Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ten Hag: 'Labyad nooit echt een kans gekregen'

BartVeenstra, 11-11-2019 om 07:35, 15259 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is blij dat Zakaria Labyad zich positief laat gelden bij Ajax. De aanvallende middenvelder mocht zondag na lange tijd weer eens in de basis beginnen en dat zorgde bij zowel de speler als bij de trainer voor tevredenheid.

Labyad zorgde in het duel met FC Utrecht voor een assist en daarnaast viel hij - zo schrijft het Algemeen Dagblad - op door energiek spel, zowel aan de bal als bij het drukzetten bij balverlies. Ten Hag is dan ook tevreden, zo stelt hij tegenover de ochtendkrant. De trainer blikt terug op een voor Labyad lastige periode. 'Zakaria heeft sinds zijn komst een lastige fase gehad. Hij heeft nooit echt een kans gekregen, of nooit verdiend. Natuurlijk is er dan een spanningsveld tussen trainer en speler.'

Volgens Ten Hag was er op de korte termijn 'gewoon' weinig perspectief voor Labyad. 'Duidelijkheid scheppen is dan het allerbelangrijkste. Van elkaar weten wat je van elkaar verwacht. Dan is het nog steeds niet makkelijk, want het blijft elke keer een teleurstelling voor een voetballer als hij niet speelt. Toch is hij dit hele seizoen heel positief aanwezig en gooit kwaliteit in zijn trainingen', is de oefenmeester lovend, waarna hij zijn hoop uitspreekt dat Labyad de positieve lijn doorzet. 'Zakaria heeft een duidelijk teken van leven gegeven. En nu moet hij doorzetten. Hij wil slagen hier, dan moet hij het zelf afdwingen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Balgobind
Jeugd boven miskoop!

Noa lang
2 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Noah is een topper, helaas herkend ten hag geen tekenen van echte grote talenten.
0 0
EKS
jeugdspelers (en zeker Noa Lang) hebben nog vaak teveel last van bewijsdrang waarbij basistaken en medespelers uit het oog worden verloren. Dat risico ga je terecht niet nemen tegen FC Utrecht. Tenzij je met 4-0 voorstaat.
0 0
martin1234
Labyad kan zich een beetje in de kijken spelen, maar als Neres weer fit is, mag hij weer naar de tribune. Ik zou zeggen, zet hem maar even 'in de etalage' in de Eredivisie tot de winterstop en dan naar een club waar hij meer aan spelen toekomt. Beter voor beide partijen. En ja, 1 wedstrijd leuk spelen in een als een klok draaiend team .. Zegt nog niet veel heh. Labyad is aardig en komt nu goed van pas, maar meer kan je nog niet concluderen hoor. Ik zou een goede wedstrijd van hem willen zien als Ajax slecht draait en in de penarie zit.
0 -1
Rentokill
Labyad heeft ongetwijfeld keihard gewerkt de laatste tijd anders speel je gewoon niet bij ten Hag. Prachtig dat er nog een speler is bij is die naar het niveau getrokken is waar hij van waarde kan zijn. We hebben ook een sterke bank nodig.

Wat zou het gaaf zijn als hij nu eindelijk zn mojo gevonden heeft en een nog betere voetballer wordt dan ie ooit gedacht had.
1 0
MalukuAjax
Labyad speelde een goeie pot. Toch zie ik liever Noa Lang beginnen tegen Lille. Lang is een echte buitenspeler die de achterlijn probeert te halen. Zulke spelers heb je nodig tegen Lille. Ook begint Mazraoui zijn oude niveau terug te krijgen. Mooi om te zien!

Promes - Tadic - Lang
Martinez - Ziyech - Vd Beek
Nico - Alvarez - Schuurs - Mazraoui
7 -2
Aad82
Die assist op Donny gisteren: = Ajax DNA.
1 -3
Schip
Correctie: hij heeft hem nooit gegrepen. Speelde hij vorig jaar ook niet tegen PEC thuis? Toen het zo labbekakkerig, dat ging men zich afvroeg of Labyad wel echt wilde spelen? Liet totaal niet zien iets af te willen dwingen. Het was toen Lang die een gedreven invalbeurt maakte en een beslissende assist gaf.

Hij kwam er niet voor niets niet in tegen Spurs, terwijl TH enorme behoefte had aan een speler met scorend vermogen en een actie.

Nou lijkt het me ook demotiverend om achter Ziyech te moeten staan in de pikorde, want dan speel je gewoon nooit. Die gast is altijd goed, vrijwel altijd fit en nooit geschorst.

Lijkt alsof er een knop om is gegaan. Nu krijgt hij een kans en hij speelde verdienstelijk. Trok de kar niet, maar dat kan ook niet met spelers als Ziyech, Tadic en Blind binnen de lijnen. Het is hem gegund, al mag de doorstroming vanuit de jeugd echt wat meer handen en voeten worden gegeven.
3 -1
Bky
Weer een voltreffer van Overmars.
3 -7
AFCAjax
In de basis beginnen is een kans.. als hij het laatste half uur was ingebracht gisteren dan had iedereen hem nog gewoon een waardeloze speler gevonden hier, want dan heeft de rest van het team er geen zin meer in en kun je dus ook niet veel laten zien.
6 0
altijdwelwat
1 goede pot en iedereen opeens lyrisch over Labyad , typisch die kortzichtigheid in de voetbalwereld. Nu is hij opeens een voorbeeldprof. Labyad heeft hier genoeg kansen gehad maar heeft het afgezien van gister nooit laten zien. Deze jongen moet je gewoon doorselecteren , had allang gebeurt moeten zijn.
9 -10
Knalpot
Nee slimpie, maar ajax was gisteren op CL-niveau en als hij dus daarin meekan, dan betekend dat hij dat wel vaker zal kunnen aantikken.
1 -2
Minsc
betekend betekent hier niets
2 0
ajaxdordtt
BetekenT, slimpie. En dat is echt een kutredenatie. Edson Braafheid heeft ook een WK finale gespeeld. Dani de Wit viel ook een x lekker in tegen Bayern. Labyad is gewoon niet goed genoeg, dat hebben we bij Utrecht jaren kunnen zien en ook in alle wedstrijden die hij voor Ajax heeft gespeeld.
2 -3
Jariiii
WK-finale, slimpie.
Een keer, slimpie.
0 0
Knalpot
Zeg het betwetertje die meneer nooit ziet trainen. Ander feit is dat we hem ook amper met de sterkste selectie hebben zien spelen, als je zo gaat redeneren als jij dan zou je ook nooit europees kampioen worden met een van Aerle en van Tichelen, laat staan dat je idd een WK finale haalt met Matthijsen en Heitinga achterop. Ik zeg ook niet dat ik verwacht dat Labyad een bedreiging gaat vormen voor die andere 5 voorin maar het is vooral een kutredenatie dat je iemand beoordeeld op prestaties uit het verleden en geen enkel zicht hebt hoe het in heden zich afspeelt. Maar we gaan het hopelijk zien de komende weken of dit een wake up call van Labyad was of een eenmalige flits.
0 0
ajaxdordtt
Een voetballer van 26 kan je prima beoordelen op het verleden. En je eerste deel slaat nergens op, ik zeg juist dat een matige speler zich WEL kan optrekken aan betere speler. Blijft een matige speler.

En betwetertje? Jij noemt anderen "slimpie"
1 0
Sterspeler
Ik ben blij dat ie gretig is en laat zien het niet verleerd te zijn. Dan hebben we tenminste weer een zekerheidje meer op de bank
1 -2
ajaxdordtt
Iemand die een stuk of 15 enorme kutwedstrijden heeft gespeeld en 1 x niet uit de toon valt een zekerheidje noemen..
1 -2
Sterspeler
Vorig seizoen speelde hij gemiddeld nog geen 30 min per wedstrijd. Ik beoordeel een speler per seizoen. Veltman was namelijk 2 seizoenen terug kunt en afgelopen half jaar deed hij het bijna foutloos in de CL. Iemand zei het al: de knop is om.
0 0
ajaxdordtt
Veltman is al 8 jaar kut. Dat zijn zwaktes niet bloot gelegd werden betekent niet dat hij een goede speler is. Komt net als Labyad heel veel tekort. Veltman is een aardige reserve rechtsback.
0 0
Babangida83
Veltman is verbeterd ,maar ook geen Europese top. Alvarez daarentegen heeft die potentie wel. Voor CL is Veltman ok, maar nog altijd een beetje licht.
0 0
trainerdv
Nee Labyad heft dus géén kansen gehad zegt Ten hag hier. Dat is volstrekt logisch, want dwing maar eens een kans af in dit team. Je gaat niet even Labyad 10 wedstrijden de kans geven als je Promes koopt én die op de training vele malen beter is. En daarvóór was het ook vrij kansloos voor hem met de basis van vorig jaar. Trainer en speler weten beiden de rol en dan is invaller. Alleen maar fijn dat hij goed speelt ipv vervelende gebaartjes etc. zoals we vak genoeg gezien hebben bij langdurige wisselspelers.
2 -2
Web
Ik was in die tijd blij met de aankoop Labyad
Omdat ik het toen de beste speler in de eredivisie vond, buiten PSV en Ajax om
Ziyech zou vertrekken, maar ging niet, zelfs Tadic kwam
Dan kom je niet fijn binnen, de lat is zo hoog komen te liggen
Maar gisteren heeft hij mij blij verrast
Speelde zo makkelijk mee in de beste wedstrijd van dit seizoen, terwijl hij bijna niet speelt, een oefenwedstrijd in de maand, met een niet ingespeeld team
Ik had al in gecalculeerd dat het een miskoop was, ik had hem toch verkeerd ingeschat?
Maar Labyad kan wel degelijk goed spelen, ik zal er ook niet van opkijken dat spelers als Ziyech en Tadic vonden dat hij een kans verdiend, want zo werkt het vaak, een goede trainer overlegd ook met zijn sterkhouders
2 -1
ajaxdordtt
Het is echt belachelijk inderdaad.
3 -3
Rentokill
Das niet zo gek als je alles belachelijk vind...
1 -5
Web
ik weet niet of het belachelijk is
Had hem ook afgeschreven, maar was toen wel een voorstander van Labyad.
0 0
Rentokill
Dus iemand mag niet heel goed trainen en beter worden want hij had allang doorgeselecteert moeten worden? Wiens kortzichtigheid hebben we het over?

Wees gewoon blij dat we zonder Neres alles konden laten staan. Bij Lang had dat nog niet gekund. Bandé zwemt ook nog ergens tussenin.
1 -1
niquedegraaff
Hoezo nooit een kans gekregen? Dat vind ik echt onzin.
1 -6
JariHeijden
...of nooit verdiend. Dat zei Ten Hag er achteraan. Ten Hag heeft hem ook nooit langere tijd opgesteld. Want de rest was gewoon veel beter. En dus weinig perspectief, zoals hij zei. Er is weinig geks aan wat Ten Hag zegt.
4 0
Rentokill
Zo zie je maar. Keihard werken. Niet klagen. Je kansen pakken.
7 0
Luck76
Speelde een prima wedstrijd gisteren!
Ik gun het hem ook, omdat het een hele bescheiden jongen (weet ik uit ervaring) is die erg graag voor Ajax wilt spelen en vanaf kleine jongen al voor Ajax is.
5 -1
GrandMasterFlex
Zakaria kan de nieuwe Lasse worden voor Ajax. Relatief goedkoop binnengehaald, door iedereen weggezet als bankzitter en technisch niet goed genoeg. Blijkbaar toch makkelijk meekunnen en zelfs extra’s kunnen brengen. Kom op Zakaria!
8 -2
Rentokill
Eens. Ware het niet dat Schone contractloos was en Labyad geloof ik 5M?
0 0
WouterBerg83
Als je spelers voor 50-75 miljoen verkoopt dan is het verschil tussen transfervrij en 5 miljoen voor een speler niet zo heel groot...
0 0
JariHeijden
Dat vind ik echt een overdreven stelling. Dat zie ik echt niet gebeuren.
Maar Labyad deed het gisteren gewoon goed. Neres geblesseerd en hij staat op. Mooi. Hoelang dat gaat duren, weten we niet. Maar dat hij de volgende wedstrijd waarschijnlijk weer staat opgesteld, is wel logisch. Gewoon per wedstrijd bekijken.
2 0
Jaridebeste
Hij speelde gister veel beter dan in al zijn (inval)wedstrijden vorig seizoen bij elkaar. En je kunt ervan zeggen wat je wilt maar dat is zeker knap. Elke keer teleurgesteld worden, zo weinig minuten en kansen krijgen zonder te morren en er dan toch ineens zo staan. Hij heeft mij in elk geval positief verrast en ik hoop en gun hem ook van harte dat hij zo doorgaat.
12 -1
kaashaas
Mooi dat deze jongen gisteren op dit niveau mee kon.
We kunnen hem zeker gebruiken. Hij.weet hoe Ajax speelt en kan er dus staan. Ben wel bang als de tegenstander hem als vrije man laat staan dat hij te kort komt maar gisteren deed hij het prima.
0 0
Dennis1964
Wat een topper, nooit hoor je hem klagen of stoken. En dan zo 'n wedstrijd spelen. Geweldig!!!!!
6 -2
Mocrodammerr
precies. heeft nooit lopen klagen. vanzelfsprekend begrijpelijk dat het minder leuk is als je niet speelt. Hij heeft gewoon een slechte naam gekregen. een stempel. bij psv deed hij ook nix fout.
5 -3
Aspers73
Speelde prima ja, maar komt toch tekort voor het echt grote werk denk ik.
4 -6
Aad82
Hij combineerde net zo makkelijk mee als Dusan en Quincy. Wat mij ook opviel was zijn verdedigende arbeid. Had ik nog niet eerder gezien.

Heel knap. Staat tegen Lille in de basis.
0 0
Babangida83
Dan kun je tegen Lille gaan zien dat we toch hadden moeten doorselecteren.
0 0
Wimmel
Toch is het fijn zulke gasten met goede instelling op be bank te hebben ipv onruststokers. En gisteren naadloos mee in het spel.
6 -2
KlasseLasse
helemaal mee eens
4 -2