Ten Hag: 'Nee, dat optimisme begrijp ik niet'

BVeenstra, 02-08-2019 om 14:00, 11801 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet in dat Ajax dit seizoen weer een nieuw elftal moet gaan formeren. Ten opzichte van het vorige seizoen zijn basisspelers Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt al vertrokken, terwijl Donny van de Beek op de nominatie staat om naar Real Madrid te vertrekken.

Dat Ajax nu door iedereen wordt aangewezen als torenhoge titelfavoriet vindt Ten Hag dan ook te ver gaan. 'Nee, dat optimisme begrijp ik niet. Ik heb dat vorig jaar ook al gehoord. Toen zouden we in de winterstop al kampioen zijn. We moeten een nieuw elftal formeren en daar zit 'm de uitdaging in. Het is anders, het hoeft niet per se slechter te zijn, maar je moet wel weer van vooraf aan beginnen.'

Ten Hag haalt wederom aan dat de speelschema's steeds gekker worden. 'Maar we moeten leveren en verdergaan met al die moeilijkheden en beperkingen', zegt Ten Hag, die bevestigt dat er spelers zijn die nog niet volledig fit zijn. 'Ja, die jongens zijn er. Neres, bijvoorbeeld. Maar ik hoef de tegenstander niet wijzer te maken dan dat ze al zijn.'

Net als vorig seizoen gaat Ten Hag mogelijk ook nu rouleren. Destijds ging het door het rouleren wel mis tegen Heracles Almelo, maar Ten Hag lijkt er geen spijt van te hebben. 'We gaan dat nu wellicht weer doen', zegt de trainer, die een goed gevoel heeft overgehouden aan de winst van de Johan Cruijff Schaal. 'De prijs is één, maar belangrijker is het proces. Het is voor ons een bevestiging van een goede voorbereiding. Dat je een bepaald niveau kunt halen en dat geeft vertrouwen dat je op de goede weg bent. De honger bij Ajax heeft te maken met het klimaat dat hier heerst. De spelers willen elke dag beter worden, zijn niet snel tevreden en willen het maximale eruit halen. Dat is hoe het hoort en daar zijn we blij mee.'

Denk jij dat Ajax ook dit seizoen met 0-4 wint bij Vitesse? Zet in en krijg 17,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jarenfan
Een advies Eric,wacht niet te lang voor je Klaas jan inbrengt
0 0
Cupmetgroteoren
Heeft niet veel met optimisme te maken maar gewoon met hogere verwachtingen, en dat komt gewoon omdat psv dit jaar een shitelftal heeft. Als de concurrentie niet van psv komt, dan komt ie van niemand.
1 0
ETM
Ik denk dat PSV best een aardige elftal heeft (nog). Iig behoorlijk talentvol. Maar ze missen echt leiders op het veld. Dat is een probleem. En door het Luuk-voetbal hebben ze niet echt een basis gecreeerd om anders te voetballen. Afwachten hoe hun talenten zich ontwikkelen en die nieuwe cv het doen gaat.
Ik denk dat het grootste probleem bij PSV Van Bommel heet.

Maar ik vind alle grote uitspraken over Ajax toch wat voorbarig. Het gaat er om hoe sterk het team wordt. Feyenoord is nog niet zo lang geleden kampioen geworden, met veel kunst en vliegwerk, maar toch. Een effectief systeem en veel vechtlust kan ergens toe leiden.
Ik denk wel dat het mislopen van de CL een mokerslag is voor PSV. Die moeten nu echt Europa league halen. Europees voetbal is een druk programma maar al met al beter voor een team.
Ja je krijgt een kans op verslapping in de competitie, maar ook is voor de 'spirit' van spelers van Ajax en PSV Europees voetbal van groot belang.

Ben benieuwd of Ten Hag gelijk heeft dat de subtop zich goed versterkt heeft. Dat zou mooi zijn. Ook wat dat betreft jammer dat Utrecht weer Europa niet in gaat. Heb de potjes tegen Mostar niet gezien maar bij de samenvatting van Utrecht-Mostar denk je wel: hoe krijgen ze die bal er niet in?!
Die 12de plaats van Nederland is belachelijk. En imo niet nodig. Echt een kwestie van koekenbakkers op het pluche bij de clubs. Ajax lijkt een van de grote uitzonderingen. Dat er een aantal competities omhoog zijn gekomen door bepaalde geldstromen is een feit, maar het gaat er bij mij echt niet in dat Nederland geen top10 competitie kan zijn. Ik wordt vaak moe van de afzeik cultuur binnen voetbalmedia, maar ik vind men juist eigenlijk niet kritisch genoeg wb het gevoerde beleid van falende clubs. Het voetbal van de eredivisie eindeloos afkraken vind ik verkeerd. Maar ik vind men te mild voor een Utrecht, een Feyenoord of een PSV. Bij Ajax legt men de nadruk op dat Ajax zo rijk is, maar moet men juist goed kijken naar hoe dat zo gekomen is. Ajax staat binnen 3 jaar in de El-finale en de CL- halve finale.
Een Feyenoord dat het geld weg smeet aan de middelmaat en de jeugd niet in 2de divisie liet spelen.. dat schaad de hele competitie. Waarom stelt het o zo ambitieuze Utrecht Vd Brom aan? Etc etc.
1 0
oudzuid2
ik mag hopen dat ie toch wel geleerd heeft van dat rouleren in de eerste competitiewedstrijd vorig seizoen zeg...
1 -4
Sterspeler
Ten Hag heeft de meeste punten gemorst zodra hij met 3 middenvelders of meer achterin ging spelen. Met de hoeveelheid verdedigers die we nu hebben hoeven we ons daar nu geen zorgen om te maken: Sinkgraven, Blind, Mazraoui, De Jong. Dat is klaar nu.
0 0
AlexIbarra
Volgens mij gaat hij de eerste maand helemaal niet rouleren, eerder proberen uit te vinden wat het best mogelijke elftal is.

Maar Neres en Alvarez zijn nog niet fit, Nico, Nous en Hakim nog niet helemaal wedstrijdfit, Marin en Martinez nog niet genoeg gewend voor een centrale rol. Hoewel dat allemaal (potentiele) basisspelers zijn, kan het voorlopig dus zijn dat anderen nog de voorkeur krijgen.
0 0
FreddyAX
Gevolg was wel dat we de dubbel pakten en de halve finale CL, heel gek was het dus niet.
2 -1
ReinBurg
Maar daarvoor zijn we in het slot uiteindelijk wel afhankelijk geweest van uitglijders van PSV bij ons met 11 tegen 10, in Arnhem en Alkmaar toen ze alles in eigen hand hadden. En daar horen wij niet van afhankelijk te zíjn....niet zo kort door de bocht graag Fred want zoiets loopt niet altijd goed af natuurlijk. De steden beginnend met een A hebben ons gered....Triple A zeg maar (al lieten wij tegen de vierde A zelf ook 5 punten liggen uiteraard).
2 0
Superjan
Ja, dat het zo spannend was, lag natuurlijk niet aan de 4-4 tegen Heerenveen en het 1-0 verlies in Almelo, beide na de winterstop. PSV had toen eigenlijk ook weer mazzel dat het niet achterop kwam. Het is allemaal maar hoe je het bekijkt.
0 0
ReinBurg
Toen was er nog een half seizoen te spelen. Ik heb t over het slot toen je af kon tellen en PSV de boel stevig in handen had. Even goed lezen graag
0 0
ajax4ever01
Ajax moet gewoon vooruit denken, ervoor zorgen dat je niet inlevert qua kwaliteit en resultaten. Als topclub moet dat je standpunt zijn.
1 0
Duif63
Ik kan Ten Hag wel volgen. Er is heel veel kwaliteit vertrokken en waarschijnlijk gaat er nog meer weg. Van de vervangers wordt ik voorlopig niet bepaald vrolijk en TH ook niet blijkbaar.
1 -1
Jaridebeste
Nee, ik snap dat optimisme ook niet als je meerdere sterkhouders laat vertrekken. En dan ook nog steeds dichter naar de transferdeadline toe.
2 -1