaarlijks hoge ogen te gooien in Europa, doordat spelers eerder zullen vertrekken.

Wat is er op tegen om de competitie geografisch groter te maken?
-Reistijd? Kijk naar Spanje, Frankrijk, Australië, Amerika, Argentinië.
-Te veel clubs? Beste clubs van de landen spelen in deze competitie en je kan promoveren vanuit een lagere nationale competitie.
-Kunstgras? Verbied het in deze competitie.

Je zal niet alleen je eigen club willen zien winnen, maar ook een voorkeur hebben voor andere Nederlandse clubs waardoor andere wedstrijden ook leuker zijn om te kijken. Alleen maar plussen.

Wat zijn de echte minnen?
3 -3
AlexIbarra
Als we 'gewoon' CL spelen, vind ik het niet zo'n punt dat we in NL maar 10-15 moeilijke wedstrijden spelen.
Is een licht voordeel ten opzichte vd clubs uit de grote competities (net zoals veel NL clubs tegen ons een voordeel hebben omdat ze maar 1x per week spelen).

25 pittige wedstrijden en 25 potjes die je 'moet winnen' vind ik een prima belasting.
Om de Ligue 1 maalt ook niemand, 5e competitie van Europa. Volgens mij kun je beter goed presteren in CL / EL om interessant te zijn voor toppers, dan hemel en aarde bewegen voor een iets zwaarder competitieschema (in 5 landen).

Gegarandeerde CL-plaatsing voor NL is nu weer een feit, en ik denk dat we dat zo kunnen houden. Zeker als andere NL teams ook af en toe blijven presteren.
Dan zit de relatief zwakke eredivisie Ajax niet meer echt dwars, in mijn ogen.
0 0
AFCAjax
Dan ga je half europa afreizen om naar clubjes van het niveau fc utrecht te gaan (fc kopenhagen ofzo) in die scandinavische landen zit niks fatsoenlijks waarmee je de competitie aantrekkelijker maakt, eerder onaantrekkelijker vanwege de reistijden.

doe maar gewoon een beneliga.
4 0
Bounce77
Ben ik in de huidige situatie met je eens, echter genereert dat ook flinke inkomsten voor alle deelnemende clubs en zullen deze ook qua niveau verbeteren.
En op zich dat reizen is iets wat in de grotere Europese landen normaal is, van Noord naar Zuid Duitsland (Bremen - Munchen) is verder dan Amsterdam - Kopenhagen
1 0