Van de Beek: 'Ajax en Real allebei goede opties'

SJvanveen, 03-08-2019 om 20:58, 14497 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek heeft de interesse van Real Madrid bevestigd. Bij beide clubs heeft de speler een goed gevoel, of hij in Amsterdam blijft, is nog onzeker.

Zaterdag begon Van de Beek weer in de basis van Ajax en was hij gelijk trefzeker. De middenvelder speelde sterk en leverde eveneens een assist op de 2-2 van Dusan Tadic. Na afloop sprak de international over een lastige eerste Eredivisie-wedstrijd. 'Van tevoren weet je dat Vitesse lastig is. Vandaag was het niet goed genoeg.' 

Transfer naar Real Madrid? 

Over zijn eigen optreden en potentiële transfer bleef Van de Beek nuchter. 'Ik denk dat ik de bal van Dusan Tadic moet of kan maken. Ik kijk kritisch naar mijzelf, maar heb mijn dreiging gehad. De geluiden van de supporters? Die krijg ik wel mee, ja. Maar wat moet ik ervan zeggen?' 

'Ze hebben contact gehad met Ajax en er is interesse', besluit Van de Beek over Real Madrid. 'Meer kan ik er niet over zeggen. Mijn zaakwaarnemer zal ongetwijfeld mensen hebben gesproken. Ajax en Real Madrid zijn allebei heel goede opties.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JariHeijden
Ik ga me hier niet populair mee maken waarschijnlijk, maar ik zie Klaassen graag terugkomen als VdBeek weggaat. Klaassen zal vast niet nu al terug willen, maar ik zou het graag zien. Klaassen heeft diepgang, kan goed druk zetten, weet precies waar hij moet lopen en scoort relatief makkelijk. En makkelijk inpasbaar.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Ik denk dat wanneer Donny vertrekt, Marin de aangewezen opvolger is voor de 10-positie. Is eenzelfde type, ook een diepgaande loper met veel dreiging in en rond de 16 en scorend vermogen. Iedereen kan wel wijzen op die onbegrijpelijke misser van gisteren, maar feit is wel dat Marin behoorlijk vaak in scoringspositie kwam. Precies dezelfde kwaliteit die Van de Beek ook heeft.
1 0
dumperPattiruhu
Mwa ik snap je redenatie, maar in mijn beleving lijkt het niet nodig. Als Donny weggaat biedt het kansen op speeltijd voor spelers zoals een Lang/Promes/Gravenberch. Die positie die Donny bekleedt word natuurlijk anders ingevuld door de bovengenoemde spelers waardoor het aanvalspel veranderd.
1 0
dumperPattiruhu
Donny is een hele belangrijke speler voor het huidige Ajax! Het liefst nog een jaartje blijven om Europees weer hoge ogen te gooien (EL halve finale/finale).
1 0
Ajax95Duivendrecht
Ik snap dat Real misschien wel een eenmalige kans is die zich aandient voor Donny, maar als je dieper gaat nadenken heeft zo'n transfer alleen maar verliezers.

Ajax heeft helemaal niets aan een transfer van Van de Beek. Geld hebben we immers al meer dan genoeg (zeker met de transfers van Frenkie, Matthijs en Lasse erbij gerekend) en we raken dan alweer de 4e belangrijke speler kwijt. De rol die Donny in het elftal vervult is heel specifiek en bijna onvervangbaar. Misschien dat Marin het op termijn zou kunnen, maar dat moet je nog maar afwachten.

Real heeft welbeschouwd eigenlijk ook niets aan een transfer van Van de Beek. Hij heeft daar zoveel topspelers voor zich, dat de kans dat hij direct van waarde gaat zijn voor Real bijzonder klein is. Daarnaast schijnt Zidane er de schurft in te hebben dat Pogba niet komt, waardoor Donny daar toch een beetje als de '2e keus' binnenkomt. Dat stempel is toch niet echt positief, om zo binnen te komen bij een club. Bovendien is het daar nu een groot wespennest. Je komt daar niet in een gespreid bedje terecht.

Ten slotte, en dat is vooral voor Donny zelf van belang, moet hij zich echt gaan afvragen of dit goed is voor zijn ontwikkeling. Hij gaat bij Real zeer waarschijnlijk veel op de bank zitten. En dat is funest voor je ontwikkeling, zeker op de leeftijd die Donny nu heeft. Daar waar Matthijs en Frenkie echt een reële kans hebben op veel speelminuten bij hun nieuwe club, gaat dat bij Donny vrijwel zeker niet gebeuren.

Ik zou zeggen: Donny, blijf nog lekker een jaar! Je hebt nog zoveel te leren bij Ajax, je zit hier op je plek, je speelt wekelijks en je wordt hier op waarde geschat. Iets wat bij Real niet gaat gebeuren. Ik snap dat de verleiding groot is wanneer Real aanklopt, maar doe het niet. Het levert voor zowel jezelf, Ajax als Real niets op.
0 0
TheRiviera
Als ik heel eerlijk moet zijn vind ik dat Donny een keuze moet maken en snel. Het idee dat hij mogelijk kan en wilt vertrekken zal Ajax ook kopzorgen geven. Ze moeten dan keuze maken of ze wel een nieuwe speler halen of geen nieuwe speler. En zijn eventuele vertrek heeft ook invloed op transfers van Ziyech en Neres. Als Donny vertrekt dan mogen Neres en Ziyech naar mijn mening niet vertrekken en dat kan nog wel eens problematisch zijn als het aankomt op Ziyech. Spelers zoals Frenkie en De Ligt zijn al vertrokken en Schöne gaat weg. Worst case scenario raak je ook nog Donny,Ziyech en Neres kwijt en dan ben je ineens 50% van de kwaliteit van je elftal kwijt in 1 transferperiode.

Ajax moet zichzelf harder opstellen en Overmars moet minder beloftes maken aan spelers. Als ik hem was zou ik duidelijkheid vragen van Donny. Wilt hij vertrekken of blijven. Hij geeft aan dat Ajax en Real allebei goede opties zijn. Maar ik ben er van overtuigd dat Ajax hem niet kwijt wilt dus de bal ligt bij Donny. De keuze is aan hem om te blijven of vertrekken en ik hoop dat hij snel deze keuze maakt. Want om heel eerlijk te zijn heb je niks aan spelers die niet met zekerheid willen blijven.
3 -1
EKS
Ik klik per ongeluk op -1 in plaats van reageer knop waarvoor diep excuus.

Maar goed mijn gevoel zegt, als Donny het zo stelt, dat er nog geen definitieve (verbeterde) contracten voor zijn neus liggen zo van “kies maar”.
0 0
Tomajax1990
Donny zegt eigenlijk heel duidelijk hoe het in elkaar zit. Als pogba of een andere grote speler niet naar real gaat, is Donny aan de beurt en gaat hij 100% zeker. Nu maar hopen dat pogba gaat.
2 -1
PetrusKeizer
jammer, en t idee was toch: nederlands smoelwerk houden? n roemeen, n mexicaan … als hij niet te houden is, dan zou hij IMHO beter bij Liverpool passen. Maar die hebben m kennelijk niet nodig.
0 0
AjaxBaggio
Ik heb even op het Real forum gekeken. Maar daar wil iedereen alleen maar Pogba en Eriksen. Veel mensen zien Donny echt als een nobody. Real fans willen alleen grote namen. Daar moet je toch niet naar toe willen ?

Blijf nog 1 jaar. En vertrek dan naar een Bayern of een topclub in Engeland. Past ook beter bij hem vind ik.

Maar goed, wij hebben natuurlijk wel erg makkelijk praten. Tegen Real zeg je niet snel NEE.
2 0
Amsteraaij
kijk ff op donny zn insta. wordt al dagen welkom geheten door weet ik hoe veel Madrid fans. Dus zo'n nobody zal wel meevallen
0 0
Sterspeler
Op Instagram zitten ook kinderen van 12. Dus dat zegt niet zoveel.
0 0
AFCAsphere
Met alle respect, maar er zijn er - gok ik - vrij weinig op dat forum die er echt veel verstand van hebben. Gewoon mensen die Real Madrid de grootste club ter wereld vinden en hen daarom 'supporten'. En hun vinden dat bij de grootste club ook de populairste spelers horen, vandaar dat Donny niet bovenaan hun lijstje staat.

Overigens ben ik het wel met je eens verder. Er zijn spelers met meer potentie en talent gesneuveld bij die club, dus de vraag is of je dat enorme risico wel wilt nemen, nu er ook een EK aan zit te komen. De waslijst aan gefaalde grote en minder grote aankopen van Real Madrid is ontzettend lang.
0 0
DeMeervanweleer
Mino krijgt Pogba wel naar RM. Ze zoeken daar Galactico`s geen jongens van de gestampte pot. Althans, dat hoop ik, vind Donny een fijne speler, slim en effectief, bovendien een hele echte Ajacied, ik kijk minder graag Ajax zonder Donny en denk dat kampioen worden zonder hem lastig wordt. Hij is i.m.o. een sleutelspeler,
0 0
Ajax34
Als Donny vandaag er niet bij was geweest, hadden we gewoon verloren. Donny is echt meer waard als €65mil. Een zak geld kan Niet scoren en daar hebben wel genoeg van. Dit jaar moet je kampioen worden om volgend jaar te kunnen profiteren van het goede europees seizoen. Daar heb je Donny hard voor nodig.
0 0
AFCA.
Nou hup, Donny voor 65 miljoen naar Madrid. Bel je even naar Barca dat je een vliegticket voor Suarez hebt geregeld. Die zet je in de spits. Tadic erachter.

Suarez
Neres - Tadic - Ziyech
Blind - Mazraoui
Tagliafico - Martinez - Schuurs - Alvarez/Dest
Onana

Wat moet je anders met een miljoentje of 300 op de bank. Haal er wat leuks van.
1 -1
TheRiviera
Waarom hebben mensen altijd te vreemde illusie dat je Suarez zomaar even terug haalt? Als ik een euro had voor elke keer dat ik het idee zag op AS om Suarez terug te halen dan was ik rijk. Zet het uit je hoofd vriend het gaat voorlopig niet of mogelijk nooit gebeuren. Zijn salaris kan/wilt Ajax niet betalen. Zelf zou hij nog niet willen vertrekken en Barcelona kan gezien zijn status en huidige transfermarkt makkelijk 50 tot 100 miljoen vragen. En dat zijn bedragen die Ajax absoluut nooit zal betalen.
0 0
JohnTB
Helemaal gelijk !
0 0
Gonzo
Als ze hem hebben willen zegt hij ja, maar Real heeft nog niet besloten. Hij is nummer 2 of 3. Als Real 60 - 70 M betaald gewoon doen. Ongekemd veel geld voor Donny.
0 -1
JohnTB
Nee is niet veel geld voor Donny.
Gewoon 100 miljoen vragen. Is ie nog altijd 50 miljoen goedkoper dan die Pogba.
0 0
Ginoajax1
Het is te gek voor woorden dat augustus nog een transfermaand is. De competitie is begonnen. Er is eigenlijk geen pijl meer op te trekken zo. Dat moet je toch niet willen.
2 0
Cupmetgroteoren
De uefa wil dat het geld blijft rollen.
1 0
Ajax34
De clubs bepalen en als je nee kunt zeggen tegen €50.000 van Monaco voor Dolberg , moet je zeker Nee zeggen tegen €65.000 van Real.
0 0
Ginoajax1
vd Beek laten gaan is een doodsteek. Heeft grote gevolgen. Als Overmars dat maar beseft.
Niemand meer laten vertrekken.
7 0
Salamis
Die moet je echt niet laten gaan, dan lever je zoveel dreiging in. We hebben het geld niet nodig en hij heeft nog een doorlopend contract. Gewoon nog een jaartje laten blijven en dan mag hij volgende zomer gaan.
4 0
ajax1981
Wat was Donny weer goed. Aanvallende overal op de juiste plaats
1 0
Mocrodammerr
jongens die uit de opleiding komen, 1 goed seizoentje, zijn de eerste die weg willen. bizar
0 -3
3*stars*3
Ligt er wel aan welke club aanklopt.
Sanchez begon gelijk te springen toen Spurs aanklopte.
Jongens als Tadic, Ziyech, Nico en Onana zouden ook geen nee zeggen tegen een Real of Barca.
Wij zijn fans maar die gasten denken vooral aan die ene kans.
‘’Wat als ik nu nee zeg of been breek’’ verhaal.
1 0
Mocrodammerr
ik snap wel dat het verleidelijk is. Maar Zidane wilt hem niet eens hebben.. plan B of C.
1 0
AFCAjax
Dan ben je nog steeds multimiljonair. Als ik nu ineens uit het niets een uur kwijt ben omdat de aliens me hebben ontvoerd en ik vervolgens beter kan ballen als messi en ronaldo bij elkaar zou ik gewoon voor Ajax gaan spelen. maarja ik geef dan ook geen fuck om voetbal in het algemeen, maar alleen om Ajax.
0 0
Sterspeler
Onana heeft nee gezegd tegen Barcelona.
0 0
Cupmetgroteoren
Ik vind dat Overmars nogal makkelijk doet over mislukte aankopen. 'Soms sla je mis dat hoort erbij'. Als van de beek en schöne weg zijn dan dient er gewoon een middenvelder te komen die er gelijk staat, anders is het weggegooid geld. Promes voor 18 miljoen euro is ook weggegooid geld. Heb hem nog niks goeds zien doen.
1 -2
mallerd
Donny verkopen, Forsberg ophalen bij Leipzig en Pröpper zou ook niet verkeerd zijn.
0 -2
AjaxBaggio
Ik vrees dat het een tussenjaar gaat worden. Vooraf zag je het natuurlijk al aankomen. Maar ik had niet verwacht dat onze halve elftal daadwerkelijk leeggekocht zou worden.

Zie Neres eind aug ook nog wel vertrekken.

Hoop dat we in ieder geval alles op alles gaan zetten om Malen te halen. En natuurlijk zal er ook een middenvelder bij moeten die er meteen staat.

Mag hopen dat het scoutingsnetwerk zijn werk goed heeft gedaan. Want veel tijd is er niet.
0 -6
Bky
Ik vind het nog al wat teksten voor een speler die in de luwte stond van de Jong om je zo uit te spreken. Vorig jaar was hij op een gegeven moment zijn basisplek zelfs even kwijt.
3 -5
JBM
Momenteel is Donny wel veruit de betere
0 0
mallerd
Dat is natuurlijk onzin, Donny was echt geweldig vorig jaar en minstens net zo belangrijk als de Jong. Neemt niet weg dat 60-70 miljoen voor een speler als Donny echt heel veel geld is, voor elke goal die Donny maakt mist hij ook 2 100% kansen.
1 -1
stefanwillem
Doe ff duidelijk Donny, daar heeft Ajax het meest aan. Ga als je weg wilt of blijf als je wilt blijven. Zo simpel is het.
0 -2
Ajax114
Verkopen ok maar de scouting is dramatisch dus we gaan dus waarschijnlijk weer een twijfelaar halen voor 12 M.
0 -5
sucre
hou jij je bek maar irritant ventje
5 -4
Chancellor
Donny is een topper maar wtf heeft hij te zoeken op het middenveld van Real?
Als die eindelijk weer hun niveau halen beland hij toch gewoon op het bankje.
Ben benieuwd naar de plannen van Real met hem.
0 0
Mokum31
Geld?
1 -1
johnantoni
Die is pleite
0 -1
Bjorn
Ik denk dat Donny wil gaan, maar ik hoop dat hij volgende zomer vertrekt. Hij is zo belangrijk in ons spel samen met Tadic, Ziyech, Neres en Blind.
1 -1
ErikDeBosz
Hij mag weg, maar dan wil ik wel een goede spits en een middenvelder terug. Ajax kan toch niet nog een jaar met 10 spelers gaan voetballen. Dolberg is gewoon klaar, iedereen weet dat maar Ajax is bang dat ze te vroeg afscheid van hem gaan nemen. Dolberg heeft zijn kans gehad.
1 -2
ajax4lifebaby
Hebben al een goede spits, maar die staat linksbuiten ineens.
2 -1
Cupmetgroteoren
Overmars en ten hag hebben een zwak voor Dolberg. Maar na spurs thuis was eigenlijk de druppel. Die wedstrijd is puur en alleen door dolberg verloren, omdat ie niks deed in het veld. Stuur die jongen terug naar zijn heimat. Hij is veel te vroeg naar Nederland gegaan en heeft een normale jeugd gemist. Ik heb ook totaal niet het gevoel dat ie voor de sport leeft en dat ie daadwerkelijk profvoetballer wil zijn. Hij moet gewoon wat anders doen of ergens in Qatar wat centjes sprokkelen en dan stoppen. Het komt niet meer goed.
3 -2
Cupmetgroteoren
Van de beek is extreem gevoelig voor negativiteit vanuit supporters en daarom is ie voorzichtig ket wat ie zegt. Maar goed, er valt hem gewoon niet veel te verwijten als Real komt. Daarnaast komt de bankier in Overmars elk jaar naar boven. Die verkoopt maar wat graag.
0 -2
ajax4ever01
yep en koopt op Blind, Tadic, Martinez, (Alvarez moeten we eerst zien al heb ik wel vertrouwen in hem) na geen kwaliteit in.
0 -1
Wieno
Ondanks dat hij een goede speler is, vind ik dat hij voor het genoemde bedrag van 60 miljoen best weg mag. Hij heeft veel belangrijke doelpunten gemaakt, maar ook voldoende kansen verprutst. Daarbij speelt hij vaak verstoppertje in de opbouw of loopt de gaten van Dolberg dicht. Er zijn dus voor en tegens. Wat mij wel stoort is dat hij denkt goed genoeg te zijn voor Real en vorig jaar liep hij in de voorbereiding ook al te knotteren omdat hij niet speelde.
1 0
ajax4ever01
Donny of je bljft of niet maar stop met dat stomme gelul laat Ajax gewoon weten waar ze aan toe zijn
1 -2
JariJari
Dat heeft hij ongetwijfeld gedaan. Niet in de media natuurlijk.
1 -1
Wieno
Eens!
0 -2
Mocrodammerr
zeg gewoon ja ik wil weg.
2 -2
arigold
Zonder Donny wordt Paok mijns inziens héél lastig.
2 0
Ajax114
Dat wordt Waterloo voor Ajax. 100 % zeker van.
0 -4
behangdelul
Dat werd het ook voor jou als we met het team van vorig jaar speelden...zwartgallige drol die je er bent.
2 0
Antafca
met Donny ook
1 -1
arigold
Klopt. Maar het scheelt een goede slok op een borrel. Als iemand hem daar in het mandje kan leggen, dan is het onze Maradonnie wel.
1 0
VIPete
70 miljoen plus Takefusa Kubo dan gaan we praten.
1 -2
Lane 8
Welke geluiden van de supporters?
0 0
lf87
Hij is vgm alleen maar toegezongen
0 0
mrfootballplayer
"Donny nog een jaar" vanaf de tribunes vandaag
1 0