Vertrek Lang onbespreekbaar: 'Spreekt vertrouwen uit'

BartVeenstra, 14-09-2019 om 08:35, 11703 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Waar Ajax Dani de Wit deze zomer liet vertrekken naar AZ was er voor Noa Lang absoluut geen kans om de Amsterdamse club - al dan niet tijdelijk - te verlaten. Voor de creatieveling is er enorm veel concurrentie bij Ajax, maar dat de club hem per se niet wilde laten gaan, doet hem goed.

'Een vertrek was onbespreekbaar. Daar spreekt veel vertrouwen uit', zegt Lang in een interview met Het Parool. De middenvelder annex aanvaller weet dat de concurrentie bij Ajax enorm is. 'Je speelt bij de top van Nederland, vorig seizoen was Ajax zelfs top van Europa. Dan kom je als jeugdspeler niet zomaar in het eerste elftal. Je moet geduld hebben. Al is dat soms moeilijk. Het is vechten voor je speeltijd. Ik voel dat ik dicht tegen het eerste elftal aan zit. Dat merk ik tijdens de trainingen en de trainer heeft dat ook gezegd.'

Opgeven komt niet voor in het woordenboek van Lang en dat heeft hij meegenomen vanuit zijn opvoeding en vanuit zijn geboortestad. 'Nourdin (Boukhari is zijn stiefvader, red.) is met mijn vader en moeder mijn belangrijkste opvoeder geweest. Dat hij (Boukhari, red.) zelf profvoetballer was, was voor mij een voordeel. Hij heeft mij altijd voorgehouden dat je elke dag volle bak moet gaan om je doel te bereiken. Je kunt niet verslappen. Keihard werken. Maar dat zit wel in mijn karakter. Ik ben tenslotte een Rotterdammer, hè?', besluit hij met een glimlach.

Vrijdagmiddag tijdens de persconferentie gaf trainer Erik ten Hag aan dat Lang zich enorm goed ontwikkelt. Wel was de oefenmeester ook kritisch richting het talent. 'Het verdedigen en omschakelen is nog wel een probleem bij Noa. Dan heeft hij af en toe nog baalmomentjes. Daar moet hij zich in verbeteren.'

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 8 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
altijdwelwat
En dan Siem de Jong brengen .... zucht ....
1 0
Capi86
Lang zn tijd komt nog wel, hij geeft het zelf nog aan geduldig te moeten zijn. En over Siem, die verdient het niet om bij Ajax weg te rotten en kan echt wel bij een 4-1 voorsprong worden ingebracht. Was gewoon een mooi moment in het stadion.
1 0
Luck76
Mee eens. Siem verdient dit. Maar eerlijk? Ik denk niet dat hij het niveau nog aan kan.
0 0
ST
Ik hoop vooral dat hij blessurevrij blijft de komende jaren. Dan komt het vast goed met hem.
1 0
Redrum
Moet wel zeggen dat ik verrast ben door de ontwikkeling van Noa Lang. Niet alleen op voetbalgebied, maar ook qua volwassenheid. Ga zo door jongen, dan krijg je dit jaar speeltijd nog wel in Ajax 1.
4 0
altijdwelwat
Geniet wel van Lang zijn ontwikkeling , echte Ajacied met voetbalkwaliteit , branie en een vechtersmentaliteit. Niet de ideale schoonzoon , maar lijkt ook buiten het veld stappen te maken.
1 0
Chesterson93
Klopt, voor de rol van “ideale schoonzoon” heb je Blind en Veltman.
0 0
Sterspeler
Nou ja ideale schoonzoon.. Veltman is volgens mij de grootste bloedzuiger voor tegenstanders die wij hebben.
0 0
willycicci
Denk dat Lang dit seizoen nog veel aan spelen toe zal komen schat hem persoonlijk hoger in dan Promes. Ten hag kennende zal hij niet perse aankopen de voorkeur geven ten opzichte van eigen jeugd. Ze krijgen misschien eerder de kans maar als ze hem niet pakken zal de jeugd aan te pas komen.

Denk dat Promes en Marin het beiden moeilijk zullen krijgen dit seizoen.
4 -1
Toeschouwer
Aankopen krijgen bijna altijd voorrang boven jeugd.
Je gaat niet gauw iemand van 15 miljoen en salaris van 2.5 miljoen op de bank zetten
0 0
Lazell
Waarom niet? Als de trainer meer kans maakt om te winnen met een dure speler op de bank, zou hij gek zijn om het niet te doen. Hij is niet verantwoordelijk voor de financien.
0 0
Toeschouwer
Blij dat Ten Hag niet verantwoordelijk is voor financien. Met zijn aankopen kom je na 1 seizoen in het rood te staan.
Labayad en nog een paar Ajax onwaardige spelers.
0 -1
Lazell
Labyad was minder, idd. Maar dan nog moet Overmars en co instemmen. Hoe hij met Labyad omging zegt ook wel dat hij aankopen niet voortrekt.
1 0
0h0Litmanen0h0
Labyad was gewoon goede aankoop, deed het goed bij Utrecht en je kan niet met 11 basisspelers en voor de rest alleen maar jeugd op 3 fronten actief zijn.
1 -1
Ajaxbrl
Uitzonderlijk talent, hoop dat hij minuten gaat maken..
2 -1
chino
Gisteren niet mee met Jong zal speeltijd vanavond betekenen normaliter.
3 0
Toeschouwer
Beter Voor Lang dat hij bij een eredivisie club meer
wedstrijden gaat spelen. Bij Jong Ajax en op de
bank Ajax 1 leer je niet veel.
1 0
ST
Eens
0 0
altijdwelwat
Hij geeft toch aan dat dat onbespreekbaar was , me andere woorden gaat hier ook wel zijn minuten maken en traint dagelijks op het hoogste niveau. Veel vertrouwen in Lang , dit seizoen naar de basis toe groeien en volgend jaar er staan.
1 0
Soccerskins
Door te trainen bij Ajax leer je 2x zoveel als te speen bij Pec.
2 0
Sanalologo
Gelukkig is die draver vertrokken naar AZ. Hopelijk meer speeltijd voor Lang.
1 -1
mcjc
In mijn ogen al beter dan Promes. Ajax heeft onnodig 17 miljoen geinvesteerd.
6 -7
Lazell
Totaal ander type. En volgend seizoen zijn 3 van onze 10en weg.
3 0
MPAjax
nog te weinig in het eerste gespeeld om dat te kunnen zeggen
3 0
Schip
Eens, daarbij heb ik Promes nooit heel bijzonder gevonden. Maar wie weet gaat hij mijn woorden nog logenstraffen. Brede bank daarentegen is wel goed, maar of je Promes nou voor die rol moet halen.
3 -2
ETM
Maar waarom zouden ze elkaar in de weg zitten?
Lang is van wat ik gezien heb een middenvelder/aanvaller. Dus voor het gemak, meer zoals Ziyech. Promes is een pure aanvaller. Ja Promes maakt de kans op een invalbeurt kleiner (3 wissels per duel) maar hij brengt ook echt iets anders. Bovendien mag je verwachten dat het weer dringen wordt voor Vd Beek, Ziyech en Neres. Promes is gehaald met de gedachte dat er aanvallers zouden vertrekken.
Ik denk dat Lang er wel tussen komt.
7 -1
Sterretje73
Promes heeft veel meer ervaring op een hoog niveau. Noa moet je zien als een aanstormend talent en niet als iemand die er al direct staat. Daarom is bv een Promes gehaald. De jonge spelers kunnen dan rustiger instromen. In de CL heb je nu eenmaal ook ervaring en een brede selectie nodig.
7 -1