Castillo: 'Droom van debuut in het eerste elftal'

BartVeenstra, 09-09-2019 om 11:35, 11040 views, ELF Voetbal Magazine |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Juan Familia Castillo is niet verrast dat hij terug is bij Ajax. Twee weken geleden maakte de Amsterdamse club bekend dat het de linkspoot dit seizoen huurt van Chelsea. Bovendien heeft Ajax een optie tot koop bedongen bij de huurovereenkomst.

'De interesse was er al langer', zegt Familia Castillo tegenover ELF Voetbal, waarna hij zegt dat Ajax voor hem vertrouwd voelt. 'Ik heb er zeven jaar gespeeld. Ik legde beide situaties naast elkaar neer. De nieuwe manager Frank Lampard heeft bij Chelsea aangegeven dat hij de eigen jeugd meer kansen wil geven. Iets waar Ajax ook om bekend staat. Beide situaties waren voor mijn gevoel gelijk. Als ik dan de keuze mag maken, is dat niet moeilijk: Ajax. Dat podium is aantrekkelijker om te bewijzen. Toen ze zich officieel meldden, hoefde ik niet twee keer na te denken.'

Bij Ajax sluit Familia Castillo aan bij Jong Ajax, maar eigenlijk hoopt hij dit seizoen ook op minuten bij het eerste elftal. 'Mijn doel? Ik droom ervan om dit seizoen mijn debuut in het eerste elftal te maken', zegt de linkspoot, die ook graag in de Champions League wil uitkomen. 'Of ik ingeschreven sta voor de Champions League, weet ik niet. Maar het is een prachtige loting. Ik heb echt zin in die wedstrijden. Als ik niet bij de selectie zit, ga ik zeker in het stadion kijken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Bullshit teksten van een kansloos gastje dat Ajax op zn blote knieën mag bedanken dat ze m in genade terugnemen. Gewoon voor het snelle geld vertrokken... nu ook gezien dat ie 0,0 kans maakt bij Chelsea dus snel weer terug. Was ie gebleven dan had ie nu waarschijnlijk al een seizoen in de benen gehad bij Ajax. Nee zo'n jongen als hem begint diep in de min bij me. Mocht ie het gaan halen dan verwacht ik dat ie net als Kluivert na 1 aardig seizoen weer meent te vertrekken. Hoeveel talent dit soort jongens ook hebben, ik denk dat ze alleen maar negatieve invloed hebben op een jonge spelersgroep.
0 -2
Japievanopdehoe
Mensen die de uitdrukkinig 'op de blote knieën' overal inplempen.......
0 0
AjaxDaniel
Heb wel vetrouwen erin dat hij van waarde kan zijn. Beter dan dat hij naar de boertjes waren gegaan, baal er nog steeds van dat Malen bij hun zit. En wat lopen ze te pochen ermee, alsof die door hun is opgeleid.
4 0
ajaxrulesz
geloof maaar dat psv alweer achter een boom stond te wachten, hopende om ook castillo over te nemen voor een prikkie. Durf te wedden dat als Ajax niets deed hij bij psv te zien was. en mensen hier gaan dan nog serieus beweren dat het ze niks uitmaakt en hij zelf weg wilde blabla. Ik wil je erop wijzen dat ajax het financiele gedeelte op psv dient uit te breiden, als ajax deze speler negeert gaat hij gewoon naar psv. en heeft psv een toekomstige goudklomp extra om het financiele gat met ajax te verkleinen. zo werkt de voetbalwereld. op malen en bergwijn gaan ze vermoedelijk als ajax achtige bedragen vallen, laten we het als club alsjeblieft beperken tot die 2 en de sentiment even opzij zetten in het belang van ajax.
1 0
GotnohairWedontcare
Het draait niet om sentiment, maar om de prikkels die je de jeugd geeft. Het gaat mij niet om eer of wraak, maar om het verkondigen van een duidelijke boodschap. Je ontwikkeling is bij Ajax in de beste handen en als je kostbare jaren verspeelt bij een club waar je ontwikkeling stagneert, zijn er andere spelers die we beter kunnen gebruiken.
1 0
ajaxrulesz
Het aspect sentiment schijnt hier wel degelijk een belangrijk punt te zijn onder de posters om hem niet terug te willen!. met je laatste stuk ben ik het niet eens want hij heeft in engeland een ervaring opgedaan die waardevol is. in die engelse hoogste jeugdcompetites verspeel je geen tijd, dat is allemaal extra bagage voor een speler. Als hij nu naar psv was gegaan of anderlecht dan ala.
0 0
GotnohairWedontcare
Heeft iemand een overzicht van de spelers die vertrokken zijn in de periode dat er langer gewacht werd met contracten? Uit mijn hoofd was dat de lichting van Nouri maar ik twijfel. Ik ben benieuwd wat er van de jongens geworden is.
0 -1
trodat4030
Lichtingen 1997 en 1998.
Donny, Appie, Dekker en Savastano wachtten geduldig het jaar af en kregen hun contract (Donny 1e, Appie hoef ik niet te benoemen, Dekker na Jong AZ en GAE nu clubloos, Savastano Jong AZ).
Dilrosun, Fosu Mensah en Peeters vertrokken in het jaar dat bovengenoemden hun contracten tekenden, Peeters ergens bij een Servische club, Dilrosun Hertha, TFM terug bij ManU na verhuur Fulham.
0 0
GotnohairWedontcare
Dank! Fijn om een overzichtje te zien van wie we daardoor misschien hebben ‘misgelopen’. Ik vraag me af hoe het had uitgepakt als dat beleid doorgezet was. Met het voortijdig stoppen hebben er alleen nadelige gevolgen van gehad, maar op termijn was het merk van de Ajax-opleiding er misschien wel sterker van geworden.
0 0
ajaxdordtt
Geeft zijn bek ook maar een douw he?
0 0
EricAjax1
Waarom ging je dan naar Chelsea? Nikszeggende teksten dit..
4 0
Ajaxamsterdam0485
Off: Tadic geblesseerd, ziet er niet goed uit
1 -2
JesseMKB33
"Ziet er niet goed uit" Heb je dat gedeelte er zelf maar bij verzonnen om interessant over te komen? Het is namelijk niet waar. Tadic zal de eerstvolgende wedstrijd van Ajax er gewoon weer staan. Allang bevestigd door zijn zaakwaarnemer.
2 0
Mokumnorth
Hamstring blessure, die staat er wel tegen Lille hoor.
0 0
soewares
Kan ook zo maanden eruit liggen
0 -1
trooop
Tjezus wat een neppe teksten. Het lijkt wel reality-tv.
0 0
Mokumnorth
Tuurlijk is het kut dat hij vertrokken was, maar hij heeft uiteindelijk wel een goede keuze gemaakt denk ik. Met Chelsea heeft hij 2 jaar achter elkaar de finale van de youth league gespeeld... Das Ajax nog nooit gelukt, helaas.
1 -5
SpursAjax
Deze jongen staat bij mij al 2-0 achter omdat hij ajax paar jaar geleden de rug toekeerde en nu met domme uitspraken komt. Hoop dat die van toegevoegde waarde kan zijn voor Ajax. Maar ik ben zeker geen voorstander van jeugdspelers die eerst geen contract accepteerde mu dan terug te halen...
7 -5
Hollister
Nee, ze liever naar PSV laten vertrekken en daar dan over 2 jaar weer voor 30 miljoen kopen zoals Bergwijn en Malen zeker?
7 -4
ajaxdordtt
Ja. Laat ze maar lekker van psv naar Lazio of een ander kut clubje gaan. De talenten die je door rechtlijnigheid wel behoudt zijn meer waard.
0 -4
ajaxrulesz
Inderdaad Psv neemt ze toch wel die zijn gek op (ex) ajax spelers. Dat ze castillo nu proberen terug te halen is goed. Clubbelang gaat voor!.
1 0
GotnohairWedontcare
Of je kiest er als club voor om beide niet te doen.
1 0
Web
Liever een buitenlander dus? Die ook alleen maar komt voor een volgende stap.
Nu zit Malen in Eindhoven, en daar ben ik niet blij mee.
Gelukkig lijkt Ajax het ook te beseffen nu, dat je de poot niet stijf moet houden
2 -2
Joodhannus73
Dus Bergwijn en Malen had je niet teruggenomen? Willen we nou een topclub worden of niet? Opportunisme viert hoogtij in de voetballerij. Dan moet je niet te trots zijn en spelers terughalen als dat kan. Had ook graag Redan zien terugkomen. Dat is echt een topper. Die wil je direct niet in Eindhoven zien. Dus goed blijven opletten! Dat ze terugkomen geeft bovendien nog sterker het signaal af dat je überhaupt niet moet weggaan. Positief dus dit!
6 -1
Mokumnorth
Redan kunnen we wellicht aan het eind van het seizoen zo oppikken bij Hertha, ze staan 17e en hij heeft volgens mij nog niets gespeeld. Hij speelt en scoort in ieder geval wel weer in het 2e.
Topspits dat!
0 -1
Jood0251
Opdonderen met die gozer. Ajax geeft hier een verkeerd signaal mee af aan jongens van 15, 16, die nu denken dat ze ff 3 jaar lekker kunnen cashen en daarna toch wel weer terug kunnen keren.
Wij zijn niet de stichting "Hangende pootjes", wij zijn Ajax, hier geniet je de beste opleiding die je je kunt wensen.
6 -5
Web
Wel spelers halen zoals Sanchez, die niks met Ajax hebben, maar duidelijk als springplank
Echt heel naïef.
2 -3
aniet
Dat is of topic Sanchez is gescout en gekocht, daar vraag ik geen echte clubliefde van.
Jongens die jaren de opleiding in Amsterdam volgen en dan zo gauw als er poen te verdienen is ergens anders naar toe vertrekken, vallen voor mij af.
Heeft niks met naíef te maken
0 0
Web
Gelukkig ziet Ajax het ligt wel nu.
Clubliefde heeft alleen Sjaak Swart
0 0
GotnohairWedontcare
De situaties zijn niet vergelijkbaar en we hebben bovendien een prima vergoeding voor Sanches gehad. Het gaat om het signaal wat je naar jeugdspelers stuurt. Je probeert ze duidelijk te maken dat een vroege stap naar het buitenland slecht is voor hun ontwikkeling. Dat punt zet je geen kracht bij, als je besluit om ze na hun avontuur alsnog terug te halen naar Ajax.
1 -1
SjaakWolfs
Gozer moet zich kapot schamen met dit soort uitspraken. Zeg dan eerlijk dat je op jonge leeftijd voor het grote geld koos, maar uiteindelijk bij Chelsea geen perspectief meer zag. Bah.
7 -4
Web
Moet hij zich kapot schamen?
Gebeuren wel ergere dingen on het voetbal
2 -3
aniet
En dan vertrek je bij de beter betalende? terwijl de rest gelijk is
Waarom vertrek je dan bij de beste opleiding die er is, voor een mindere?

Okee dit klinkt bitter, maar ik heb er genoeg van om op De Toekomst heerlijke jeugdspelers te zien schitteren om vervolgens te horen dat ze vertrokken zijn naar......
3 -2
Redrum
Al sinds hij doorhad dat hij bij Chelsea het eerste niet ging halen is het zijn droom om bij Ajax het eerste te halen.
12 -1
Mathobo
“Als je dan de keuze mag maken: Ajax” Paar jaar geleden was dat niet zo vanzelfsprekend
7 -1
Ferd
Even beter lezen: hij zei dat de twee opties gelijkwaardig waren en dat dan Ajax de eerste keuze is. Een paar jaar terug waren de opties in zijn ogen niet gelijkwaardig en zag hij meer kans op zich te verbeteren in Engeland
1 -4
trodat4030
Ja, financieel ja.. Flikker toch op man, dit is gezwam voor de bühne. Wie prikt hier nou niet doorheen? Ff een charmeoffensiefje via de media om weer in t goede boekje te komen bij de achterban, want hij voelt de bui al hangen natuurlijk. Ik prik er iig wél doorheen, als jij t wil geloven, prima..
8 -2
Ferd
En dat voor de bühne? Het negatieve gezeik is voor de bühne. Naar feiten kijken is moeilijk voor de kortzichtigen onder ons.

Voor sommige spelers is een paar jaar veel intensiever spelen echt beter. Of dat voor deze jongen geldt is nog de vraag.
1 -7
MosesD
Eens. Alsof een jeugdopleiding in Engeland niet fantastisch zijn. Malen is toch ook niet bepaald slechter geworden. Heel veel roepen hier altijd maar dat die spelers denken het eerste daar te halen, als dat niet gebeurd zijn ze 'totaal mislukt'. Wat een kortzichtigheid. Ik denk dat je ook fysiek in Engeland stappen kan maken. Er zijn gewoon meerdere wegen die naar Rome leiden.
0 -3
trodat4030
Als Chelsea je verhuurt mét optie tot koop terwijl ze het op de jeugd MOETEN gooien vanwege een transferverbod, ben je gewoon mislukt, Moses. Misschien niet als voetballer, maar wél bij Chelsea. Juan heeft zn missie volbracht, is voor peanuts gehaald en wordt voor meer verkocht, want réken maar dat Ajax meer moet aftikken dan dat ze hebben ontvangen als opleidingsvergoeding. Precies de reden dat dergelijke clubs hier spelertjes werven, niet om door te laten breken, maar als inkomstenbron.

O enneh, wij hebben ook BasicFit sportscholen bij de vleet, daarvoor hoef je echt niet naar Engeland.

En het is ironisch dat je die wegen naar Rome noemt, hij zit nu namelijk op precíes dezelfde weg als 4 jaar geleden.......
3 -2
GvanderK
Helemaal met je eens
0 0
MosesD
Waarom ben je mislukt? Je kent Juan persoonlijk en kent zijn doelen? En je weet ook al wat hij moet kosten? Wellicht iets meer dan hij is vertrokken, so what? Ik heb liever dat hij hier doorbreekt dan bijvoorbeeld bij Psv. Fysiek heeft echt niet alleen met een sportschool te maken, een beetje dom geklets. En hoe ver hij nu is, moeten we eerst nog zien. Hij heeft nog nauwelijks minuten gemaakt. Ik ben blij dat deze jongen terug is. Nu is het aan hem zich te bewijzen, want anders wordt de optie niet gelicht.
1 -1
Godenzoon24
Want Malen was nog niet goed natuurlijk. En die ontwikkeling had hij hier niet door kunnen zetten. Daar moet je echt voor naar t buitenland. Die spelers zijn veel verder .......! O nee!
1 -1
Ferd
Hou toch op met dat ‘financieel’ gelul. Jeugdacademies in Engeland betalen ook niet veel, contractspelers bij Ajax verdienen niet veel minder
1 -6
trodat4030
Is goed man, blijf jij lekker naief geloven dat ze allemaal vertrekken voor hun 'ontwikkeling'.
5 0
ajaxxcied4life
Ik ben blij dat hij terug is. De wereld is veranderd helaas. Deze jongens niet terughalen is de facto de Nederlandse concurrentie sterker maken. Zie Malen. Ook Hoogwerf mogen ze wat mij betreft terughalen als hij het niet trekt in Manchester, of Zirkzee (geen ex-ajaxspeler, I know). Laat maar komen.
1 -1
Mathobo
Ja dat is precies m’n hele punt, nu Ajax de halve finale heeft gehaald wil die ineens terug. Maar goed ben blij dat ie terug is en laten we dit maar vergeten
1 -1
Ferd
Nee, het ging om zijn ontwikkeling. En het is een feit dat de Engelse jeugdopleiding een stuk fysieker is.

Nu ligt zijn situatie anders. Nu gaat het om kansen krijgen op het hoogste niveau. En dan zit je beter bij Ajax.
0 -5
Godenzoon24
Rot toch op man. Welke spelers zijn daar nu echt beter van geworden ten opzichte van degene die bleven. Malen is een van de weinige die zich doorontwikkeld heeft. Maar wie zegt dat dat hier niet gebeurt was? Of sterker nog al verder was!!
1 -1
SjaakWolfs
Hahahahaha
1 0