Van der Sar: 'Daar is Tadic een belangrijke pijler in'

BVeenstra, 22-07-2019 om 11:30, 7809 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het werk van Edwin van der Sar bij Ajax houdt eigenlijk nooit op. De algemeen directeur vierde onlangs vakantie, maar ook toen was er het nodige werk te verrichten. Het vele werk van Van der Sar en de overige directieleden zorgt er wel voor dat Ajax nu langer kan beschikken over trainer Erik ten Hag en aanvaller Dusan Tadic.

Tijdens zijn vakantie was Van der Sar toch geregeld bezig met zijn functie bij Ajax. 'De eerste vijf dagen ben je in de avonduren een halfuurtje tot drie kwartier bezig. En na een dag of vijf komen de vragen en dingen wel', zegt Van der Sar tijdens de eerste Ajax Podcast van het nieuwe seizoen.

Ajax verlengde onlangs het contract van trainer Ten Hag en daar is Van der Sar erg blij mee. De trainer zou namelijk in de belangstelling hebben gestaan van enkele buitenlandse topclubs. 'Ik heb wel wat gelezen in de buitenlandse kranten. Ik lees iedere dag The Daily Mail wel en ook in Duitsland stond hij er goed op. Erik wilde zelf graag verder bij Ajax. Hij ziet hier nog genoeg uitdagingen en met die insteek zijn we de gesprekken aangegaan. Zo zijn we er met zijn zaakwaarnemer uitgekomen', aldus de directeur, die blij is dat Ten Hag voor de langere termijn onder contract staat bij Ajax. 'Je wilt duidelijkheid en zekerheid hebben.'

Ook Tadic blijft langer aan Ajax verbonden en dat is voor de Amsterdammers geweldig nieuws. Van der Sar roemt de mentaliteit van de Servische aanvaller. 'Hij kan aan de jonge jongens laten zien hoe het is om in de top te spelen', aldus de Voorhouter, die vertelt dat de besprekingen rondom de contractverlenging van Tadic zo'n drie tot vier maanden geleden begonnen. 'In zijn oude contract stonden bepaalde voorwaarden. Dat hij na twee jaar wat anders kon doen. We zien jonge spelers graag een stap maken, maar wat we nu in onze handen hebben - het niveau en het enthousiasme onder de supporters - willen we vasthouden. En daar is Dusan een belangrijke pijler in.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MisterAFCA
Dit is dus precies de reden dat Tadic vaag ging doen over zijn toekomst 3 a 4 maanden geleden. Was best paniek hier. Heel veel van ons dachten dat hij weg wilde nadat hij zich zo in de kijker had gespeeld met zijn geweldige seizoen. Inclusief ikzelf. De beste man was achteraf dus gewoon bezig om een topcontract binnen te slepen...
2 0
De Stift
Op dit moment ziet het er erg goed uit voor ons.

Met De Ligt en De Jong hebben we slechts twee van de dragende spelers verloren. Natuurlijk is hun vertrek een aderlating, want het zijn jongens van wereldklasseniveau. Toch denk ik dat we met Alvarez, Schuurs en ook nog Veltman voldoende kwaliteit in huis hebben om het vertrek van De Ligt redelijk op te vangen. Zeker ook omdat we met Onana, Mazraoui, Blind en Tagliafico een verdediging hebben die elkaar goed kent en ook allen weer een jaar verder zijn in de ontwikkeling. Met Dest, Pierie en Martinez is de verdediging in de breedte bovendien een stuk sterker geworden.

Op het middenveld is het vertrek van De Jong een regelrechte ramp. Zoals De Jong dat invulde was uniek. Een speler zoals Frenkie heb ik in mijn hele leven nog nooit bij Ajax of het Nederlands elftal gezien. In die zin is hij letterlijk onvervangbaar. Daarom vind ik het jammer dat Sinkgraven is verkocht, want hij had wel iets van Frenkie qua stijl van voetballen.
De manier waarop het middenveld ingevuld wordt, zal komend seizoen echt anders moeten. De opbouw zal veel gevarieerder moeten, omdat je niet kan rekenen op Frenkie om het spel te verdelen. Dat zal nu gedaan moeten worden door meerdere spelers en dan denk ik ook aan een inschuivende Blind en Alvarez. Of mogelijk moeten we juist de poppetjes iets anders neerzetten. Bijvoorbeeld Marin met de punt naar achteren en dan Tadic en Van de Beek daarvoor. Naja, ik heb geen idee, maar ik ben benieuwd hoe de puzzel op het middenveld zal uitvallen. Dat Donnie moet blijven, staat voor mij in elk geval als een paal boven water. Verder gaat het spannend worden hoe Marin en Eiting zich gaan ontwikkelen en ben ik nieuwsgierig naar het aantal speelminuten van spelers als De Wit, Lang, Gravenberg en ook Unuvar (zal hij zijn debuut al gaan maken dit seizoen?).

Voorin is de keuze reuze. Het is verbazingwekkend dat Ziyech er nog steeds is. Ik hoop dat hij blijft, want het is een geweldenaar. Zijn creativiteit behouden zou werkelijk fantastisch zijn, zeker met het vertrek van De Jong in gedachten. Neres behouden zou ook top zijn, al is een vertrek van hem goed op te vangen. Als je Neres voor 50 tot 70 miljoen kan verkopen en je kan Bergwijn voor 40-50 miljoen ophalen, lever je in mijn ogen niet heel veel in.

Verder hoop ik dat dit het jaar van Dolberg gaat worden. Valt bij hem het kwartje, dan hebben we een wereldspits. Qua talent heeft hij alles: techniek, snelheid, kracht, koelbloedigheid en elegantie. Als hij er dertig inschiet dit seizoen, verkopen we hem volgend seizoen voor een bedrag boven de 100 miljoen.
Voor Dolberg wordt het wel erop of eronder. Want met Tadic, Huntelaar, Traore en ook nog Brobbey is er voldoende te kiezen voor de spitspositie. Een luxe die we jaren niet hebben gehad. Sowieso is het bizar hoeveel kwaliteit er voor handen is. Met Neres, Ziyech, Tadic, Promes, Lang en Bande is het op de flanken ook dringen.

Dus ondanks het vertrekt van De Ligt en De Jong, ziet het er nu gewoon goed uit. In de basis zijn we misschien iets zwakker geworden, maar in de breedte een stuk sterker.

En financieel staan we er ook lekker voor. Er is nu al voor 170 miljoen verkocht en voor iets minder dan 60 miljoen (bizar veel trouwens!) geïnvesteerd. Met de inkomsten vanuit de CL is er dus een plus van 200 miljoen euro. Daar zullen nog wel wat miljoenen bijkomen door de verkoop van spelers als Siem de Jong, Veltman, Labyad en Magallan.

Als er een periode is dat Ajax weer kan aanhaken bij de Europese (sup)top, dan is het nu.
6 0
AlexIbarra
Helemaal met je eens behalve Neres --> Bergwijn.

40-50 voor Bergwijn betalen is sowieso belachelijk, daarnaast vind ik Neres beter en moet er nog 20% naar zijn oude club. Neres voor 50 verkopen en Bergwijn voor 40 halen levert dus nul euro op, en een verlies aan kwaliteit.
Daarnaast heeft Neres nu net z'n draai bij ons gevonden en zal Bergwijn eerst weer moeten wennen na 4 jaar anti-voetbal.

Het middenveld (en dan vooral de manier waarop we de bal van verdediging naar middenveld / aanval verplaatsen) zal idd volledig anders moeten zonder Frenkie.
Je kunt niet Marin of Eiting ff op de plek v Frenkie zetten en hopla.
Maar alle vertrouwen in TH dat hij daar iets op vindt.
1 0
DT10
Het is inderdaad een klein wonder, dat we (voorlopig) slechts 2 van onze dragende spelers zijn kwijtgeraakt. De afgelopen maanden werd er een absolute exodus verwacht bij Ajax. Zeer knap dat ze spelers als; Onana, Blind, Nico, Tadic en (waarschijnlijk) Neres binnen boord hebben kunnen houden. Laten we hopen dat dit ook lukt met Ziyech en Donny.

Die laatsten zullen we hard nodig hebben, omdat ook ik denk, dat we het verlies van Frenkie zeker gaan voelen. Zo een unieke speler ga je op het moment niet terug krijgen en dus word het een puzzel, welke 2 spelers samen met Donny het middenveld zullen gaan invullen. Word het Marin, Schone of Eiting? Word Tadic of Ziyech een linie teruggeschoven? Of word Blind, Nous of Alvarez een linie opgeschoven.

Er is in de breedte in ieder geval genoeg keuze, aangezien ze zich daar prima versterkt hebben. Dit was ook wel een pre, aangezien je het verlies aan kwaliteit in de basis (De Jong en De Ligt), op dit moment gewoon onmogelijk kunt opvangen.

Voor Dolberg is zeer te hopen, dat hij dit seizoen, zijn vorm van 2 jaar geleden terugkrijgt. De vraag is natuurlijk of hij daar genoeg kans voor krijgt. Zoals het er nu uitziet, zal Tadic toch de eerste spits worden, zeker in de belangrijke wedstrijden. Kasper zal dus elke mogelijkheid moeten aangrijpen, om zich te bewijzen.

Ik hoop dat het team, in grote lijnen, blijft zoals het nu is. Dan ben ik ervan overtuigd dat we dit seizoen weer meedoen in Europa. Ik zou inderdaad wel ook afscheid nemen van spelers als; Van Leer, Veltman, Labyad en Siem, aangezien deze meer en meer de aankomende talenten in de weg gaan staan.

En daar hebben we er op het moment nogal wat van met bijvoorbeeld; Schuurs, Lang, Ekkelenkamp, Kuhn, Jensen, Kotarski, Dest, Traore, Timber(s), Gravenberch, Brobbey, Unuvar etc. Ook ik ben benieuwd, of er dit waar weer nieuwe talenten gaan debuteren en/of doorbreken.

Kortom: De komende jaren zien er zeer rooskleurig uit!
0 0
SPLNDD
Druk op je werk?
5 0
Filasj14
Hahaha...... Ik ga kapot.... geweldige reactie.
0 0