Drietal Ajacieden bij selectie 'als de training goed verloopt'

JesseTH, 26-07-2019 om 16:40, 10667 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hakim Ziyech, André Onana en Noussair Mazraoui zullen zaterdag, wanneer Ajax het opneemt tegen PSV, normaal gesproken tot de selectie behoren. Tijdens de afgelopen week meldde het drietal zich om de training te hervatten en daarmee blijken zij fit genoeg om onderdeel uit te maken van de jacht op de Johan Cruijff Schaal. Wel wacht Erik ten Hag de training van vrijdagmiddag af.

'Die zitten bij de selectie morgen, als de training zo meteen goed verloopt', vertelt Ten Hag tijdens de persconferentie. 'Dan zullen André, Nous en Hakim bij de selectie zitten. Ze zijn er net tweeënhalve week uit geweest. Nu moeten ze weer opstarten en dat vergt natuurlijk enige aanpassing. De motor is weer opgestart.'

Nicolás Tagliafico en David Neres zijn de overige Ajacieden die interlandverplichtingen hadden gedurende de zomer. Zij zullen er zaterdag nog niet bij zijn, maar lopen daarmee niet achter op schema. 'Nico (Tagliafico, red.) heeft zich ook vroeger gemeld. Neres is er nog niet, maar daarmee is hij nog niet te laat. Hij komt zondag terug.'

Kijkend naar de fitheid van de gehele selectie richting de wedstrijd tegen PSV, komen alleen Siem de Jong en Hassane Bandé er slecht uit. 'Alleen Siem de Jong is uitgevallen, tegen OFI Kreta. Hij zal er niet bij zijn. Bandé zit nog in revalidatie. Hij is heel lang weg geweest. We proberen hem via Jong Ajax terug te brengen.'

Denk je dat Donny van de Beek scoort tegen PSV en Ajax wint van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bjorn
Kan je inmiddels al veilig je toegangskaartje scannen vanaf je mobiel bij de Arena? Ik print de kaartjes altijd maar vind het nogal zonde als vanaf mobiel ook werkt.
0 0
Tinus
Werkt bij mij altijd
2 0
Rommy
Gaan ze morgen gratis water uitdelen in de Arena .
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Ajax geen risico moet nemen met de spelers die pas net zijn aangesloten en met Varela; Dest, Schuurs, Blind, Martínez; Vd Beek, Eiting, Marin; Tadic, Dolberg en Promes de wedstrijd moet beginnen. De Johan Cruijff Schaal is een veredelde oefenwedstrijd en Ajax moet geen risico's nemen met spelers die pas net aan hun voorbereiding zijn begonnen. In de loop van de tweede helft kunnen spelers als Ziyech en Mazraoui dan wat speeltijd krijgen om aan hun fitheid te werken.

De eerste wedstrijden in de Eredivisie uit tegen Vitesse zal waarschijnlijk alleen te vroeg komen voor Neres en Álvarez. In dat geval zou ik ze graag met Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Vd Beek, Blind, Marin; Ziyech, Tadic en Promes zien spelen. Ik denk dat Martínez door zijn vermogen om met de bal aan de voet het veld over te steken én met zijn passing het spel van verdelen een groot deel van de rol die De Jong had op zich kan nemen. Dan heeft Ajax met Blind op '6' nog een echte diepliggende spelverdeler.

Je ziet bijna elk succesvolle seizoen van Ajax dat één speler speler de sleutel tot het goed functionere van de speelstijl is. Bijvoorbeeld, in de jaren onder De Boer was Anita op '6' die sleutel en afgelopen seizoen was het duidelijk De Jong. Ik denk dat Martínez ook in dat opzicht De Jong kan opvolgen. Als linkercentrale verdediger zal hij niet op dezelfde positie spelen maar De Jong liet zich natuurlijk veelvuldig tussen de verdedigers inzakken om vervolgens de opbouw op zich te nemen.

Martínez zal zich niet hoeven te laten inzakken maar zal daar als linkercentrale verdediger al staan. Het is heel normaal dat een wingback de gehele flank speelt en ik denk dat Martínez als centrale verdediger de gehele linkerhalf-space kan bespelen. Wanneer Martínez het middenveld oversteekt zou Ajax met Blind op '6' de ideale man hebben om de ruimte te verdedigen die Martínez achterlaat. Ik denk dat die twee een geweldig duo kunnen vormen. In mijn ogen zijn ze enorm complimentair aan elkaar.

Uiteindelijk zal ik wanneer Eiting weer helemaal fit en in vorm is rouleren met Blind (als '4' als hij met Eiting speelt en als '6' als hij met Martínez speelt), Martínez (als '4' en als back-up linksback) en Eiting rouleren. Ik vind namelijk dat ze alle drie een basisplaats veroveren en nu Ajax een selectie heeft die in de breedte bijna net zo sterk is als de diepte kan Ajax het zich veroorloven om meer te rouleren zodat spelers zo fit mogelijk blijven. Als Ziyech en Neres blijven moet Ten Hag ook voorin veel rouleren.
2 -1
Ajaxforever1985
Zou zeker een optie zijn, maar wat je zegt die 6 is heel belangrijk, daar werd jaar in jaar uit meegeschoven door coaches tot ze de juiste hadden. Wat dacht je ook van galasek en seedorf, is bij ajax cement. Daarbij is sws blind op middenveld goed geweest. Kijk het cntrale duo is nu toch uit elkaar dat was toen de beste oplossing omdat ze elkaar aanvulde. Het is niet gezegt dat alvarez en blind 1 op1 een kopie hiervan zijn qua samenhang. (mis wel). Rouleren nooit doen, elk jaar wordt het team kampioen die minste rouleert denk aan; psv, az, feynoord, twente en ook ajax afgelopen jaar. Vooral twente deed het met bijna alleen maar de 11.
0 0
JohnnyD
Waarom heeft Onana nog geen club gevonden waar hij zich als "donkere keeper" wel gewaardeerd voelt ondanks die paar ton per jaar en werkelijk niets wat hem in de weg heeft gelegd om als "donkere keeper" de top te bereiken.
0 -2
AlexIbarra
Hij speelt al bij die club.
0 0
JariHeijden
Wat een zielige teksten, zeg...

'VUILNISMAN! KAN DEZE ZAK OOK MEE?!?!'
0 0
JohnnyD
Het zijn toch echt zijn eigen teksten. En de enige club waar hij ervaring heeft is Ajax. Hij had Ajax ook gewoon dankbaar kunnen zijn voor de kansen die hij heeft gekregen. Ik vind Onana een toffe peer en een wereld keeper, maar dat interview viel mij zo tegen. Krijg je alle kansen trek je alsnog de racisme kaart.

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/122351/onana-donkere-keepers-moeten-harder-werken
0 -1
Maxwell_5
Was Onana zo druk opzoek naar club waar hij de waardering van “een donkere keeper” kon krijgen dan? Voorlopig is de keeperscarrousel nog niet op gang, dus valt er weinig te kiezen tussen clubs die blijk van waardering geven aan “een donkere keeper”.
1 0
voorkennis
Die Siem kan echt niet meer, geweldige staat van dienst, maar dat hij een contract kreeg is echt onbegrijpelijk
4 0
oudzuid2
hopen dat Ziyech een helft mee kan spelen, die werd duidelijk gemist maandag
1 0
ajax4lifebaby
Ziyech de magiër
0 0
036AFCA97
Hoop dat Ziyech meespeelt als denk ik dat Tadic er staat met Dolberg en Promes. Heeft tussen de Afrika Cup finale en afgelopen maandag niet heel lang vrij gehad dus neem aan dat hij redelijk fit is.
0 0
mickey2602
Marokko was er al uit in de 8e finale dus neem ik aan dat Hakim vanaf dat moment vakantie had en niet vanaf de finale. Is alsnog niet heel lang maar volgens mij heeft ie voor de Afrika Cup toch ook al een beetje vakantie gehad?
0 0
036AFCA97
Bedoel vooral dat die niet 5 weken ofzo stil heeft gestaan, dus dat het onwaarschijnlijk is dat die niet fit is.
0 0
EuforischeRealist
Blij mee, zeker Ziyech en Onana geven het team een enorme boost en reken maar dat er wat beentjes gaan beven in Eindhoven als deze mannen binnen de lijnen kunnen komen.
0 0
fritsus
Beentjes beven??
Je bent zeker geboren en getogen in Fatasialand.
0 -2
behangdelul
jij in Eindhoven begrijp ik?
1 0