Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Kans dat we in beroep gaan is groot'

ArthurV, 21-10-2019 om 21:15, 12137 views, Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar kan zich niet bepaald vinden in de straf die de UEFA heeft uitgedeeld aan Ajax. Doordat er na het uitduel met Valencia CF ongeregeldheden plaatsvonden, zijn er geen uitsupporters welkom bij de uitwedstrijd tegen Chelsea.

'Over onze aanhang wordt veel gezegd en geschreven', schrijft Van der Sar in zijn column in De Telegraaf. 'De straf die we als club van de UEFA hebben gekregen na de wedstrijd in Valencia vind ik heel onverdiend en teleurstellend. In het stadion heerste een prima sfeer en voor onze supporters in Spanje had ik alleen maar complimenten.

Van der Sar benadrukt dat er slechts één relletje buiten het stadion heeft plaatsgevonden. 'Dat had niets met onze officiële supporters te maken. De kans dat we in beroep gaan is dan ook groot.'

'Wat ik wel afkeur, is het vuurwerk dat tijdens de wedstrijd tegen RKC door Ajax-fans is gebruikt', vervolgt Van der Sar. 'Daar help je niemand mee. Op deze manier luistert echt niemand naar je. Nu hangt ons ook in Nederland een straf boven het hoofd.'

Denk jij dat Ajax en Chelsea 1-1 spelen? Zet in en krijg 6,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Zoals ik al eerder op dit forum schreef, worden wij al 2x per jaar " gepakt" door 2 clubs. Jaar in jaar uit door geen supporters mee te nemen. Beledigende teksten die ook nog kwetsend zijn, worden wel toegestaan door die zakkenvullers in Zeist. Daarover hoor je en lees je verder niets, wat ik weer heel vreemd vind.
0 0
MarcelvTol1971
van der Sar snapt er echt geen reet van. Juist nu moet Ajax met de supporters in conclaaf dat dit rigoreus anders moet. Nee wat doet ie, hij gaat ik beroep.
Wat een sjappie.
0 -1
AFCAjax
Jij snapt er geen reet van. als er een onterechte straf word uitgedeeld ga je uiteraard in beroep.
We zijn er beide niet bij geweest, maar heb jij bewijs gezien dat de mensen die een kaartje van Ajax hebben gekocht zich dusdanig misdragen hebben om deze straf te rechtvaardigen? nee.
1 0
Red Devil
Wat een slappe zak is het ook. Hij moet samen met de polititie en justitie dat laffe tuig gaan aanpakken en zich niet druk maken over die sterechte straf.
Ze blijven gewoon doorgaan met de boel vergallen waardoor de echte supporters de dupe zijn.
0 -1
oldamsterdam
Ajax treedt zwak op tegen die gasten die aan alle regels lak hebben en Ajax in diskrediet brengen. Dit is juist het moment om die gasten aan te pakken! Het gaat goed met Ajax, op het veld en financieel. Bijna iedereen is blij met Overmars en van der Sar en dat is terecht. Maar nu kan je deze gasten juist aanpakken omdat dit door 99% van de Ajacieden gesteund zal worden. Mocht het slecht gaan met Ajax wordt die groep van 1% die het verpest voor de rest groter en is de leiding vaak de kop van jut...

RKC uit, je hebt een man of 400 in het uitvak zitten. Je weet precies wie het zijn dus kan je die gasten aanpakken.

Op het veld gaat het top, financieel gezien top en nu nog zorgen dat die 1% aangepakt wordt..
4 -4
Cupmetgroteoren
Van der sar lijkt altijd bang te zijn voor de supporters, met name de harde kern. Ik zei hem liever eens ballen tonen en de raddraaiers aanpakken en eens ferme woorden spreken.
1 -4
ajaxdordtt
Logisch toch? Anders heeft hij die debielen in zijn tuin staan.
3 -3
NelsonAFCA
Er was ook niks gebeurd in het stadion. Alleen een kleine relletje buiten het stadion. Daarnaast zegt Edwin helemaal niks verkeerd volgens mij, want hij vind het gedrag bij RKC niet goed.
5 0
Kuningast
Maar Edwin.. volgens de toetsenbordsupporters hier hebben we ons toch echt misdragen, want dat zegt de uefa. De mening van mensen die er wel bij waren doet er niet toe
4 0
WZAWZDB14
Wat kan ajax ( en de supporters met WEL een kaartje) er nou aan doen dat een paar halve gare met een stadionverbod daar op eigen houtje heen gaan om een beetje ruzie te zoeken.
1 0
Hagmag
Wat buiten het stadion gebeurd, daar gaat de UEFA niet over.
UEFA zoekt Ajax, dat is ook duidelijk.
Geef ze niets om te zoeken en ga dan niet op krakkemikkige c.q. stoelen met scheurtjes staan.
Gebruik dat kleine beetje verstand wat dan nog functioneert.
Op voorhand slechts 870 en later 750 kaarten voor het UITvak.
Wat is het antwoord van Ajax richting Chelsea voor het uitvak in de Arena.
Bommetje vol zeker ?
Hier zou ik het oog om oog en tand om tand beleid op uitoefenen.
1 -8
Cupmetgroteoren
Ajax en feyenoord supporters laten de meeste schade achter in Europa van alle clubs. Maar o wat geeft het een goed gevoel als men massaal kan inhakken op die racistische bulgaren, want hier gebeuren dat soort zaken niet. Ondertussen loopt de schade die Aiax supporters veroorzaken op tot in de miljoenen telkens en staat Ajax zowat op nummer 1 qua schade bij de Uefa. Het zijn zeer agressieve mensen en er gaat geen buitenlandse wedstrijd voorbij of er wordt wel iets gesloopt of vernietigd, of er worden mensen in elkaar geramd. Pure knokploegen gaan naar uitwedstrijden en de Uefa moet gewoon harde maatregelen nemen en uitsupporters verbieden. Dat is de enige maatregel gezien de enorme schade aan horeca, pleinen, lijf en leden. Ik snap sowieso het concept van uitsupporters niet. Dat is heden ten dage niet meer mogelijk gezien de enorme agressie en schade die wordt aangericht. Dat moet echt per direct afgeschaft worden. Gewoon thuisblijven. En nee, niet tijdelijk afschaffen, maar definitief. Er gaat geen wedstrijd voorbij zonder enorme schade.
0 -4
TontoKarnaggel
En dan vergeet je nog de massale plunderingen, de groepsverkrachtigingen, het platbranden van complete dorpen en de georganiseerde klopjachten op minderheden. Aanpakken dat tuig!!!!
1 0
Vertonghen
Zo’n sfeertje hangt er ondertussen wel omheen ja.
Word met de minuut erger gemaakt.
0 0
TontoKarnaggel
Kan me niet voorstellen dat iemand die zoiets post ook ooit is meegeweest naar een uittripje. Die denken volgens mij serieus dat het een soort van slagvelden zijn of zoiets, ongeloofelijk....
0 0
afcas
Het mooiste is, als je zegt dat je er bij was en dat er niet zoveel gebeurde ben je onderdeel van "het tuig" en als je iemand kent die erbij was die je vertelde dat er weinig gebeurde ben je naïef, maar diegenen die er nooit bij zijn en ook niemand kennen die bij uitwedstrijden komen weten exact wat er allemaal gebeurde...
2 0
TontoKarnaggel
Exact dit dus
0 0
Vertonghen
Kan je die lijstjes even delen als je zo goed op de hoogte bent?
Verder slaat je verhaal nergens op, wat een hysterie haha.
Je maakt de spookverhalen zowaar nog groter dan ze al waren... neem aan dat je alle uitwedstrijden dan ook bezocht hebt?
2 0
ajaxdordtt
Wat kan Chelsea er precies aan doen dan?
5 -3
AFCAPolarBear
Na de wedstrijd? Ik heb helemaal niets gemerkt! De sfeer was ook buiten het stadion heel gemoedelijk. We liepen zonder problemen tussen Valencia-supporters en was totaal geen sprake van provocaties. Vind sowieso dat ongeregeldheden buiten het stadion een club totaal niet is aan te rekenen.
0 0
grannig mokum1
Precies, en uefa waren gewoon aan zoeken
0 0
FreddyAX
Afgaande op het verhaal van vd Sar is een protest volkomen te billijken, ik hoop niet dat er mensen zijn die daarin een vrijbrief zien voor wangedrag.
Zoals ook Sar zegt zorgt dit voor ellende en is Ajax de klos.
3 -1
ajaxminimax
Van der Sar zegt dit natuurlijk niet zomaar, dit betekend wat ik al eerder zei, het viel allemaal wel mee. Uefa maakt zich steeds meer belachelijk
6 -3
ajaxdordtt
"Van der Sar zegt dit natuurlijk niet zomaar". Nee, hij is directeur van Ajax.
3 -4
ajaxminimax
Ja en een directeur van Ajax is echt wel eerlijk, als de fans zich daadwerkelijk misdragen hadden, had vd sar het ook gezegd. Uefa kan zich beter richten op het voetbal... want er er mogen dingen veranderd worden.
1 -5
ajaxdordtt
Ja super objectief inderdaad.
1 -3
afcas
Net zo objectief als een ajax supporter...
0 0
Ajaxtao
Vd Sar weet waarschijnlijk meer dan die die 80% moraalridders hier op as die alles vanuit hun tv stoel hebben aanschouwd.
3 -7
Radie125
Nogmaals ik was erbij in Valencia en er is echt helemaal niks gebeurt in het stadion. Ook de cortea was top en zonder incidenten verlopen. Met ruim 2500 ajacieden door Valencia het was een groot feest.
7 -2
ajaxdordtt
https://www.vtbl.nl/video/artikel/4870301/rellen-tussen-hooligans-van-valencia-en-ajax

Ziet er hartstikke gezellig uit inderdaad.
3 -6
Restored
Dat zijn geen supporters maar gasten met stadionverboden die louter en alleen naar uitwedstrijden gaan om te vechten
2 0
BrandjeXL
Wederom een oordeel van buitenaf. Die 15 wilden richting het stadion en werden ineens aangevallen
0 -2
ajaxdordtt
Wat sielug!
0 -1
Radie125
Dat waren geen supporters in het uitvak die waren al lang en breed Nasr binnen
3 -3
ajaxdordtt
VOOR de wedstrijd.
1 -4
Radie125
Uitleg de groep die de cortea meeliep ging gecontroleerd Nasr binnen je kon geen andere kant op dan het stadion in. Dit houd in dat de hele harde kern hier niks mee te maken had. Bovendien heeft de Uefa niks te maken wat er buiten het stadion gebeurt. WAT ik begrepen heb van dit incident dat het binnen 2 minuten de kop was ingedrukt dus viel het allemaal wel mee. Maar goed als jij je gelijk wilt halen met dit voorvalletje ga lekker door.
4 -3
ajaxdordtt
Steden zitten hier geeoon niet op te wachten. Begrijpelijk toch? Ik zocht naar bronnen maar het was bijna niet te doen: Gezeik in Turijn, Gezeik in Lissabon, Gezeik in Madrid. Overal gezeik. Houdt een x op.
1 -6
Vertonghen
Ver buiten het stadion...
Hier kan Ajax niks aan doen, straffen zijn er voor problemen in (en rondom?) het stadion.
Dat een paar gasten in een wagen worden staandegehouden met ellende kan Ajax en of de andere supporters niet verweten worden.

Lissabon zijn supporters aangevallen op een terras.
Nu in Valencia ook weer een opstootje buiten.
Allemaal klote gedoe dat zeker maar ook hiervoor geldt buiten het stadion is het niet Ajax zijn pakkie aan.
Ajax word gewoon gepakt omdat de klote uefa geen 3 bezoekende supportersgroepen in Londen willen.
Zoeken gewoon naar iets.
1 -3
Labrador
Gezeik in Turijn? Vertel.
0 0
ajaxdordtt
De Italiaanse politie heeft maandagavond 54 Ajax-supporters aangehouden, meldt de NOS. De meegereisde fans werden betrapt met boksbeugels, rookbommen en voetzoekers kunnen de wedstrijd tegen Juventus van dinsdagavond op hun buik schrijven.
1 -4
BrandjeXL
Leuk dat je het aanhaalt echter kan de UEFA daar Ajax nooit voor straffen. Net als de link die je plaatste van buiten het stadion tegen Valencia. Je zal trouwens wel trots op jezelf zijn door het internet af te zoeken en dingen te zoeken over Ajaxsupporters zodat JIJ veilig vanachter je toetsenbord kan veroordelen.
1 0
ajaxdordtt
Echter zie je dat de Uefa dit wel doet.
0 -1
bdsngsfs
Toon eens ballen Edwin. En wees geen slappe zak. Aanpakken die supporters. Of ben je bang dat ze zich tegen je keren.
2 -8
Radie125
Man jij bent een van die supporters die 8 wedstrijden laat schieten elk seizoen. Houd aub op met je reacties zit niemand op te wachten.
3 -3
ajaxdordtt
Vind je het gek?
0 -4
jollie18
Supporters die er niet bij zijn geweest moeten gewoon hub mond dicht houden. Als ik de supporters zo hoor en van der sar dan valt het idd allemaal wel mee.
5 -7
Adios
Als ik je reactie zo lees, heb ik het idee dat je er zelf ook niet bij was. Maar dat ter zijde...
4 0
jollie18
Ik was er idd niet bij maar ik heb ook niet negatief over hun gedaan
1 -1
Lazell
Haha, simpele.
1 0
mvdk
Supporters die er niet bij zijn geweest moeten gewoon hun mond dicht houden.
1 0
BrandjeXL
Zoals al door velen gezegd. Benieuwd wat de moraalridders te melden hebben dat er netten en bewust stoelen zijn gesloopt want o wat was het erg allemaal.
3 -8
KingSimba
Als je je eigen spelers uitfluit en gaat slaan, stadions vandaliseert waar je kampioen bent geworden en brand sticht tijdens een wedstrijd heb je vrij terecht de schijn tegen je. Ik vind het zeer onwaarschijnlijk dat er niets gebeurd is om die reden. Ga liever praten over wat wel over de scheef gaat en hoe we dat uit onze supportersschare kunnen krijgen dan over mensen die zogenaamd te veel benoemen wat niet kan.
9 -4
ZeeuwsAjax34
Mij maakt het ook geen reet uit dat er wat dingetjes kapot zijn gegaan, de vraag is: waarom zou je dat in godsnaam doen? Je weet van tevoren dat het alleen maar voor problemen gaat zorgen, als je een beetje om je club geeft, doe het dan effe niet. En als supporters van Valencia dat in de ArenA zouden flikken zou iedereen zeggen dat het een stelletje mongolen zijn. En even eerlijk, als de spulletjes van een ander kapotmaken je nog steeds zo’n kick geeft dat je het niet laten kan, ga dan lekker terug naar de kleuterschool.
9 -1
ajaxdordtt
Ik ben er niet bij geweest, en hoop dat het beroep helpt. Maar van der Sar is natuurlijk geen objectieve partij.
0 -4
Ajaxamsterdam0485
Nou dat mag wel opschieten dan, wedstrijd is 5 november al.
1 0
Labrador
Een beetje slimme supporter heeft na de loting al geboekt.
0 0
Adios
Of tot het laatste moment wachten, zodat er geen tweede uitspraak gedaan kan worden voor de wedstrijd ;)
0 0