'Transfers Álvarez en De Ligt lijken nu losgekoppeld'

BartVeenstra, 08-07-2019 om 07:05, 35199 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De transfers van Matthijs de Ligt en Edson Álvarez leken lange tijd verband met elkaar te houden, maar volgens De Telegraaf lijken deze twee transfers nu te zijn losgekoppeld. In eerste instantie zou Ajax pas willen doorschakelen na een vertrek van De Ligt, maar vanwege de concurrentie willen de Amsterdammers nu eerder actie ondernemen.

De vertraging in de transferonderhandelingen tussen Ajax en Juventus over De Ligt hoeven dan ook geen gevolgen te hebben voor de komst van Álvarez. De verdediger, die in de nacht van zondag op maandag met Mexico de Gold Cup won, staat volgens De Telegraaf in de startblokken om naar Amsterdam te komen.

Wel zijn er Engelse kapers op de kust, zo weet de ochtendkrant. Het medium schrijft zelfs dat Wolverhampton Wanderers afreisde naar de Verenigde Staten - waar de Gold Cup werd gespeeld - om zo Ajax, maar ook West Ham United en Crystal Palace af te troeven. Bij Ajax is er nu het besef dat de tijd begint te dringen, waardoor de transfer nu lijkt losgekoppeld van die van De Ligt. In Amsterdam weet men wat Álvarez moest kosten (15 miljoen euro) en lijken zijn persoonlijke eisen geen probleem te zijn.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Marin vervanger van Frenkie
Alvarez vervanger de Ligt die zeker vertrekt
Promes vervanger van Ziyech die waarschijnlijk vertrekt
Voor de rest blijft iedereen en is het team klaar voor komend jaar.

Intern;
Eiting speelt Schone er uit
Traore speelt Dolberg er uit
0 0
Oliveira
Ervanuit gaand dat De Ligt vertrekt blijven er nog 5 centrale verdedigers over waarvan Pierie en Martinez nieuw zijn. Ik snap dat Ajax opzoek is naar de best mogelijke vervanger voor De Ligt maar waarom hebben ze dan 2 centrale verdedigers gehaald als ze 2de of misschien zelfs 3de keuze worden? 6 centrale verdedigers, als Alvarez komt, is nogal een overbezetting van deze positie. Ik snap de keuze niet dat Ajax Schuurs en Pierie heeft gehaald als ze niet eens in de plannen voorkomen als mogelijke basisspelers.
1 0
Pheadrus
Het is wel een beetje druk centraal achterin. Als je naar de ontwikkeling van spelers kijkt is dat ongunstig. Te weinig minuten om iedereen een goede ontwikkeling te gunnen. Bovendien wil je niet al te veel rouleren achterin. Het team is gebaat bij een min of neer vaste verdediging. Schuurs moet niet nog eens een jaar KKD spelen en met alleen invalbeurten in Ajax1 wordt hij niet beter.

Ik vraag me af of het niet beter is om Schuurs en Pierie samen aan Heerenveen te verhuren. Kun je met de winterstop nog opnieuw kijken. Dan heb je basis Alvarez - Blind met als vervangers Veltman, Martinez en Magallan. Bij die laatste zet ik grote vraagtekens maar we kunnen het nog en half jaar aankijken.
0 0
Cello
Eigelijk weet je het nooit hoe of een speler het gaat doen bij Ajax. Laten we eerlijk zijn....je kan heel lang scouten, rapporten opmaken, die er zeer positief uitzien, maar de situatie waarin ze zijn opgesteld is de situatie bij veelal een compleet andere club als Ajax, vaak ook met een heel andere spelopvatting.
Dus een speler kan nog zo goed lijken elders, bij andere club in een andere competitie....het is dan nog steeds geen garantie dat ie het ook goed gaat doen bij Ajax.

Magallan had bijv. ook goede scoutingsrapporten, maar bij Ajax wil het niet echt lukken (nog).
Alvarez doet het goed bij Club America en recentelijk bij Mexicaanse team....maar Ajax is toch een 'different cookie' om met Van Gaal te spreken.

Maar goed, bij iedere aankoop is en blijft het afwachten hoe of het gaat uitpakken. Je kan het nooit zeker weten, ookal zijn de voortekenen nog zo goed.

Kennedy Bakircioglu. Kennen we hem nog?. Die speelde fantastisch bij FC Twente destijds, met goals en voorzetten. Vooral voorzetten. Alle ajacieden konden hem dat jaar voorafgaand aan zijn overstap naar Ajax volgen en op wat enkelingen na dachten de meesten dat we een goeie hadden gehaald voor op de flank. En alle goede beelden en berichten ten spijt: het werd een flop. Bij Ajax kon ie niet wat hij het seizoen ervoor bij Twente wel kon.....
0 0
FlyingDutchMan
Wat dacht je van Sulejmani, draaide Heitinga en de rest van de verdediging helemaal dol. Was voor mij een zekerheid, zelfs voor 15 miljoen. Vervolgens was die papzak niet vooruit te branden.. Oftewel zekerheid heb je inderdaad nooit, daarom is achteraf lullen ook zo makkelijk..
1 0
BrandjeXL
Op Twitter staat het gerucht dat Crystal Palace 13 miljoen pond heeft geboden op Alvarez.
0 0
VIPete
Blind kan altijd op 6 spelen dus een extra CV is sowieso geen overbodige luxe. Gewoon doorpakken, wie weet trekt hij Malagan ook uit het slop.
0 0
AjaxBaggio
Probleem van Alvarez is dat de verwachtingen natuurlijk ontzettend hoog zijn. De helft hier heeft hem waarschijnlijk ook nooit zien spelen. Ik heb hem slechts aan aantal keren zien spelen. Maar absoluut niet genoeg om hem definitief te oordelen.

Ook ik vond hem vannacht een mindere wedstrijd spelen. Maar als hij aanzienlijk beter is dan Schuurs en Magallan dan zou ik het persoonlijk wel doen. Er moet sowieso een CV bij.

Ajax heeft verdedigend al een aantal miskopen gedaan. Blijkbaar zijn verdedigende spelers voor Ajax een stuk moeilijker om te scouten.

Hoop daarom ook dat deze Alverez een échte aanwinst gaat worden. Jammer dat er in de jeugd geen vervanger rond loopt. Van zo'n Botman wordt je bijv ook niet echt vrolijk. Dat is gewoon niveau Almere City. De rest valt ook tegen.
1 -1
Ozymandias
Ik denk dat Botman dan ook geen enkel uitzicht heeft op speeltijd bij het eerste. Ik denk dat niet alleen Blind, Martínez en Pierie de voorkeur hebben als linkercentrale verdedigers maar dat ook rechtsbenige centrale verdedigers als Veltman, Magallán (die in zijn loopbaan tot nu toe bijna altijd als linkercentrale verdediger heeft gespeeld) en Schuurs de voorkeur zouden krijgen op die positie. Botman lijkt me puur en alleen opvulling voor Jong Ajax.
2 0
louis60
Een volle reserve bank past bij een Europese topploeg. We zijn verder dan twee jaar geleden. En op drie fronten acteren, vereist voor iedere basis speler een goede backup en een aankomend talent. Is een speler niet goed genoeg? Verhuren of door verkopen.
1 -2
Ozymandias
Ajax is niet zomaar een club en moet je dus ook niet vergelijken met Europese topclubs. Ajax heeft nog nooit succes geboekt als het balans tussen koopclub en opleidingsclub uit het oog wordt verloren. Het talent wat al in huis heeft moet een eerlijke kans krijgen en dat gebeurt niet als de selectie vol wordt gepropt met aankopen. Kijk naar alle succesvolle periodes in de historie van Ajax (begin jaren '70, eind jaren '80, begin jaren '90, de periode Bosz en Ten Hag) elke keer was het recept voor succes een balans tussen goede aankopen en talenten die een kans kregen in de basis. Als het balans goed is kunnen de talenten zich optrekken aan het niveau van de aankopen. Zo kon De Ligt zich in zijn eerste seizoen als basisspeler optrekken aan het niveau van Sánchez. Momenteel heeft Ajax genoeg kwalitatief goede ervaren spelers (Tadic, Blind, Tagliafico, etc.) waar talenten zich aan kunnen optrekken. Dit is in mijn ogen juist het ideale moment voor de doorbraak Eiting en Schuurs.
8 0
Liam
Helemaal mee eens. Nu nog een speler halen voor de defensie is in feite waanzin.
0 0
JariHeijden
Aangezien het er nu niet naar uitziet dat er middenvelders bij gaan komen, kan het best zijn dat Eiting vaker in de basis gaat staan. Vorig jaar heeft hij ook een paar sterke wedstrijden gespeeld.
1 0
MosesD
Geheel eens. Schuurs mag verdedigend stapjes maken (doe je alleen door te spelen), maar is opbouwend wellicht zelfs beter dan de Ligt. Gewoon de kans geven. Goed signaal ook naar de eigen jeugd. Balans koop - eigen jeugd moet niet doorslaan naar het eerste.
4 0
ETM
Toch is de situatie van Ajax onvergelijkbaar met die van de topclubs in de grotere competities. Het managen van spelers ziet er ook anders uit. Het stadium van de carrieres van de Ajax spelers ziet er anders uit en ook de economische positie van Ajax is een bepalende factor.
Ajax moet idd een sterke bank hebben. Dan praat je over een mix van 'gevestigde' spelers en aanstormend talent/ spelers die een een ondersteunende rol accepteren (Huntelaar bijv)
1 0
Schip
Verstandig.
1 -1
fc Barcelona_ke
Goede keuze. Bergwijn is andere verhaal. We hebben ziyech EN neres nog en heeft promes alvast binnen. Alvarez volgens mij enige speler die past goed bij ajax
4 0
Ajaxbrl
Verstandig, niet die treurige De Ligt soap afwachten..
1 -1
PJSM
Mss ter overbrugging Dani Alves jaartje halen.
2 -2
Juanbouw
Hij komt!!
2 -2
ajax4ever01
Haal jij hem op?
3 0
Juanbouw
Hij heeft gekozen voor Ajax heb ik gehoord van Mensen die dichtbij de transfer staan
0 -4
Ardoe
Ah jij kent z'n neef :)
1 0
OKP-AFCA
Zijn naam is Juan, dus betrouwbaar.
7 0
3sterren
Op Juan kun je bouwen ...
1 0
Ardoe
hahaha
1 0
Joseph
Heel goed, in het beste geval staan volgens jaar de Ligt en Alvarez achterin met Blind op 6.

Kans is natuurlijk minimaal, maar het geeft aan dat het losgekoppeld kan worden.
1 -3
de-Ajacied
Blind op 6 is sowieso ideaal, zie Bayern uit
Alvarez en de Ligt zou ongekend sterk zijn
Alle hoop op Overmars
3 -3
altijdwelwat
Alvarez vannacht zien spelen in de finale tegen USA , maar dat was echt dramatisch slecht ! Aan de bal niet om aan te gluren , en ook verdedigend ronduit matig. Ik hoop dat zijn normale niveau iets hoger ligt, maar vanuit achteruit de opbouw verzorgen gaat hij niet voor je doen.
5 -4
DaarHoordenZijEngelenZingen
Ik heb net de samenvatting van die pot gekeken en hij speelde idd slecht. Ik moest ook denken aan Magallan (die moet je nu al afschrijven natuurlijk maar hij heeft een allesbehalve geweldige start.
0 0
jaripettersson
Tweede magallannetje?
3 -4
JesusZoonVanGod
Zou geweldig zijn. Net als Nico een speler met internationale ervaring en een die een grote finale heeft gespeeld!
6 0
ajax4ever01
yep, Blind op 6 zetten zou mooi zijn.
0 0
Ajax1969
Magallan heeft ook een grote finale gespeeld...
1 -1
Ozymandias
Volgens de Mexicaanse media (ESPN Mexico en Fox Sports Mexico) zijn Ajax en Club America gewoon al een tijdje in onderhandeling maar hebben die onderhandelingen geen haast omdat Álvarez aan het begin van de zomer heeft aangegeven pas na de Gold Cup (waarvan Mexico vandaag de finale speelde) zijn beslissing te willen nemen. Dit is het verhaal wat deze bronnen van het begin tot nu hebben vastgehouden terwijl de Telegraaf zijn verhaal een paar keer heeft veranderd. Het lijkt er dus op dat de Telegraaf gewoon weer eens een aantal verhalen rondom deze transfer uit de duim van Driessen en Verweij hebben gezogen om zo hun kranten te kunnen vullen. Hoezo zou Ajax nu eerder actie willen ondernemen als ze meer dan een week geleden al hun eerste bod op Álvarez hebben gedaan. Valt het doen van zo'n bod volgens de Telegraaf dan niet als "actie ondernemen"?
1 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Het openingsbod was wel een actie maar wrs een actie met een lage kans van slagen. Met het hele gedoe om de ligt dat gisteren en vandaag naar buiten kwam is Marc nu wrs wel bereid om 14 miljoen of 15 miljoen op tafel te leggen.
0 0
1738
Zelfde moeten ze doen met Bergwijn joh. Ziyech of Neres gaat toch wel weg
0 -5
Ajaxxxisdebeste
Gelukkig bepaal jij dat niet... En ik denk zelfs dat Ziyech blijft en Neres ook hetzij in mindere mate
1 0
ETM
Lekker met geld smijten, met risico op een haast niet te managen bank?
2 -1
iammike
Gelukkig! Als ze dit doen hebben ze geleerd van hun fouten. En tactisch sta je dan nog sterker in de onderhandelingen met Juventus omdat je de vervanger al binnen hebt, dan ligt de druk volledig bij hun om
het gewenste bedrag te betalen voor De Ligt.
0 0
Meerkoet
Had allang binnen moeten zijn, niet slagvaardig ....
0 -8
Warrior
Ik wil je wel eens horen, nadat hij tegen blijkt te vallen.
0 -1
Ozymandias
Leg mij eens uit hoe Ajax dat had kunnen doen gezien het feit dat Álvarez zelf zijn keuze pas na de Gold Cup wil maken?
1 0
Tecmessa
Het is een Mexicaan hè? Ontvoeringen zijn daar aan de orde van de dag. Ajax had die gozer gewoon met een busje moeten laten oppikken.
5 0
Inhartennieren
Als je nu inderdaad maar niet te laat bent
0 0
ajaxxcied4life
#psvalert
1 0
iammike
Wat lul je nou. Álvarez is bij de gold cup tot vandaag. Eerder dan vandaag is er toch nooit een beslissing genomen.
2 0
RaynoFischer
Mooi, moeten idd niet iemand mislopen door het getreuzel van meneer De Ligt en zijn zaakwaarnemer ..
2 0
Cisco2
Mooi. Zet Mathijs maar lekker bankie dan.
10 -5
Djabber
Inderdaad. Te triest voor woorden dit toch, onze held Matthijs laat z'n fantastische imago kapot maken door die rioolrat voor een paar schamele miljoenen. Die gast heeft dadelijk zoveel geld dat ie niet weet wat ie er mee moet doen, maar het is blijkbaar niet genoeg. Eeuwig zonde dit. Ik had deze saga nog eerder verwacht van Frenkie, die natuurlijk meer een passant was dan Ajacied.
1 -1
RaynoFischer
En als het te lang duurt heeft jong Ajax een prima aanvoerder dit seizoen ;)
4 -3